Kuljeta puhtaasti LNG:llä

Kuljeta puhtaasti LNG:llä

LNG eli nesteytetty maakaasu on ensimmäistä kertaa saatavilla Suomessa raskaan kaluston ajoneuvoille.

Tutustu
Content image

Uusiutuvan energian edelläkävijäksi

Tiesitkö, että biokaasu on yhä useamman yrityksen valinta elintarviketeollisuudesta logistiikkaan? Lue lisää asiakkaistamme ja tule tekemään kanssamme puhtaampaa huomista.


Tutustu
16.11.2017

Helsingin ikoninen ravintola Storyville kokkaa jatkossa kotimaisella biokaasulla – myös terassiasiakkaita lämmitetään biokaasun voimin

Helsinkiläinen jazzklubi Storyville satsaa toimintansa ympäristöystävällisyyteen. Myös ravintolana toimiva klubi valmistaa tarjoilemansa ruoan jatkossa kotimaisella biokaasulla, jolla lämmitetään myös paikan kuuluisa terassi. Storyvillen käyttämän biokaasun tuottaa Gasum ja sen myynnistä ja siirrosta vastaa Suomen Kaasuenergia Oy.

Yhdeksi Euroopan parhaimmaksi jazz-klubiksi nimetty Storyville on siirtynyt käyttämään ravintolansa keittiössä sekä terassinsa lämmittämisessä kotimaista biokaasua. Gasumin tuottama biokaasu on täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen biopolttoaine, jolle on myönnetty sekä Avainlippu-tunnus että Joutsenmerkki.

Storyvillen omistajien mukaan biokaasuun siirtymiselle oli sekä käytännöllisiä että arvoperusteisia syitä.

”Olemme käyttäneet aikaisemmin keittiössämme ja terassin lämmityksessä maakaasua. Biokaasun kotimaisuus ja ympäristöedut kuitenkin vakuuttivat meidät, joten päätös vaihtaa siihen oli lopulta helppo. Lisäksi suoraan kaasuverkostosta tuleva kaasu on meille kätevämpi vaihtoehto kuin pullokaasu”, kertoo ravintolayrittäjä Jorma Railonkoski.

Biokaasua käytetään jo kymmenissä ravintolassa Helsingissä

Biokaasun käyttäminen ravintolan keittiössä on ympäristöystävällinen valinta.

”Biokaasua voidaan valmistaa esimerkiksi ravintoloiden rasvanerotuskaivoista kerätystä rasvasta ja ruoanvalmistuksessa kertyvästä biojätteestä. Ravintolat voivat käyttää valmista biokaasua esimerkiksi ruoanvalmistukseen ja lämmitykseen. On hienoa, että ravintolat voivat näin saada omat biojätteensä hyötykäyttöön”, kertoo Gasumin myyntipäällikkö Max Miilakangas.

Helsingissä on tällä hetkellä kymmeniä ravintoloita, jotka käyttävät biokaasua joko lämmitykseen, ruoanlaittoon tai molempiin. Gasumin Suomen biokaasulaitokset sijaitsevat Huittisissa, Honkajoella, Kuopiossa, Oulussa, Riihimäellä, Turussa ja Vehmaalla. Lisäksi Gasum tuottaa biokaasua myös yhteistyökumppaneiden kanssa Espoossa, Kouvolassa ja Lahdessa.


Lisätietoja:

Max Miilakangas, myyntipäällikkö, Gasum Oy, puh. 040 068 6814, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum Oy, puh. 040 554 0578, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Jorma Railonkoski, ravintolayrittäjä, Storyville, puh. 040 173 8336

Storyville on osa Happy Hour Restaurants -konsernia. Happy Hour Restaurants on vuonna 1993 perustettu perheyritys, joka tuottaa laadukkaita ja elämyksellisiä musiikkiravintolapalveluja Helsingin keskustassa. Yrityksen ravintola- ja baarikattaukseen kuuluvat Storyvillen lisäksi hulvaton Rymy-Eetu, monikerroksinen bilekeidas LeBonk kattoterasseineen, Singer's Karaoke bar, kesäiseen kaupunkielämään kuuluvat Storyvillen puistoterassi, Freedom Bar stadionin vieressä ja Aurinkoterassi Erottajalla. 

