Kuljeta LNG:llä

Kuljeta puhtaasti LNG:llä

 LNG eli nesteytetty maakaasu on ensimmäistä kertaa saatavilla Suomessa raskaan kaluston ajoneuvoille.

 

Lue lisää

Uudistuva energiayhtiö Gasum kehittää pohjoismaista kaasumarkkinaa

Uudistuminen on keskeinen osa Gasumin strategiaa. Yhtiö on kasvanut viime vuosina suomalaisesta maakaasuyhtiöstä pohjoismaiseksi energiayhtiöksi, joka rakentaa LNG- ja biokaasumarkkinoita pohjoismaissa samalla huolehtien maakaasun kilpailukyvystä kotimaassa. Yhtiölle on tärkeää hyvä johtaminen, henkilöstön hyvinvointi ja turvallisuus.

Content image
Content image

Uusiutuvan energian edelläkävijäksi

Tiesitkö, että biokaasu on yhä useamman yrityksen valinta elintarviketeollisuudesta logistiikkaan? Lue lisää asiakkaistamme ja tule tekemään kanssamme puhtaampaa huomista.

16.01.2018

Lihajaloste Korpelan Huittisten tehdas siirtyy käyttämään kotimaista biokaasua lihajalosteiden tuotannossa

Lihajaloste Korpela Oy ottaa keväällä 2018 biokaasun käyttöön Huittisten tehtaallaan lihajalosteiden tuotannossa. Gasum toimittaa paikallisista jätteistä tehdyn biokaasun tehtaalle kontissa, koska tehdas sijaitsee kaasuverkon ulkopuolella.  

Lihajaloste Korpela vaihtaa fossiilisen kevyen polttoöljyn uusiutuvaan biokaasuun Huittisten tehtaalla ja valmistaa keväästä 2018 alkaen kaikki lihajalostetuotteet uusiutuvalla ja paikallisesti tuotetulla biokaasulla. Yhtiö haluaa suosia kotimaista ja ympäristöystävällistä lähienergiaa. Gasumin tuottama biokaasu toimitetaan tehtaalle kontissa, mikä on joustava tapa ottaa biokaasu käyttöön kaasuverkon ulkopuolella.

Siirtymällä biokaasuun Lihajaloste Korpela jättää polttamatta 450 000 litraa kevyttä polttoäljyä, ja vähentää vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä 1200 tonnia. Se vastaa yli 10 miljoonan kilometrin ajoa autolla, mikä on keskimäärin 530 auton yhteenlaskettu vuosittainen ajomäärä.

“Pitkät perinteet omaavana kotimaisena yrityksenä haluamme kantaa kortemme kekoon puhtaamman ympäristön puolesta. Uusiutuvan, kotimaisen lähienergian käyttäminen on meille ennen kaikkea vastuullinen arvovalinta”, kertoo Lihajaloste Korpelan toimitusjohtaja Seppo Korpela.

Gasumin biokaasu on täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen biopolttoaine, jolle on myönnetty sekä Avainlippu-tunnus että Joutsenmerkki.

“On hienoa aloittaa biokaasuyhteistyö Lihajaloste Korpelan kanssa. Tehdas siirtyy ympäristöystävälliseen ja kotimaiseen energiaan tuotannossaan. Toimitamme tehtaalle biokaasua ketterästi kontissa. Kehittyneen konttiteknologian avulla voimme toimittaa biokaasua joustavasti ja taloudellisesti kaikkialle, minne vain pyörillä pääsee. Odotamme tämän joustavan toimitustavan kannustavan yhä useampia yrityksiä siirtymään uusiutuvaan biokaasuun”, kertoo Gasumin myyntijohtaja, Jussi Rinttilä.

Gasumin biokaasulaitokset Suomessa sijaitsevat Huittisissa, Honkajoella, Kuopiossa, Oulussa, Riihimäellä, Turussa ja Vehmaalla. Lisäksi Gasum tuottaa biokaasua myös yhteistyökumppaneiden kanssa Espoossa, Kouvolassa ja Lahdessa. Ruotsissa Gasumilla on biokaasulaitokset Jordbergassa, Katrineholmissa, Lidköpingissä, Örebrossa sekä yhtiöllä on enemmistöosuus Västeråsissa sijaitsevasta tuotantolaitoksesta. Lisäksi Gasumilla on 50 prosentin omistusosuus Vadsbo Biogasissa.

