Kuljeta LNG:llä

Kuljeta puhtaasti LNG:llä

 LNG eli nesteytetty maakaasu on ensimmäistä kertaa saatavilla Suomessa raskaan kaluston ajoneuvoille.

 

Lue lisää

Uudistuva energiayhtiö Gasum kehittää pohjoismaista kaasumarkkinaa

Uudistuminen on keskeinen osa strategiaa. Gasum rakentaa LNG- ja biokaasumarkkinoita pohjoismaissa samalla huolehtien maakaasun kilpailukyvystä kotimaassa. Tutustu yritystarinaamme, taloudelliseen vuosikatsaukseemme ja yritysvastuuraporttiimme.

Content image
Content image

Uusiutuvan energian edelläkävijäksi

Tiesitkö, että biokaasu on yhä useamman yrityksen valinta elintarviketeollisuudesta logistiikkaan? Lue lisää asiakkaistamme ja tule tekemään kanssamme puhtaampaa huomista.

24.05.2018

Meira käyttää jatkossa energialähteenä ketsupin valmistuksessa ympäristöystävällistä biokaasua

Helsingin Vallilassa sijaitseva Meiran tehdas siirtyi ketsupin tuotannossa maakaasusta biokaasuun. Siirtymisen myötä tehtaan ympäristövaikutukset alenevat entisestään.

Vuonna 1914 perustettu Meiran tehdas on yksi Helsingin kantakaupungin harvoista tehtaista ja se on toiminut jo pitkään ympäristöystävällisellä maakaasulla, jonka käytöstä ei aiheudu laisinkaan hiukkas- tai rikkidioksidipäästöjä. Yritys siirtyi ketsupin tuotannossa hiilidioksidivapaaseen biokaasuun, minkä myötä tehtaan ympäristövaikutukset alenevat entisestään.

Ympäristöystävällisyytensä ansiosta biokaasu on erinomainen valinta kantakaupungin alueella toimiville yrityksille. Biokaasu on hiilidioksidivapaata, mikä tarkoittaa, ettei tuotannosta aiheudu lainkaan CO2-päästöjä ja lisäksi biokaasu on täysin kotimaista. Teollisuus- ja prosessikäytössä biokaasu on maakaasun tapaan tehokas, vaivaton ja turvallinen energiamuoto.

”Haluamme Meiran toiminnassa edistää myös kestävää kaupunkikehitystä. Biokaasu on siten meille luonteva valinta ja siihen siirtyminen on tärkeä askel kohti entistä kestävämpää tuotantoa”, summaa Meiran tuotantojohtaja Patrik Lindholm.

Biokaasun myy ja toimittaa Suomen Kaasuenergia. ”Ekologisuuden merkitys on korostunut entisestään kuluttajien ostokäyttäytymisessä ja biokaasu vastaa erinomaisesti tähän trendiin. Monet elintarviketeollisuudessa toimivat yritykset ovat siirtyneet biokaasuun, sillä he voivat tuoda lisäarvoa tuotteisiinsa ympäristöystävällisen valmistusprosessin kautta. Kantakaupungin alueella sijaitsevan Meiran kaltaisessa tehtaassa biokaasu on omiaan kasvattamaan tuotannon ympäristöystävällisyyttä”, kertoo Suomen Kaasuenergian myyntipäällikkö Pekka Karinen.

Suomessa biokaasua tuottaa Gasum, jolla on 12 omaa biokaasulaitosta ja 3 kumppanuuslaitosta. Myös Gasumin myyntipäällikkö Max Miilakangas haluaa korostaa biokaasun ympäristöystävällisyyttä: ”Gasum-biokaasu on täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu, hiilidioksidineutraali polttoaine, jonka raaka-aineet syntyvät teollisuuden ja yhteiskunnan sivuvirroista. Elämme ajassa, jossa ekologiset valinnat ovat entistäkin tärkeimpiä ja biokaasun käyttö on kasvanut viime vuosina merkittävästi, mistä olemme hyvin tyytyväisiä.”

Lisätietoja:

Patrik Lindholm, tuotantojohtaja, Meira Oy, puh. 040 704 3941, patrik.lindholm@meira.fi

Heidi Päiväniemi, markkinointipäällikkö, Meira Oy, puh. 040 743 7850, heidi.paivaniemi@meira.fi

Pekka Karinen, myyntipäällikkö, Suomen Kaasuenergia Oy, puh. 040 739 1388, pekka.karinen@suomenkaasuenergia.fi

Max Miilakangas, myyntipäällikkö, Gasum Oy, puh. 040 068 6814, max.miilakangas@gasum.com

Meira Oy valmistaa ja markkinoi kahveja, leivonta- ja maustamistuotteita sekä pähkinöitä kuluttajille ja ammattilaisille. Meiran tunnetuimmat kahvimerkit Suomen markkinoilla ovat Kulta Katriina, Saludo, Cafe HIENO ja Reilu kahvi. Yritys on osa italialaista Massimo Zanetti Beverage -konsernia, joka on Euroopan suurimpia kahvialan yrityksiä.  Meira Oy:n liikevaihto vuonna 2017 oli 86,9 milj. euroa ja se työllistää 176 henkilöä. Meiran tuotteet ovat aina luotettava valinta: hyvän makuisia, laadukkaista raaka-aineista valmistettuja, mahdollisimman luonnollisesti ‒ suomalaisin juurin, omalla työllä. Lue lisää: www.meira.fi

