Miksi tankata biokaasua?

Biokaasu on kotimainen, edullinen ja uusiutuva liikenteen polttoaine. Se on helppo tapa vähentää liikenteen hiilidioksidipäästöjä. Testaa itse paljonko autoilun päästösi vähenisivät vaihtamalla biokaasuun. Ja paljonko sinä säästäisit euroja?

Laske paljonko säästäisit biokaasulla

Valitse nykyinen polttoaineesi

Säästät:

€/vuosi

Päästövähennyksesi:

kg CO2/vuosi

Päästövähennykselläsi lämmittäisit tavallista kesämökkiä kuukauden ajan*.

Säästösi on laskettu Gasumin tankkausasemilla voimassa olevalla biokaasun hinnalla. Voit valita biokaasun myös kiinteään kuukausihintaan 89 €/kk.

*Sähköverkkoon kytketty kesämökki jossa on ympärivuotinen peruslämpö 8 000 kWh/vuosi. Kesämökin keskimääräiset hiilidioksidipäästöt ovat 2 992 kg/vuosi.

Biokaasun kulutuksena on käytetty Skoda Octavian tehtaan ilmoittamaa kulutuslukemaa.
Biokaasun tie auton tankkiin käy ekologisesti

 

Gasum tuottaa biokaasua biokaasulaitoksissa ympäri Suomen. Tuotannossa hyödynnetään muun muassa maatalouden, teollisuuden ja kotitalouksien jätteitä. Biokaasun tuotantoprosessi on hyvä esimerkki kiertotaloudesta – kuluttajat voivat hyödyntää tuotettua biokaasua ajoneuvojensa polttoaineena ja yritykset taas oman toimintansa tuotantoprosesseissa.


Kiertotaloudessa toisen jäte on aina toisen raaka-ainetta. Biokaasun tuotannossa mitään ei heitetä hukkaan - biokaasun sivutuotteena syntyvä orgaaninen aines on täynnä arvokkaita ravinteita. Tästä orgaaninen aines jatkaa matkaansa esimerkiksi ympäristöystävällisenä kierrätyslannoitteena suomalaisille pelloille.

Kiertotalous on tulevaisuutta, ja sen kehittyessä entistä suurempi osa ihmisten toiminnasta on kestävää ja ympäristöystävällistä.

Mistä biokaasua tuotetaan?

Content image

Yritysten biojätteet

Biokaasua tuotetaan yritysten biohajoavista jätteistä mm. laktoosittomien maitotuotteiden valmistuksessa syntyvästä laktoosista.

Content image

Kotitalouksien biojätteet

Biokaasua tuotetaan kotien biojätteestä, kuten banaaninkuorista tai jääkaappiin unohtuneesta salaatista. Kierrättämällä biojätteet osallistut kotimaisen polttoaineen tuotantoon.

Content image

Jätevesi

Biokaasua tehdään myös jätevedestä. Vessassa käymällä tuotat raaka-ainetta kotimaisen liikennepolttoaineen tuotantoon.

Content image

Tankkaa huoletta kiinteään kuukausihintaan

Tarjoamme uutta tai käytettynä maahantuotua kaasukäyttöistä henkilöautoa tai henkilöautoon tulevaa kaasulaitteiden jälkiasennusta hankkivalle yksityisasiakkaalle polttoainetta kiinteään kuukausihintaan. Tankkaa huoletta kotimaista biokaasua 89 euron kiinteään kuukausihintaan!

Vähennä päästöjä biokaasulla

Biokaasu on helppo ja kustannustehokas tapa vähentää liikenteen päästöjä. Biokaasu ei aiheuta laskennallisia hiilidioksidipäästöjä, eli hiilidioksidin määrä ilmakehässä ei lisäänny biokaasulla ajettaessa.

Lue lisää

Miksi biokaasu? Katso lisää videolta!

Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa

Lue lisää Sulje