Gasum on Pohjoismaiden johtava biohajoavien jätteiden käsittelijä ja biokaasun tarjoaja. Yhtiö käsittelee kahdessatoista biokaasulaitoksessaan biomassoja noin 800 000 t/vuosi ja tuottaa biokaasua noin 650 GWh/vuosi.

Lisätietoja:

Jussi Rinttilä, myyntijohtaja, Gasum Oy
puh. 040 512 1212, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Seppo Korpela, Managing Director, Lihajaloste Korpela Oy
puh. 050 363 7200, etunimi.sukunimi(a)lihajaloste-korpela.fi

Lihajaloste Korpela Oy on vuonna 1958 perustettu satakuntalainen liha-alan yritys, joka valmistaa kahdessa Suomessa sijaitsevassa tehtaassaan savusaunatuotteita, perinteisiä ruoka- ja leikkelemakkaroita, erilaisia kokoliha- ja erikoisvalmisteita sekä valmisruoka- ja einestuotteita. Lisäksi tehtailla valmistetaan yrityksen asiakkaiden private label -tuotteita. Korpelan asiakkaita ovat esimerkiksi päivittäistavarakaupat ja tukkuliikkeet Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. Lisäksi tuotteita on saatavilla esimerkiksi matkustaja- ja rahtialuksilla sekä julkisen sektorin toimipisteissä. Tuotantolaitokset työllistävät yhteensä lähes 130 elintarvikealan ammattilaista. www.korpela.fi

Lue lisää
10.01.2018

Gasumin kesätyöhaku 2018 on alkanut

Kesätyöhakumme vuodelle 2018 on nyt alkanut.

Otamme kymmenittäin kesätyöntekijöitä erilaisiin työtehtäviin toimipisteisiimme Espooseen, Kouvolaan, Tampereelle, Imatralle, Mäntsälään, Vantaalle, Kuopioon ja Ouluun. Kesätyöpaikkoja on tarjolla laajasti talouden tehtävistä kunnossapitoon. 

Hae kesätyöpaikkoja viimeistään keskiviikkona 28.2.2018. Onnea työnhakuun!

Lue lisää kesätyöpaikoista ja hae tehtäviin 

Energiayhtiö Gasum on suomalainen kaasualan (maa- ja biokaasu) asiantuntija, joka rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Gasum edistää kestävän energiatalouden syntyä lisäämällä kotimaisen biokaasun tarjontaa, kehittämällä pohjoismaista kaasuekosysteemiä ja huolehtimalla kaasun hintakilpailukyvystä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua ja jalostaa biokaasua sekä siirtää ja toimittaa niitä monipuolisesti energiantuotantoon, teollisuudelle, kotitalouksille ja maa- ja meriliikenteelle. Gasum on Suomen johtava biokaasun tarjoaja. Gasumin tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) pohjoismainen osaaja, joka jatkaa LNG:n aseman ja infrastruktuurin vahvistamista ja uusien kaasuratkaisuiden hyödyntämistä. Gasum on sata prosenttisesti valtio-omisteinen yhtiö. Konsernissa työskentelee noin 450 henkeä, Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli 843 milj. euroa. 

 

Lue lisää
09.01.2018

Hans Välimäen uutuusravintolat Säm ja Masu tekivät ekoteon: kokkaavat nyt uusiutuvalla kotimaisella biokaasulla

Elokuussa 2017 Helsinkiin avatut Hans Välimäen ravintolat Säm ja Masu ovat siirtyneet kokkaamaan keittiöissään Gasumin tuottamalla kotimaisella biokaasulla. Biokaasu valikoitui ravintoloiden keittiöihin sen ympäristöystävällisyyden ja kotimaisuuden vuoksi. Biokaasun toimituksesta ravintoloihin vastaa Suomen kaasuenergia.

Hans Välimäen helsinkiläiset uutuusravintolat Säm ja Masu kokkaavat nyt kotimaisella biokaasulla. Elokuussa Eteläesplanadi 22:een avautuneen Sämin listalla on sushia, salaattia, ramenia, bunia, phota ja erityisen paljon kasvisruokia. Samassa osoitteessa sijaitsevan Masun ruokalista on puolestaan fuusio-aasialaista, ja sen kellarikerroksessa toimii myös myös tilausravintola.

