Content image

Löydä lähin kaasutankkausasemasi kartalta.


Tulevat kaasutankkausasemat

Jaa:

Kehitämme aktiivisesti bio- ja maakaasun tankkausasemaverkostoa ja tavoitteenamme on lisätä Gasumin tankkausasemien määrää noin 35 uudella asemalla lähivuosien aikana.

Puhtaan ja edullisen liikennekaasun kysyntä kasvaa voimakkaasti koko ajan, ja laajeneva asemaverkosto parantaa entisestään mahdollisuuksia siirtyä liikennekaasujen käyttöön.

Laajennamme raskaan liikenteen tankkausasemaverkostoa noin 50 asemalla Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa 2020-luvun alkuun mennessä. Suomen ensimmäinen LNG-asema avattiin Vuosaareen Helsinkiin elokuussa 2016. 

Suunnitteilla olevat tulevat tankkausasemat ja arvio aikataulusta:

  • Seinäjoki, Piirturiväylä 1 (elokuu 2019)

Suunnitteilla myös useita muita kohteita muun muassa pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Seinäjoelle ja Kuopioon. Lähivuosina Suomen IKEA-tavaratalojen yhteyteen kaasutankkausasemat: Tampere, Kuopio.

Kaasutankkausasemat, joissa LNG-tankkaus raskaalle kalustolle

  • Seinäjoki, Piirturiväylä 1 (elokuu 2019), LNG sekä CNG

Raskaan liikenteen tankkausasemat Ruotsissa

Ruotsissa tankkausasemat ovat tulossa: Västerbottenin, Norrbottenin, Värmlandin, Västernorrlandin, Gävleborgin, Örebron, Västmanlandin, Uppsalan, Länsi- ja Itä-Götanmaan, Jönköpingin, Kronobergin ja Skånen lääniin.

”Gasum haluaa edistää puhtaampaa liikkumista maanteillä. Perustan tankkausasemaverkostolle luovat nykyinen kaasuinfra, kehittyvä LNG-markkina sekä alueellinen biokaasun tuotanto. Keskeiset kriteerit asemille ovat kysyntä, sijainti, tekninen toteutettavuus sekä käyttö- ja kunnossapitotoimintamallin hallitseminen.” 

Markus Kaarlela, Biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö