Kuljeta LNG:llä

Polttoainevalinnalla on merkitystä

LNG eli nesteytetty maakaasu on ensimmäistä kertaa saatavilla Suomessa raskaan kaluston ajoneuvoille. Kuljeta sinäkin puhtaammin!

Lue lisää
Content image

Uusiutuvan energian edelläkävijäksi

Tiesitkö, että biokaasu on yhä useamman yrityksen valinta elintarviketeollisuudesta logistiikkaan? Lue lisää asiakkaistamme ja tule tekemään kanssamme puhtaampaa huomista.

Gasum mukana Energia 2018 -messuilla

Gasum on mukana vuoden suurimmassa energia-alan tapahtumassa Energia 2018 -messuilla 23.–25.10.2018 Tampereella. Tule osastollemme A324 (A-halli) vaihtamaan kuulumisia ja nauttimaan puhtaasti kotimaisella biokaasulla paahdettua Pauligin kahvia. Lisäksi pääset tutustumaan Skoda Octavia G-TEC -kaasuautoon. Luvassa on myös asiakkaidemme inspiroivia tietoiskuja ja mukavia tuoteyllätyksiä.

Energiamessut 2018 Gasum
11.10.2018

Uudistuva maakaasumarkkina -infon 5.10.2018 aineistot saatavilla

Uudistuva maakaasumarkkina -infon 5.10.2018  aineistot ja taltioidut videotallenteet ovat ladattavissa täältä

Lisätietoja:

Ville Rahkonen, Development Manager, maakaasu, Gasum
p. 040 719 9831, ville.rahkonen@gasum.com 

Lue lisää
10.10.2018

Gasum ostaa loput Skangasista ja vakiinnuttaa asemansa Pohjoismaiden johtavana LNG:n tarjoajana

Energiayhtiö Gasum kasvattaa omistusosuutensa Skangasista 100 prosenttiin. Hankinta on osa Gasumin strategiaa, jonka ytimessä on kehittää pohjoismaista kaasumarkkinaa ja LNG-infrastruktuuria. Yritysoston myötä Gasumin asema Pohjoismaiden johtavana nesteytetyn maakaasun (LNG) tarjoajana ja kaasumarkkinan suunnannäyttäjänä on entistä vahvempi.

Gasum ostaa loput norjalaisen LNG:n tarjoajan Skangasin osakkeista norjalaiselta Lyse-konsernilta. Vuonna 2014 Gasumista tuli Skangasin enemmistöomistaja 51 prosentin omistusosuudella, ja edellisvuonna osuus kasvoi 70 prosenttiin.

”Skangasin yhdistyminen kokonaan Gasumiin antaa meille entistä paremmat edellytykset rakentaa ja kehittää pohjoismaista kaasuekosysteemiä ja vastata kasvavaan kysyntään. Kiitämme Lyse-konsernia hyvästä yhteistyöstä LNG-markkinan kehittämiseksi”, iloitsee Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen. ”Tarve puhtaammille polttoaineratkaisuille sekä teollisuudessa että liikenteessä on merkittävässä kasvussa, ja vähäpäästöisistä polttoaineista LNG on kaikkein kilpailukykyisin vaihtoehto. Haluamme toimia suunnannäyttäjinä ja viedä Pohjoismaita kohti puhtaampaa huomista.”

Kaasulla on suuri merkitys pyrittäessä pienentämään energian käytön hiilijalanjälkeä Pohjoismaissa. Kysyntä puhtaammille polttoaineratkaisuille lisääntyy vauhdilla kaikilla kuljetuksen ja teollisuuden aloilla etsittäessä keinoja päästöjen vähentämiseksi ja ilmastonmuutoksen torjumiseksi. LNG soveltuu käytettäväksi niin meri- kuin raskaassa liikenteessä sekä teollisuudessa. Samoissa käyttökohteissa voidaan hyödyntää myös uusiutuvaa nesteytettyä biokaasua (LBG).

Viimeiset vuodet Gasum on määrätietoisesti rakentanut pohjoismaista LNG-infrastruktuuria kaasun saatavuuden parantamiseksi niin teollisuuden kuin maantie- ja meriliikenteen tarpeisiin. Syyskuussa Gasum julkisti aikeensa laajentaa pohjoismaista LNG-tankkausasemaverkostoa noin 50 asemaan 2020-luvun alkupuolelle tultaessa. Laaja tankkausasemaverkosto Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa mahdollistaa nesteytetyn maa- ja biokaasun käytön huomattavan lisäämisen kuljetus- ja jakeluliikenteessä.

Nyt julkistettu yritysosto on luonteva seuraava askel pohjoismaisen LNG-infrastruktuurin kehittämisessä. Yhdistyminen takaa Gasumille vahvan jalansijan kasvavalla markkinalla ja alan johtavan osaamisen sekä viimeisimpien teknologiainnovaatioiden hyödyntämisen.

Lisätietoja:

Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum, puh. +358 20 44 78 661
(Henna Walker, johdon assistentti), etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum,
puh. + 358 40 554 0578, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. 

Lue lisää
10.10.2018

Kaasuautoilijat pääsevät tankkaamaan Vantaan uudella asemalla 12.10.-14.10.2018 alennettuun hintaan – biokaasu vain euron kilo!

Gasum on avannut syyskuussa IKEA-tavaratalon yhteyteen Vantaalle uuden kaasutankkausaseman. 

Avajaistarjouksena kaasuautoilijat pääsevät tankkaamaan biokaasua perjantaista 12.10. sunnuntaihin 14.10. asti alennettuun hintaan, vain euron kilo. Biokaasun ekvivalenttihinta on tällöin 0,641 €/litra.

Gasumin ja IKEA Suomen yhteistyösopimuksen mukaisesti Suomen kaikkien IKEA-ravintoloiden ruokahävikistä tuotetaan ympäristöystävällistä biokaasua, ja samalla tavaratalojen yhteyteen rakennetaan Gasumin kaasutankkausasemat.

Biokaasu on täysin uusiutuva ja kotimainen polttoaine, jota tuotetaan biohajoavista raaka-aineista, kuten kotien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä.

Kaasutankkausasema sijaitsee IKEA-tavaratalon yhteydessä Vantaalla osoitteessa Porttisuontie 18.

Tervetuloa tankkaamaan!

Lue lisää
Pirkka-jäätelöt kiertotalouden asialla

Pirkka-jäätelöt kiertotalouden asialla

Päivittäistavarakauppojen hävikki on merkittävä biojätteen lähde. Kun virrat ohjataan biokaasun tuotantoon, saadaan energia talteen ja hyötykäyttöön, tehtaanjohtaja Tuukka Kaukoranta kiittää.

Niemi Palvelut on kestävän liikennöinnin edelläkävijä

Tiesitkö, että Gasum on Suomen johtava biohajoavien jakeiden käsittelijä? Paikallisen biokaasulaitosverkostomme ansiosta palvelemme joustavasti sekä julkisia että yksityisiä toimijoita. Tutustu ja kysy tarjousta. 

Lue lisää