Kuljeta puhtaasti LNG:llä

Kuljeta puhtaasti LNG:llä

LNG eli nesteytetty maakaasu on ensimmäistä kertaa saatavilla Suomessa raskaan kaluston ajoneuvoille.

Tutustu
Content image

Uusiutuvan energian edelläkävijäksi

Tiesitkö, että biokaasu on yhä useamman yrityksen valinta elintarviketeollisuudesta logistiikkaan? Lue lisää asiakkaistamme ja tule tekemään kanssamme puhtaampaa huomista.


Tutustu
13.07.2017

Vantaan Petikon tankkausasema palvelee kaasuautoilijoita - tervetuloa tankkaamaan!

Vantaan Petikon kaasutankkausasema on avautunut kaupalliseen käyttöön torstaina 13.7.2017. Asema sijaitsee osoitteessa Klinkkerikaari 1.

Petikon tankkausasema on Vantaan ensimmäinen kaasutankkausasema. Asema tarjoaa paineistettua bio- ja maakaasua henkilö-, jakelu- ja jäteautoille sekä busseille.

Gasum kehittää aktiivisesti bio- ja maakaasun tankkausasemaverkostoa ja avaa kesälomien jälkeen asemat myös Jyväskylän Ruokosaarelle ja Vantaan Tulkintielle. Uudet asemat tarjoavat paineistettua kaasua henkilöautoille ja hyötyajoneuvoille sekä nesteytettyä maakaasua (LNG) raskaan liikenteen tarpeisiin. Suunnitteilla on myös useita asemia muun muassa pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Ouluun ja Lahteen. 

Biokaasu on kotimainen ja uusiutuva biopolttoaine

Gasumin tarjoama biokaasu on uusiutuva ja kotimainen biopolttoaine, joka tuotetaan kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä. Biokaasun käyttäminen liikenteen polttoaineena on helppo tapa vähentää hiilidioksidi- ja pienhiukkaspäästöjä. Se on ainoa Suomessa myytävä liikennepolttoaine, jolle on myönnetty sekä pohjoismainen Joutsenmerkki että Avainlippu-tunnus.

Gasum tarjoaa kampanjaetuna yksityisasiakkaille polttoainetta kiinteään kuukausihintaan. Uudet kaasuautoilijat voivat tankata Gasumin tankkausasemilta biokaasua 89 euron kuukausihintaan. Kampanja on suunnattu uusille ja olemassa oleville asiakkaille, jotka kampanja-aikana ostavat tai maahantuovat kaasuauton. 

Vantaan Petikon uuden tankkausaseman osoite on Klinkkerikaari 1. Tervetuloa tankkaamaan! 

Lue lisää
13.07.2017

Gasum-konsernin osavuosikatsaus 1.1.–30.6.2017

Gasum vahvisti asemaa pohjoismaiden johtavana LNG:n tarjoajana ja pohjoismaisen kaasuekosysteemin kehittäjänä 

GASUM-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.–30.6.2017

  • Liikevaihto 506 miljoonaa euroa (2016 H1: 445 milj. euroa)

  • Liikevoitto 66 miljoonaa euroa (2016 H1: 68 milj. euroa)

  • Maakaasuliiketoiminnan myynti 12,5 TWh (13,2 TWh)

  • LNG-liiketoiminnan myynti 3,1 TWh (2,7 TWh)

  • Biokaasuliiketoiminnan myynti 287 GWh (114 GWh)

 

Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen kommentoi katsausta:

"Tarkastelujaksolla yhtiö vahvisti asemaansa Pohjoismaiden johtavana nesteytetyn maakaasun (LNG) tarjoajana kasvattamalla omistusosuuttaan Skangasissa 70 prosenttiin. Pohjoismaisen kaasuekosysteemin kehittäminen on keskeinen osa Gasumin strategiaa ja erityisesti LNG:llä on tulevaisuudessa yhä merkittävämpi asema pohjoismaisilla kaasumarkkinoilla. LNG:n merkitys Itämerellä ja Pohjoismaissa kasvaa nopeasti erityisesti meriliikenteessä, raskaassa maantieliikenteessä ja teollisuuden käytössä.

Biokaasuliiketoiminnassa erityinen huomio kohdistui kaasuautoiluun. Yhtiö avasi uusia tankkausasemia ja lanseerasi kampanjan, jossa kotimaista biokaasua tarjottiin kaasuautoilijoille kiinteällä kuukausihinnalla. Kesäkuussa avattiin tankkausasemat Hämeenlinnaan ja Poriin. Kesän aikana yhtiö avaa asemat myös Vantaan Petikkoon sekä Jyväskylään. Energia- ja ilmastostrategiassa on asetettu tavoitteeksi nostaa kaasuautojen määrä vuoteen 2030 mennessä 50 000 kappaleeseen. Gasum on ottanut tämän haasteen vastaan, ja haluaa aktiivisesti kehittää markkinoita, jotta tähän tavoitteeseen tullaan pääsemään aikataulussa.