 

Suomen Kaasuenergia on suomalainen energia-alan yritys, joka myy ja toimittaa puhdasta maa- ja biokaasua teollisuudelle, lämpölaitoksille, kiinteistöille, rakennuttajille, taloyhtiöille, ravintoloille ja kuluttajille. Yritys uskoo maa- ja biokaasun kilpailukykyyn puhtaina ja moneen käyttötarkoitukseen ylivoimaisina polttoaineina. Suomen Kaasuenergian vähittäismyynti- ja jakeluliiketoiminta jakautuu kolmeen yhtiöön. Suomen Kaasuenergia vastaa kaasun myynnistä, Auris Kaasunjakelu kaasunjakelusta ja Auris Energiaratkaisut teollisuuden ja kiinteistöjen lämpöratkaisuista. Yhtiöt toimivat 13 paikkakunnalla Etelä-Suomessa ja ovat Suomen suurin kaasun vähittäismyynnissä ja jakelussa. Vuonna 2017 yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli n. 35 milj. euroa. www.suomenkaasuenergia.fi

 

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua ja edistää kiertotaloutta käsittelemällä jätteitä sekä tuottamalla biokaasua ja kierrätysravinteita Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiö tarjoaa energiaa sähkön ja lämmöntuotantoon, teollisuudelle sekä maa- ja meriliikenteelle. Gasum on Pohjoismaiden johtava biokaasun tarjoaja. Yhtiöllä on kaasutankkausasemaverkosto, joka palvelee myös raskasta kalustoa. Tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) Pohjoismaiden markkinoiden johtava toimija. Yhtiö jatkaa LNG:n aseman ja infrastruktuurin vahvistamista ja toimittaa LNG:tä merenkulun, teollisuuden ja raskaan liikenteen tarpeeseen Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. www.gasum.fi

Lue lisää
17.05.2018

Komissio suitsii raskaan liikenteen päästöjä – nesteytetty maakaasu ja biokaasu ratkaisijan paikalla päästötavoitteen saavuttamisessa

Euroopan komissio esittää päästörajoituksia raskaille ajoneuvoille. Laajeneva nesteytetyn maakaasun infrastruktuuri mahdollistaa merkittävät päästövähennykset maantieliikenteessä kustannustehokkaasti. Nesteytetty maakaasu ja nesteytetty biokaasu ovat polttoaineita, joilla komission asettamat tavoitteet on mahdollista saavuttaa välittömästi.

Komission esityksen mukaan raskaan liikenteen päästöjä on vähennettävä 15 prosentilla vuoteen 2025 mennessä ja 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä – vuoden 2019 tasoon verrattuna. Tällä hetkellä raskaiden ajoneuvojen eli kuorma-autojen ja bussien osuus on noin viisi prosenttia EU:n kokonaispäästöistä.

Nesteytetty maakaasu (LNG) ja nesteytetty biokaasu (LBG) tarjoavat kilpailukykyisen vaihtoehdon vähentää merkittävästi hiilidioksidi-, typenoksidi- ja hiukkaspäästöjä. LNG:llä raskaan liikenteen päästöt ovat jopa 15 prosenttia dieseliä pienemmät, ja LBG:llä päästään jopa 85 prosentin vähennykseen.

”Raskaassa liikenteessä keinoja merkittäviin päästövähennyksiin on niukalti. Käyttämällä nesteytettyä maakaasua tai nesteytettyä biokaasua komission asettamat tavoitteet on mahdollista saavuttaa jo nyt. On myös hyvä huomata, että LNG-käyttöisten raskaiden ajoneuvojen moottoriteknologia kehittyy tällä hetkellä vauhdilla”, sanoo Gasumin biokaasutuotteiden ja -ratkaisujen johtaja Matti Oksanen.

Verkosto laajenee Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa – investointituen avulla Ruotsiin jopa 16 uutta tankkausasemaa

Tällä hetkellä LNG:tä on mahdollista tankata Helsingissä, Vantaalla, Turussa ja Jyväskylässä, ja uusia asemia on suunnitteilla liikenteellisesti keskeisille paikoille muun muassa Kuopioon, Lahteen, Ouluun ja Seinäjoelle.

Kuluvan vuoden aikana Gasum laajentaa LNG-tankkausasemaverkostoa myös Ruotsiin ja Norjaan. Helmikuussa Ruotsin ympäristöviranomainen Naturvårdsverket myönsi Gasumille yli 9 miljoonan euron investointituen, joka mahdollistaa 16 uuden kaasutankkausaseman rakentamisen Ruotsiin.

