Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


14.02.2018

Kolmatta kertaa järjestettävä Vaasa Gas Exchange kasvaa kovaa vauhtia – Gasum yksi pääyhteistyökumppaneista

Gasum on yksi pääyhteistyökumppaneista 22. maaliskuuta 2018 järjestettävässä Vaasa Gas Exchange -seminaarissa. Kolmatta kertaa järjestettävä seminaari on energia-alan ammattilaisille suunnattu verkostoitumistapahtuma, jossa käsitellään bio- ja maakaasun hyödyntämistä energiantuotannossa sekä maantie- ja laivaliikenteessä. 

Vaasan yliopiston järjestämä Vaasa Gas Exchange -seminaari on osa kansainvälistä Vaasa EnergyWeek -tapahtumaa. Viikko kokoaa yhteen energia-alan asiantuntijoita ympäri maailmaa kuulemaan alan tuoreimmista uutisista sekä mielenkiintoisimmista kehityshankkeista. Tänä vuonna seminaarin teemana ovat bio- ja maakaasun Suomen ja Euroopan tulevaisuudennäkymät sekä trendit kuljetusalalla. 

Ilmaisessa ja kaikille avoimessa seminaarissa on paikalla suuri joukko energia-alan huippuasiantuntijoita Suomesta ja muualta Euroopasta. Gasumilta puhumassa on biokaasuliiketoiminnan johtaja Jukka Metsälä, joka pitää puheenvuoron pohjoismaisen kaasuekosysteemin kehittämisestä. Esityksessään Metsälä pureutuu kaasun mahdollisuuksiin muun muassa raskaassa tieliikenteessä.  

Metsälän ohella puheenvuoron pitää muun muassa Suomen liikenne- ja viestintäministeriön osastopäällikkö, ylijohtaja Mikael Nyberg, jokakäsittelee bio- ja maakaasun roolia kuljetussektorin ilmastopolitiikassa. Ruotsin kaasuyhdistyksen, Energigas Sverige:n, toimitusjohtaja Maria Malmkvist puolestaan esittelee Ruotsin kokemuksia biokaasun hyödyntämisessä. 

Kasvava tapahtuma houkuttelee laajan määrän näytteilleasettajia

Vaasa Gas Exchange kasvaa vuosi vuodelta entistä laajemmaksi asiantuntijatapahtumaksi. Kiinteä osa seminaaria on sen yhteydessä toimiva näyttelyhalli. Sinne odotetaan tänä vuonna jopa yli 80 näytteilleasettajaa eri liiketoiminta-alueilta, kuten satamateollisuudesta, tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatioista ja kuljetusyrityksistä.

 ”Olemme todella iloisia huomatessamme, että tämän kaltaisille kokonaisvaltaisen kaasuosaamisen yhden katon alle kokoaville seminaarille on kysyntää. Gasum on nyt jo kolmatta kertaa tapahtuman pääyhteistyökumppanina. Seminaarissa on luonnollista olla mukana, sillä Gasum on muutenkin yksi Euroopan innovatiivisimmista ja eteenpäin katsovimmista kaasualan yrityksistä”, kertoo Gasumin biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö Matti Ojanpää.  

Seminaarin paikka ja aika 

Seminaari järjestetään torstaina 22. maaliskuuta 2018 alkaen klo 10 Vaasan kaupungintalolla, osoitteessa Senaatinkatu 1.

Tutustu seminaarin ohjelmaan

 

Lisätietoja:

Anna-Sofia Malmi, viestintäpäällikkö, Gasum
p. +358 50 469 0114, etunimi.sukunimi(a)gasum.com