Hallituksen esitys uudeksi maakaasumarkkinalaiksi julkistettiin toukokuussa 2017 ja hyväksyttiin eduskunnassa kesäkuussa. Uusi maakaasumarkkinalaki astuu voimaan 1. tammikuuta 2018 ja sen mukaan suomalaiset maakaasun tukku- ja vähittäismarkkinat avataan kilpailulle vuonna 2020. Yhtiö pitää ensisijaisen tärkeänä sitä, että yhdessä asiakkaiden kanssa rakennetaan avoimeen markkinaan siirryttäessä mallit, jotka parhaiten palvelevat suomalaisia kaasunkäyttäjiä."

Lue koko Q2-katsaus >

 

Lisätietoja:
Johanna Lamminen,toimitusjohtaja, Gasum
(Yhteydenotot Henna Walker, johdon assistentti)
puh. 020 44 78661, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan (maa- ja biokaasu) asiantuntija, joka rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Yhtiö edistää kestävän energiatalouden syntyä lisäämällä kotimaisen biokaasun tarjontaa, kehittämällä pohjoismaista kaasuekosysteemiä ja huolehtimalla kaasun hintakilpailukyvystä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua ja jalostaa biokaasua sekä siirtää ja toimittaa niitä monipuolisesti energiantuotantoon, teollisuudelle, kotitalouksille ja maa- ja meriliikenteelle. Gasum on Pohjoismaiden johtava biokaasun tarjoaja. Gasumin tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) pohjoismainen osaaja, joka jatkaa LNG:n aseman ja infrastruktuurin vahvistamista ja uusien kaasuratkaisuiden hyödyntämistä entistä laajemmin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Gasum-konsernissa työskentelee yli 400 henkeä, Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli 843 milj. euroa. 

Lue lisää
12.07.2017

Gasumin orgaanisille lannoitevalmisteille uudet nimet

Gasum Oy:n Suomen biokaasulaitosten tuottamien orgaanisten lannoitevalmisteiden kauppanimet uudistuvat 1.7.2017 alkaen.

Biokaasulaitosten tuottamien orgaanisten lannoitevalmisteiden nimet uudistetaan, jotta voidaan yhtenäistää laajan tuotantolaitosverkoston lannoitteiden nimistö palvelemaan asiakkaita paremmin.

Lannoitevalmisteita tuotetaan valtakunnallisesti seitsemässä teollisen kokoluokan biokaasulaitoksessa.

Maatalouteen ja mullantuotantoon hyödynnettävät peruslannoitetuotteet ovat uusilta nimiltään
Gasum Perus ja Gasum Humusvoima.

Gasum tuottaa myös laadukkaita ravinnekonsentraatteja maatalouteen ja teollisuuteen. Tuotevalikoimassa on orgaanista hiiltä sisältävä typpi-fosfori -konsentraatti Gasum Voimakas, ammoniumtyppeä ja vettä sisältävä Gasum Typpiravinne sekä ammoniumsulfaattilannoite Gasum Extra. Nimen perässä kerrotaan lannoitteen tuotantopaikka.

Gasum panostaa voimakkaasti kierrätysravinteiden tuotantoon ja jalostukseen. Biohajoavien jätteiden sisältämät ravinteet ja orgaaninen hiili saadaan talteen biokaasulaitoksessa, missä raaka-aine hygienisoidaan kuumennuskäsittelyllä ja jalostetaan hyödynnettäviksi ravinteiksi tehokkaassa noin kolme viikkoa kestävässä mikrobiprosessissa. Samassa prosessissa biojätteistä tuotetaan myös biokaasua hyödynnettäväksi energiantuotannossa ja liikennepolttoaineena.

Lue lisää orgaanisista lannoitevalmisteista 
 

Lisätietoja:
Ari Suomilammi, johtaja, tuotanto ja hankinta, biokaasu, Gasum
puh. 0400 653 351, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Eeli Mykkänen, kehityspäällikkö, tuotanto ja hankinta, biokaasu, Gasum
puh. 040 777 43 27,  etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Lue lisää
Content image

Niemi valitsi biokaasun

Niemi Palvelut Oy käynnisti keväällä 2016 yhteistyön Gasumin kanssa biokaasulla toimivien autojen käyttämisestä muuttopalveluissa. Nyt biokaasuautot tunnistaa vihreästä biokaasumerkistä.

Lue lisää

Ravintola Bryggerin jäteongelma ratkesi biokaasun avulla

Tiesitkö, että Gasum on Suomen johtava biohajoavien jakeiden käsittelijä? Paikallisen biokaasulaitosverkostomme ansiosta palvelemme joustavasti sekä julkisia että yksityisiä toimijoita. Tutustu ja kysy tarjousta. 

Lue lisää