Energiayhtiö Gasum

Tankkaa puhtaasti kotimaista 89€/kk

Tutustu
Content image

Uusiutuvan energian edelläkävijäksi

Tiesitkö, että biokaasu on yhä useamman yrityksen valinta elintarviketeollisuudesta logistiikkaan? Lue lisää asiakkaistamme ja tule tekemään kanssamme puhtaampaa huomista.


Tutustu
24.05.2017

Fortumin kiertotalouskylä ja Honkajoen energiapuisto menestyivät Vuoden ilmastoteko -kilpailussa – Gasum molemmissa mukana

Vuoden ilmastoteko -palkinto myönnettiin tänä vuonna Fortumin Riihimäellä sijaitsevalle Kiertotalouskylälle ja kilpailun yleisöpalkinto Honkajoen vihreälle energiapuistolle. Riihimäellä sijaitseva kiertotalouskylässä kierrätetään vuosittain jopa 100 000 tonnia yhdyskuntajätettä. Gasumin biokaasulaitokselle toimitetusta biojätteestä valmistetaan biokaasua. Honkajoella Gasumin biokaasulaitos valmistaa biokaasua ja toimittaa sitä Vatajakosken Sähkö Oy:n voimalaitokselle. Vuoden ilmastoteko -tunnustus voidaan myöntää energia-alalla toimivalle tai alaan liittyvälle yritykselle tai yhteisölle, tai energiankäyttäjälle, joka on edistänyt toiminnallaan ilmastonmuutosta hillitseviä tekoja.

Fortumin Kiertotalouskylä on vuoden 2016 alussa käyttöönotettu, ainoa laatuaan oleva kiertotalouskylä. Kylässä voidaan käsitellä täydellä kapasiteetilla jopa 100 000 tonnia yhdyskuntajätettä vuosittain. Kylään saapuva jäte kierrätetään eteenpäin lajittelulaitoksen, muovijalostamon sekä Gasumin biokaasua tuottavan biokaasulaitoksen kautta. Biojätettä laitokselle saapuvasta jätteestä on noin kolmasosa, ja tästä Gasum tuottaa kotimaista ja uusiutuvaa biokaasua.

Fortumin ohella Vuoden ilmastoteko -kilpailussa menestyi tänä vuonna Honkajoen vihreä energiapuisto, jolle myönnettiin kilpailun yleisöpalkinto sen monivuotisesta työstä kiertotalouden hyväksi. Energiapuisto hyödyntää mm. Gasumin Honkajoen biokaasulaitoksen tuottamaa biokaasua. Honkajoen biokaasulaitos käsittelee vuosittain useita kymmeniä miljoonia kiloja jätettä, ja siitä syntyvä biokaasu toimitetaan Vatajankosken Sähkö Oy:n moottorivoimalaitokselle.

”Olemme todella mieluusti mukana kumppaniemme pyrkimyksissä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Se, että nämä hankkeet noteerataan Vuoden ilmastoteko -palkinnoin, on merkki siitä, että yhdessä tekemämme työ ilmaston eteen kantaa hedelmää”, sanoo Gasumin tuotantojohtaja Ari Suomilammi.

Gasumin biokaasu on täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen biopolttoaine, jota tuotetaan Gasumin biokaasulaitoksilla Huittisissa, Honkajoella, Kuopiossa, Oulussa, Riihimäellä, Turussa ja Vehmaalla. Ruotsissa Gasumilla on biokaasulaitokset Jordbergassa, Katrineholmissa, Lidköpingissä, Örebrossa sekä yhtiöllä on enemmistöosuus Västeråsissa sijaitsevasta tuotantolaitoksesta. Lisäksi Gasumilla on 50 prosentin omistusosuus Vadsbo Biogasissa. Yhtiö myös tuottaa ja syöttää biokaasua kaasuverkkoon yhteistyökumppaneiden kanssa Espoossa, Kouvolassa ja Lahdessa biokaasulaitoksilta.

Biokaasu on monikäyttöinen energianlähde, jota myydään teollisuudelle, palveluita tarjoaville yrityksille, lämmön- ja voimantuotantoon, liesikäyttöön kotitalouksille ja ravintoloille sekä maantieliikenteen polttoaineeksi. Biokaasulle on myönnetty Joutsenmerkki ja liikennebiokaasulle lisäksi Avainlippu.

Lisätietoja:
Ari Suomilammi, johtaja, tuotanto ja hankinta, biokaasu, Gasum Oy
puh. 0400 653 351, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Lue lisää biokaasusta >

Lue lisää
24.05.2017

Meltolan koulun ekaluokkalaiset vierailivat maakaasun vastaanottoasemalla

Gasumin vastaanottoasema sai keväisiä vieraita, kun Imatran Meltolan koulun oppilaat tutustuivat asemaan maanantaina 22.5.2017.

