Kuljeta puhtaasti LNG:llä

Kuljeta puhtaasti LNG:llä

LNG eli nesteytetty maakaasu on ensimmäistä kertaa saatavilla Suomessa raskaan kaluston ajoneuvoille.

Tutustu

Uudistuva energiayhtiö Gasum kehittää pohjoismaista kaasumarkkinaa

Uudistuminen on keskeinen osa Gasumin strategiaa. Yhtiö on kasvanut viime vuosina suomalaisesta maakaasuyhtiöstä pohjoismaiseksi energiayhtiöksi, joka rakentaa LNG- ja biokaasumarkkinoita pohjoismaissa samalla huolehtien maakaasun kilpailukyvystä kotimaassa. Yhtiölle on tärkeää hyvä johtaminen, henkilöstön hyvinvointi ja turvallisuus.

Content image
Content image

Uusiutuvan energian edelläkävijäksi

Tiesitkö, että biokaasu on yhä useamman yrityksen valinta elintarviketeollisuudesta logistiikkaan? Lue lisää asiakkaistamme ja tule tekemään kanssamme puhtaampaa huomista.

05.12.2017

Ruotsin valtiolta investointitukea Gasumille biokaasun tuotantoon

Energiayhtiö Gasum selvittää biokaasun tuotantoa Stora Enson Ruotsin Nymöllassa sijaitsevan sellu- ja paperitehtaan jätevesistä. Gasumin tavoitteena on tuottaa biokaasua pääasiassa Ruotsin kuljetussektorin käyttöön. Ruotsin ympäristöviranomainen Naturvårdsverket on myöntänyt Gasumin Nymölla-hankkeelle 12,4 miljoonan euron investointituen ‘Klimatklivet’-ohjelmastaan. Gasumin visio on rakentaa pohjoismaista kaasuekosysteemiä, jossa kiertotalous on vahvasti mukana.

Gasum viimeistelee parhaillaan selvitystä koskien biokaasun tuotantoa Stora Enson Etelä-Ruotsin Nymöllassa sijaitsevan sellu- ja paperitehtaan jätevesistä. Tavoitteena on tuottaa biokaasua, joka jalostetaan ja nesteytetään pääasiassa Ruotsin kuljetussektorin käyttöön. Gasum uskoo nesteytetyn biokaasun kysynnän nopeaan kasvuun Ruotsissa niin raskaassa maantieliikenteessä kuin meriliikenteessäkin.

Ruotsin ympäristöviranomainen Naturvårdsverket on myöntänyt Gasumin Nymölla-hankkeelle 12,4 miljoonan euron (121,5 miljoonan kruunun) investointituen ‘Klimatklivet’-ohjelmastaan, jolla tuetaan paikallisia ilmastoon ja ympäristöön liittyviä investointeja. 

Gasumin Nymölla hankkeen kokonaisinvestointi on noin 27 miljoonaa euroa. Gasum valmistelee hanketta investointipäätöstä varten.

”Haluamme kiittää Ruotsin ympäristöviranomaista myönteisestä investointitukipäätöksestä. Tukipäätös auttaa kiertotalous hankkeen toteutumisessa yhteistyössä Stora Enson Nymöllan sellu- ja paperitehtaan kanssa. Biokaasulaitos tarjoaa kestävän kehityksen mukaisen ratkaisun jätevesien käsittelyyn,” sanoo Gasum AB:n toimitusjohtaja Markus Olsson.

Gasum käsittelee jätteitä ja tuottaa biokaasua Suomessa ja Ruotsissa. Gasum on Pohjoismaiden johtava biokaasun tuottaja. Biokaasu on täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen polttoaine ja monikäyttöinen energianlähde.

Lisätietoja:
Markus Olsson, toimitusjohtaja, Gasum AB
puh. +46 76 146 98 79, etunimi.sukunimi@gasum.com

Lue tiedote ruotsiksi Gasum AB:n sivuilta

Lue lisää
04.12.2017

Gasumin pääkonttori on muuttanut Espoon Tapiolaan

Gasumin pääkonttori on muuttanut 4.12.2017 Espoon Tapiolaan.

