Gasum LNG

Polttoainevalinnalla on merkitystä

Olemme matkalla kohti puhtaampaa huomista, mutta päästötavoitteet vaativat yrityksiltä konkreettisia toimia. Haluatko toimia suunnannäyttäjänä?

Lue lisää
Content image

Gasum on nyt kumppanisi myös energiamarkkinoilla

Me haluamme tarjota energiamarkkinoiden kattavimmat palvelut. Kumppaninamme hallitset sähkömarkkinoiden riskejä ja pysyt ajantasalla markkinoiden muutoksista. 

 

Content image

Kiertotalousratkaisuja yhdessä

Me Gasumilla olemme ylpeitä voidessamme tarjota asiakkaillemme kotimaisteen uusiutuvaan biokaasuun ja kiertotalouteen perustuvia energiaratkaisuja. Tutustu asiakkaidemme tarinoihin ja tule mukaan rakentamaan puhtaampaa huomista.

19.03.2019

Kuuleminen kaasunsiirron säännöistä ja sopimuksista julkistettu

Suomen kaasunsiirtoverkoston järjestelmävastaava siirtoverkonhaltija (TSO, transmission system operator) järjestää 15.3.–15.4.2019 julkisen kuulemisen Suomen avoimen kaasumarkkinan kaasunsiirron säännöistä ja sopimuksista. 

Vuonna 2017 käynnistynyt kaikille sidosryhmille avoin kaasumarkkinan sääntötyö on edennyt kuulemisvaiheeseen. Viimeinen sääntötyöpaja pidettiin Espoossa 5.2.2019. Työpajassa käytiin läpi syyskuun 2018 jälkeen tehdyt sääntömuutokset, sopimusvalmistelun tilanne, markkinasääntöihin lisätyt Balticconnectorin suunniteltu kapasiteettivarausmalli, tasekaasunhankinta- ja hinnoittelumalli sekä toimitusvarmuusasiat. 

Suomen avoimen kaasumarkkinan kaasunsiirron sääntöjä ja sopimuksia sovelletaan 1.1.2020 aukeavilla kaasumarkkinoilla. Asiakirjat ja kuulemisohjeet löytyvät Gasumin TSO-yksikön kaasumarkkina.fi -sivuston kohdasta markkinasäännöt.

Energiavirasto järjestää samaan aikaan kuulemisen siirtoverkonhaltijan liittymisehdoista, siirtopalvelun ja tasehallinnan ylätason ehdoista sekä siirtoverkonhaltijan ja jakeluverkonhaltijan välisen yhteistyön ehdoista. Dokumentit ja kuulemisohjeet löytyvät Energiaviraston internet-sivuilta.
 
Lisätietoja TSO:n kuulemisprosessista:

Ville Rahkonen, kehityspäällikkö, TSO, Gasum Oy
p. +358 40 719 9831, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Lue lisää
18.03.2019

Haemme myynti- ja asiakkuuspäällikköä

Etsimme nyt Espooseen

Myynti- ja asiakkuuspäällikköä

Työskentelet Biokaasuliiketoiminnassa vastaten Gasumin Suomen biokaasulaitoksien jätehuoltopalveluiden ja biokaasun myynnistä. Huolehdit asiakassuhteista ja sidosryhmävastuista sekä niiden kehittämisestä koko Suomen alueella.

Pääasialliset vastuualueesi:

Pääasiallisiin tehtäviisi kuuluu biokaasuliiketoiminnan tuotteiden (kierrätyspalveluiden, teollisuusbiokaasun ja liikennebiokaasun) myynti ja myynnin edistäminen. Vastuullasi on asiakassuhteiden ylläpitäminen sekä uusien asiakkaiden hankkiminen Circular Economy -segmentissä. Hoidat uusasiakashankintaa, käyt sopimusneuvotteluja sekä laadit tarjouksia toimien yhteistyössä tuote-, projekti- ja tuotantotiimien kanssa. Osallistut tarvittaessa myös organisaation tuotekehitysprosesseihin.

Etsimämme henkilö on motivoitunut tekemään uusasiakashankintaa ja hallitsemaan erilaisia myyntiprosesseja. Eduksi katsomme energia-, ympäristö- ja jätehuoltoalan tuntemisen. Luonteeltasi olet ulospäinsuuntautunut ja sinulla on vahvat vuorovaikutustaidot ja nautit asiakaskohtaamisista. Olet hankkinut jo kokemusta vastuullisesta myyntityöstä, mutta tärkeintä on into oppia ja kyky hallita kokonaisuuksia. Toivomme myös, että olet pitkäjänteinen ja aikaansaava.

Tehtäväkenttäsi on itsenäinen, mutta toimit kiinteänä osana tiimiä. Työ edellyttää matkustamista lähinnä Suomessa. Tehtävä edellyttää sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa. Pohjoismaisen konsernimme sisäinen kieli on englanti.

Odotamme sinulta:

  • Tehtävään soveltuvaa koulutusta ja kokemusta vastuullisesta myyntityöstä

  • Ymmärrystä alaan liittyvien eri tekijöiden vaikutuksesta liiketoimintaan

  • Kykyä verkostoitua ja tehdä uustuotemyyntiä

Tarjoamme sinulle:

  • Mielekkään työn pohjoismaisessa työympäristössä ja näköalapaikan tulevaisuuden energia- ja ympäristötoimialoilla

  • Kehittymismahdollisuuksia vastuullisessa ja uudistuvassa yrityksessämme

  • Inspiroivan ja modernin työympäristön sekä kannustavan tiimin tueksesi

Eettinen toimintatapamme kattaa sekä ihmiset ja ympäristön.

Haluatko liittyä joukkoomme rakentamaan puhtaampaa huomista?

