Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


04.01.2019

The Voice of Finlandin voittaja saa vuodeksi käyttöönsä ympäristöystävällisen kaasuauton

Tammikuussa alkavan The Voice of Finland -kilpailun voittaja palkitaan tittelin lisäksi ympäristöystävällisellä kaasuautolla. Voittaja saa valita vuodeksi käyttöönsä SEAT TGI -kaasuhybridimallistosta kaasuauton, joka kulkee vähäpäästöisellä ja ympäristöystävällisellä biokaasulla. Osana palkintoa voittaja voi tankata Gasumin kaasutankkausasemilla biokaasua veloituksetta vuoden ajan.

Suositun The Voice of Finland -laulukilpailun kahdeksas tuotantokausi alkaa taas tammikuussa Nelosella. Viime vuoden tapaan SEAT tukee lahjakkaiden laulajien matkaa ja palkitsee kauden voittajan SEAT TGI -kaasuhybridimallilla. Voittaja saa valita SEAT TGI -kaasuhybridimallistosta auton vuodeksi käyttöönsä. Lisäksi Gasum tarjoaa voittajalle vuodeksi vähäpäästöistä biokaasua, jota hän voi tankata Gasumin tankkausasemilla ympäri Suomea. Gasum toivoo, että SEATin kanssa tehtävä yhteistyö lisää tietoisuutta ympäristöystävällisistä polttoainevaihtoehdoista erityisesti ohjelmaa katsovien perheiden keskuudessa.

Ympäristöystävällisten polttoaineiden kysyntä on lisääntynyt viime vuosina, mikä näkyy myös kaasuautokannassa: ennen vuotta 2017 kaasuautoja oli käytössä vajaa 2 000 kappaletta, kun nyt Suomen teillä kulkee jo yli 6 000 kaasuajoneuvoa.

Tällä hetkellä Gasumilla on 28 kaasutankkausasemaa eri paikkakunnilla, mikä helpottaa tulevan The Voice of Finland -voittajan keikkamatkoja. Lisäksi Gasumin tavoitteena on lisätä tankkausasemien määrää kymmenillä uusilla asemilla lähivuosien aikana. Uudet kaasutankkausasemat lisäävät vähäpäästöisten polttoaineiden saatavuutta.

Uusiutuvaa ja kotimaista biokaasua tuotetaan kiertotalouden periaatteiden mukaan kotien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä sekä yhteiskunnan jätevesilietteistä. Biokaasua voidaan käyttää esimerkiksi lämmön ja sähkön tuotantoon sekä liikenteen polttoaineena. Liikennekäytössä biokaasulla on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonepäästöjä jopa 85 prosenttia verrattuna perinteisiin fossiilisiin polttoaineisiin.

The Voice of Finlandin avausjakso nähdään Nelosella perjantaina 4. tammikuuta ja myöhemmin keväällä alkavat jännittävät livelähetykset Turun Logomossa.

 

Lisätietoja:

Heidi Kuoppala, myyntipäällikkö, liikenne, Gasum
Puhelin: +358 50 440 9793, etunimi.sukunimi@gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.fi.

Ajankohtaisia artikkeleita kaasusta
Content image
ARTIKKELI

Kaasukäyttöiset kuorma-autot vähentävät liikenteen päästöjä Euroopan suurimmissa maissa

Osa Euroopan suurimmista yrityksistä siirtyy kaasukäyttöisiin kuorma-autoihin. Samanaikaisesti useat Euroopan maat kehittävät kaasuinfrastruktuuriaan. The...

Lue lisää
Hellapoliisi Kati Jaakonen ajaa kaasuautolla.
ARTIKKELI

Hellapoliisin uusi kaasuauto on sporttinen kaunotar, joka kulkee biojätteellä

Hellapoliisi-ruokasivustostaan tunnettu Kati Jaakonen toivoo autolta turvallisuutta, virtaviivaisuutta ja ekologisuutta. Katin uusi kaasuauto, sporttinen Aud...

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Kiertotalous muuttaa jätteen energiaksi

Kiertotalouden avulla yritysten ja kuluttajien on mahdollista muuttaa jätteensä resurssiksi, josta voidaan valmistaa esimerkiksi biokaasua. Yrityksille se on...

Lue lisää