Energiayhtiö Gasum

Tankkaa hiihtolomallakin rajattomasti 69 euroa / kk

Tutustu
Content image

Uusiutuvan energian edelläkävijäksi

Tiesitkö, että biokaasu on yhä useamman yrityksen valinta elintarviketeollisuudesta logistiikkaan? Lue lisää asiakkaistamme ja tule tekemään kanssamme puhtaampaa huomista.


Tutustu
17.02.2017

Pääkaupunkiseudulla bussimatkat ympäristöystävällisesti biokaasulla – katso millä linjoilla kaasubussit liikennöivät

Helsingin Bussiliikenne Oy, HelB käyttää pääkaupunkiseudulla kaasubussien polttoaineena uusiutuvaa kotimaista biohajoavista jätteistä valmistettua biokaasua.

Helsingin Bussiliikenne Oy, HelB korvaa suomalaisella biohajoavista jätteistä valmistetulla biokaasulla maakaasun käyttöä bussiliikenteessään.

Kaasubusseilla voidaan alentaa päästöjä ja biokaasun avulla hiilidioksidipäästöjä huomattavasti. HelBin hiilidioksidipäästövähenemä (CO2) on noin 1 367 tonnia käytettäessä 600 000 kg biokaasua kaasubussien polttoaineena. Sama päästö syntyy ajettaessa bensiinikäyttöisellä henkilöautolla n. 11 miljoonaa kilometriä.

Matkusta kaasubussilla pääkaupunkiseudulla

Kaasubussit liikennöivät biokaasulla seuraavilla linjoilla:

17 Kruununhaka - Kamppi – Viiskulma
21 Kamppi - Lauttasaari (Vattuniemi)
38 Elielinaukio - Pitäjänmäki – Uusmäki
39 Kamppi - Munkkiniemi - Konala - Malminkartano – Myyrmäki
40 Elielinaukio - Pohjois - Haagan asema
43 Elielinaukio - Kannelmäki – Hakuninmaa
332 Elielinaukio - Varisto – Askisto
335 Linnainen - Vapaala - Myyrmäki - Louhela - Martinlaakso – Askisto
611 Rautatientori - Siltamäki - Suutarila - Tikkurila

 

Lue lisää
16.02.2017

Jyväskylässä tankataan kaasua kesällä 2017 – asema rakennetaan Metsälehmuksentielle

Gasum avaa Vaajakoskelle Jyväskylään kaasutankkausaseman. Tankkausasema tullaan rakentamaan Ruokosaaren ja Kanavuoren läheisyyteen osoitteeseen Metsälehmuksentie 9. Asema avautuu kesän 2017 aikana ja palvelee henkilöautojen, hyötyajoneuvojen ja raskaan liikenteen tarpeita.

Gasum avaa vuoden 2017 aikana Jyväskylän tankkausaseman lisäksi uusia asemia muun muassa Hämeenlinnaan, Poriin ja Vantaan Petikkoon. Rakennusaikataulujen etenemisestä tiedotetaan heti kun on mahdollista. Uudet tankkausasemat tulevat sijaitsemaan keskeisillä paikoilla keskittyen pääosin kaupunkialueille ja liikenteen solmukohtiin.

Asema palvelee henkilöautoja ja raskasta liikennettä

Jyväskylän tankkausasemalta saa tankattua paineistettua maa- ja biokaasua (CNG) polttoaineeksi henkilö-, jakelu-, jäteautoihin ja busseihin. Asema palvelee myös raskaan liikenteen ajoneuvoja tarjoamalla polttoaineeksi nesteytettyä maa- ja biokaasua (LNG/LBG). Gasum on avannut viime vuoden aikana nesteytetyn maakaasun tankkausasemat Helsingin Vuosaareen ja Turun sataman läheisyyteen osana liikennekaasumarkkinan laajentamista, johon Gasum on vahvasti sitoutunut.