”Gasum on laajentanut kaasutankkausinfrastruktuuria määrätietoisesti, sillä kaasu on keskeinen keino saavuttaa tiukkenevat päästötavoitteet niin maanteillä kuin meriliikenteessä. Komission esitys uusista päästörajoista on tervetullut: yhdessä vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuurin toimintasuunnitelman kanssa esitys vauhdittaa LNG:n ja LBG:n yleistymistä raskaan maantieliikenteen polttoaineena”, Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen sanoo.

Komission esitys raskaan liikenteen päästörajoista etenee seuraavaksi Euroopan parlamentin ja Euroopan unionin neuvoston käsittelyyn.

Lisätietoja:
Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum 
puh. +358 20 44 78 661, (Henna Walker, johdon assistentti)

Matti Oksanen, johtaja, tuotteet ja ratkaisut, biokaasu, Gasum
puh. +358 40 483 6035, 
etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka yhdessä kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.fi.

Lue lisää
16.05.2018

Kouvolan biojäteautot kulkevat nyt biokaasulla

Kymenlaakson Jäte Oy haki uusimmissa jätekuljetusten kilpailutuksissaan aiempaa ympäristöystävällisempiä ja vähemmän saastuttavia jäteautoja. Perinteisesti jäteautot käyttävät dieseliä, mutta nyt polttoaineeksi haluttiin biokaasu.

Kymenlaakson Jäte on aiemminkin kiinnittänyt huomiota jätteenkuljetusten päästöihin, joiden vähentämiseen on pyritty mm. hyvällä kuljetusten suunnittelulla. Polttoaineen valinnalla voidaan päästä vieläkin suurempiin päästövähennyksiin.

"Haluamme näyttää esimerkkiä puhtaampien teknologioiden käyttöönotossa. Suomessakin on välttämätöntä ottaa paremmin huomioon ympäristö ja ilmastotavoitteet", toteaa Kymenlaakson Jätteen asiakaspalvelupäällikkö Virpi Leppälä.

Biokaasuautoja on ollut käytössä Kouvolan biojäteurakassa huhti-toukokuun vaihteesta alkaen. Biokaasuautoja tulee myös Kotkan loppujäteastian tyhjennyksiin syksyllä 2018. Molemmissa urakoitsijana on Remeo.

Biokaasuautot hiljaisia ja hajuttomia

Remeon tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä vähintään 10 prosenttia autokannasta kulkee uusiutuvilla polttoaineilla.

"Olemme linjanneet, että uusiutuvia polttoaineita käyttävä auto on ensisijainen hankintavaihtoehto aina kun mahdollista. Syksyllä käytössämme on yhteensä viisi kaasukäyttöistä jäteautoa Kymenlaaksossa", kertoo aluejohtaja Janne Vehmaa Remeolta.

"Kokemustemme mukaan kaasuautot ovat hiljaisempia ja hajuttomampia kuin dieselautot. Tankillisella kaasuauto kulkee noin 300-400 kilometriä, mikä on riittävä määrä jätteenkuljetuksessa."

Biokaasu on kotimaista ja vähäpäästöistä polttoainetta

Gasumilla nähdään, että biokaasun käyttäminen polttoaineena kaupunkien jätekuljetuksissa tulee yleistymään. Suomessa tuotettu biokaasu on helppo ja edullinen tapa vähentää liikenteen hiilidioksidi- ja pienhiukkaspäästöjä. Liikennekäytössä biokaasu vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia.

"Kotitalouksien biojätteiden hyödyntäminen biokaasun tuotannossa ja biokaasun käyttäminen polttoaineena tarjoavat kaupungeille ja yrityksille mahdollisuuden toteuttaa kiertotaloutta ja laskea päästöjä jätekuljetuksissa", sanoo Gasumin liikenteen myyntipäällikkö Juha-Matti Koskinen.


Lisätiedot:

Asiakaspalvelupäällikkö Virpi Leppälä, Kymenlaakson Jäte Oy
puh. 0400 290 273, virpi.leppala@kymenlaksonjate.fi

Aluejohtaja Janne Vehmaa, Remeo Oy
puh. 050 3312 736, janne.vehmaa@remeo.fi

Liikenteen myyntipäällikkö Juha-Matti Koskinen, Gasum Oy
puh. 040 768 7188, Juha-Matti.Koskinen@gasum.com

Lue lisää
Eerola-yhtiöt käyttävät ja tuottavat biokaasua

Eerola-yhtiöt käyttävät ja tuottavat biokaasua

Mahdollisimman tehokas jätejakeiden jalostaminen on Eerola-yhtiöille tärkeää. Ravintoloiden rasvakaivoihin kertyvä hankala jäte muuntuu biokaasuksi, jonka voimin jäteautot saadaan taas tien päälle.

Ravintola Bryggerin jäteongelma ratkesi biokaasun avulla

Tiesitkö, että Gasum on Suomen johtava biohajoavien jakeiden käsittelijä? Paikallisen biokaasulaitosverkostomme ansiosta palvelemme joustavasti sekä julkisia että yksityisiä toimijoita. Tutustu ja kysy tarjousta. 

Lue lisää