Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


Kaasuautojen määrän huikeaa kasvua vauhditetaan vuonna 2018 romutuspalkkiolla ja henkilöautojen muuntotuella

Kaasuautojen määrä kasvoi vuonna 2017 huimaa vauhtia. Kasvuun vaikuttivat niin laajempi tarjonta automalleissa kuin Gasumin tankkausasemaverkoston laajeneminenkin. Vuonna 2018 kasvua vauhditetaan muun muassa kestäviin ympäristöratkaisuihin kannustavalla romutuspalkkiolla ja muuntotuella sekä Gasumin kiinteän kuukausihinnan kampanjalla.

Vuosi 2017 oli kaasuautomyynnin kannalta erinomainen. Suomen teillä alkoi kulkea viime vuonna 1 234 uutta kaasukäyttöistä ajoneuvoa, joista 433 oli ensirekisteröintejä. Määrän kasvu oli huima, sillä vuonna 2016 kaasuautoja rekisteröitiin tästä määrästä vain neljäsosa (317 kpl). Suosituin ensirekisteröity malli viime vuonna oli Skoda Octavia (282 kpl), jota seurasivat Audin, Volkswagenin ja Seatin mallit kuten Audi A3 ja A4 (yht. 62 kpl), Volkswagen Caddy (29 kpl) sekä Seat Leon (20 kpl). Viimeisimpien arvioiden mukaan Suomessa on kaasuautoja jo peräti 3 500.

Kaasuautojen hankinnan tahti ei näytä hiljenemisen merkkejä myöskään vuonna 2018. Kasvua vauhdittaa vuoden alusta voimaan tullut romutuspalkkio, joka kannustaa kestäviin ympäristöratkaisuihin autoa hankkiessa. Romutuspalkkiolla tarkoitetaan tukea, jonka saa uuden, vähäpäästöisen henkilöauton hankintaan, kun vie oman, yli 10 vuotta vanhan autonsa romutettavaksi. Kaasuautoa hankkiessa voi siis saada jopa 2 500 euron hyvityksen.

Vuoden alusta voimaan tullut muuntotuki henkilöautoille kannustaa myös puhtaampiin ratkaisuihin. Kun bensiini- tai dieselkäyttöisen henkilöauton muuttaa toimimaan kaasulla tai etanolilla, muutoksen kustannusten kattamiseksi voi saada rahallista tukea. Muuntotuki on peräti 1000 euroa, kun auto konvertoidaan kaasukäyttöiseksi.

Tankkausasemaverkosto laajenee entisestään

Gasum vastasi vuonna 2017 kuluttajien kasvaneeseen kysyntään laajentamalla tankkausasemaverkostoa runsaasti. Vuoden aikana uusia tankkausasemia avattiin Hämeenlinnaan, Poriin, Jyväskylään ja Vantaalle Petikkoon sekä Tuupakkaan. Näistä Jyväskylän ja Tuupakan asemat palvelevat myös raskaan liikenteen ajoneuvoja. Gasum on sitoutunut avaamaan kaikkiaan 35 uutta kaasutankkausasemaa. Uusin asema avautuu Espoon Lommilaan IKEA-tavaratalon yhteyteen helmi-maaliskuussa.

Gasum tarjoaa kaasuautoilijoille sekä maakaasua että biokaasua. Suomalaisen keskimääräisellä 18 000 km vuotuisella ajomäärällä biokaasulla ajava säästää useita satoja euroja vuodessa. Liikennekäytössä biokaasu vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia. Gasumin tarjoamalle liikennebiokaasulle on myönnetty sekä pohjoismainen Joutsenmerkki että kotimainen Avainlippu-tunnus.

Tankkaa kuukausihintaista biokaasua 

Tankkaaminen on kaasuautoilijoille edullista myös vuonna 2018, sillä Gasum päätti jatkaa suuren suosion saavuttanutta biokaasun kiinteähintaista kampanjaa. Kampanjassa Gasum tarjoaa polttoainetta kiinteään kuukausihintaan yksityisasiakkaille, jotka hankkivat joko uuden tai käytettynä maahantuodun kaasukäyttöisen henkilöauton. Tämän ohella tarjous koskee nyt myös asiakkaita, jotka jälkiasentavat henkilöautoihinsa kaasulaitteet. Kotimaista puhdasta biokaasua voi siis tankata huolettomasti 89 euron kiinteään kuukausihintaan myös vuonna 2018.

Seuraa kaasuautoilijoiden aktiivista ryhmää Facebookissa: www.facebook.com/AjaKaasulla/

Lisätietoja:
Jani Arala, yksikön päällikkö, myynti, biokaasuliiketoiminta, Gasum Oy
puh. 044 054 8583, etunimi.sukunimi(a)gasum.com