Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


13.09.2018

Gasum jatkaa yhteiskunnallisesti tuloksellista työtään lasten ja nuorten liikunnan sekä kulttuurin edistämisen parissa

Energiayhtiö Gasum jatkaa yhteistyötään Suomen Olympiakomitean ja Savonlinnan Oopperajuhlien kanssa. Kumppanuuksien tarkoituksena on luoda laaja-alaista yhteiskunnallista hyvinvointia. Monivuotisen yhteisen taipaleen tulokset näkyvät entistä laadukkaampana urheiluseuratoimintana ja yhä korkeatasoisempina kulttuurielämyksinä.

Gasumin ja Suomen Olympiakomitean yhteistyössä tuetaan lasten ja nuorten liikuntaa ja urheilua edistävää laatuseuratoimintaa. Gasum on kahtena viime vuotena mahdollistanut 30 Sinettiseuran palkitsemisen, ja nyt Sinettiseura-palkinto saa jatkoa Vuoden Tähtiseura -palkinnosta. Palkinnon voittava seura saa 5 000 euron ja 14 muuta seuraa 1 000 euron suuruisen kannustuspalkinnon. Palkitsemisella halutaan edistää jokaisen lapsen mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti ja nostaa esille sitä valtakunnallisesti arvokasta työtä, jota suomalaisissa urheiluseuroissa tehdään.

Tähtiseuroja edeltänyt Sinettiseura-toiminta alkoi vuonna 1992. Yli 600 Sinettiseuraa olivat lasten ja nuorten urheilun laatuseuroja, joiden toimintaa määrittivät yhdessä asiantuntijoiden kanssa laaditut kriteerit. Näiden nykyisten Tähtiseurojen työ perustuu lapsen kasvun ja kehityksen tukemiseen sekä kokonaisvaltaiseen seuratoiminnan kehittämiseen.

Konkreettisia tuloksia jo muutamassa vuodessa

Olympiakomitea pitää Gasumin tukea merkittävänä työlleen urheiluseurojen toiminnan tukemisessa. Urheiluseuratoiminta on Suomen suurin vapaaehtoistyön kohde, mutta se jää usein hieman piiloon. Gasumin avulla Olympiakomitea on voinut nostaa tätä näkymätöntä työtä esille ja tarjota samalla lapsille lisää iloa ja liikettä. Yhteensä Gasumin stipendejä on jaettu jo 45 urheiluseuralle ympäri Suomen.

"Hieno konkreettinen esimerkki kumppanuuden tuloksista on 5000 euron stipendillä vuonna 2016 palkittu SB Vantaa, joka teki palkinnon avulla päiväkotikiertueen, jossa lapset pääsivät kokeilemaan salibandyä ja tutustumaan paikalliseen harrastustoimintaan. Lisäksi seura käynnisti nuorille ohjelman, jossa nuoret pääsivät ottamaan ensiaskelia valmentajina ja ohjaajina. Ohjaaminen on nuorille arvokasta kokemusta myös työelämää ajatellen. Seurat ovat Gasumin kannustuspalkinnoista erittäin otettuja, sillä pyyteettömästä työstä saatu ulkopuolisen kiitos lämmittää kovasti. Jokaiselle palkintoeurolle löytyy varmasti myös käyttökohde, " kertoo Olympiakomitean liikunnan kumppanuuksista vastaava Mikko Selin.

"Lasten ja nuorten liikunnan tukeminen stipendein koetaan Gasumissa yhteiseksi sydämen asiaksi. Monipuolisen harrastamisen, ruohonjuuritason seurojen ja liikunnallisen lapsuuden tukeminen luovat hyvinvointia koko yhteiskunnalle. Olemme tästä yhteistyöstä erittäin ylpeitä", kertoo Gasumin viestintäjohtaja Olga Väisänen.

Yhteisellä kulttuurin asialla

Myös Gasumin ja Savonlinnan Oopperajuhlien yhteistyö jatkuu. Huhtikuussa solmittu uusi kumppanuussopimus on jatkoa vuonna 2014 alkaneelle markkinointiyhteistyölle. Kumppanuusmallin ytimessä ovat suomalaisen osaamisen, taituruuden ja luovuuden kehittäminen sekä kulttuurin ja liike-elämän modernit kohtaamispisteet. Yhteistyön tulokset ilahduttavat kumpaakin osapuolta.

"Gasum valikoitui meille yhteistyökumppaniksi, sillä se edustaa alansa huippua puhtaamman ympäristön edistämisessä. Olemme yhteistyöstä erittäin iloisia. Gasumin tuki on mahdollistanut suomalaisille oopperankävijöille korkeatasoisia elämyksiä maan lupaavimpien nuorten solistien parissa. Yhdessä kumppaniemme kanssa olemme voineet tarjota näille nuorille työkokemusta ja uusia kontakteja kansainvälisesti merkittävällä näyttämöllä," sanoo Oopperajuhlien festivaalijohtaja Jan Strandholm.

Myös Gasumilla kumppanuus kulttuurialalla on koettu erityisen luontevaksi, sillä näennäisesti hyvin eri alojen toimijoilla on yhteneväiset tavoitteet.

"Oopperajuhlat toimivat kansainvälisestikin ainutlaatuisen puhtaan Saimaan luonnon keskellä. Jaamme samat vihreät arvot, ja pyrimme kumpikin edistämään puhtaampaa huomista. Lisäksi tavoittelemme molemmat kansainvälistä kasvua. Me Gasumilla olemme ylpeitä voidessamme edistää suomalaisten nuorten lahjakkuuksien kehitystä ja kansainvälistymistä ja rakentaa suomalaisten toimijoiden tunnettuutta myös ulkomailla," iloitsee Väisänen.

Lisätietoja:
Olga Väisänen, viestintäjohtaja, puh. +358 20 44 78 628, olga.vaisanen(a)gasum.com