Miksi hankkia kaasuauto?

Lue viisi hyvää syytä hankkia kaasuauto ja liity joukkoomme!

Lue lisää

Bensa-auton muuntaminen kaasukäyttöiseksi

Jaa:

Tiesitkö, että minkä tahansa bensiinikäyttöisen auton voi muuntaa toimimaan bensiinin lisäksi myös kaasulla? Bensiiniautoon asennetaan kaasusäiliöt, -syöttö ja -ohjausjärjestelmä olemassa olevan bensajärjestelmän rinnalle.

Jälkiasennettujen kaasusäiliöiden koko vaihtelee, mutta käytännössä bio- ja maakaasu riittää yleensä 250–300 kilometrin matkalle. Tankkausliitin asennetaan joko auton taka- tai etuosaan, ja tankkaussäiliöstä vedetään putki auton konehuoneeseen. Lisäksi tarvitaan paineensäädin ja ohjausyksikkö - mikäli kaasu sattuu loppumaan ajon aikana, auto vaihtaa vauhdissa automaattisesti bensalle.

Jälkiasennuksen jälkeen on tehtävä vielä muutoskatsastus. Kaasujärjestelmiä saavat asentaa ainoastaan tehtävään koulutetut ja asennustutkinnon suorittaneet henkilöt. Konversion hinta on noin 2 000-4 000 euroa.

Muunnoksia suorittaa esimerkiksi Terra Gas Finland.

Miksi ajaa kaasulla?

Biokaasu on uusiutuva liikennepolttoaine, joka tuotetaan muun muassa kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä ja jätevesilietteestä. 

Biokaasun liikennekäytöllä vähennetään merkittävästi polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia ja maakaasun vastaavat kasvihuonekaasupäästöt ovat jopa 20 prosenttia alhaisemmat kuin bensiinillä. Lisäksi kaasun käytössä syntyy vain murto-osa lähipäästöjä, kuten typenoksideja ja pienhiukkaspäästöjä. 

Content image

Puhtaampia kilometrejä kaasulla

Tiesitkö, että biokaasu on täysin uusiutuva polttoaine, jonka liikennekäytöllä voidaan vähentää jopa 85 % polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä? Lue lisää biokaasusta autosi polttoaineena!