Biokaasu on kiertotaloutta parhaimmillaan

Miltä kuulostaisi ajaa omista jätteistä valmistetulla polttoaineella? Tuotamme liikennebiokaasua muun muassa kotitalouksien biojätteistä, joten voi hyvinkin olla, että roskakoriin heittämäsi banaanin kuori on pian kaasuauton tankissa!

Biokaasun tuotannossa mitään ei myöskään heitetä hukkaan. Valmistuksen sivutuotteena syntyvä orgaaninen aines kierrätetään takaisin luontoon ja hyödynnetään ympäristöystävällisenä lannoitteena suomalaisilla pelloilla.


Lue lisää

Kaasuauton päästöt

Jaa:

Puhtaammat liikkumisen ratkaisut ovat edellytys ympäristöhaasteiden ratkaisemiselle. Liikenne tuottaa noin viidenneksen maailman kasvihuonekaasupäästöistä, jotka ovat merkittävin syy ihmisen aiheuttamalle ilmaston lämpenemiselle.

Kaasuautoilu on helppo ja kustannustehokas tapa vähentää liikenteen päästöjä. Myös hallituksemme tavoitteena on saada Suomen teille 50 000 kaasuautoa vuoteen 2030 mennessä.

Gasumin asemilla voit valita joko 100 % suomalaisen ja uusiutuvan biokaasun tai maakaasun, jonka hiilidioksidipäästöt ovat 25 % bensiiniä alhaisemmat.

Liikennebiokaasu ja -maakaasu ovat samaa kemiallista ainetta, eli metaania. Voit siis tankata joka kerta samaa tai vaihtaa milloin vain kaasusta toiseen.

Biokaasu on 100 % uusiutuva ja kotimainen polttoaine

Uusiutuvaa biokaasua tuotetaan biohajoavista raaka-aineista, kuten kotitalouksien, kaupan ja teollisuuden biojätteistä ja jätevesilietteistä.

Biokaasulla ajaminen ei aiheuta laskennallisia hiilidioksidipäästöjä. Biokaasun palaessa syntyy hiilidioksidia, mutta nettomääräinen hiilidioksidin määrä ilmakehässä ei lisäänny, sillä biohajoavaan raaka-aineeseen on sitoutunut saman verran hiilidioksidia, kuin mitä biokaasun palamisessa vapautuu.

Maakaasulla 25 % pienemmät päästöt

Maakaasu on luonnonkaasu, jota saadaan maakaasu- ja öljyesiintymistä. Liikennemaakaasu vähentää hiilidioksidipäästöjä 25 prosenttia bensiiniin verrattuna. Maakaasu on puhtain fossiilinen polttoaine.

Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa

Lue lisää Sulje