Gasumin asiakaspalvelu

Arkisin klo: 8-19
p. 0800 122 722
asiakaspalvelu@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

06.11.2020

Kaasutankkausasemien hintapylväät päivittyvät joulukuussa – jatkossa kaasun hinta ilmoitetaan kiloina

Gasum siirtyy joulukuun alusta lähtien ilmoittamaan kaasutankkausasemien hintapylväissä voimassa olevat hinnat bio- ja maakaasulle kilohinnoissa. Nykyisin asemien hintapylväissä esitetään vertailulitrahinnat energiasisällön mukaan bensiinille.

Gasumin kaasutankkausasemien hintapylväissä ilmoitetut bio- ja maakaasun hinnat muuttuvat litrahinnoista kilohinnoiksi joulukuun alussa. Hintojen esittämisen muutoksella ei ole vaikutusta asiakkaiden tankkaus- ja maksuprosessiin kaasutankkausasemilla.

”Alkuvuonna toteutetun asiakastyytyväisyystutkimuksen vastauksissa nousi esille asiakkaidemme kokema hämmennys litrahinnoista, koska kaasua tankataan ja kulutetaan kiloissa. Kilohinnan päivittäminen hintapylväisiin on luonnollinen muutos liikennekaasumarkkinan kehittyessä ja ajoneuvomäärän kasvaessa. Uskon muutoksen olevan mieleinen useimmille asiakkaillemme”, kertoo Gasumin liikenneyksikön Suomen maajohtaja Olli Paasio.

Käytössä olevien litrahintojen avulla on alun perin havainnollistettu kaasun edullisuutta verrattuna bensiiniin, koska litrayksiköt ovat olleet aiemmin tutumpia perinteisten polttoaineiden tankkaajille. Vertailulitrahinnat bio- ja maakaasulle ilmoitetaan jatkossa ainoastaan Gasumin verkkosivuilla.

Muutoksen taustalla on EU:n jakeluinfradirektiiviin liittyvä uusi määräys, joka määrittää vertailuhintatietojen yhteneväiseksi esitysmuodoksi jatkossa €/100 km. Uuden vertailuhintatiedon käyttöönotto perustuu polttoaineen jakelijan omaan harkintaan. Gasum ei toistaiseksi ota uutta esitysmuotoa käyttöön tankkausasemilla eikä verkkosivuilla.

Lisätietoja:
Gasumin asiakaspalvelu