Liikennekaasun hinta


Biokaasu

0.936 € / l


Maakaasu

0.821 € / l

Kaasun hinta voi vaihdella asemittain.

Tutustu kaasuauton hankintaan

Kiinnostaako kaasuautoilu? Mistä voit hankkia kaasuauton käytettynä? Miten kaasulaitteiston jälkiasennus toimii? Tutustu hankintaoppaaseen.

 

Lue lisää

Maa- ja biokaasun hinnat tankkausasemilla

Jaa:

Gasumin tankkausasemilla kaasuautoilija voi valita tankattavaksi bio- tai maakaasun. Sekä liikennebiokaasu että -maakaasu ovat metaania ja molemmat sopivat kaasuauton polttoaineeksi. Laske sivun alalaidassa, kuinka paljon säästät vaihtamalla kotimaiseen biokaasuun.

Maa- ja biokaasulla on oma myyntihintansa, joka on asemilla ilmoitettu vertailulitrahintana. Ajantasaisen tiedon hinnoista löydät aina Gasumin asemilta. Kaasun hinta voi vaihdella asemittain.

Liikennekaasun kilohinta on maakaasulla 1,28 €/kg ja biokaasulla 1,46 €/kg.

Miksi tankata biokaasua?

Edullinen

Gasumin biokaasu on edullisin uusiutuva polttoaine. Ja tiesithän, että biokaasu on edullisempaa kuin bensiini?

Uusiutuva ja kotimainen

Biokaasun raaka-aineet ovat 100 % kotimaisia ja uusiutuvia. Gasumin liikennebiokaasulle on myönnetty Joutsenmerkki ja Avainlippu-tunnus.

Vähäpäästöinen

Kotimainen biokaasu vähentää merkittävästi polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia perustuen Energiaviraston hyväksymään kestävyysjärjestelmään.

Osa kiertotaloutta

Biokaasu tuotetaan kotitalouksien, teollisuuden ja kaupan biohajoavista jätteistä. Näin se toteuttaa kiertotalouteen perustuvaa toimintatapaa, jossa jätteet käytetään hyödyksi.

Laske paljonko säästäisit biokaasulla

Valitse nykyinen polttoaineesi

Säästät:

€/vuosi

Päästövähennyksesi:

kg CO2/vuosi

Päästövähennykselläsi lämmittäisit tavallista kesämökkiä kuukauden ajan*.

Säästösi on laskettu Gasumin tankkausasemilla voimassa olevalla biokaasun hinnalla.

*Sähköverkkoon kytketty kesämökki jossa on ympärivuotinen peruslämpö 8 000 kWh/vuosi. Kesämökin keskimääräiset hiilidioksidipäästöt ovat 2 992 kg/vuosi.

Biokaasun kulutuksena on käytetty Skoda Octavian tehtaan ilmoittamaa kulutuslukemaa.
Kaasuautoilulla merkittäviä säästöjä

Kaasuautoilu vähentää polttoainekuluja merkittävästi

Helsinkiläisestä Kari Lintilä vaihtoi kaasuautoon ja se on tuonut päivittäisessä kulutuksessa merkittäviä säästöjä. Polttoainekulut putosivat kuukaudessa heti noin 40–50 euroa. Autoilu tulee nyt kokonaisuutena selvästi aiempaa edullisemmaksi, varsinkin kun kaasuautojen käyttövoimavero on pienempi kuin dieselautojen.