Kuljeta LNG:llä

Kuljeta puhtaasti LNG:llä

 LNG eli nesteytetty maakaasu on ensimmäistä kertaa saatavilla Suomessa raskaan kaluston ajoneuvoille.

 

Lue lisää
Content image

Uusiutuvan energian edelläkävijäksi

Tiesitkö, että biokaasu on yhä useamman yrityksen valinta elintarviketeollisuudesta logistiikkaan? Lue lisää asiakkaistamme ja tule tekemään kanssamme puhtaampaa huomista.

15.06.2018

Salon kaasutankkausasema avataan heinäkuussa Piihovin ABC-aseman yhteyteen

Gasumin kaasutankkausasemaverkosto laajenee heinäkuussa 2018 Saloon. Piihovin ABC-aseman yhteyteen avattava tankkausasema palvelee varsinkin Turun ja Helsingin väliä kulkevia autoilijoita. Gasum on sitoutunut kehittämään kaasuautoilua Suomessa. Yhtiön tavoitteena onkin kasvattaa kaasutankkausasemaverkostoa vastaamaan kaasuautoilun nopeasti kasvavaa kysyntää.

Salon Piihovin ABC-aseman yhteyteen tuleva kaasutankkausasema avataan heinäkuussa 2018. Uusi tankkausasema sijaitsee keskeisellä paikalla, eteläisen Suomen työssäkäynnin ja asioinnin vyöhykkeellä. Asema palvelee varsinkin Turun ja Helsingin väliä kulkevia kaasuautoilijoita.

Puhtaan ja edullisen biokaasun kysyntä on tällä hetkellä voimakkaassa kasvussa ja uusien tankkausasemien avaaminen tekee kaasuautoon siirtymisestä helppoa. Kaasuautojen määrä onkin kasvanut huimaa vauhtia viime vuosina ja Suomen maanteillä kulkee tällä hetkellä jo 4 500 kaasuautoa. Uuden kaasutankkausaseman myötä odotetaan, että kaasuautojen määrä lisääntyy myös Salossa.

”Kasvava kiinnostus kaasuautoja kohtaan kertoo, että suomalaiset arvostavat uusiutuvaa energiaa yhä enemmän liikennepolttoaineenaan. Tankkausasemaverkoston laajentaminen on tärkeä osa biokaasun yleistymistä ja autokannan uudistamista. Uskon uuden tankkausaseman keskeisen sijainnin tulevan kannustamaan Helsingin ja Turun väliä kulkevia autoilijoita kaasuautoon siirtymisessä”, kertoo Markus Kaarlela, Gasumin biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö.

Biokaasun tankkaaminen on ympäristöystävällistä ja edullista

Biokaasu on kotimainen ja uusiutuva liikennepolttoaine, joka tuotetaan kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä ja jätevesilietteestä. Gasum tuottaa biokaasua biokaasulaitoksissa ympäri Suomen ja sen liikennekäytöllä vähennetään polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia. Gasumin liikennebiokaasulle on myönnetty kotimaisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä kertova Joutsenmerkki ja Avainlippu-tunnus.

Ympäristöystävällisyyden lisäksi biokaasun tankkaaminen on autoilijoille myös edullista. Gasum tarjoaa kampanjassaan polttoainetta kiinteään 89 euron kuukausihintaan yksityisasiakkaille, jotka hankkivat joko uuden tai käytetyn maahantuodun kaasukäyttöisen henkilöauton. Tarjous koskee myös yksityisasiakkaita, jotka hankkivat kaasulaitteiden jälkiasennuksen henkilöautoonsa.

Gasumilla on Suomessa 26 kaasutankkausasemaa. Yhtiö on sitoutunut kasvattamaan tankkausasemaverkostoa noin kymmenellä tankkausasemalla vuosittain.

Lisätietoja:

Markus Kaarlela, biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö
puh. +358 400 386 065, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka yhdessä kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.fi.