Gasumin uusi pääkonttori Tapiolassa on monitilatoimisto, joka tarjoaa mahdollisuuden uudistaa päivittäistä työntekoa inspiroivalla työympäristöllä.

Monitilatoimisto tarjoaa uudenlaiset tilaratkaisut joustavaan työskentelyyn ja työntekijöiden erilaisiin työskentelytarpeisiin. Työtehtävien mukaan on valittavissa työskentelytiloja muun muassa yhteistyöhön ja keskittymistä vaativaan rauhallisempaan työhön.

Muutto koskee noin 100 gasumlaista, jotka työskentelevät pääkaupunkiseudulla.

Vieraspysäköinti
Kiinteistössä asioivat vieraat voivat pysäköidä ajoneuvonsa Espoon kaupunginteatterin takana olevalle Revontulenkujan pysäköintialueelle. Pysäköintialueella parkkipaikat on nimetty Metsä Groupille, mutta Gasumin vieraat voivat vapaasti pysäköidä näille parkkipaikolle.

Saapumisohjeet Gasumin uuteen pääkonttoriin

Uusi käyntiosoite:
Gasum Oy
Revontulenpuisto 2 C
02100 Espoo

Postiosoite ja puhelinnumerot säilyvät ennallaan.
Gasum Oy
PL 21
02151 Espoo

Puhelinvaihde 020 4471

Lisätietoja:
Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum Oy, puh. 040 554 0578, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Lue lisää
01.12.2017

Niemi muuttaa Gasumin vihreästi biokaasulla

Gasumin pääkonttori muuttaa uusiin toimitiloihin Tapiolaan joulukuun ensimmäisinä päivinä. Muutto tapahtuu vihreästi Niemi Palveluiden kaasukäyttöisillä muuttoautoilla.

Gasum ja Niemi Palvelut käynnistivät yhteistyön vuonna 2015 biokaasulla toimivien autojen käyttämisestä muuttopalveluissa. Nyt joulukuun alussa 2017 Gasumin pääkonttori muuttaa uusiin toimitiloihin Tapiolaan, ja muutto tapahtuu luontevasti Niemen biokaasulla toimivilla muuttoautoilla.

Biokaasuautoja Niemellä on nyt yhteensä käytössään 15 kolmessa eri kokoluokassa, pienestä asennustehtäviin soveltuvasta muuttoautosta aina isoon 18 tonnin Volvon kuorma-autoihin. Käyttöönotetuilla muuttoautoilla on toteutettu jo satoja vihreämpi muuttoja ympäri Suomen.

Biokaasu on vihreä valinta

Biokaasu on täysin kotimainen ja uusiutuva liikennepolttoaine, joka tuotetaan kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä. Biokaasun tuotantoon liittyy keskeisesti kiertotalous, sillä kaasua tuotetaan muun muassa biojätteestä, joka on päätynyt aiemmin kaatopaikalle tai jätteenpolttolaitokseen.

Biokaasun liikennekäytöllä vähennetään polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia verrattuna fossiilisten polttoaineiden vertailuarvoon perustuen Energiaviraston hyväksymään kestävyysjärjestelmään.

Biokaasulle on myönnetty kotimaisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä kertova Joutsenmerkki ja Avainlippu-tunnus.

Lue lisää
Content image

Niemi valitsi biokaasun

Biokaasulla toimivien autojen käyttöönotto muuttopalveluissa on luonteva askel yhtiön roolissa jatkaa alansa edelläkävijänä ja suunnannäyttäjänä.

Ravintola Bryggerin jäteongelma ratkesi biokaasun avulla

Tiesitkö, että Gasum on Suomen johtava biohajoavien jakeiden käsittelijä? Paikallisen biokaasulaitosverkostomme ansiosta palvelemme joustavasti sekä julkisia että yksityisiä toimijoita. Tutustu ja kysy tarjousta. 

Lue lisää

Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa

Lue lisää Sulje