Hae tehtävää viimeistään sunnuntaina 31.3.2019 ja liitä mukaan CV:si sekä palkkatoiveesi, aloitamme haastattelut heti sopivien hakijoiden hakiessa paikkaa. Lisätietoja tehtävästä antaa Myyntijohtaja Jussi Rinttilä puh. 040-512 1212, parhaiten tavoitettavissa aamuisin klo 7.30-8.00 ja iltapäivisin klo 17-18.

Hae tehtävää

Lue lisää
15.03.2019

Gasumin ja IKEA Suomen yhteistyö laajenee – uudet kaasutankkausasemat Raisioon, Kuopioon ja Tampereelle

Gasum ja IKEA Suomi tiivistävät vuoden 2019 aikana entisestään yhteistyötään: Gasum avaa tankkausaseman Raision IKEA-tavaratalon yhteyteen. Lisäksi tavoitteena on avata asemat Kuopion ja Tampereen yhteyteen myöhemmin kuluvan vuoden aikana. Jo IKEA-tavaratalojen yhteyteen avatut kaasutankkausasemat Espoon Lommilassa ja Vantaan Porttipuistossa ovat olleet erittäin suosittuja kuluttajien keskuudessa. Uudet asemat ovat tuoneet auki ollessaan liikenteeseen yli neljän miljoonan ajokilometrin edestä puhdasta polttoainetta ja liikenteen CO2-päästöjä on vähennetty noin 600 tonnilla verrattuna bensiiniin.

Kuluttajat ja yritykset voivat tulevaisuudessa tankata kaasuautoihinsa ympäristöystävällistä biokaasua Raision, Kuopion ja Tampereen IKEA-tavaratalojen yhteydessä. Gasumin ja IKEA Suomen tavoite on tuoda tavaratalojen yhteyteen uudet kaasutankkausasemat vuoden 2019 aikana. Uudet kaasutankkausasemat ovat osa Gasumin ja IKEA Suomen tiivistyvää yhteistyötä, jossa yhtenä päämääränä on laajentaa vähänpäästöisen liikennekaasun saatavuutta.

”Haluamme tukea asiakkaitamme kestävämmän arjen valinnoissa. Hyödyntämällä ravintoloissamme syntyvän ruokajätteen autojen polttoaineeksi pystymme tarjoamaan asiakkaillemme vastuullisen tankkausvaihtoehdon yhä useammilla IKEA-tavaratalopaikkakunnilla. Samalla, kun hyödynnämme IKEA-ravintoloista syntyvän vähäisen ruokajätteen, panostamme jatkossakin myös ruokahävikin vähentämiseen”, IKEA Suomen vastuullisuuspäällikkö Jessica Lehtinen kertoo.

Osana Gasumin ja IKEA Suomen yhteistyötä IKEA-ravintoloiden ruokahävikkiä hyödynnetään raaka-aineena biokaasun tuotannossa. IKEA Suomen tavoitteena on myös uudistaa vähitellen henkilöstön käytössä olevat autot sekä IKEA-bussit biokaasulla tai muulla ympäristöystävällisellä polttoaineella toimiviksi ajoneuvoiksi. Näin edistetään vähäpäästöisiä liikenneratkaisuja ja kunnianhimoisiin liikenteen päästövähennyksiin pääsemistä.

Kaasutankkausasemilla suuret päästövähennykset

IKEA-tavaratalojen yhteyteen avattiin vuoden 2018 aikana kaksi kaasutankkausasemaa: Espoon Lommila oli maailman ensimmäinen IKEA-tavaratalon yhteyteen avattu kaasutankkausasema. Lommilan jälkeen tankkausasema avattiin myös Vantaan Porttipuistoon.

Alle vuodessa tankkausasemat ovat nousseet kuluttajien keskuudessa erittäin suosituiksi ja ovat pääkaupunkiseudun myydyimpien asemien joukossa volyymimäärällä mitattuna. Uudet asemat ovat tuoneet auki ollessaan liikenteeseen yli neljän miljoonan ajokilometrin edestä puhdasta polttoainetta ja liikenteen CO2-päästöjä on vähennetty noin 600 tonnilla verrattuna bensiiniin.

”Olemme iloisia yhteisestä tavoitteesta tuoda kolme uutta kaasutankkausasemaa IKEA-tavaratalojen yhteyteen kuluvan vuoden aikana. Jo rakennetut tankkausasemat Espoossa ja Vantaalla ovat olleet suuri menestys ja kaasuautoilijat ovat käyttäneet niitä aktiivisesti. Tankkausasemat lisäävät kaasun saatavuutta uusilla alueilla sekä tukevat entisestään liikenteen päästövähennystavoitteiden saavuttamista”, kertoo Gasumin liikenteen kehityspäällikkö Markus Kaarlela.

Biokaasu on täysin kotimainen ja uusiutuva liikennepolttoaine, jota tuotetaan kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä ja jätevesilietteestä sekä maatalouden sivuvirroista. Biokaasun liikennekäytöllä on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin.

Raision kaasutankkausaseman rakennustyöt alkavat maaliskuun aikana ja asema avataan kesäkuussa 2019. Tavoitteena on avata kuluvan vuoden aikana tankkausasemat myös Kuopion ja Tampereen IKEA-tavaratalojen yhteyteen. Kuopion ja Tampereen tankkausasemat palvelevat myös raskasta liikennettä.

 

Lisätietoja:
Markus Kaarlela, kehityspäällikkö liikenne, Gasum
puh. +358 400 386 065, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan ja energiamarkkinoiden asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.com.

Lue lisää

Niemi Palvelut on kestävän liikennöinnin edelläkävijä