Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


16.01.2018

Lihajaloste Korpelan Huittisten tehdas siirtyy käyttämään kotimaista biokaasua lihajalosteiden tuotannossa

Lihajaloste Korpela Oy ottaa keväällä 2018 biokaasun käyttöön Huittisten tehtaallaan lihajalosteiden tuotannossa. Gasum toimittaa paikallisista jätteistä tehdyn biokaasun tehtaalle kontissa, koska tehdas sijaitsee kaasuverkon ulkopuolella.  

Lihajaloste Korpela vaihtaa fossiilisen kevyen polttoöljyn uusiutuvaan biokaasuun Huittisten tehtaalla ja valmistaa keväästä 2018 alkaen kaikki lihajalostetuotteet uusiutuvalla ja paikallisesti tuotetulla biokaasulla. Yhtiö haluaa suosia kotimaista ja ympäristöystävällistä lähienergiaa. Gasumin tuottama biokaasu toimitetaan tehtaalle kontissa, mikä on joustava tapa ottaa biokaasu käyttöön kaasuverkon ulkopuolella.

Siirtymällä biokaasuun Lihajaloste Korpela jättää polttamatta 450 000 litraa kevyttä polttoäljyä, ja vähentää vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä 1200 tonnia. Se vastaa yli 10 miljoonan kilometrin ajoa autolla, mikä on keskimäärin 530 auton yhteenlaskettu vuosittainen ajomäärä.

“Pitkät perinteet omaavana kotimaisena yrityksenä haluamme kantaa kortemme kekoon puhtaamman ympäristön puolesta. Uusiutuvan, kotimaisen lähienergian käyttäminen on meille ennen kaikkea vastuullinen arvovalinta”, kertoo Lihajaloste Korpelan toimitusjohtaja Seppo Korpela.

Gasumin biokaasu on täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen biopolttoaine, jolle on myönnetty sekä Avainlippu-tunnus että Joutsenmerkki.

“On hienoa aloittaa biokaasuyhteistyö Lihajaloste Korpelan kanssa. Tehdas siirtyy ympäristöystävälliseen ja kotimaiseen energiaan tuotannossaan. Toimitamme tehtaalle biokaasua ketterästi kontissa. Kehittyneen konttiteknologian avulla voimme toimittaa biokaasua joustavasti ja taloudellisesti kaikkialle, minne vain pyörillä pääsee. Odotamme tämän joustavan toimitustavan kannustavan yhä useampia yrityksiä siirtymään uusiutuvaan biokaasuun”, kertoo Gasumin myyntijohtaja, Jussi Rinttilä.

Gasumin biokaasulaitokset Suomessa sijaitsevat Huittisissa, Honkajoella, Kuopiossa, Oulussa, Riihimäellä, Turussa ja Vehmaalla. Lisäksi Gasum tuottaa biokaasua myös yhteistyökumppaneiden kanssa Espoossa, Kouvolassa ja Lahdessa. Ruotsissa Gasumilla on biokaasulaitokset Jordbergassa, Katrineholmissa, Lidköpingissä, Örebrossa sekä yhtiöllä on enemmistöosuus Västeråsissa sijaitsevasta tuotantolaitoksesta. Lisäksi Gasumilla on 50 prosentin omistusosuus Vadsbo Biogasissa.

Gasum on Pohjoismaiden johtava biohajoavien jätteiden käsittelijä ja biokaasun tarjoaja. Yhtiö käsittelee kahdessatoista biokaasulaitoksessaan biomassoja noin 800 000 t/vuosi ja tuottaa biokaasua noin 650 GWh/vuosi.

Lisätietoja:

Jussi Rinttilä, myyntijohtaja, Gasum Oy
puh. 040 512 1212, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Seppo Korpela, Managing Director, Lihajaloste Korpela Oy
puh. 050 363 7200, etunimi.sukunimi(a)lihajaloste-korpela.fi

Lihajaloste Korpela Oy on vuonna 1958 perustettu satakuntalainen liha-alan yritys, joka valmistaa kahdessa Suomessa sijaitsevassa tehtaassaan savusaunatuotteita, perinteisiä ruoka- ja leikkelemakkaroita, erilaisia kokoliha- ja erikoisvalmisteita sekä valmisruoka- ja einestuotteita. Lisäksi tehtailla valmistetaan yrityksen asiakkaiden private label -tuotteita. Korpelan asiakkaita ovat esimerkiksi päivittäistavarakaupat ja tukkuliikkeet Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. Lisäksi tuotteita on saatavilla esimerkiksi matkustaja- ja rahtialuksilla sekä julkisen sektorin toimipisteissä. Tuotantolaitokset työllistävät yhteensä lähes 130 elintarvikealan ammattilaista. www.korpela.fi