Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


27.01.2018

Joensuun Uimaseura on vuoden 2017 Sinettiseura – merkittävä tunnustus laadukkaasta urheiluseuratyöstä

Joensuun Uimaseura on valittu vuoden 2017 Sinettiseuraksi. Palkinnoksi laadukkaasta seuratyöstä seuralle myönnetään Olympiakomitean ja Gasumin 5000 euron palkinto, joka luovutettiin Pohjois-Karjalan liikunnan Urheilugaalassa 26.1.2018.

Joensuun Uimaseuran toiminnassa toteutuvat esimerkillisesti kaikki laadukkaan seuratoiminnan osa-alueet.

- Joensuun Uimaseura on hieno esimerkki nykyaikaisesta ja monipuolisesti lapsia, nuoria ja aikuisia liikuttavasta urheiluseurasta, johon kaikki ovat tervetulleita. Seuran toiminta on saanut kiitosta muun muassa yhdessä tekemisestä, monipuolisista harjoituksista, yhteistyöstä muiden lajien kanssa sekä hyvästä viestinnästä, sanoo Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja.

Palkintorahoille ei ole vielä sovittua kohdetta, mutta seuran toiminnanjohtaja Marjo Siintomaa-Toljander uskoo palkinnon menevän nuorten toiminnan kehittämiseen.

- Olemme todella otettuja tästä tunnustuksesta. Ehkä järjestämme seuraväelle leirin tai muuta mukavaa, hän sanoo.

Seurassa panostetaan muutenkin yhteisöllisyyteen ja mukavaan yhdessä tekemiseen. Kaikista huolehtiminen on seuralle kunnia-asia.

- Olitpa harrastaja, kisaaja, vanhempi, uimari, hyppääjä, valmentaja, ohjaaja tai yhteistyökumppani: kaikkia kohdellaan samalla tavalla, Siintomaa-Toljander sanoo.

Yhdessä tekeminen on innostanut myös urheilijoiden huoltajat tiiviisti mukaan seuran toimintaan. Seuran järjestämissä tapahtumissa ja kilpailuissa vapaaehtoistehtävissä toimii vuositasolla noin 50-100 huoltajaa.

- Kaikki valmennusryhmät kokoontuvat pelituokioihin tai pulkkariehaan kauden alussa ja lopussa. Kurssilaisille järjestämme aina kauden päätteeksi Vesiriehan, jossa vanhemmat ja lapset saavat touhuta uimahallissa erilaisissa rastipisteissä, Siintomaa-Toljander kertoo.

Seuran sisäinen viestintä toimii mallikkaasti, ja valmentajat pääsevät mukaan kehittämään seuran toimintaa. Lisäksi valmentajien viihtymisestä huolehditaan esimerkiksi yhteisten illanviettojen muodossa.

- Jos valmentajat eivät pääsisi mukaan toiminnan suunnitteluun, niin sitoutuminen olisi varmasti ihan eri tasolla, Siintomaa-Toljander sanoo.

Gasumin tuki on merkittävä – kannustuspalkintoja 14 urheiluseuralle

Suomen Olympiakomitean ja suomalaisen energiayhtiö Gasumin yhteistyön kohteena ovat lasten ja nuorten hyvinvointia edistävät Sinettiseurat. Sinettiseurojen palkitsemisella halutaan edistää jokaisen lapsen mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti. Valtakunnallisen vuoden Sinettiseurapalkinnon lisäksi 14 eri seuraa palkitaan 1000 euron kannustuspalkinnolla. Tunnustukset jaetaan maakunnallisissa Urheilugaaloissa ja tilaisuuksissa.

- Tuemme lasten ja nuorten liikuntaa vauhdittavia ohjelmia valtakunnallisesti, ja haluamme stipendien avulla tuoda esille arvokasta, mutta usein vähälle huomiolle jäävää seuratyötä, kertoo Gasumin viestintäjohtaja Olga Väisänen.

Suomessa on 620 Sinettiseuraa, jotka ovat lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja. Näiden seurojen toimintaa määrittelevät yhdessä asiantuntijoiden kanssa laaditut Sinettikriteerit, jotka perustuvat lasten ja nuorten urheilun laatutekijöihin.

- Olemme saaneet Gasumin kannustuspalkinnoista hyvää palautetta seuraväeltä. Sinettiseuratoiminnan avulla haluamme kannustaa seuroja kehittämään toimintaansa, siten että se innostaa lapsia, nuoria ja aikuisia osallistumaan ja toimimaan seurassa. Lapsi saa Sinettiseuratoiminnasta hyvän pohjan niin urheilijan kuin liikkujan polulle, kertoo Alaja.

Kannustuspalkinnot 2017 ja palkitsemisen ajankohta

Joensuun Uimaseura Uinti Pohjois-Karjalan liikunta 26.1.2018
Imatran Ratsastajat Ratsastus Etelä-Karjalan liikunta ja urheilu 26.1.2018
Mikkelin Kilpa-Veikot Yleisurheilu Etelä-Savon liikunta 26.1.2018
TanssiDans Tanssi Etelä-Suomen liikunta ja urheilu 10.2.2018
Ruoveden Pirkat Pesäpallo Hämeen liikunta ja urheilu 30.11.2017
Kajaanin Haka Jalkapallo Kainuun liikunta 2.2.2018
Kaustisen Pohjan-Veikot Yleisurheilu Keski-Pohjanmaan liikunta 27.1.2018
Muuramen Syke Voimistelu Keski-Suomen liikunta 26.1.2018
Tanssiklubi Kotkan Hyrrät Tanssi Kymenlaakson liikunta 26.1.2018
FC Santa Claus Juniorit Jalkapallo Lapin Liikunta 13.1.2018
Huittisten Voimistelu ja Liikunta Voimistelu Lounais-Suomen liikunta 10.2.2018
Lapuan Virkiä Suunistus Pohjanmaan liikunta ja urheilu 27.1.2018
Oulun Voimisteluseura Voimistelu Pohjois-Pohjanmaan liikunta 26.1.2018
Iisalmen Taekwondo Taekwondo Pohjois-Savon liikunta 26.1.2018
FC Reipas Jalkapallo Päijät-Hämeen liikunta ja urheilu 20.1.2018

Lisätietoja:
Eija Alaja, Suomen Olympiakomitea, Seuratoiminnan asiantuntija
Puh. 0400617531 eija.alaja@olympiakomitea.fi