Kuljeta LNG:llä

Kuljeta puhtaasti LNG:llä

 LNG eli nesteytetty maakaasu on ensimmäistä kertaa saatavilla Suomessa raskaan kaluston ajoneuvoille.

 

Lue lisää
Content image

Uusiutuvan energian edelläkävijäksi

Tiesitkö, että biokaasu on yhä useamman yrityksen valinta elintarviketeollisuudesta logistiikkaan? Lue lisää asiakkaistamme ja tule tekemään kanssamme puhtaampaa huomista.

19.06.2018

Gasumin tytäryhtiö Skangas toimittaa LNG:tä Porin Prosessivoimalle Kaanaan teollisuuspuiston energiantuotantoon

Gasumin tytäryhtiö LNG-yhtiö Skangas ja energiayhtiö Porin Prosessivoima Oy ovat solmineet sopimuksen nesteytetyn maakaasun (LNG) toimittamisesta höyryn ja lämmöntuotannossa Porin Kaanaan teollisuusalueella. LNG toimitetaan kaasumaisena energiayhtiölle Skangasin yhdysputkella Porin LNG-terminaalista.

”Porin Prosessivoima Oy on vastuullinen energiantuottaja. Otamme kaikessa toiminnassamme huomioon vaikutukset ympäröivään luontoon ja kehitämme toimenpiteitä jatkuvan parantamisen periaatteella. Porin Prosessivoima Oy on sitoutunut oman toimintansa jatkuvaan parantamiseen energiatehokkuusasioissa. Nesteytetty maakaasu on luotettava ja ympäristön kannalta puhdas polttoaine. Kaasun käyttö on helppoa verrattuna muihin polttoaineisiin ja säästämme operatiivisissa kustannuksissa”, sanoo Porin Prosessivoima Oy:n toimitusjohtaja Timo Mäki.

”On hienoa kehittää yhteistyötä Porin Prosessivoima Oy:n kanssa. Tarjoamme ympäristöystävällistä LNG:tä helposti Porin LNG-terminaalista suoraan yhdysputkella energiayhtiön tarpeisiin. Nesteytetty maakaasu on erittäin vähäpäästöinen ja joustava polttoaine energiantuotannossa. Se on erinomainen vaihtoehto energiantuotantoon, teollisuuden tarpeisiin, mutta myös meriliikenteen ja raskaan liikenteen polttoaineeksi,” sanoo Skangas Oy:n myyntipäällikkö Jouni Bedda.

LNG on ympäristöystävällinen polttoaine, joka ei sisällä rikkiä. LNG:n avulla voidaan korvata esimerkiksi kivihiiltä ja öljypohjaisia polttoaineita teollisuudessa, energiantuotannossa sekä meri- ja maatieliikenteessä.  LNG on helppo ja joustava tapa vähentää merkittävästi energiantuotannosta aiheutuvia pienhiukkas-, sekä rikkidioksidi-, hiilidioksidi- ja typenoksidipäästöjä.

 

Lisätietoja:

Timo Mäki, toimitusjohtaja, Porin Prosessivoima Oy
p. 044 701 2170, etunimi.sukunimi(a)porienergia.fi

Jouni Bedda, myyntipäällikkö, Skangas
p. 040 744 2870, etunimi.sukunimi(a)skangas.com

 

Porin Prosessivoima Oy toimii Kaanaan teollisuusalueella. Voimalaitos käyttää polttoaineinaan puuta, turvetta, hiiltä, kierrätyspolttoainetta (REF), kaasua ja öljyä. Laitoksen sähköteho on 65 megawattia. Se tuottaa energiaa alueen teollisuudelle ja Porin kaupungille. Porin prosessivoima Oy on Pohjolan Voiman (100 %) tytäryhtiö. www.pohjolanvoima.fi

LNG-yhtiö Skangas on johtava toimija Pohjoismaiden LNG-markkinoilla. Yhtiö toimittaa LNG:tä merenkulun, teollisuuden ja raskaan maaliikenteen tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme vastaamaan ympäristöön liittyviin ja operatiivisiin tavoitteisiin tarjoamalla tehokkaita ja vakaita LNG-toimituksia. Skangas on energiayhtiö Gasum Oy:n tytäryhtiö, jonka osakkaina ovat Gasum Oy 70 % ja norjalainen Lyse Energi AS 30 %. www.skangas.com

Lue lisää
18.06.2018

Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa

Asiakaspalvelussamme on tällä hetkellä ruuhkaa, pahoittelemme tilannetta ja pyrimme vastaamaan yhteydenottoihin mahdollisimman nopeasti.

