Kaasuauto on tulevaisuuden valinta

Kaasuauton valitseminen kulkuneuvoksi on tehokas tapa vähentää liikenteen päästöjä sekä säästää autoilun aiheuttamissa kustannuksissa. Lisäksi kaasuautot säilyttävät jälleenmyyntiarvonsa erinomaisesti.

Tutustu tarkemmin alan asiantuntijoiden näkemyksin siitä, miksi kaasuauto on tulevaisuuden valinta.

 

Lue artikkeli

Miksi kaasuauto?

Jaa:

Puhtaammat liikkumisen ratkaisut ovat edellytys ympäristöhaasteiden ratkaisemiselle. Liikenne tuottaa noin viidenneksen maailman kasvihuonekaasupäästöistä, jotka ovat merkittävin syy ihmisen aiheuttamalle ilmaston lämpenemiselle.

Yhä useampi suomalainen valitsee nyt auton, jossa on bensiinitankin lisäksi myös kaasutankki. Myös hallituksemme tavoitteena on saada Suomen teille 50 000 kaasuautoa vuoteen 2030 mennessä.

Lue viisi hyvää syytä valita kaasuauto ja ylläty kaasuautoilun erinomaisuudesta.

1. Kaasuautoilu on oiva tapa vähentää liikenteen päästöjä

Tiesitkö, että biokaasu on täysin uusiutuva polttoaine, jonka liikennekäytöllä voidaan vähentää jopa 85 % polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonepäästöjä. Maakaasu on puolestaan luonnonkaasu, jota saadaan maakaasu- ja öljyesiintymistä. Liikennemaakaasu vähentää hiilidioksidipäästöjä 25 % bensiiniin verrattuna. Maakaasu on puhtain fossiilinen polttoaine.

Nyt jos koskaan on oikea aika kiinnittää huomiota liikenteen päästöihin ja vaihtaa vähäpäästöisempään polttoaineeseen.

2. Tankkaamalla biokaasua tankkaat kotimaista polttoainetta

Gasumin biokaasu valmistetaan Suomessa, suomalaisten kotitalouksien, maatalouden ja yritysten biohajoavista jätteistä – se on 100 % kotimainen valinta ja kiertotaloutta parhaimmillaan. Gasumin biokaasulle on myös myönnetty kotimaisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä kertova Joutsenmerkki ja liikennebiokaasulle Avainlippu-tunnus. Lue lisää biokaasusta.

3. Kaasuautoilu on kustannustehokasta

Kaasuautoilu on taloudellisen kuluttajan valinta, sillä sekä maa- että biokaasu ovat edullisempia polttoaineita kuin bensiini. Tiesitkö, että maakaasu on markkinoiden edullisin polttoaine? Kaasuauton hankintahinta ei myöskään eroa merkittävästi vastaavan bensiini- tai dieselkäyttöisen auton hinnasta. Katso ajankohtaiset tankkaushinnat ja testaa, kuinka paljon säästät ajamalla kotimaisella biokaasulla täältä.

Tarjoamme myös vuoden 2018 loppuun asti uusille kaasuauton ostajille kampanjaetuna mahdollisuuden tankata huolettomasti edulliseen kuukausihintaan 89 €/kk. Tutustu kampanjaan.

4. Kaasuautoilu on liikenteen edelläkävijyyttä

Tiesitkö, että Ruotsissa kaasuautoilu on ollut suosittua jo vuosia edullisuutensa ja ekologisuutensa vuoksi? Kaasuautot säilyttävät myös jälleenmyyntiarvonsa erinomaisesti. Myös Suomessa kaasuautojen määrä on jatkuvassa kasvussa: ennen vuotta 2017 kaasuautoja oli käytössä vajaa 2 000 kappaletta, kun nyt autoja on jo noin 5 500. Ryhdy sinäkin liikenteen edelläkävijäksi ja vaihda kaasuautoon.

5. Huolettomia kilometrejä kaasuautolla

Kaasuautoissa on kaasutankin lisäksi myös bensiinitankki. Jos kaasutankkausasema ei osu matkasi varrelle, voit tankata bensaa, kunnes ohitat seuraavan kaasutankkausaseman. Gasumin kaasutankkausasemaverkosto laajenee jatkuvasti. Avaamme tulevien vuosien aikana 35 uutta asemaa ympäri Suomea. Katso lähin tankkausasemasi.

Liikennebiokaasu ja -maakaasu ovat samaa kemiallista ainetta, eli metaania. Voit siis tankata joka kerta samaa tai vaihtaa huoletta kaasusta toiseen.

Ajaminen

Mitä seuraavaksi?

Oletko valmis kantamaan kortesi kekoon puhtaamman liikenteen puolesta? Tutustu kaasuauton hankintaoppaaseen, josta löydät tiedot kaasuautomalleista, tankkausasemien sijainnista sekä muista sinua mahdollisesti askaruttavista asioista.