Lue lisää
14.11.2017

Kaasun liikennekäyttö vahvasti mukana Euroopan komission puhtaan liikkuvuuden paketissa – LNG ja biokaasu mahdollistavat merkittävät päästövähennykset

Euroopan komission tuore puhtaan liikkuvuuden paketti ehdottaa uusia standardeja autojen ja pakettiautojen hiilidioksidipäästöille. Samalla komissio esittää vaihtoehtoisten polttoaineiden, muun muassa LNG:n infrastruktuurin vahvistamista. Uusiutuvan kaasun mahdollisuudet nostetaan paketissa esiin, ja komission mukaan biokaasun käyttöä olisi lisättävä tulevaisuudessa.

Uusien autojen keskimääräisten päästöjen tulee olla vuonna 2030 30 prosenttia vähemmän kuin 2021. Komission esitys on teknologianeutraali, eikä siinä ole kiintiöitä erilaisille käyttövoimille. On siis autovalmistajien käsissä, millä teknologialla päästövähennykset toteutetaan. Komission arvion mukaan 80 prosentissa uusista autoista on polttomoottori vielä vuonna 2030. Harkitsemisen arvoinen vaihtoehto on siirtyä mittamaan polttoaineen elinkaaripäästöjä, mikä toisi toimivan kannusteen kiertotalouteen pohjautuville polttoaineille.

Puhtaan liikkuvuuden paketissa on mukana toimintasuunnitelma vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuurille. Toimintasuunnitelma antaa vahvan tuen kaasun liikennekäytön yleistymiselle niin meri- kuin maantieliikenteessä. Toimintasuunnitelmassa linjataan, että kaasun liikennekäyttöä on lisättävä tulevaisuudessa ja biokaasulla on tässä merkittävä rooli. 

Vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuurin toimintasuunnitelmassa komissio toteaa, että jopa TEN-T-ydinverkon alueella on yhä aukkoja kaasuinfrastruktuurissa henkilöautoliikenteen, raskaan liikenteen, sisävesiliikenteen ja merenkulun osalta. Infrastruktuurin parantamiseksi toimintasuunnitelmaan sisältyy uusia rahoitusmahdollisuuksia lähes 800 miljoonan euron edestä joko lainojen tai tukien tai näiden yhdistelmien kautta. 

”Komission puhtaan liikkuvuuden paketin esitykset ovat kokonaisuudessaan erittäin kannatettavia.  Kaasun liikennekäytön kasvattaminen ja biokaasun osuuden lisääminen ovat kustannustehokas tapa alentaa ajoneuvon elinkaaren aikaisia päästöjä. Kaasun avulla tiukemmat päästörajoitukset voidaan saavuttaa niin meriliikenteessä kuin maanteillä. Komission esitykset antavat erinomaisen pohjan kehittää edelleen biokaasun ja LNG:n markkinaa ja infrastruktuuria Pohjoismaissa”, Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen sanoo.

Puhtaan liikkuvuuden paketin esityksiä käsitellään seuraavaksi Euroopan parlamentissa ja neuvostossa. 

 

Lisätietoja:
Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum Oy
puh. +358 20 44 78 661 (johdon assistentti Henna Walker) 

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum Oy
puh. 040 554 0578, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Lue lisää
07.11.2017

Sitran Fiksu arki -yrityskilpailu etsii pienyrityksiltä ratkaisuja kestävään arkeen – Gasum mukana tuomaristossa

Ympäristö- ja kuluttajanäkökulmien yhdistäminen avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Sitran Fiksu arki -yrityskilpailu etsii kotimaisia pienyrityksiä, joiden tuote tai palvelu auttaa kuluttajia tekemään kestäviä arjen valintoja. Kilpailun voittajat pääsevät mukaan kehitysohjelmaan, jossa he saavat kumppaniksi ison yrityksen, tukea ratkaisunsa kaupallistamiseen ja kymppitonnin kehitysrahaa. Kilpailu on käynnistynyt 23. lokakuuta 2017.

