Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?

Lue lisää

26.06.2017

Valmet vastaamaan Gasumin LNG-toimintojen automaatiosta Pohjoismaissa

Gasum ottaa käyttöön Valmetin automaatioratkaisut nesteytetyn maakaasun (LNG) toiminnoissaan Pohjoismaissa. Valmet Automation -ratkaisujen avulla Gasumin tytäryhtiö Skangasin LNG-terminaalitoimintaan liittyviä mittaustietoja voidaan kerätä ja valvoa keskitetysti.

"Onnistunut perussuunnitteluvaihe vakuutti meidät Valmetin kyvystä toimittaa ratkaisu, jolla voimme kerätä tietoa keskitetysti muihin tukijärjestelmiimme, kuten energianhallinta- ja toiminnanohjausjärjestelmiin", sanoo Gasumin tietohallintojohtaja Pertti Norjos.

"Valmetin automaatioratkaisuilla Gasum ja Skangas pystyvät parantamaan suorituskykyään, työskentelemään systemaattisesti ja tuottamaan laadukkaan asiakaskokemuksen asiakkailleen. Toimitus on hyvä esimerkki Valmetin teollisen internetin ratkaisusta, jolla on vaikutusta asiakkaan prosessin jokaiseen vaiheeseen ja joka hyödyttää asiakkaan koko liiketoimintaa", sanoo Jani Hautaluoma, Valmet-prosessien automaatiojohtaja.

Valmet toimittaa Gasumille liitäntäjärjestelmät, toiminnanohjausjärjestelmän ja keskitetyn tietokannan. Lisäksi Valmet toimittaa perusrakenteet Gasumin biokaasulaitosten automaatioon Suomessa ja Ruotsissa. Tavoitteena on hallita keskitetysti myös yhtiön biokaasulaitoksia.

Valmet on maailman johtava teknologian, automaation ja palveluiden toimittaja ja kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle. Valmetin asiakkailleen tarjoamat palvelut kattavat kaiken kunnossapidon ulkoistuksesta tehtaiden ja voimalaitosten parannuksiin ja varaosiin.