Lue lisää
12.06.2018

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteelle lisää kaasubusseja

Pääkaupunkiseudun kaasubussien määrä kasvaa, kun Scania toimittaa kaksi uutta kaasua polttoaineenaan käyttävää bussia Helsingin Bussiliikenne Oy:lle vuoden 2019 alussa. Uuden sukupolven kaasubussit ovat kustannustehokkain tapa vähentää kaupunkien liikenteessä syntyviä hiilidioksidi- ja lähipäästöjä. Tulevaisuudessa puhtaamman liikenteen vaihtoehdot lisääntyvät entisestään, kun EU tulee asettamaan vähimmäistavoitteet julkiselle sektorille puhtaiden ajoneuvojen hankinnoissa.

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä alkaa kulkea vuoden 2019 alusta kaksi uutta kaasubussia. Kaasubussit ovatkin kustannustehokkain tapa vähentää kaupunkien liikenteessä syntyviä hiilidioksidi- ja lähipäästöjä.

”Kaasubusseja käytetään paljon esimerkiksi Ruotsissa sekä Keski-Euroopassa ja kysyntä puhtaalle joukkoliikenteelle on kasvussa myös Suomessa. Muiden kaupunkien positiivisten kokemusten rohkaisemina päätimme tilata uuden sukupolven kaasubusseja myös pääkaupunkiseudun vaativiin tarpeisiin”, hankinnasta vastannut Koiviston Auton -konsernin tekninen johtaja Michael Andersson kommentoi asiaa.

Ruotsissa on noin 2 300 kaasubussia ja koko Euroopassa kaasubusseja on noin 17 000 kpl. Määrä on lisääntymään päin ympäri Eurooppaa. Jopa 85 prosenttia vaihtoehtoisilla käyttövoimilla kulkevista busseista on kaasubusseja, mikä tekee kaasusta tällä hetkellä sähköä yleisemmän käyttövoiman.

Nyt hankituissa busseissa on nykyaikaiset Euro 6 -päästöluokan moottorit. Bussien toimintasäde on lähes dieselbusseja vastaava.

”Olemme erittäin iloisia, että Helsingin Bussiliikenne haluaa lähteä konkreettisesti vähentämään liikenteen päästöjä ja keräämään uudesta Euro 6 -tekniikasta omakohtaisia kokemuksia.  Investoinnilla on myös suuri merkitys kokonaisvaltaisesti kansantalouteemme kotimaisen koriteollisuutemme kautta”, uuden sukupolven kaasubusseja kommentoi Scanian myyntipäällikkö Ilkka Korpela

”Kaasubussit ovat kaupungeille ja kunnille erinomainen mahdollisuus toteuttaa kiertotaloutta, sillä niiden polttoaineena voidaan hyödyntää kaupunkien ja yhdyskuntien jätteitä. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla vuosittain tuotetulla biokaasulla liikkuisi lähes 1 000 bussia. Samalla erilaiset liikenteen päästöt vähenisivät huomattavasti”, Gasumin liikenteen myynnin päällikkö Jani Arala kuvaa tilannetta.

Tulevaisuudessa EU tulee asettamaan vähimmäistavoitteet julkiselle sektorille puhtaiden ajoneuvojen hankinnoissa. Tämä tulee entisestään korostamaan liikennekaasujen mahdollisuuksia ja lisäämään kaasubussien kysyntää Euroopassa.

Lisätietoja:

Jani Arala, yksikön päällikkö, myynti, Gasum Oy
p. 044 054 8583, etunimi.sukunimi@gasum.com

Ilkka Korpela, myyntipäällikkö, Scania
p. 010 555 5291, etunimi.sukunimi@scania.fi

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka yhdessä kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.fi.

Lue lisää
09.06.2018

Helsinki-päivän konsertin bio- ja bajamajajätteistä tuotettavalla biokaasulla ajaa 10 000 kilometriä

Helsinki-päivän konsertin 12. kesäkuuta bio- ja bajamajajätteet menevät hyötykäyttöön. Energiayhtiö Gasum on mukana tuottamassa konsertin biojätteistä uusiutuvaa ja kotimaista energiaa, biokaasua. Konserttipäivän jätteistä pystyy tuottamaan noin 5 051 kWh biokaasua, jolla kaasuauto voi ajaa yhteensä 10 696 kilometriä. Kampanja muistuttaa konserttikävijöitä pitämään festivaalialueena toimivan Kaisaniemen puiston siistinä kierrättämällä biojätteet ja käyttämällä Bajamajoja.

