Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


20.12.2019

Gasumista Baltian ja Suomen välisen kaasupörssin markkinatakaaja

Suomen maakaasumarkkinan avautuessa 1. tammikuuta 2020, Suomi liittyy osaksi Suomen ja Baltian muodostamaa kaasun markkina-aluetta. Suomen kaasumarkkinoiden johtavana energiayhtiönä, Gasum omaksuu aktiivisen roolin myös uudella markkinalla ja tulee toimimaan markkinatakaajana Baltian ja Suomen välisessä kaasupörssissä: GET Balticissa. Kaasupörssi on alueen yhteinen markkinapaikka, jossa käydään kauppaa fyysisestä maakaasu energiasta.

”Me haluamme osaltamme ottaa vastuun toimivan alueellisen kaasumarkkinan kehittämisestä. Aktiivinen kaupankäynti GET Baltic -kaasupörssissä avaa uusia mahdollisuuksia kaikille markkinatoimijoille ja mikä tärkeintä hyödyttää asiakkaita", kertoo Jouni Liimatta, Head of Trading Gasumilta.

Markkinatakaaja on pörssin osapuoli, joka sitoutumalla toimittamaan tietyn määrän myynti- ja ostotarjouksia maakaasutuotteista, mahdollistaa toisten markkinaosapuolten osallistumisen kaupan käyntiin markkinahinnoilla.

Lisätietoja:
Jouni Liimatta, Head of Trading, Gasum
p. +358 40 829 3330
jouni.liimatta@gasum.com


Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasu- ja energia-alan asiantuntija. Tarjoamme puhtaampaa energiaa lämmön ja sähkön yhteistuotannon sekä teollisuuden tarpeisiin ja puhtaampia polttoaineratkaisuja maa- ja meriliikenteeseen. www.gasum.fi