Kuljeta LNG:llä

Kuljeta puhtaasti LNG:llä

 LNG eli nesteytetty maakaasu on ensimmäistä kertaa saatavilla Suomessa raskaan kaluston ajoneuvoille.

 

Lue lisää

Uudistuva energiayhtiö Gasum kehittää pohjoismaista kaasumarkkinaa

Uudistuminen on keskeinen osa strategiaa. Gasum rakentaa LNG- ja biokaasumarkkinoita pohjoismaissa samalla huolehtien maakaasun kilpailukyvystä kotimaassa. Tutustu yritystarinaamme, taloudelliseen vuosikatsaukseemme ja yritysvastuuraporttiimme.

Content image
Content image

Uusiutuvan energian edelläkävijäksi

Tiesitkö, että biokaasu on yhä useamman yrityksen valinta elintarviketeollisuudesta logistiikkaan? Lue lisää asiakkaistamme ja tule tekemään kanssamme puhtaampaa huomista.

26.04.2018

Gasum-konsernin osavuosikatsaus Q1 2018: Tulos parani kaikissa liiketoiminnoissa

Keskeistä tarkastelujaksolla 1.1.–31.3.2018

• Liikevaihto 390,5 miljoonaa euroa, jossa kasvua edellisvuoteen verrattuna 23,4 % (2017: 316,4 milj. euroa)

• Maakaasuliiketoiminnan myynti 322,4 miljoonaa euroa (2017: 249,5 milj. euroa)

• LNG-liiketoiminnan myynti 55,5 miljoonaa euroa (2017: 54,9 milj. euroa)

• Biokaasuliiketoiminnan myynti 12,3 miljoonaa euroa (12,0 milj. euroa)

• Liikevoitto 72,8 miljoonaa euroa (2017: 55,8 milj. euroa)

 

Gasum-konsernin toimitusjohtaja Johanna Lamminen kommentoi vuoden 2018 ensimmäistä neljännestä: 

"Konsernimme taloudellinen tulos parani ensimmäisellä neljänneksellä odotustemme mukaisesti. Liikevaihtomme kasvoi 23,4 prosenttia, jonka mahdollisti kasvu joka liiketoimintaalueellamme maakaasussa, LNG:ssä ja biokaasussa. Edistimme puhtaampaa liikennettä strategiamme mukaisesti maalla ja merellä.

Maakaasun kulutus kasvoi kuitenkin 13 prosenttia pääasiassa helmikuun kylmän jakson johdosta. Maakaasu on logistisesti joustava energiamuoto, jonka käyttöä on helppoa ja nopeaa säädellä. Maakaasu mahdollistaa merkittävät päästövähennykset kivihiileen ja öljyyn verrattuna sekä toimii siltana vähähiiliseen tulevaisuuteen vaihtoehtoisten energiamarkkinoiden vasta kehittyessä täyteen mittaansa. Tästä on hyvä jatkaa valmistautumista kaasumarkkinoiden avautumiseen Suomessa vuoden 2020 alusta.

Kaasukäyttöinen liikenne jatkoi kasvuaan erityisesti maa- ja meriliikenteessä. Nesteytetyn maakaasun kysyntä on kasvanut Pohjoismaiden merenkulussa. LNG-liiketoiminnassa toteutimme bunkrausoperaatioita kiihtyvällä vauhdilla. Nesteytetty maakaasu on puhtain saatavilla oleva polttoaine merenkulun tarpeisiin. Siitä on nopeasti tulossa yhä yleisemmin käytetty kustannustehokas  vaihtoehto, joka sopii kaiken tyyppisiin aluksiin. Siirtyminen nesteytetyn maakaasun käyttöön poistaa täysin rikki- ja hiukkaspäästöt sekä vähentää typpioksidipäästöjä jopa 85 prosentilla. Lisäksi se vähentää hiilidioksidipäästöjä vähintään 20 prosentilla. Nesteytetyn maakaasun käyttö laivojen polttoaineena tekee niistä tulevien IMO- ja EU-päästömääräysten mukaisia. Pohjoisen yhteishankkeen MangaLNG-terminaalin valmistuminen alkaa jo häämöttää ja valmistaudumme terminaalin kaupallisen käytön aloitukseen.

Vahvistimme myös kaasutankkausasemaverkostoamme kaasuautoilijoille avaamalla Espoon IKEA-tavaratalon läheisyyteen kaasutankkausaseman. Uusi tankkausasema oli tärkeä avaus ja osa Gasumin ja IKEA Suomen kiertotalousyhteistyötä, jossa Suomen IKEA-ravintoloiden ruokahävikistä tuotetaan biokaasua. Samalla IKEA-tavaratalojen yhteyteen rakennetaan kaasutankkausasemia, mikä mahdollistaa biokaasun hyödyntämisen polttoaineena IKEA Suomen oman toimintaan, kuljetuskumppaneille sekä kuluttajille. Käynnistimme myös raskaan liikenteen tankkausasemaverkoston laajentamisen Pohjoismaihin Ruotsiin ja Norjaan."

Gasum-konsernin osavuosikatsaus Q1 2018 (pdf)

 

Lisätietoja:
Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum 
puh. +358 20 44 78 661
(Henna Walker, johdon assistentti)
etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka yhdessä kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.fi.

Lue lisää
23.04.2018

Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa

Asiakaspalvelussamme on tällä hetkellä ruuhkaa, pahoittelemme tilannetta ja pyrimme vastaamaan yhteydenottoihin mahdollisimman nopeasti.

Gasumin asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 8-17.

Lue lisää
13.04.2018

Elisabet Salander Björklund Gasumin hallitukseen

Gasum Oy:n varsinainen yhtiökokous pidettiin perjantaina 13.4.2018 Helsingissä.

Yhtiökokous nimitti Gasumin hallituksen jäsenet seuraavalle toimikaudelle. Hallitukseen valittiin uudelleen sen nykyiset jäsenet Juha Rantanen, Stein Dale, Elina Engman, Timo Koponen, Päivi Pesola ja Jarmo Väisänen. Uutena jäsenenä Gasumin hallitukseen valittiin Elisabet Salander Björklund. Vuorineuvos Juha Rantanen valittiin uudelleen hallituksen puheenjohtajaksi.

Hallituksen uudella jäsenellä Elisabet Salander Björklundilla (s. 1958, M.Sc (For.)) on yli 30 vuoden kokemus metsäteollisuuden alalta. Hän on toiminut Bergvik Skog AB:n toimitusjohtajana vuodesta 2010 lähtien ja sitä ennen useissa ylemmän johdon tehtävissä Stora Enso Oyj:ssä ja AssiDomän AB:ssa.

Lisätietoja:
Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum Oy, puh. 050 469 0114, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Lue lisää
Eerola-yhtiöt käyttävät ja tuottavat biokaasua

Eerola-yhtiöt käyttävät ja tuottavat biokaasua

Mahdollisimman tehokas jätejakeiden jalostaminen on Eerola-yhtiöille tärkeää. Ravintoloiden rasvakaivoihin kertyvä hankala jäte muuntuu biokaasuksi, jonka voimin jäteautot saadaan taas tien päälle.

Ravintola Bryggerin jäteongelma ratkesi biokaasun avulla

Tiesitkö, että Gasum on Suomen johtava biohajoavien jakeiden käsittelijä? Paikallisen biokaasulaitosverkostomme ansiosta palvelemme joustavasti sekä julkisia että yksityisiä toimijoita. Tutustu ja kysy tarjousta. 

Lue lisää

Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa

Lue lisää Sulje