Biokaasu on kiertotaloutta parhaimmillaan

Biokaasu on uusiutuva liikenteen polttoaine ja helppo tapa vähentää liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 %. Biokaasun tuotantoon liittyy keskeisesti kiertotalous, sillä biokaasua tuotetaan muun muassa biojätteestä, joka on päätynyt kaatopaikalle tai jätteenpolttolaitokseen. Kiertotaloudessa toisen jäte on aina toisen raaka-ainetta.

Laske kuinka paljon päästösi vähenevät biokaasulla

Valitse nykyinen polttoaineesi

Säästät:

€/vuosi

Päästövähennyksesi:

kg CO2/vuosi

Päästövähennykselläsi lämmittäisit tavallista kesämökkiä kuukauden ajan*.

Säästösi on laskettu Gasumin tankkausasemilla voimassa olevalla biokaasun hinnalla.

*Sähköverkkoon kytketty kesämökki jossa on ympärivuotinen peruslämpö 8 000 kWh/vuosi. Kesämökin keskimääräiset hiilidioksidipäästöt ovat 2 992 kg/vuosi.

Biokaasun kulutuksena on käytetty Skoda Octavian tehtaan ilmoittamaa kulutuslukemaa.
Kohti puhtaampaa liikennettä

Kohti puhtaampaa liikennettä

Gasum tuottaa biokaasua biokaasulaitoksissa ympäri Suomen. Tuotannossa hyödynnetään muun muassa maatalouden, teollisuuden ja kotitalouksien biojätteitä. Biokaasun tuotantoprosessi on hyvä esimerkki kiertotaloudesta – kuluttajat voivat hyödyntää tuotettua biokaasua ajoneuvojensa polttoaineena ja yritykset taas oman toimintansa tuotantoprosesseissa.

Sari Kalliokoski

"Biokaasu on ympäristöystävällisin vaihtoehto"

Tamperelainen Sari osti kaasuauton, koska haluaa suosia paikallista energiantuotantoa ja uusiutuvaa energiaa. Kynnys autoiluun on nyt pienempi, kun autoilun ympäristövaikutukset ja taloudelliset kustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin bensalla ajettaessa.

Miksi biokaasu? Katso lisää videolta!