Kuljeta LNG:llä

Kuljeta puhtaasti LNG:llä

 LNG eli nesteytetty maakaasu on ensimmäistä kertaa saatavilla Suomessa raskaan kaluston ajoneuvoille.

 

Lue lisää
Content image

Uusiutuvan energian edelläkävijäksi

Tiesitkö, että biokaasu on yhä useamman yrityksen valinta elintarviketeollisuudesta logistiikkaan? Lue lisää asiakkaistamme ja tule tekemään kanssamme puhtaampaa huomista.

20.06.2018

Gasum monipuolistaa palveluita ostamalla Enegian energiamarkkinapalvelut

Pohjoismaiden johtava kaasualan toimija Gasum ostaa suomalaisen energia-alan asiantuntijayrityksen Enegian energiamarkkinapalveluiden liiketoiminnan. Yrityskauppa vahvistaa Gasumin Pohjoismaista strategiaa mahdollistamalla palveluiden laajentamisen energian tukkumarkkinoilla ja luomalla alustan tuotetarjoaman laajentamiseksi asiakkailleen.

Gasum on allekirjoittanut kauppasopimuksen Enegian energiamarkkinapalveluiden liiketoiminnasta. Kauppa sisältää Enegia Consulting Oy:n, Enegia Portfolio Services Oy:n ja intStream Oy:n osakekannat. Kaupan odotetaan toteutuvan elokuun 2018 aikana.

Enegian energiamarkkinapalveluiden liiketoiminnan asiakkaina ovat energiayhtiöt, teollisuus ja julkinen sektori. Energiamarkkinapalveluissa työskentelee noin 35 ammattilaista energian hankinnassa ja myynnissä sekä päästökaupassa ja vihreissä sertifikaateissa. Enegian energiamarkkinapalveluiden henkilöstö siirtyy yrityskaupan toteutuessa Gasumin palvelukseen. Energiamarkkinapalvelut jatkaa liiketoimintaansa ja palveluidensa tarjoamista nykyisille asiakkailleen. Yrityskaupan myötä Gasumin tavoitteena on laajentaa palvelutarjontaa maakaasumarkkinoille sekä yhtiön koko toiminta-alueella Pohjoismaissa.

”Energia-ala ja kaasumarkkinat muuttuvat vauhdilla. Enegian asiantuntijoiden osaaminen monipuolistaa ja vahvistaa Gasumin palvelukokonaisuutta. Yrityskauppa mahdollistaa entistä kokonaisvaltaisemmat palvelut nykyisille asiakkaillemme ja voimme toimia energia-alan suunnannäyttäjänä. Kauppa tarjoaa meille myös hyvän alustan kehittää tuotevalikoimaamme jatkossa laajentamalla palvelut niin maantieteellisesti kuin tuomalla uusia palveluita myös kaasumarkkinoille”, kertoo Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen

”Kaupan myötä Enegiasta tulee EnerKey vetoinen energiajohtamisen asiantuntijatalo. Olemme tyytyväisiä siitä, että Gasum uutena energiamarkkinapalveluiden omistajana vahvistaa myös tämän liiketoiminnan kehittämisen ja laajentamisen edelleen”, toteaa Enegia Group Oyn toimitusjohtaja Kalle Ahlstedt.


Lisätietoja:

Jouni Haikarainen, johtaja, maakaasu, Gasum Oy
p. 040 709 5690, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Kalle Ahlstedt, toimitusjohtaja, Enegia Group Oy
p. 050 453 3507, etunimi.sukunimi(a)enegia.com

Mikko Askolin, liiketoimintajohtaja, Enegia Group Oy
p. 040 841 9462, etunimi.sukunimi(a)enegia.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua ja edistää kiertotaloutta käsittelemällä jätteitä sekä tuottamalla biokaasua ja kierrätysravinteita Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiö tarjoaa energiaa sähkön ja lämmöntuotantoon, teollisuudelle sekä maa- ja meriliikenteelle. Gasum on Pohjoismaiden johtava biokaasun tarjoaja. Yhtiöllä on kaasutankkausasemaverkosto, joka palvelee myös raskasta kalustoa. Tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) Pohjoismaiden markkinoiden johtava toimija. Yhtiö jatkaa LNG:n aseman ja infrastruktuurin vahvistamista ja toimittaa LNG:tä merenkulun, teollisuuden ja raskaan liikenteen tarpeeseen Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. www.gasum.fi

Enegia on yksi pohjoismaiden johtavista, riippumattomista, energia-alan-asiantuntijaorganisaatioista. Yli puolet Suomen sadasta suurimmasta yrityksestä käyttää Enegian palveluita ja Enegia-konsernin liikevaihto oli noin 119,7 MEUR vuonna 2017. Enegian sähkökaupan volyymi on 15 TWh, joka on noin viidennes Suomen sähkönkäytöstä. Enegian EnerKey-järjestelmä on Pohjoismaiden johtava energiatiedon- ja energiaprosessien hallinnan tietojärjestelmä. Järjestelmää käyttää noin 300 organisaatiota ja sillä hallitaan 75 000 mittapisteen tuottamat kulutustiedot 15 000:ssa kiinteistössä. Enegian enemmistöomistaja on suomalainen pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners Oy. www.enegia.com