Sitra järjestää Fiksu arki -yrityskilpailun ja -kehitysohjelman edistääkseen suomalaisten kestävän arjen ratkaisujen kehittämistä. Kilpailun tuomaristossa ovat Fazer, IKEA, K-ryhmä, OP, Paulig, Realia Group, SATO, Tori.fi, Valio, Viking Line, YIT ja Gasum.

“Fiksu arki -yrityskilpailun tavoitteena on kannustaa yrityksiä kehittämään kilpailukykyisiä tuotteita ja palveluita, jotka antavat suomalaisille mahdollisuuden tehdä kestäviä valintoja arjessa. Liiketoiminnalle ympäristönäkökulma on uusi bisnesmahdollisuus. Fiksu arki on fiksua bisnestä”, sanoo Sitran Hiilineutraali kiertotalous -teeman johtaja Mari Pantsar.

Lähes 70 prosenttia Suomen kaikista kasvihuonekaasupäästöistä syntyy tavallisesta arjesta: siitä miten asumme, liikumme, syömme ja mitä ostamme. Fiksu arki -yrityskilpailu etsii kaupallisia ratkaisuja, joita hyödyntämällä kuluttajat voivat parantaa oman arkensa ekologista kestävyyttä. Ratkaisut voivat esimerkiksi auttaa kuluttajia pienentämään hiilijalanjälkeään tai säästämään luonnonvaroja. 

“Fiksu arki -yrityskilpailu tarjoaa pienyrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää kestävän arjen kuluttajaratkaisujaan yhdessä isomman yrityksen kanssa. Tulevaisuuden liikkumisen lähtökohtana on puhtaampi huominen, jonka saavuttamisessa kaasu on keskeisessä asemassa. Edistämme kestävää energiatulevaisuutta uusien innovaatioiden ja kiertotalouden ratkaisujen kautta. Rakennamme pohjoismaista kaasuekosysteemiä ja puhtaampaa huomista maalla ja merellä. Haluamme olla askeleen edellä ja edistää kestävää liikkumista älykkäillä ideoilla ja puhtaalla energialla”, sanoo Gasumin strategiajohtaja Juha Häkämies

Kilpailun avulla etsitään parhaita asumiseen, liikkumiseen, ruokailuun, tavaroihin ja palveluihin tai muuhun arkeen liittyviä ratkaisuja. Enintään kymmenen parasta pääsee mukaan kehitysohjelmaan, jossa konsepteja hiotaan entistä paremmiksi.

Lue lisää yrityskilpailusta:
Fiksu arki -yrityskilpailun verkkosivut ovat auki osoitteessa www.fiksuarki.fi.

Kilpailu on avoinna pienyrityksille 23.10.– 4.12.2017. Kilpailun voittajat julkistetaan tammikuussa 2018 ja parhaat ratkaisut pääsevät mukaan helmikuussa starttaavaan kehitysohjelmaan.

 

Lisätietoja:
Juha Häkämies, johtaja, strategia, Gasum
puh. 0400 770 577, juha.hakamies@gasum.com

Mari Pantsar, johtaja, Hiilineutraali kiertotalous Sitra,
puh. 050 382 0755, mari.pantsar@sitra.fi

 

Lue lisää
Content image

Niemi valitsi biokaasun

Niemi Palvelut Oy käynnisti keväällä 2016 yhteistyön Gasumin kanssa biokaasulla toimivien autojen käyttämisestä muuttopalveluissa. Nyt biokaasuautot tunnistaa vihreästä biokaasumerkistä.


Lue lisää

Ravintola Bryggerin jäteongelma ratkesi biokaasun avulla

Tiesitkö, että Gasum on Suomen johtava biohajoavien jakeiden käsittelijä? Paikallisen biokaasulaitosverkostomme ansiosta palvelemme joustavasti sekä julkisia että yksityisiä toimijoita. Tutustu ja kysy tarjousta. 

Lue lisää