Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


01.09.2022

Vantaan Kivistöön avataan uniikki kaasutankkausasema – asemalla näkyvä taide luo uudenlaista mielenkiintoa tankkausasemaympäristöön

Energiayhtiö Gasum avaa uniikin kaasutankkausaseman Vantaan Kivistöön. Kivistön asema tarjoaa nesteytettyä ja paineistettua kaasua niin raskaan liikenteen kuin kevyen kuljetuskaluston ja henkilöautoilijoiden tarpeisiin sekä ainutlaatuista taidetta kaasuautoilijoiden koettavaksi. Aseman visuaalisuus on toteutettu yhteistyössä LAB-ammattikorkeakoulun ja kuvataiteilija Katja Tsykarevin kanssa. Tänään avattava asema on jo viides Vantaan kaasutankkausasema ja se avautuu osoitteeseen Vantaankoskentie 60, Vantaa.

Vantaan Kivistön asema sijaitsee vilkkaasti liikennöidyssä liikenteen solmukohdassa Hämeenlinnanväylän, Vantaankoskentien ja Tikkurilantien risteämässä. Uuden Vantaalla sijaitsevan aseman myötä yhä useammalla Suomen päivittäistavarakaupan logistiikkaa palvelevalla kuljetusyrityksellä on mahdollisuus siirtyä käyttämään liikennekaasua ajoissaan.

”On hienoa avata Vantaan Kivistöön täysin uniikki kaasutankkausasema näin keskeiselle sijainnille. Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä Vantaan kaupungin ja LAB-ammattikorkeakoulun kanssa. Katja Tsykarevin luoma uniikki visuaalinen ilme kaasutankkausasemallemme mahdollistaa tankkaajille taiteellisen elämyksen tankkauksen yhteydessä. Uskon taiteellisen aseman ja aseman vaivattoman sijainnin herättävän erityistä kiinnostusta. Varmistamalla asemien vaivattoman sijainnin asiakkaillemme teemme siirtymisestä puhtaampaan logistiikkaan entistäkin helpompaa”, kertoo Gasumin Suomen liikenneyksikön maajohtaja Olli Paasio.

”On ollut kiintoisaa päästä toteuttamaan näin upeaa taideprojektia. Teokseni valikoitui useista eri LAB-koulutusohjelmassa tehdyistä teosvaihtoehdoista. Oli hienoa luoda täysin uniikkia taidetta näin suurille elementeille, joita kaasutankkausasemalla on. Inspiraationi lähteenä toimi Gasumin tankkausasemalla kaasua tankkaava raskas maantieliikenne. Teokseni lähtökohtana oli maan korkeuseroja kuvaava kartta, sekä kaasun keveä olomuoto, sen monipuolisuus ja ympäristöystävällisyys”, kertoo hankkeen aikana LAB-ammattikorkeakoulusta kuvataiteilijaksi valmistunut Katja Tsykarev.

Liikennekaasu on kustannustehokas polttoaine raskaan liikenteen käyttöön ja sen avulla kuljetusyritykset voivat leikata päästöjään jo tänään. Logistiikka- ja kuljetusyhtiöt ovat avainasemassa Suomen tieliikennepäästöjen leikkaamisessa ajomatkojen ollessa pidempiä ja päästöjen moninkertaisesti suurempia henkilöautoihin verrattuna. Jopa yli 95 prosenttia Gasumin myymästä liikennekaasusta kaikille ajoneuvosegmenteille on biokaasua, jonka koko elinkaaren aikaiset päästöt ovat jopa 90 prosenttia pienemmät verrattuna perinteisiin fossiilisiin polttoaineisiin.

Kaasutankkausasema sijaitsee osoitteessa Vantaankoskentie 60, Vantaa. Tiedot tankkausasemistamme löytyvät Gasum Driver App –mobiilisovelluksesta ja verkkosivujemme tankkausasemakartalta.

Lue artikkeli: Silmänruokaa tankatessa – Kivistön uudella kaasutankkausasemalla pääsee ihailemaan taidetta

EU:n väylä- ja liikennehankkeiden Verkkojen Eurooppa (Connecting Europe Facility) -hanke on tukenut LNG-tankkausaseman rakentamista Vantaan Kivistöön. 


Lisätietoja:

Olli Paasio, teollisuus- ja liikenneyksikön maajohtaja, Gasum
puh. +358 50 392 6477, olli.paasio@gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasu- ja energia-alan asiantuntija. Tarjoamme puhtaampaa energiaa lämmön ja sähkön yhteistuotannon sekä teollisuuden tarpeisiin ja puhtaampia polttoaineratkaisuja maa- ja meriliikenteeseen. www.gasum.fi 

Content image