Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


15.08.2018

Gasumin tytäryhtiö Skangas ja Finnsementti sopimukseen nesteytetyn maakaasun (LNG) toimittamisesta Raahen kuonajauhetehtaalle

LNG-yhtiö Skangas ja sementinvalmistaja Finnsementti Oy ovat solmineet sopimuksen nesteytetyn maakaasun (LNG) toimittamisesta Raahen kuonajauhetehtaalle tuotannon prosesseihin. Finnsementti käyttää LNG:tä kuonajauheen valmistusprosessissa raaka-aineen kuivaamiseen. Energian vaihdos polttoöljystä LNG:hen parantaa hyötysuhdetta ja vähentää yhtiön hiilidioksidipäästöjä.

LNG toimitetaan Finnsementin Raahen kuonajauhetehtaalle säiliöautolla Tornion MangaLNG Oy:n -terminaalista, jossa Skangas on osakkaana. Käyttökohteessa LNG höyrystetään takaisin kaasumaiseen muotoon. Skangasin emoyhtiön Gasumin tekniset palvelut suunnittelee ja toteuttaa LNG:n käyttöönottoon liittyvät laitetoimitukset ja asennustyöt Raahen kuonajauhetehtaalla.

”Kestävä kehitys on oleellinen osa yhtiömme toimintaa. Uskomme, että lähitulevaisuudessa nesteytetty maakaasu on varmempi, kilpailukykyisempi ja ennen kaikkea ympäristön kannalta puhtaampi polttoaine verrattuna raskaaseen polttoöljyyn. LNG parantaa prosessiemme tehokkuutta ja pienentää tuotantomme hiilidioksidijalanjälkeä”, sanoo Finnsementin tuotantojohtaja Jussi Puustinen.

”Olemme kiitollisia, että Finnsementti valitsi nesteytetyn maakaasun tuotannon energiaksi. LNG:n monipuoliset ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa erilaisissa teollisuuden prosessisovelluksissa. Tarjoamme ympäristöystävällistä LNG:tä monipuolisesti eri teollisuuden tarpeisiin Pohjois-Suomen Tornion Manga LNG-terminaalista. Pystymme palvelemaan Torniosta koko Perämerta ja Pohjois-Suomea ja -Ruotsia sekä -Norjan teollisuutta, kaivoksia, merenkulkua ja raskasta liikennettä., ”sanoo Skangas Oy:n myyntipäällikkö Jouni Bedda.

LNG:n avulla voidaan korvata öljypohjaisten polttoaineiden käyttöä myös teollisuudessa, energiantuotannossa ja raskaassa maantieliikenteessä. LNG:n käyttö öljyn sijaan vähentää merkittävästi hiukkas-, sekä rikkidioksidi-, hiilidioksidi- ja typenoksidipäästöjä. LNG:n käyttö mahdollistaa nesteytetyn biokaasun (LBG) käyttöön siirtymisen ilman lisäinvestointeja. LNG täyttää myös meriliikenteen rikkidirektiivin vaatimukset ja myös tulevaisuuden tiukemmat päästörajoitukset.


Lisätietoja:
Jouni Bedda, myyntipäällikkö, Skangas
p. 040 744 2870, etunimi.sukunimi(a)skangas.com

Jussi Puustinen, tuotantojohtaja, Finnsementti
p. 0201 206 433, etunimi.sukunimi(a)finnsementti.fi

Finnsementti on ainoa suomalainen sementinvalmistaja, jolla on 100 vuoden kokemus sementin valmistuksesta. Yhtiö on tasalaatuisen sementin valmistuksen osaaja, teollisuudenalan kotimainen työllistäjä ja vaikuttaja. Valtaosa Suomen sementintarjonnasta tuotetaan Finnsementin Paraisten ja Lappeenrannan tehtailla. Sementin lisäksi tuotevalikoimaan kuuluu erilaisia betonin seos- ja lisäaineita sekä kivirouheita. www.finnsementti.fi.    

LNG-yhtiö Skangas on johtava toimija Pohjoismaiden LNG-markkinoilla. Yhtiö toimittaa LNG:tä merenkulun, teollisuuden ja raskaan maaliikenteen tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme vastaamaan ympäristöön liittyviin ja operatiivisiin tavoitteisiin tarjoamalla tehokkaita ja vakaita LNG-toimituksia. Skangas on energiayhtiö Gasum Oy:n tytäryhtiö, jonka osakkaina ovat Gasum Oy 70 % ja norjalainen Lyse Energi AS 30 %. www.skangas.com

Manga LNG Oy:n maakaasun tuontiterminaali Tornion Röyttässä on teollisuusyritysten Outokumpu Oyj:n, SSAB Europe Oy:n, energiayhtiö EPV Energia Oy:n ja LNG-yhtiö Skangasin yhteishanke. Terminaalin tavoitteena on monipuolistaa pohjoisen alueen kaasu- ja polttoainemarkkinoita tarjoamalla ympäristöystävällisempi ja edullisempi vaihtoehto pohjoisen teollisuudelle, energiantuotannolle ja meriliikenteelle.