Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


26.01.2018

Sitran Fiksu arki -yrityskilpailu esitteli suomalaisten pienyritysten osaamista – Gasum onnittelee voittajia

Ympäristö- ja kuluttajanäkökulmien yhdistäminen avaa yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja on nykyään markkinoilla menestymiselle keskeistä. Sitran Fiksu arki -yrityskilpailussa etsittiin kotimaisia pienyrityksiä, joiden tuote tai palvelu auttaa kuluttajia tekemään kestäviä arjen valintoja. Gasum oli mukana kilpailun tuomaristossa.

Tämänvuotisen Fiksu arki -yrityskilpailun voittajiksi valikoitui kymmenen suomalaista pienyritystä. Jokainen voittajayrityksistä saa kaupallistamiseen suunnattua apua ja rahallista tukea, sekä mahdollisuuden saada kilpailun kumppaneina toimivan suuremman yrityksen kehityskumppaniksi.

”Fiksu arki -kehitysohjelman tavoitteena on kehittää kilpailukykyisiä tuotteita ja palveluja, jotka pienentävät arjen ympäristövaikutuksia ja vastaavat kuluttajien tarpeisiin. Pääpaino on alkuvaiheessa olevien, uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä ja kaupallistamisessa. Näin saamme sekä uusia ratkaisuja markkinoille, että toivottavasti lisää kansainvälistäkin potentiaalia omaavia yrityksiä”, sanoo Sitran Kestävä arki -avainalueen projektijohtaja Markus Terho.

Kilpailussa oli sekä yleissarja, että neljä yritysten ratkaisujen pääasiallisiin kohteisiin liittyvää sarjaa. Sarjojen teemat olivat asuminen, liikkuminen, ruokailu sekä tavarat & palvelut. Tämän vuoden voittajat auttavat kuluttajia tekemään kestävämpiä valintoja arjessa esimerkiksi tavaroiden yhteiskäyttöä, vuokraamista ja kimppakyytejä helpottamalla, hävikkiruokaa hyödyntämällä ja tarjoamalla tietoa tuotteiden alkuperästä.

”Fiksu arki -kilpailu tarjoaa pienyrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää kestäviä arjen ratkaisuja yhdessä isomman toimijan kanssa. Kilpailu osoitti taas, miten monimuotoisia ja innovatiivisia ideoita suomalaiset pienyritykset tuottavat. Kiertotalouden edelläkävijänä Gasumilla oli ilo olla aitiopaikalla arvioimassa saapuneita ehdotuksia, ja uskonkin, että tulevaisuudessa tulemme vielä kuulemaan osallistuneista yrityksistä”, sanoo Juha Häkämies, Gasumin strategiajohtaja ja yksi kilpailun tuomareista.

Kisan kymmenen parasta pienyritystä pääsevät mukaan #Fiksuarki-kehitysohjelmaan. Voittajat saavat kumppanikseen ison yrityksen, tukea ratkaisunsa kehittämiseen ja kokeilemiseen kuluttajien kanssa sekä kymppitonnin kehitysrahaa. Gasumin ohella kilpailun kumppaneina ja tuomareina toimivat Fazer, IKEA, K-ryhmä, OP, Paulig, Realia Group, SATO, Tori.fi, Valio, Viking Line ja YIT.

Fiksu arki -yrityskilpailu oli avoinna 23.10.–4.12.2017 ja kilpailuun tuli 87 ehdotusta. Tuomariston mukaan kilpailuun osallistuneiden innovatiivisten ratkaisujen runsaus osoittaa, että Suomesta löytyy jo tuotteita ja palveluja, jotka auttavat kuluttajia tekemään kestäviä valintoja. Kilpailun jälkeen käynnistyvä kehitysohjelma edistää idullaan olevien ratkaisujen leviämistä.


Lisätietoja:
Katso voittajat ja lue lisää Fiksu arki -yrityskilpailusta:
Fiksu arki -yrityskilpailun verkkosivut,  www.fiksuarki.fi. 

Anna-Sofia Malmi, viestintäpäällikkö, Gasum
p. +358 50 469 0114, etunimi.sukunimi(a)gasum.com