Gasum LNG

Polttoainevalinnalla on merkitystä

Olemme matkalla kohti puhtaampaa huomista, mutta päästötavoitteet vaativat yrityksiltä konkreettisia toimia. Haluatko toimia suunnannäyttäjänä?

Lue lisää
Content image

Gasum on nyt kumppanisi myös energiamarkkinoilla

Me haluamme tarjota energiamarkkinoiden kattavimmat palvelut. Kumppaninamme hallitset sähkömarkkinoiden riskejä ja pysyt ajantasalla markkinoiden muutoksista. 

 

Content image

Kiertotalousratkaisuja yhdessä

Me Gasumilla olemme ylpeitä voidessamme tarjota asiakkaillemme kotimaisteen uusiutuvaan biokaasuun ja kiertotalouteen perustuvia energiaratkaisuja. Tutustu asiakkaidemme tarinoihin ja tule mukaan rakentamaan puhtaampaa huomista.

18.03.2019

Haemme myynti- ja asiakkuuspäällikköä

Etsimme nyt Espooseen

Myynti- ja asiakkuuspäällikköä

Työskentelet Biokaasuliiketoiminnassa vastaten Gasumin Suomen biokaasulaitoksien jätehuoltopalveluiden ja biokaasun myynnistä. Huolehdit asiakassuhteista ja sidosryhmävastuista sekä niiden kehittämisestä koko Suomen alueella.

Pääasialliset vastuualueesi:

Pääasiallisiin tehtäviisi kuuluu biokaasuliiketoiminnan tuotteiden (kierrätyspalveluiden, teollisuusbiokaasun ja liikennebiokaasun) myynti ja myynnin edistäminen. Vastuullasi on asiakassuhteiden ylläpitäminen sekä uusien asiakkaiden hankkiminen Circular Economy -segmentissä. Hoidat uusasiakashankintaa, käyt sopimusneuvotteluja sekä laadit tarjouksia toimien yhteistyössä tuote-, projekti- ja tuotantotiimien kanssa. Osallistut tarvittaessa myös organisaation tuotekehitysprosesseihin.

Etsimämme henkilö on motivoitunut tekemään uusasiakashankintaa ja hallitsemaan erilaisia myyntiprosesseja. Eduksi katsomme energia-, ympäristö- ja jätehuoltoalan tuntemisen. Luonteeltasi olet ulospäinsuuntautunut ja sinulla on vahvat vuorovaikutustaidot ja nautit asiakaskohtaamisista. Olet hankkinut jo kokemusta vastuullisesta myyntityöstä, mutta tärkeintä on into oppia ja kyky hallita kokonaisuuksia. Toivomme myös, että olet pitkäjänteinen ja aikaansaava.

Tehtäväkenttäsi on itsenäinen, mutta toimit kiinteänä osana tiimiä. Työ edellyttää matkustamista lähinnä Suomessa. Tehtävä edellyttää sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa. Pohjoismaisen konsernimme sisäinen kieli on englanti.

Odotamme sinulta:

 • Tehtävään soveltuvaa koulutusta ja kokemusta vastuullisesta myyntityöstä

 • Ymmärrystä alaan liittyvien eri tekijöiden vaikutuksesta liiketoimintaan

 • Kykyä verkostoitua ja tehdä uustuotemyyntiä

Tarjoamme sinulle:

 • Mielekkään työn pohjoismaisessa työympäristössä ja näköalapaikan tulevaisuuden energia- ja ympäristötoimialoilla

 • Kehittymismahdollisuuksia vastuullisessa ja uudistuvassa yrityksessämme

 • Inspiroivan ja modernin työympäristön sekä kannustavan tiimin tueksesi

Eettinen toimintatapamme kattaa sekä ihmiset ja ympäristön.

Haluatko liittyä joukkoomme rakentamaan puhtaampaa huomista?