Ensimmäisiin raskaan liikenteen tankkausasemiin Gasum saa Verkkojen Eurooppa (Connecting Europe Facility) -tukea, jonka avulla selvitetään LNG/LCNG -tankkausasemaverkoston mahdollisuuksia ja toteutetaan neljä pilottiasemaa. Seuraava raskaan liikenteen kaasutankkausasema tullaan avaamaan kuluvan vuoden aikana Kehä III:sen läheisyyteen Vantaalle.

Kaasu edullinen ja ympäristöystävällinen polttoainevaihtoehto

Gasum on sitoutunut vahvasti kaasuautoilun kehittämiseen ja yhtiö rakentaa 35 uutta tankkausasemaa seuraavien vuosien aikana. Kaasuinfrastruktuurin kehittyminen on keskeistä kaasuautoilun yleistymisen kannalta; kattavan verkoston ansioista vähäpäästöisellä kaasulla pääsee ajamaan saumattomasti ympäri Suomen. Suomessa on tällä hetkellä 28 kaasutankkausasemaa.

Gasum tarjoaa kampanjaetuna yksityisasiakkaille polttoainetta kiinteään kuukausihintaan. Uudet kaasuautoilijat voivat tankata Gasumin tankkauspisteiltä maakaasua 69 euron tai biokaasua 89 euron kuukausihintaan puolentoista vuoden ajan. Kampanja on suunnattu uusille ja olemassa oleville asiakkaille, jotka kampanja-aikana ostavat tai maahantuovat kaasuauton. Kampanja on voimassa maaliskuun loppuun.

Maakaasulla ajettaessa päästöt ovat alhaisemmat verrattuna bensiiniin ja dieseliin. Gasumin tarjoama biokaasu on uusiutuva ja kotimainen biopolttoaine, jonka käytöstä ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Biokaasu on ainoa Suomessa myytävä liikennepolttoaine, jolle on myönnetty sekä pohjoismainen Joutsenmerkki ja Avainlippu-tunnus.

Jyväskylän tankkausaseman osoite on Metsälehmuksentie 9, 40800 Vaajakoski.

Sanasto: *LNG = nesteytetty maakaasu **CNG = liikennekaasu (vaihtoehdot biokaasu tai maakaasu) ***LCNG = CNG-tankkausasema, jonka kaasuvarasto on LNG:nä.

Lisätiedot:
Jussi Vainikka, liiketoiminnan kehityspäällikkö, Biokaasu, Gasum Oy
puh. 020 44 78 531, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

 

Lue lisää
14.02.2017

Gasum panostaa kierrätysravinteiden jatkojalostukseen

Gasum on kehittänyt biokaasulaitosverkostonsa valmiutta vastata tiukkeneviin ympäristövaatimuksiin sekä yleiseurooppalaiseen suuntaukseen puhdistamoperäisten kierrätysravinteiden käytössä lannoitteina. Gasum investoi ravinteiden jatkojalostukseen sekä laajentaa kierrätysravinteiden käyttökohteita nykyisestään. Gasum käsittelee myös jatkossa puhdistamolietettä tehden siitä biokaasua ja kierrätysravinteita.

Biokaasun tuotannossa käytettävä raaka-ainepohja on monipuolinen aina teollisuuden ja yhdyskuntien jätevesilietteistä muihin biohajoaviin jätteisiin, kuten kotitalouksien ja teollisuuden biojätteisiin sekä maatalouden sivuvirtoihin kuten karjan lantaan.

Jätteistä ja sivuvirroista tuotetulla uusiutuvalla biokaasulla on kasvava kysyntä eri käyttökohteissa. Biokaasua voidaan siirtää kulutuskohteeseen nykyisellä kaasujärjestelmällä ja muilla kaasun logistiikkaratkaisuilla. Biokaasun tuotanto edistää kiertotaloustavoitteita sekä energiana että ravinteina.

Jätteet ja lietteet muodostavat vain osan Suomen biokaasun tuotantopotentiaalista, esimerkiksi maatalouden biomassan sivuvirrat ovat keskeisessä asemassa biokaasutuotannon laajentamisessa.