Gasumin asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 8-17.

Lue lisää
15.06.2018

Salon kaasutankkausasema avataan heinäkuussa Piihovin ABC-aseman yhteyteen

Gasumin kaasutankkausasemaverkosto laajenee heinäkuussa 2018 Saloon. Piihovin ABC-aseman yhteyteen avattava tankkausasema palvelee varsinkin Turun ja Helsingin väliä kulkevia autoilijoita. Gasum on sitoutunut kehittämään kaasuautoilua Suomessa. Yhtiön tavoitteena onkin kasvattaa kaasutankkausasemaverkostoa vastaamaan kaasuautoilun nopeasti kasvavaa kysyntää.

Salon Piihovin ABC-aseman yhteyteen tuleva kaasutankkausasema avataan heinäkuussa 2018. Uusi tankkausasema sijaitsee keskeisellä paikalla, eteläisen Suomen työssäkäynnin ja asioinnin vyöhykkeellä. Asema palvelee varsinkin Turun ja Helsingin väliä kulkevia kaasuautoilijoita.

Puhtaan ja edullisen biokaasun kysyntä on tällä hetkellä voimakkaassa kasvussa ja uusien tankkausasemien avaaminen tekee kaasuautoon siirtymisestä helppoa. Kaasuautojen määrä onkin kasvanut huimaa vauhtia viime vuosina ja Suomen maanteillä kulkee tällä hetkellä jo 4 500 kaasuautoa. Uuden kaasutankkausaseman myötä odotetaan, että kaasuautojen määrä lisääntyy myös Salossa.

”Kasvava kiinnostus kaasuautoja kohtaan kertoo, että suomalaiset arvostavat uusiutuvaa energiaa yhä enemmän liikennepolttoaineenaan. Tankkausasemaverkoston laajentaminen on tärkeä osa biokaasun yleistymistä ja autokannan uudistamista. Uskon uuden tankkausaseman keskeisen sijainnin tulevan kannustamaan Helsingin ja Turun väliä kulkevia autoilijoita kaasuautoon siirtymisessä”, kertoo Markus Kaarlela, Gasumin biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö.

Biokaasun tankkaaminen on ympäristöystävällistä ja edullista

Biokaasu on kotimainen ja uusiutuva liikennepolttoaine, joka tuotetaan kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä ja jätevesilietteestä. Gasum tuottaa biokaasua biokaasulaitoksissa ympäri Suomen ja sen liikennekäytöllä vähennetään polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia. Gasumin liikennebiokaasulle on myönnetty kotimaisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä kertova Joutsenmerkki ja Avainlippu-tunnus.

Ympäristöystävällisyyden lisäksi biokaasun tankkaaminen on autoilijoille myös edullista. Gasum tarjoaa kampanjassaan polttoainetta kiinteään 89 euron kuukausihintaan yksityisasiakkaille, jotka hankkivat joko uuden tai käytetyn maahantuodun kaasukäyttöisen henkilöauton. Tarjous koskee myös yksityisasiakkaita, jotka hankkivat kaasulaitteiden jälkiasennuksen henkilöautoonsa.

Gasumilla on Suomessa 26 kaasutankkausasemaa. Yhtiö on sitoutunut kasvattamaan tankkausasemaverkostoa noin kymmenellä tankkausasemalla vuosittain.

Lisätietoja:

Markus Kaarlela, biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö
puh. +358 400 386 065, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka yhdessä kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.fi.

Lue lisää
Pirkka-jäätelöt kiertotalouden asialla

Pirkka-jäätelöt kiertotalouden asialla

Päivittäistavarakauppojen hävikki on merkittävä biojätteen lähde. Kun virrat ohjataan biokaasun tuotantoon, saadaan energia talteen ja hyötykäyttöön, tehtaanjohtaja Tuukka Kaukoranta kiittää.

Niemi Palvelut on kestävän liikennöinnin edelläkävijä

Tiesitkö, että Gasum on Suomen johtava biohajoavien jakeiden käsittelijä? Paikallisen biokaasulaitosverkostomme ansiosta palvelemme joustavasti sekä julkisia että yksityisiä toimijoita. Tutustu ja kysy tarjousta. 

Lue lisää

Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa

Lue lisää Sulje