Hae tehtävää viimeistään sunnuntaina 31.3.2019 ja liitä mukaan CV:si sekä palkkatoiveesi, aloitamme haastattelut heti sopivien hakijoiden hakiessa paikkaa. Lisätietoja tehtävästä antaa Myyntijohtaja Jussi Rinttilä puh. 040-512 1212, parhaiten tavoitettavissa aamuisin klo 7.30-8.00 ja iltapäivisin klo 17-18.

Hae tehtävää

Lue lisää
15.03.2019

Gasumin ja IKEA Suomen yhteistyö laajenee – uudet kaasutankkausasemat Raisioon, Kuopioon ja Tampereelle

Gasum ja IKEA Suomi tiivistävät vuoden 2019 aikana entisestään yhteistyötään: Gasum avaa tankkausaseman Raision IKEA-tavaratalon yhteyteen. Lisäksi tavoitteena on avata asemat Kuopion ja Tampereen yhteyteen myöhemmin kuluvan vuoden aikana. Jo IKEA-tavaratalojen yhteyteen avatut kaasutankkausasemat Espoon Lommilassa ja Vantaan Porttipuistossa ovat olleet erittäin suosittuja kuluttajien keskuudessa. Uudet asemat ovat tuoneet auki ollessaan liikenteeseen yli neljän miljoonan ajokilometrin edestä puhdasta polttoainetta ja liikenteen CO2-päästöjä on vähennetty noin 600 tonnilla verrattuna bensiiniin.

Kuluttajat ja yritykset voivat tulevaisuudessa tankata kaasuautoihinsa ympäristöystävällistä biokaasua Raision, Kuopion ja Tampereen IKEA-tavaratalojen yhteydessä. Gasumin ja IKEA Suomen tavoite on tuoda tavaratalojen yhteyteen uudet kaasutankkausasemat vuoden 2019 aikana. Uudet kaasutankkausasemat ovat osa Gasumin ja IKEA Suomen tiivistyvää yhteistyötä, jossa yhtenä päämääränä on laajentaa vähänpäästöisen liikennekaasun saatavuutta.

”Haluamme tukea asiakkaitamme kestävämmän arjen valinnoissa. Hyödyntämällä ravintoloissamme syntyvän ruokajätteen autojen polttoaineeksi pystymme tarjoamaan asiakkaillemme vastuullisen tankkausvaihtoehdon yhä useammilla IKEA-tavaratalopaikkakunnilla. Samalla, kun hyödynnämme IKEA-ravintoloista syntyvän vähäisen ruokajätteen, panostamme jatkossakin myös ruokahävikin vähentämiseen”, IKEA Suomen vastuullisuuspäällikkö Jessica Lehtinen kertoo.

Osana Gasumin ja IKEA Suomen yhteistyötä IKEA-ravintoloiden ruokahävikkiä hyödynnetään raaka-aineena biokaasun tuotannossa. IKEA Suomen tavoitteena on myös uudistaa vähitellen henkilöstön käytössä olevat autot sekä IKEA-bussit biokaasulla tai muulla ympäristöystävällisellä polttoaineella toimiviksi ajoneuvoiksi. Näin edistetään vähäpäästöisiä liikenneratkaisuja ja kunnianhimoisiin liikenteen päästövähennyksiin pääsemistä.

Kaasutankkausasemilla suuret päästövähennykset

IKEA-tavaratalojen yhteyteen avattiin vuoden 2018 aikana kaksi kaasutankkausasemaa: Espoon Lommila oli maailman ensimmäinen IKEA-tavaratalon yhteyteen avattu kaasutankkausasema. Lommilan jälkeen tankkausasema avattiin myös Vantaan Porttipuistoon.

Alle vuodessa tankkausasemat ovat nousseet kuluttajien keskuudessa erittäin suosituiksi ja ovat pääkaupunkiseudun myydyimpien asemien joukossa volyymimäärällä mitattuna. Uudet asemat ovat tuoneet auki ollessaan liikenteeseen yli neljän miljoonan ajokilometrin edestä puhdasta polttoainetta ja liikenteen CO2-päästöjä on vähennetty noin 600 tonnilla verrattuna bensiiniin.