”Biokaasumarkkina on kehittynyt positiivisesti ja uusien biokaasuasiakkaiden määrä kasvaa eri asiakassegmenteissä. Lannoitemarkkinoilla puolestaan on tapahtunut nopea muutos, joka rajoittaa puhdistamolietepohjaisten kierrätyslannoitteiden käyttöä pelloilla. Gasumin tavoitteena on tarjota asiakkailleen ja kumppaneilleen kiertotalousratkaisuja siten, että myös ravinteet saadaan hyödynnettyä kattavasti. Esimerkiksi Ruotsissa puhdistamolietteitä, jotka ovat Revaq-sertifioituja, voidaan käyttää lannoitteina. Kierrätysravinteilla on useita käyttökohteita ja siihen liittyvä markkina kehittyy nopeasti”, sanoo Gasumin tuotantojohtaja Ari Suomilammi.

Biokaasun tuotanto on osa eri toimijoiden arvoketjua, jossa energian lisäksi kierrätysravinteet otetaan talteen. Tavoitteiden ja vaatimusten saavuttamiseksi Gasum hakee yhdessä ratkaisuja jätevedenpuhdistamoiden sekä muiden alan toimijoiden kanssa. Osalla Gasumin laitoksista kyetään jo nykyisin erottelemaan puhdistamolieteperäisen rejektiveden ravinteet ja toimittamaan kierrätysravinne useisiin eri käyttökohteisiin.

Gasum tulee edelleen kehittämään ratkaisuja laitosverkostossaan sekä investoimaan biokaasun tuotannossa syntyvän ravinnejäännöksen jatkojalostukseen yhteistyökumppaneidensa kanssa. Tavoitteena on jalostaa biokaasun tuotannossa syntyvää ravinnejäännöstä mm. teollisuuden prosessien tarpeisiin, esimerkiksi typpi- ja fosforipitoisina ravinneliuoksina sekä palvelemaan entistä paremmin maanparannuksen ja maatalouden tarpeita. Kierrätysravinteet säästävät luonnonvaroja ja voivat korvata esimerkiksi epäorgaanisia ravinteita teollisuudessa.

Gasum on Pohjoismaiden johtava biohajoavien jätteiden käsittelijä ja biokaasun tarjoaja. Yhtiö käsittelee kahdessatoista biokaasulaitoksessaan biomassoja noin 800 000 t/vuosi ja tuottaa biokaasua noin 650 GWh/vuosi.

Gasumin biokaasulaitokset Suomessa sijaitsevat Huittisissa, Honkajoella, Kuopiossa, Oulussa, Riihimäellä, Turussa ja Vehmaalla. Lisäksi Gasum tuottaa biokaasua myös yhteistyökumppaneiden kanssa Espoossa, Kouvolassa ja Lahdessa. Ruotsissa Gasumilla on biokaasulaitokset Jordbergassa, Katrineholmissa, Lidköpingissä, Örebrossa sekä yhtiöllä on enemmistöosuus Västeråsissa sijaitsevasta tuotantolaitoksesta. Lisäksi Gasumilla on 50 prosentin omistusosuus Vadsbo Biogasissa.

Lisätietoja:

Ari Suomilammi, tuotantojohtaja, Gasum Oy
puh. 020 447 8754, etunimi.sukunimi@gasum.fi

Energiayhtiö Gasum, lue lisää yhtiöstämme.


Lue lisää
Content image

Niemi valitsi biokaasun

Niemi Palvelut Oy käynnisti keväällä 2016 yhteistyön Gasumin kanssa biokaasulla toimivien autojen käyttämisestä muuttopalveluissa. Nyt biokaasuautot tunnistaa vihreästä biokaasumerkistä.

Lue lisää

Ravintola Bryggerin jäteongelma ratkesi biokaasun avulla

Tiesitkö, että Gasum on Suomen johtava biohajoavien jakeiden käsittelijä? Paikallisen biokaasulaitosverkostomme ansiosta palvelemme joustavasti sekä julkisia että yksityisiä toimijoita. Tutustu ja kysy tarjousta. 

Lue lisää