Kuljeta puhtaasti LNG:llä

Kuljeta puhtaasti LNG:llä

LNG eli nesteytetty maakaasu on ensimmäistä kertaa saatavilla Suomessa raskaan kaluston ajoneuvoille.

Tutustu
Content image

Uusiutuvan energian edelläkävijäksi

Tiesitkö, että biokaasu on yhä useamman yrityksen valinta elintarviketeollisuudesta logistiikkaan? Lue lisää asiakkaistamme ja tule tekemään kanssamme puhtaampaa huomista.


Tutustu
18.08.2017

Jyväskylän kaasutankkausasema on avautunut – tervetuloa tankkaamaan!

Jyväskylän kaasutankkausasema on avautunut kaasuautoilijoiden käyttöön torstaina 17.8.2017 osoitteessa Metsälehmuksentie.

Gasum on avannut Jyväskylän Ruokosaaren kaasutankkausaseman. Uudelta tankkausasemalta saa tankattua paineistettua bio- ja maakaasua polttoaineeksi henkilö-, jakelu-, jäteautoihin ja busseihin. Asemalta saatava nesteytetty maakaasu (LNG) soveltuu raskaan liikenteen ajoneuvoihin. 

Gasum on saanut Verkkojen Eurooppa (Connecting Europe Facility) -tukea erityisesti raskaan liikenteen tankkausasemaverkoston mahdollisuuksien selvittämiseen ja neljän pilottiaseman toteutukseen. Nyt avautuneen Jyväskylän tankkausaseman lisäksi käytössä ovat jo LNG-tankkausasemat Helsingin Vuosaaressa ja Turun sataman läheisyydessä. Vantaan Tuupakan LNG-tankkausasema avautuu käyttöön syyskuun 2017 aikana.

Valitse polttoaineeksi kotimainen ja uusiutuva biokaasu

Gasum tarjoaa kampanjaetuna yksityisasiakkaille biokaasua kiinteään 89 euron kuukausihintaan. Kampanja on suunnattu uusille ja olemassa oleville asiakkaille, jotka kampanja-aikana ostavat autoliikkeestä uuden tai käytetyn henkilöauton tai maahantuovat kaasuauton.

Gasumin tarjoama biokaasu on uusiutuva ja kotimainen biopolttoaine, joka tuotetaan kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä. Biokaasun käyttäminen liikenteen polttoaineena on helppo tapa vähentää päästöjä. Se on ainoa Suomessa myytävä liikennepolttoaine, jolle on myönnetty sekä pohjoismainen Joutsenmerkki että Avainlippu-tunnus.

Jyväskylän tankkausaseman osoite on Metsälehmuksentie 9, 40800 Vaajakoski. Kaasutankkausaseman virallisia avajaisia vietetään avajaisseminaarissa maanantaina 11.9.2017.

Sanasto: *LNG = nesteytetty maakaasu **CNG = liikennekaasu (vaihtoehdot biokaasu tai maakaasu) ***LCNG = CNG-tankkausasema, jonka kaasuvarasto on LNG:nä

Lue lisää
26.07.2017

Turussa tulipalo Gasumin viereisellä tontilla

Turun Topinojan jätekeskuksessa on syttynyt tulipalo Gasumin mädätyslaitoksen viereisellä tontilla, jossa toimivat Lounais-Suomen Jätehuolto ja Turun Ekopartnerit Oy. Pelastuslaitos jäähdytti Gasumin rakennuksia ja prosessilaitteita varmistaen ettei palo levinnyt niihin. Tämän hetkisen tiedon mukaan Gasumin jätteenkäsittelypalvelut jatkuvat torstaina normaaliin tapaan.

Lisätietoja:

Ari Suomilammi, tuotantojohtaja, Gasum Oy
puh. 020 447 8754, etunimi.sukunimi@gasum.com

Lue lisää
25.07.2017

Kaasunjakelu varmistetaan LNG:llä ensimmäistä kertaa Tampereella

Gasum toimittaa Tampereen Sähkölaitokselle siirrettävän LNG-höyrystimen. Sen avulla Sähkölaitoksen kaasujakeluverkkoon saadaan syötettyä kaasua Tampereen raitiotieprojektin aiheuttamien jakeluverkon muutostöiden ajan 24.-25.7.2017.

Tampereen Sähkölaitos haluaa varmistaa kaasuasiakkaidensa häiriöttömän palvelun jakeluverkon muutostöiden aikana. LNG-höyrystimen ansiosta LNG-kaasua tullaan toimittamaan kaikkiaan noin kymmenelle kaasuasiakkaalle. Asiakkaisiin kuuluu sekä teollisuus- että asuinkiinteistöjä.

”Tämä on ensimmäinen kerta, kun turvaamme kaasunjakelun nesteytettyä maakaasua höyrystämällä. Samalla keräämme käyttökokemuksia varajärjestelyjen toimivuudesta huoltovarmuuden ja häiriötilanteiden näkökulmasta, kertoo energianjakelupäällikkö Paavo Knaapi Tampereen Sähkölaitokselta.

LNG, eli nesteytetty maakaasu, sopii erinomaisesti kaasuverkon katkoksen aikaiseksi jakelun korvaajaksi, sillä sen varastointi ja kuljettaminen onnistuvat joustavasti Porin LNG-tuontiterminaalista. LNG tarjoaa kaasun tarjontaan turvallisuutta sekä huoltovarmuutta tehokkaan kaasunjakeluketjun avulla. Sitä tullaan syöttämään jakeluverkkoon 24.-25.7 välisenä aikana. LNG:n Tampereelle toimittaa Gasumin tytäryhtiö Skangas, ja höyrystimen asennustyöt toteuttavat Gasumin teknisten palveluiden asentajat.

”Höyrystimen omistajan näkökulmasta olemme iloisia, että voimme tehdä yhteistyötä Tampereen Sähkölaitoksen kanssa tarjoamalla mahdollisuuden kaasutoimitusten jatkumiselle myös muutos- ja ylläpitotöiden aikana. Tämän kokoluokan LNG-höyrystin tukee toimitusvarmuutta erinomaisesti kaikenlaisissa tilanteissa, joissa kaasuntoimitukset olisivat muuten katkolla,” sanoo Marko Ikävalko, Gasumin omaisuudenhallintayksikön päällikkö.


Lisätietoja:
Sami Laakso, työmaapäällikkö, tekniset palvelut, Gasum Oy
p. 040 5399 572, etunimi.sukunimi@gasum.com

Paavo Knaapi, energianjakelupäällikkö, Tampereen Sähkölaitos
p. 040 6301603, paavo.knaapi@sahkolaitos.fi

Tampereen Sähkölaitos toimittaa luotettavasti, ympäristöystävällisesti ja asiakasläheisesti sähköä, kaukolämpöä, kaukojäähdytystä ja maakaasua yksityis- ja yritysasiakkaille pääasiassa Pirkanmaalla. www.sahkolaitos.fi  

Lue lisää
Content image

Niemi valitsi biokaasun

Niemi Palvelut Oy käynnisti keväällä 2016 yhteistyön Gasumin kanssa biokaasulla toimivien autojen käyttämisestä muuttopalveluissa. Nyt biokaasuautot tunnistaa vihreästä biokaasumerkistä.

Lue lisää

Ravintola Bryggerin jäteongelma ratkesi biokaasun avulla

Tiesitkö, että Gasum on Suomen johtava biohajoavien jakeiden käsittelijä? Paikallisen biokaasulaitosverkostomme ansiosta palvelemme joustavasti sekä julkisia että yksityisiä toimijoita. Tutustu ja kysy tarjousta. 

Lue lisää