Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


19.11.2018

Lahden ja Oulun kaasutankkausasemat avataan keväällä 2019

Gasumin Lahden ja Oulun kaasutankkausasemien odotetaan avautuvan keväällä 2019. Hankkeet ovat viivästyneet aiemmin ilmoitetusta aikataulusta. Valmistelut asemien avaamisesta ovat loppusuoralla ja Gasum tiedottaa aikataulujen tarkentumisesta myöhemmin.

Lahden ja Oulun kaasutankkausasemien tonteista on allekirjoitettu sopimukset ja työt ovat alkaneet vuoden 2018 aikana. Lahden ja Oulun tankkausasemien odotetaan avautuvan keväällä 2019. Valmistelut asemien avaamiseksi ovat pitkittyneet ja hankkeet viivästyvät aiemmin ilmoitetusta aikataulusta.

Lahden tankkausasema avautuu Kujalan kaupunginosaan osoitteeseen Linnaistentie 1. Uusi kaasutankkausasema tulee palvelemaan erityisesti raskasta liikennettä tarjoamalla polttoaineeksi raskaille ajoneuvoille soveltuvaa nesteytettyä maakaasua (LNG) sekä nesteytettyä biokaasua (LBG). Asema palvelee myös kevyempää kalustoa tarjoamalla paineistettua maa- ja biokaasua.

Lahden nykyinen kaasutankkausasema sijaitsee Lahden Launeen Citymarketin edustalla, missä asiakkaat voivat tankata paineistettua maa- ja biokaasua henkilö-, jakelu-, jäte-, ja linja-autoihin.

Oulun uudet tankkausasemat avataan osoitteissa Tyrnäväntie 4 ja Terminaalitie 1. Limingantullin kaupunginosaan avautuva Tyrnäväntien asema palvelee kevyttä kalustoa, kuten henkilö- ja jäteautoja, kun taas Terminaalintien kaasutankkausasema tarjoaa raskaille ajoneuvoille LNG:tä ja LBG:tä. Avautuessaan asemat ovat Gasumin pohjoisimmat tankkausasemat.

Mitä tarkoittaa, kun kaasutankkausasema on suunnitteilla?

Tankkausaseman rakentamisen tilanteen voi jakaa kahteen eri vaiheeseen – varmistuneisiin tankkausasemiin ja suunnitteilla oleviin tankkausasemiin.

1. Varmistuneet, tulossa olevat tankkausasemat löytyvät täältä. Ne ovat sellaisia asemia, joiden osalta sopimus tontista on jo olemassa. Tontille on tässä vaiheessa myös tehty toteutettavuustarkastelu, jossa varmistetaan, ettei tontin alla ole esimerkiksi isoja kaapeleita tai muuta infraa, ja että maa-alue on puhdas rakentamiseen. Uusista asemista tiedotetaan aina sitä mukaa kun rakennustyöt kunkin aseman osalta alkavat. Tällaiset asemat voidaan siis jo varmuudella listata sivuille arvioidun avaamisajan kanssa.

2. Suunnitteilla olevat tankkausasemat ovat edistyneet valmistelutöiden osalta jo pitkälle. Asemien sijainti on Gasumin kuluvan vuoden investointiohjelmassa lyöty lukkoon, ja niiden rakentaminen pyritään toteuttamaan.

Gasumilla on kaasutankkausasemien investointiohjelma olemassa myös seuraaville vuosille. Mitä pidemmälle tulevaisuuteen mennään, sitä enemmän muuttuvia tekijöitä hankkeissa kuitenkin on. Tämän vuoksi tällaisia pidemmälle aikavälille suunniteltuja asemia ei listata sivuillamme olevien tulevien tankkausasemien listassa.


Lisätietoja:
Markus Kaarlela, biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö
puh. +358 400 386 065, etunimi.sukunimi(a)gasum.com