Aikaisemmin samassa osoitteessa toiminut ravintola Vespa käytti ruoan valmistuksessa maakaasua. Uusissa ravintoloissa päätetiin siirtyä suomalaiseen biokaasuun, sillä se on uusiutuvaa ja ympäristöystävällistä, kotimaista energiaa.

”Valitsimme biokaasun, koska se on ekologinen ja moderni vaihtoehto. Meille on tärkeää toimia alamme edelläkävijänä ja tiedämme, että toimintamme eettisyys ja ekologisuus merkitsevät paljon myös asiakkaillemme. Vastuullisuus on meille tärkeää, ja se näkyy toiminnassamme myös esimerkiksi siinä, että suosimme ekologisesti tuotettuja raaka-aineita, joiden alkuperä on helposti jäljitettävissä”, kertoo Hans Välimäki.

Biokaasua käytetään jo kymmenissä ravintoloissa Helsingissä

Helsingissä on tällä hetkellä kymmeniä ravintoloita, jotka käyttävät biokaasua joko lämmitykseen, ruoanlaittoon tai molempiin. Biokaasun käyttäminen ravintolan keittiössä on ympäristöystävällinen valinta.

”Biokaasua voidaan valmistaa esimerkiksi ravintoloiden rasvanerotuskaivoista kerätystä rasvasta ja ruoanvalmistuksessa kertyvästä biojätteestä. Ravintolat voivat käyttää valmista biokaasua esimerkiksi ruoanvalmistukseen ja lämmitykseen. On hienoa, että myös ravintola-alalla ollaan siirrytty yhä enemmän kiertotalouden ratkaisuihin”, kertoo Gasumin myyntipäällikkö Max Miilakangas.

Gasumin Suomen biokaasulaitokset sijaitsevat Huittisissa, Honkajoella, Kuopiossa, Oulussa, Riihimäellä, Turussa ja Vehmaalla. Lisäksi Gasum tuottaa biokaasua yhteistyökumppaneiden kanssa Espoossa, Kouvolassa ja Lahdessa. Gasumin biokaasu on täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen biopolttoaine, jolle on myönnetty sekä Avainlippu-tunnus että Joutsenmerkki.

Lisätietoja:

Max Miilakangas, myyntipäällikkö, Gasum Oy
puh. 040 068 6814, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Miika Lönn, keittiöpäällikkö, Masu/Säm Helsinki
puh. 040 595 9757, miika.lonn(a)ravintola.fi

Energiayhtiö Gasum on suomalainen kaasualan (maa- ja biokaasu) asiantuntija, joka rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä.

SÄM Asian Bar & Kitchen ja Masu Asian Bistro ovat Hans Välimäen vuodesta 2017 luotsaamia rentoja aasialaistyyppisiä ravintoloita Helsingissä. Ne tarjoavat moderneja, mutta rentoja aasialaisia makuja suomalaiseen makuun sovitettuna. Ravintolat omistaa vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan konserni Restamax Oyj, joka operoi yli 130 seurustelu- ja ruokaravintolaa, kahvilaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Yhtiön palveluksessa työskentelee sesongista riippuen noin 2 000 henkilöä ja vuoden 2016 liikevaihto oli 130,1 miljoonaa euroa ja käyttökate 19,4 miljoonaa euroa. Restamax on ensimmäinen suomalainen ravintola-alan pörssiyhtiö. Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oy työllistää kuukausittain noin 8 000 työntekijää. www.restamax.fi, www.ravintola.fi

Lue lisää
Eerola-yhtiöt käyttävät ja tuottavat biokaasua

Eerola-yhtiöt käyttävät ja tuottavat biokaasua

Mahdollisimman tehokas jätejakeiden jalostaminen on Eerola-yhtiöille tärkeää. Ravintoloiden rasvakaivoihin kertyvä hankala jäte muuntuu biokaasuksi, jonka voimin jäteautot saadaan taas tien päälle.

Ravintola Bryggerin jäteongelma ratkesi biokaasun avulla

Tiesitkö, että Gasum on Suomen johtava biohajoavien jakeiden käsittelijä? Paikallisen biokaasulaitosverkostomme ansiosta palvelemme joustavasti sekä julkisia että yksityisiä toimijoita. Tutustu ja kysy tarjousta. 

Lue lisää