”Olemme iloisia yhteisestä tavoitteesta tuoda kolme uutta kaasutankkausasemaa IKEA-tavaratalojen yhteyteen kuluvan vuoden aikana. Jo rakennetut tankkausasemat Espoossa ja Vantaalla ovat olleet suuri menestys ja kaasuautoilijat ovat käyttäneet niitä aktiivisesti. Tankkausasemat lisäävät kaasun saatavuutta uusilla alueilla sekä tukevat entisestään liikenteen päästövähennystavoitteiden saavuttamista”, kertoo Gasumin liikenteen kehityspäällikkö Markus Kaarlela.

Biokaasu on täysin kotimainen ja uusiutuva liikennepolttoaine, jota tuotetaan kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä ja jätevesilietteestä sekä maatalouden sivuvirroista. Biokaasun liikennekäytöllä on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin.

Raision kaasutankkausaseman rakennustyöt alkavat maaliskuun aikana ja asema avataan kesäkuussa 2019. Tavoitteena on avata kuluvan vuoden aikana tankkausasemat myös Kuopion ja Tampereen IKEA-tavaratalojen yhteyteen. Kuopion ja Tampereen tankkausasemat palvelevat myös raskasta liikennettä.

 

Lisätietoja:
Markus Kaarlela, kehityspäällikkö liikenne, Gasum
puh. +358 400 386 065, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan ja energiamarkkinoiden asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.com.

Lue lisää
11.03.2019

Gasum-konsernin tilinpäätöstiedote 2018 – Kaasun käyttö kasvoi, kaasumarkkinoilla positiiviset näkymät

TALOUDELLISTA KEHITYSTÄ KUVAAVAT TUNNUSLUVUT 1.1.–31.12.2018:

 • Liikevaihto 1 177,4 miljoonaa euroa, jossa kasvua 27 % (2017: 925,0 milj. euroa)
 • Maakaasuliiketoiminnan myynti 874,9 miljoonaa euroa (678,7 milj. euroa)
 • LNG-liiketoiminnan myynti 252,0 miljoonaa euroa (195,2 milj. euroa)
 • Biokaasuliiketoiminnan myynti 48,7 miljoonaa euroa (47,9 milj. euroa)
 • Liikevoitto 124,2 miljoonaa euroa (114,2 milj. euroa)

 

Tunnusluvut

1 000 € 2018 2017 Muutos
Liikevaihto 1 177 448 924 987 27,3 %
Liikevoitto 124 169 114 170 8,8 %
Liikevoitto-% 10,5 % 12,3 %  
Omavaraisuusaste-% 43,7 % 41,6 %  
Oman pääoman tuotto-% 13,3 % 13,7 %  
Sijoitetun pääoman tuotto-% 9,2 % 9,1 %  
Taseen loppusumma 1 526 550 1 421 201 7,4 %
Korolliset nettovelat 562 715 585 872 -4,0 %
Nettovelkaantumisaste-% 84,7 % 99,2 %  
Nettovelat/käyttökate 2,9 3,2  
Henkilöstön määrä
kauden lopussa
434 409 6,1 %


Konsernin toimitusjohtaja Johanna Lamminen kommentoi vuotta 2018:

”Gasumin vuosi 2018 oli menestyksekäs määrätietoisen strategian toteuttamisen, toiminnallisen tehokkuuden ja myös parantuneen turvallisuuden seurauksena.

Konsernimme taloudellinen tulos parani odotustemme mukaisesti. Liikevaihtomme kasvoi 1 177,4 miljoonaan euroon vuonna 2018, joka on 27 prosenttia enemmän edelliseen vuoteen verrattuna (2017: 925,0 milj. euroa). Liikevoittomme oli 124,2 miljoonaa euroa, jossa on kasvua 8,8 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna (114,2 milj. euroa).

