Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?
16.07.2018
Gasumin tytäryhtiö Skangas on toimittanut Ruotsin johtavalle laivanvarustamolle ja nesteytetyn maakaasun (LNG) käytön uranuurtajalle Furetankille nesteytettyä biokaasua (LBG). Ruotsissa tuotettu nesteytetty biokaasu toimitettiin Furetankin M/T FURE VINGA -säiliöalukselle Gasumin biokaasulaitokselta Lidköpingistä. Tankkaus tapahtui Göteborgin satamassa suoraan säiliöautosta laivaan.
Furetank on käyttänyt polttoaineena nesteytettyä maakaasua vuodesta 2015. Laivanvarustamo Furetank rakentaa yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa säiliöalus FURE VINGAlle vielä viittä sisaralusta, jotka kaikki ovat kaksoispolttoainekäyttöisiä ja voivat käyttää nesteytettyä biokaasua. Alukset liikennöivät Pohjois-Euroopassa ja hyödyntävät alueella olevaa Skangasin LNG-jakeluverkostoa. Skangas tukee jo nyt Furetankin muita LNG-käyttöisiä aluksia sekä satamissa että merellä.
LBG tarjoaa samat ympäristöhyödyt kuin LNG. Tämän lisäksi se on täysin uusiutuvaa eikä lisää CO2-päästöjä. Moottorin polttoaineena LBG:n ominaisuudet ovat samat tai paremmat kuin LNG:n.
”Nesteytetyn maakaasun käyttö alusten polttoaineena on meidän panoksemme ympäristöä säästävän toimintaympäristön kehittämiseen. Jatkossa panostamme entistäkin enemmän kestävään kehitykseen, ja nesteytetyn biokaasun käyttö on luonnollinen askel tähän suuntaan. LBG on varteenotettava vaihtoehto. Toimitettu LBG on laadultaan vähintään LNG-polttoaineen veroista”, kertoo Furetankin toimitusjohtaja Lars Höglund.
”Tämä on ensimmäinen kerta, kun toimitamme nesteytettyä biokaasua merenkulkualan asiakkaalle. Se ei kuitenkaan jää viimeiseksi”, kertoo Gasumin tytäryhtiön Skangasin markkinointi- ja myyntijohtaja Tommy Mattila. ”Uusiutuvan biokaasun ansiosta voimme säästää ympäristöä entistäkin tehokkaammin, sillä voimme tarjota biokaasua koko Pohjois-Euroopan alueen kattavan infrastruktuurimme kautta. Tämä tarkoittaa, että LNG ja LBG ovat jatkossakin tarjolla rinnakkain, kun LBG:n saatavuus markkinoilla parantuu jatkuvasti.”
Koska sekä LNG että LBG koostuvat pääasiassa metaanista, nykyiseen LNG-jakeluinfastruktuuriin ei tarvitse tehdä mitään muutoksia. Kummallekin tuotteelle voi käyttää samoja säiliöautoja, säiliöitä ja laivojen tankkausasemia.
Lue koko tiedote Gasumin tytäryhtiön Skangasin sivuilta >