Vaikuta valitsemalla biokaasu

Auton osto – mikä vaikuttaa päätökseen

Mitä CNG tai LNG tarkoittavat?

Kaasujen lyhenteet saattavat vaikuttaa sekavilta, siksipä kokosimme liikenteeseen liittyvät termit yhteen.

 

CBG = Paineistettu biokaasu, tarkoitettu liikennekäyttöön

CNG = Paineistettu maakaasu, tarkoitettu liikennekäyttöön

LBG = Nesteytetty biokaasu, tarkoitettu vain raskaan liikenteen käyttöön 

LNG = Nesteytetty maakaasu, tarkoitettu vain raskaan liikenteen käyttöön

Kaasuauto on järkivalinta

Kaasuauton valitseminen kulkuneuvoksi on tehokas tapa vähentää liikenteen päästöjä sekä säästää autoilun aiheuttamissa kustannuksissa. Tutustu tarkemmin alan asiantuntijan näkemykseen siitä, miksi kaasuauto on myös jälleenmyyntiarvonsa puolesta fiksu valinta.

Lue artikkeli

Miksi kaasuauto?

Puhtaammat liikkumisen ratkaisut ovat edellytys ympäristöhaasteiden ratkaisemiselle. Liikenne tuottaa noin viidenneksen maailman kasvihuonekaasupäästöistä, jotka ovat merkittävin syy ihmisen aiheuttamalle ilmaston lämpenemiselle.

Yhä useampi suomalainen valitsee nyt uusiutuvalla biokaasulla kulkevan kaasuauton. Lue viisi hyvää syytä valita kaasuauto ja ylläty kaasuautoilun erinomaisuudesta. 

1. Kaasuautoilu on oiva tapa vähentää liikenteen päästöjä

Tiesitkö, että biokaasu on täysin uusiutuva polttoaine, jonka liikennekäytöllä voidaan vähentää jopa 90 % polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä. Biokaasu myös tuottaa vain murto-osan lähipäästöjä perinteisiin polttoaineisiin verrattuna.

Nyt jos koskaan on oikea aika kiinnittää huomiota liikenteen päästöihin ja vaihtaa vähäpäästöisempään polttoaineeseen.

2. Tankkaamalla biokaasua tankkaat uusiutuvaa polttoainetta

Gasumin tuottama biokaasu valmistetaan Suomessa muun muassa kotitalouksien, maatalouden ja yritysten biohajoavista jätteistä – se on 100 % uusiutuva valinta ja kiertotaloutta parhaimmillaan. Gasumin Suomessa tuottamalle liikennebiokaasulla on myönnetty ympäristöystävällisyydestä kertova Joutsenmerkki.

Lue lisää biokaasusta ja testaa kuinka paljon säästäisit ympäristöä ajamalla kaasulla.

3. Kaasuautoilu on kustannustehokasta

Kaasuautoilu on taloudellisen kuluttajan valinta, sillä biokaasu on edullisempaa polttoainetta kuin bensiini. Tiesitkö, että biokaasu on markkinoiden edullisin uusiutuva polttoaine? Kaasuauton hankintahinta ei myöskään eroa merkittävästi vastaavan bensiini- tai dieselkäyttöisen auton hinnasta. Katso ajankohtaiset tankkaushinnat ja testaa, kuinka paljon säästät ajamalla uusiutuvalla biokaasulla täältä.

4. Kaasuautoilu on liikenteen edelläkävijyyttä

Kaasuautojen määrä Suomessa on jatkuvassa kasvussa: ennen vuotta 2017 kaasuajoneuvoja oli käytössä vajaa 2 000 kappaletta, kun nyt ajoneuvoja on jo yli 17 000. Tutustu kaasuautoilijoiden tarinoihin ja lue, miten ja miksi he päätyivät uusiutuvaan biokaasuun. Ryhdy sinäkin liikenteen edelläkävijäksi ja vaihda kaasuautoon.

5. Huolettomia kilometrejä kaasuautolla

Kaasuautoissa on kaasutankin lisäksi myös bensiinitankki. Jos kaasutankkausasema ei osu matkasi varrelle, voit tankata bensaa, kunnes ohitat seuraavan kaasutankkausaseman. Gasumin kaasutankkausasemaverkosto laajenee jatkuvasti ja uusia asemia rakentavat myös monet muut toimijat. Katso lähin tankkausasemasi.

Ajaminen

Mitä seuraavaksi?

Oletko valmis kantamaan kortesi kekoon puhtaamman liikenteen puolesta? Tutustu kaasuauton hankintaoppaaseen, josta löydät tiedot kaasuautomalleista, tankkausasemien sijainnista sekä muista sinua mahdollisesti askaruttavista asioista.