Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


09.10.2017

Uudet kaasuautomallit lisäävät entisestään autoilijoiden vaihtoehtoja

Kaasuautoilu saa kohisten kasvavan tankkausasemaverkoston lisäksi vahvistusta Suomen markkinoille pian saapuvista uusista kaasuautomalleista. Autoliikkeisiin tulevista uusista malleista esimerkiksi Audi A4 G-tron, Opel Astra, Seat Ibiza ja Seat Arona soveltuvat ominaisuuksiltaan erittäin hyvin suomalaisten tarpeisiin ja toiveisiin puhtaammasta liikenteestä.

Kaasuautoilu elää nyt nousukauttaan. Gasum on avannut kuluneen vuoden aikana neljä uutta kaasutankkausasemaa, ja lähivuosina lukumäärä kasvaa kymmenillä. Puhtaampaa liikennettä tukevat myös syksyllä Suomen markkinoille tulevat uudet automallit, jotka lisäävät kaasuautoilijoiden vaihtoehtoja entisestään.

Kasvu on ollut huimaa: Viime vuonna kaasuautoja oli Suomessa pari tuhatta, ja tämän hetken arvio on 3 500. Gasum sai kesään mennessä tuplattua uusien GasCard-asiakkaiden määrän koko viime vuoteen verrattuna.

”Uudet automallit ovat toivottu lisä Suomen markkinoille, ja uskomme, että kuluttajat ja yritykset löytävät niiden pariin entistä helpommin. Kaasuautot ovat koko kansan autoja – autonostajan ei tarvitse enää tinkiä hinnan eikä mallin suhteen”, kertoo Gasumin biokaasuliiketoiminnan myynnin yksikön päällikkö Jani Arala.

Uusia kaasuautomalleja Audilta, Opelilta ja Seatilta

Audi tuo markkinoille A4 Avantin kaasuversio G-tronin, jota voi muiden kaasuautojen tapaan käyttää kaasun lisäksi myös bensiinillä. Ympäristöystävällinen farmariauton toimintamatka on kaikkiaan noin 950 kilometriä. Uuden A4 Avant g-tronin ja A3 Sportaback g-tronin ostajille on saatavilla nyt vuoden biokaasutankkaukset kaupan päälle. Etuus koskee rajoitettua erää 1.8.2017 – 31.12.2017 tehtyjä tehdastilauksia. Kampanja kattaa tankkaukset Gasumin asemilla 2700 kg:n tankkausmäärään saakka 12 kuukauden sopimusjaksolla. Etu edellyttää Gasumin GasCard-kortin hankkimisen. Lisätietoja kampanjasta Audin jälleenmyyjäliikkeistä.

Opel täydentää valikoimassaan olevaa biokaasumallistoa vuoden 2016 autoksi valitulla uudella viisiovisella Astralla ja Astra Sports Tourerilla. Astran kaasuversiossa 1.4.-litrainen turbomoottori, joka on optimoitu bio- ja maakaasulle. Astrassa on 19 kg:n kaasusäiliöt ja 13.7 litran bensiinitankki, ja toimintamatka kaasulle on jopa 450 km ja bensiinillä noin 270 km.

Seat puolestaan ottaa askeleen kohti puhtaampaa liikennettä kaasukäyttöisellä 1,0 SEAT Ibiza TGI:llä, joka seuraa Leon- ja Mii-kaasuautoja. Ibiza TGI:n toimintamatka on peräti 1 200 kilometriä. Kaasun edullisen hinnan ja moottorin polttoainetalouden ansiosta 1,0 Ibiza TGI:n käyttökustannukset ovat matalat. Suomen maahantuontiohjelmaan SEAT Ibiza TGI tulee loppuvuodesta 2017.

Uusin Seat Arona esiteltiin suurelle yleisölle Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuussa. Arona jatkaa Seatin historian suurinta mallistouudistusta. Arona on kompaktin kokoluokan katumaasturi, jonka kaasumalli saapuu markkinoille vuonna 2018.

Lue, mitä sinun tulee ottaa huomioon kaasuauton hankinnassa.

Seuraa kaasuautoilijoiden aktiivista ryhmää Facebookissa: https://www.facebook.com/AjaKaasulla/