Keväiseksi perinteeksi muodostunut vierailu sujui leppoisasti ja välillä vauhdikkaastikin. Mukana oli 15 poikaa ja 5 tyttöä.

Kaiken kaikkiaan 20 ekaluokkalaista ja 4 vanhempaa saivat kurkistuksen maakaasun ihmeelliseen maailmaan mehun ja munkkirinkilöiden kera. Tiedä vaikka joukosta löytyisi tulevia innokkaita kesätyöntekijöitä.

Tämän jälkeen lapsille jaettiin Gasumin sponsoroimat pyöräilykypärät ja tutustuttiin aidan takaa prosessialueen laitteisiin.

Meltolan koulu on Imatran vastaanottoaseman lähikoulu ja Gasum on jo kahdeksantoista vuoden ajan lisännyt liikenneturvallisuutta jakamalla koululaisille pyöräilykypärät. Tämä teema sopii hyvin myös yritysvastuuseemme.

Gasumin eri sidosryhmillä on tärkeä rooli yrityksen toiminnan kehittämisessä. Yhtiö pyrkii jatkuvaan sidosryhmäyhteistyöhön sekä avoimeen, läpinäkyvään ja aktiiviseen vuoropuheluun eri sidosryhmien kanssa.

Lue lisää Gasumin yritysvastuuraportista, teemasta Parempi yhteiskunta sidosryhmien kanssa >

 

Teksti: Ari Seppänen

Lue lisää
23.05.2017

Ultramoderni 5 800 kuutiometrin LNG-bunkrausalus Coralius kastettiin

Kaikkien aikojen ensimmäinen Euroopassa rakennettu nesteytetyn maakaasun eli LNG:n bunkraus- ja jakelualus Coralius kastettiin 22. päivä toukokuuta 2017. Aluksen kastoi Skangasin hallituksen puheenjohtaja ja Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen. Coraliuksen omistajat Anthony Veder ja Sirius Shipping tilasivat aluksen vuonna 2015, ja se rakennettiin Hollannissa Royal Bodewesin telakalla. Uusi alus tarjoaa LNG-bunkrauspalveluja Gasumin tytäryhtiölle Skangasille ja operoi lähinnä Pohjanmerellä, Skagerrakin alueella ja Itämerellä parantaen Skangasin kykyä palvella asiakkaita satamissa kaikkialla Pohjoismaissa.

Coralius on suunniteltu suurten LNG-erien turvalliseen ja nopeaan siirtoon laivasta laivaan. Alus on varusteltu huippuluokan LNG-bunkrauslaitteistolla, ja sen tasainen työskentelykansi on suunniteltu erityisesti mahdollistamaan turvallisen tankkauksen alusten ollessa rinnakkain. Siinä on myös erityisrakenteiset vintturit nopeaa ja turvallista kiinnittymistä varten.

“Laivasta laivaan -bunkraus tuo merenkulun LNG-polttoaineen paremmin asiakkaidemme saataville”, sanoo Skangasin toimitusjohtaja Kimmo Rahkamo. “Se tukee erinomaisesti nykyisiä säiliöautoista ja rannikoilla sijaitsevista terminaaleista tapahtuvia bunkrausoperaatioitamme. Asiakkaamme pääsevät Coraliuksen ansiosta heinäkuusta lähtien hyötymään vieläkin nopemmista ja joustavammista bunkrauksista kuin koskaan aiemmin.”

Coralius on rakennettu noudattaen merenkulun kaasupolttoaineen turvallista ja vastuullista käyttöä edistävän Society for Gas and Marine Fuel (SGMF) -järjestön ohjeistusten mukaisesti.

Sekä rikkidioksidi- että typenoksidipäästöt vähenevät LNG:tä käytettäessä huomattavasti muihin meriliikenteen polttoaineisiin verrattuna, ja LNG:tä pidetään merenkulkualalla kaikkein käyttökelpoisimpana polttoainevaihtoehtona kun tavoitteena on vähentää päästöjä. Uusi bunkrausalus parantaa merkittävästi LNG:n saatavuutta meriliikennekäyttöön Skandinaviassa.

Lue lisää Skangasista.

Lue lisää
Content image

Niemi valitsi biokaasun

Niemi Palvelut Oy käynnisti keväällä 2016 yhteistyön Gasumin kanssa biokaasulla toimivien autojen käyttämisestä muuttopalveluissa. Nyt biokaasuautot tunnistaa vihreästä biokaasumerkistä.

Lue lisää

Ravintola Bryggerin jäteongelma ratkesi biokaasun avulla

Tiesitkö, että Gasum on Suomen johtava biohajoavien jakeiden käsittelijä? Paikallisen biokaasulaitosverkostomme ansiosta palvelemme joustavasti sekä julkisia että yksityisiä toimijoita. Tutustu ja kysy tarjousta. 

Lue lisää