Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


24.01.2019

Maakaasun siirtoputkimuutoksen valmistelu- ja rakennustyöt Helsingin Patolassa ja Maunulassa

Helsingin Patolan ja Maunulan alueella olevaa Gasumin maakaasun DN400 siirtoputkea siirretään noin 3,5 kilometrin pituudelta Helsingin kaupungin kaavamuutoksen ja Raide-Jokeri pikaraitiotien rakentamiseen varautumisesta johtuen. Putkimuutoksen toteutussuunnittelu on tehty vuoden 2018 aikana ja toteutussopimus Helsingin kaupungin ja Gasumin välillä on allekirjoitettu marraskuussa 2018. Rakennustyöt ajoittuvat vuosille 2019-2020. Helsingin kaupunki rakennuttaa valmistelevia johtosiirtoja helmikuusta 2019 alkaen ja Gasumin kaasuputken rakennustyöt alkavat huhtikuussa 2019.

Putkimuutoksen tilaajana toimii Helsingin kaupunki. Putkisiirto jakautuu kolmeen osaan, Patolassa Käskynhaltijantien varrella oleva putki siirrettään Patolanpuistoon pois Raide Jokerin linjalta ja kaavoitettujen kerrostalotonttien tieltä, Maunulan alueella putki siirretään samalle alueelle uuteen sijaintiin Raide Jokerin ja kaavoitettujen kerrostalotonttien ehdoilla Suursuonlaidassa, Pirjontiellä ja Pirkkolantiellä. Lisäksi Ruskeasuon haaran DN100 lähtö siirretään uuteen sijaintiin pois suunniteltujen kiskojen alta Pirkkolan venttiiliaseman läheisyydessä, mikäli Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustot hyväksyvät Raide Jokerin lopullisen kustannusarvion keväällä 2019.

Uutista päivitetty:

29.7.2019 Linkki Helsingin kaupungin tiedotteeseen

23.2.2019 Linkki Helsingin kaupungin tiedotteeseen

24.1.2019 Linkki Helsingin kaupungin tiedotteeseen

 

Lisätiedot:

Marko Ikävalko, Asset Manager, Gasum
puh. 040 529 0511, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.com.