Kaasu vähäpäästöisenä polttoaineena tulee kasvattamaan rooliaan tulevaisuudessa ennen kaikkea merenkulussa sekä raskaassa liikenteessä, sillä ilmastonmuutoksen torjunta edellyttää siirtymistä puhtaampiin ratkaisuihin. Kaasu tarjoaa myös teollisuudelle erinomaisen vaihtoehdon omien päästötavoitteiden saavuttamisessa.

Panostamme tulevina vuosina merkittävästi pohjoismaisen kaasumarkkinan ja -infrastruktuurin kehittämiseen, jotka auttavat Pohjoismaita saavuttamaan asetetut päästötavoitteet. Kysyntä puhtaille kaasuratkaisuille on vahvassa kasvussa ja kaasun kokonaismyyntivolyymien ennustetaan kasvavan, joka myös varmistaa yhtiön liikevaihdon ja kannattavuuden positiivisen kehityksen.
Gasumin yksi strateginen painopiste on puhtaiden vaihtoehtojen tarjoaminen liikenteessä. Julkistimme viime vuonna 50 tankkausaseman verkoston rakentamissuunnitelman Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa palvelemaan raskasta liikennettä. Investoinnin myötä pohjoismainen raskaan liikenteen tankkausasemaverkosto laajenee moninkertaiseksi nykyisestä, mahdollistaen huomattavat liikenteen päästövähennykset.

Toisen tärkeän askeleen pohjoismaisen kaasumarkkinan kehittämiseksi otimme ostamalla Enegian energiamarkkinapalveluiden liiketoiminnan. Kaupan myötä meillä on aiempaa paremmat mahdollisuudet tarjota toimivia energiaratkaisuja entistä laajemmalle asiakasjoukolle Pohjoismaissa ja näin vahvistaa yhtiön asemaa energiamarkkinoilla.

Kolmanneksi kasvatimme omistusosuuttamme tytäryhtiöstä Skangasista 70 prosentista 100 prosenttiin lokakuussa 2018. Hankinta oli osa Gasumin strategiaa, jonka ytimessä on kehittää pohjoismaista kaasumarkkinaa ja LNG-infrastruktuuria. Lisäksi hankinta antaa meille mahdollisuuden toimia yhdellä vahvalla brändillä koko Pohjoismaissa.

Vuoden 2018 aikana olemme valmistautuneet kaasumarkkinoiden avautumiseen Suomessa vuoden 2020 alusta. Jatkamme tätä työtä ja odotamme vuoden 2019 olevan vahva Gasumille.”

Linkki Gasum-konsernin tilinpäätöstiedotteeseen 2018 >


Lisätietoja:
Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum 
puh. +358 20 44 78 661
(Henna Walker, johdon assistentti)
etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan ja energiamarkkinoiden asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua ja edistää kiertotaloutta käsittelemällä jätteitä sekä tuottamalla biokaasua ja kierrätysravinteita Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiö tarjoaa energiaa sähkön ja lämmöntuotantoon, teollisuudelle sekä maa- ja meriliikenteelle. Gasum on Pohjoismaiden johtava biokaasun tarjoaja. Yhtiöllä on kaasutankkausasemaverkosto, joka palvelee myös raskasta kalustoa. Gasum on myös nesteytetyn maakaasun (LNG) Pohjoismaiden markkinoiden johtava toimija. Yhtiö jatkaa LNG:n aseman ja infrastruktuurin vahvistamista ja toimittaa LNG:tä merenkulun, teollisuuden ja raskaan liikenteen tarpeeseen Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Gasum tarjoaa energiamarkkinoiden kattavimmat asiantuntijapalvelut ja ratkaisut. www.gasum.com.

Lue lisää

Niemi Palvelut on kestävän liikennöinnin edelläkävijä