Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


21.11.2017

Uudistuva energiayhtiö Gasum kehittää pohjoismaista kaasumarkkinaa

Uudistuminen on keskeinen osa Gasumin strategiaa. Yhtiö on kasvanut viime vuosina suomalaisesta maakaasuyhtiöstä pohjoismaiseksi energiayhtiöksi, joka rakentaa LNG- ja biokaasumarkkinoita pohjoismaissa samalla huolehtien maakaasun kilpailukyvystä kotimaassa. Yhtiölle on tärkeää hyvä johtaminen, henkilöstön hyvinvointi ja turvallisuus. Yhtiö kehittää jatkuvasti näitä asioita yhdessä henkilöstön kanssa. Nämä teemat ovat nostettu henkilöstöjohtamisen painopistealueiksi yhtiössä.

Gasumin henkilöstöryhmien luottamusmiehet ovat 9.11.2017 lähettäneet kirjeen Gasum Oy:n omistajille ja hallitukselle. Luottamusmiehet ovat tässä toimineet itsenäisesti, eivätkä ole olleet yhteydessä kirjeen lähettämisestä tai sen sisällöstä omiin henkilöstöryhmiinsä. Vastauksena kirjeessä esitettyihin näkökohtiin, yhtiö on toimittanut omistajalle tiedoksi selvityksen tähänastisista toimista hyvän johtamisen ja henkilöstön hyvinvoinnin kehittämiseksi.

Gasum-konsernissa toteutetaan kattava työyhteisöselvitys. Selvityksen tekee konsulttiyhtiö MPS loppuvuoden aikana ja selvityksen tuloksista tullaan tiedottamaan. Yhtiön johto ottaa kirjeessä esitetyt huolet yhtiön työ- ja yhteistyöilmapiiristä vakavasti ja pitää erittäin tärkeää selvittää asia koko konsernissa.

Lisätietoja:
Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum Oy, puh. 040 554 0578, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Gasum tuo Suomeen maakaasua, tuottaa ja jalostaa biokaasua Suomessa ja Ruotsissa sekä siirtää ja toimittaa niitä energiantuotantoon, teollisuudelle, kotitalouksille ja maa- ja meriliikenteelle. Gasum on Pohjoismaiden johtava biokaasun tarjoaja. Gasumin tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) johtava pohjoismainen osaaja, joka jatkaa LNG:n aseman ja infrastruktuurin vahvistamista ja uusien kaasuratkaisuiden hyödyntämistä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Gasum-konsernissa työskentelee noin 400 henkeä, Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli 843 milj. euroa.