Julkaisut

Julkaisupankkiin on koottu kaikki Gasumin julkaisut pdf-muotoisina.


31.05.2018

Puhdasta ilmaa mereltä – Gasumin asiakas- ja sidosryhmälehden teema LNG-meriliikenteessä

Gasumin asiakas- ja sidosryhmälehti (01/2018) käsittelee meriliikenteen puhtaampaa energiaa eli nesteytettyä maakaasua (LNG) ja sen etuja. Kuluttajamarkkinoilla toimivat yritykset miettivät tarkkaan logistiikkaketjunsa, sillä asiakkaat odottavat jatkuvasti tekoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. LNG-toimitusverkosto on tärkeässä asemassa. LNG:n käyttö kasvaa erityisesti meriliikenteessä ja maalla raskaassa liikenteessä, mutta myös teollisuudessa.

Kysyimme asiakkailtamme LNG:n tulevaisuudesta ja käyttökokemuksista LNG:stä polttoaineena meri- ja maaliikenteessä.

Laajemmassa henkilöhaastattelussa teräsjätin SSAB.n johtaja Sakari Kallo kertoo, miten LNG toimii siltana kohti hiiletöntä teräksen valmistusta eli miten saadaan valmistettua entistä kestävämpää terästä. Voit myös perehtyä  LNG:n numeroihin mm. siihen miten paljon nesteyttäminen pienentää kaasun tilavuutta tai kuinka monta kilometriä raskas LNG-käyttöinen ajoneuvo kulkee yhdellä tankkauksella.

Lehdessämme esittelemme myös Turun biokaasulaitoksen laajennushanketta, joka on yksi Suomen hallituksen kärkihankkeista. Gasum investoi laitoskapasiteetin laajentamiseen, nesteytettyyn biokaasuun (LBG) sekä ravinteiden kierrätykseen.

Asiakas- ja sidosryhmälehtemme ilmestyy kolme kertaa vuodessa ja on luettavissa painettuna, pdf-tiedostona ja digiversiona. Lue lisää lehdestämme >

Julkaisuarkistostamme löydät kaikki julkaistut lehtemme.

Kerro mielipiteesi lehdestä ja lähetä palautetta ja juttuvinkkejä. Voit myös tilata lehtemme ilmaiseksi.

Lisätietoja:
Anna-Sofia Malmi, viestintäpäällikkö, Gasum
puh.050 4690 114, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi
Twitter: @annasofiamalmi

Kimmo Rahkamo LNG Skangas

"Laiva on lastattu kaasulla. Nesteytetyn maakaasun markkinat ovat rajussa kasvussa. LNG.n käyttö lisääntyy varsinkin meriliikenteessä. Kasvuun vaikuttavat laivojen yhä tiukentuvat päästörajat."

Kimmo Rahkamo, Gasumin tytäryhtiön Skangasin toimitusjohtaja ja LNG-liiketoiminnan johtaja