Lue lisää
19.06.2018

Gasumin tytäryhtiö Skangas toimittaa LNG:tä Porin Prosessivoimalle Kaanaan teollisuuspuiston energiantuotantoon

Gasumin tytäryhtiö LNG-yhtiö Skangas ja energiayhtiö Porin Prosessivoima Oy ovat solmineet sopimuksen nesteytetyn maakaasun (LNG) toimittamisesta höyryn ja lämmöntuotannossa Porin Kaanaan teollisuusalueella. LNG toimitetaan kaasumaisena energiayhtiölle Skangasin yhdysputkella Porin LNG-terminaalista.

”Porin Prosessivoima Oy on vastuullinen energiantuottaja. Otamme kaikessa toiminnassamme huomioon vaikutukset ympäröivään luontoon ja kehitämme toimenpiteitä jatkuvan parantamisen periaatteella. Porin Prosessivoima Oy on sitoutunut oman toimintansa jatkuvaan parantamiseen energiatehokkuusasioissa. Nesteytetty maakaasu on luotettava ja ympäristön kannalta puhdas polttoaine. Kaasun käyttö on helppoa verrattuna muihin polttoaineisiin ja säästämme operatiivisissa kustannuksissa”, sanoo Porin Prosessivoima Oy:n toimitusjohtaja Timo Mäki.

”On hienoa kehittää yhteistyötä Porin Prosessivoima Oy:n kanssa. Tarjoamme ympäristöystävällistä LNG:tä helposti Porin LNG-terminaalista suoraan yhdysputkella energiayhtiön tarpeisiin. Nesteytetty maakaasu on erittäin vähäpäästöinen ja joustava polttoaine energiantuotannossa. Se on erinomainen vaihtoehto energiantuotantoon, teollisuuden tarpeisiin, mutta myös meriliikenteen ja raskaan liikenteen polttoaineeksi,” sanoo Skangas Oy:n myyntipäällikkö Jouni Bedda.

LNG on ympäristöystävällinen polttoaine, joka ei sisällä rikkiä. LNG:n avulla voidaan korvata esimerkiksi kivihiiltä ja öljypohjaisia polttoaineita teollisuudessa, energiantuotannossa sekä meri- ja maatieliikenteessä.  LNG on helppo ja joustava tapa vähentää merkittävästi energiantuotannosta aiheutuvia pienhiukkas-, sekä rikkidioksidi-, hiilidioksidi- ja typenoksidipäästöjä.

 

Lisätietoja:

Timo Mäki, toimitusjohtaja, Porin Prosessivoima Oy
p. 044 701 2170, etunimi.sukunimi(a)porienergia.fi

Jouni Bedda, myyntipäällikkö, Skangas
p. 040 744 2870, etunimi.sukunimi(a)skangas.com

 

Porin Prosessivoima Oy toimii Kaanaan teollisuusalueella. Voimalaitos käyttää polttoaineinaan puuta, turvetta, hiiltä, kierrätyspolttoainetta (REF), kaasua ja öljyä. Laitoksen sähköteho on 65 megawattia. Se tuottaa energiaa alueen teollisuudelle ja Porin kaupungille. Porin prosessivoima Oy on Pohjolan Voiman (100 %) tytäryhtiö. www.pohjolanvoima.fi

LNG-yhtiö Skangas on johtava toimija Pohjoismaiden LNG-markkinoilla. Yhtiö toimittaa LNG:tä merenkulun, teollisuuden ja raskaan maaliikenteen tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme vastaamaan ympäristöön liittyviin ja operatiivisiin tavoitteisiin tarjoamalla tehokkaita ja vakaita LNG-toimituksia. Skangas on energiayhtiö Gasum Oy:n tytäryhtiö, jonka osakkaina ovat Gasum Oy 70 % ja norjalainen Lyse Energi AS 30 %. www.skangas.com

Lue lisää
18.06.2018

Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa

Asiakaspalvelussamme on tällä hetkellä ruuhkaa, pahoittelemme tilannetta ja pyrimme vastaamaan yhteydenottoihin mahdollisimman nopeasti.

Gasumin asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 8-17.

Lue lisää
Pirkka-jäätelöt kiertotalouden asialla

Pirkka-jäätelöt kiertotalouden asialla

Päivittäistavarakauppojen hävikki on merkittävä biojätteen lähde. Kun virrat ohjataan biokaasun tuotantoon, saadaan energia talteen ja hyötykäyttöön, tehtaanjohtaja Tuukka Kaukoranta kiittää.

Niemi Palvelut on kestävän liikennöinnin edelläkävijä

Tiesitkö, että Gasum on Suomen johtava biohajoavien jakeiden käsittelijä? Paikallisen biokaasulaitosverkostomme ansiosta palvelemme joustavasti sekä julkisia että yksityisiä toimijoita. Tutustu ja kysy tarjousta. 

Lue lisää

Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa

Lue lisää Sulje