Suomen suurimman ilmaiskonsertin aikana toimitaan kiertotalouden periaatteiden mukaan. Energiayhtiö Gasum mahdollistaa yhdessä kumppaniensa kanssa Helsinki-päivän konsertin bio- ja bajamajajätteiden hyödyntämisen kotimaisen energian, biokaasun tuotannossa. Gasumin Suomipoop-kampanja kannustaa konserttikävijöitä pitämään festivaalialueen siistinä viemällä biojätteet niille tarkoitettuihin astioihin sekä käyttämällä Bajamajoja. Konsertin jälkeen biojätteet kuljetetaan biokaasun tuotantoa varten Labion biokaasulaitokselle Lahteen. Bajamajajätteet viedään vedenpuhdistamolle, jossa prosessien sivutuotteena syntyy biokaasua.

”Suuret konsertit keräävät ihmisiä yhteen nauttimaan hyvästä musiikista ja toistensa seurasta, mutta suurtapahtumista jäljelle jäävä jäte on rasite ympäristölle. Sen sijaan, että bio- ja bajamajajäte vietäisiin poltettavaksi, ne voidaan hyödyntää tekemällä jätteistä ympäristöystävällistä ja uusiutuvaa energiaa, josta kaikki hyötyvät. Biokaasua käytetään liikenteen polttoaineena ja energiana teollisuudessa”, kertoo Gasumin myyntijohtaja Jussi Rinttilä.

Helsinki-päivän konsertti on kaikille avoin ilmaistapahtuma, joka täyttää Helsingin Kaisaniemen puiston äärimmilleen yleisöstä ja esiintyjistä. Puhtaanapidosta vastaava Lassila & Tikanoja on varannut konsertin biojätteitä varten erilliset biojäteastiat ja satoja Bajamajoja.

”Yhteen biojäteastiaan mahtuu 70 kiloa biojätettä, jolla kaasuauto voi ajaa jopa 200 kilometriä. Jos kaikki tapahtumaan varatut 15 biojäteastiaa täyttyvät, jätteestä tuotetulla biokaasulla voi ajaa Helsingistä Utsjoelle ja takaisin ympäristöystävällisesti. Myös Bajamajoissa piilee suunnaton määrä hyödyntämätöntä energiaa. Konserttipäivän aikana yhteen Bajamajaan kertyy noin 170 litraa jätettä. Tällä määrällä kaasuauto ajaa 65 kilometriä”, sanoo Rinttilä.

Biokaasu on täysin kotimainen ja uusiutuva energia, jota käytetään esimerkiksi auton polttoaineena tai energianlähteenä elintarvikkeiden valmistuksessa. Biokaasua valmistetaan erilaisista orgaanisista jätteistä, kuten pilaantuneesta ruuasta, jätevedenpuhdistamoiden lietteestä tai festivaalien bio- ja bajamajajätteestä. Ympäristöystävällisellä biokaasulla on myös helppo vähentää liikenteen päästöjä, sillä sen hiilidioksidipäästöt ovat laskennallisesti nolla: biokaasun palamisessa syntyy saman verran hiilidioksidipäästöjä kuin sen raaka-aineisiin on sitoutunut.

Helsinki-päivän jälkeen Suomipoop-kampanja saa jatkoa myöhemmin kesällä SuomiPop-festivaalin aikana. Kolmipäiväinen festivaali järjestetään Oulussa 12.–14.7.2018.

Lisätietoja:

Jussi Rinttilä, myyntijohtaja, Gasum Oy
puh. 040 512 1212, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka yhdessä kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.fi.

Lue lisää
Pirkka-jäätelöt kiertotalouden asialla

Pirkka-jäätelöt kiertotalouden asialla

Päivittäistavarakauppojen hävikki on merkittävä biojätteen lähde. Kun virrat ohjataan biokaasun tuotantoon, saadaan energia talteen ja hyötykäyttöön, tehtaanjohtaja Tuukka Kaukoranta kiittää.

Niemi Palvelut on kestävän liikennöinnin edelläkävijä

Tiesitkö, että Gasum on Suomen johtava biohajoavien jakeiden käsittelijä? Paikallisen biokaasulaitosverkostomme ansiosta palvelemme joustavasti sekä julkisia että yksityisiä toimijoita. Tutustu ja kysy tarjousta. 

Lue lisää