Kuljeta LNG:llä

Kuljeta puhtaasti LNG:llä

 LNG eli nesteytetty maakaasu on ensimmäistä kertaa saatavilla Suomessa raskaan kaluston ajoneuvoille.

 

Lue lisää

Uudistuva energiayhtiö Gasum kehittää pohjoismaista kaasumarkkinaa

Uudistuminen on keskeinen osa Gasumin strategiaa. Yhtiö on kasvanut viime vuosina suomalaisesta maakaasuyhtiöstä pohjoismaiseksi energiayhtiöksi, joka rakentaa LNG- ja biokaasumarkkinoita pohjoismaissa samalla huolehtien maakaasun kilpailukyvystä kotimaassa. Yhtiölle on tärkeää hyvä johtaminen, henkilöstön hyvinvointi ja turvallisuus.

Content image
Content image

Uusiutuvan energian edelläkävijäksi

Tiesitkö, että biokaasu on yhä useamman yrityksen valinta elintarviketeollisuudesta logistiikkaan? Lue lisää asiakkaistamme ja tule tekemään kanssamme puhtaampaa huomista.

16.02.2018

Gasumille kärkihanketukea biokaasun tuotannon lisäämiseen

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) on myöntänyt Gasumille Biotalous ja puhtaat ratkaisut -kärkihanketukea 7,83 miljoonaa euroa biokaasun tuotannon lisäämiseen. Gasum rakentaa pohjoismaista kaasuekosysteemiä, johon kuuluu myös biokaasutuotannon lisääminen. Yhtiön tavoitteena on rakentaa biokaasulaitos Lohjalle.

Biokaasumarkkinan kehittäminen, kaasun liikennekäytön kehittäminen ja biokaasun tuotantokapasiteetin kasvattaminen ovat keskeinen osa Gasumin strategiaa. Yhtiö on tarkastellut mahdollisuutta rakentaa biokaasulaitos Etelä-Suomeen, Lohjalle. Biokaasulaitoshankkeen tarkemmat suunnittelutyöt käynnistyvät.

"Työ- ja elinkeinoministeriön myöntämä Biotalous ja puhtaat ratkaisut -kärkihanketuki biokaasun tuotannon lisäämiseen on vahva osoitus valtion sitoutumisesta biokaasumarkkinan kehittämiseen Suomessa. Kotimainen ja täysin uusiutuva biokaasu on avainasemassa esimerkiksi liikenteen päästöjen vähentämisessä", Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen toteaa.

Hallituksen Biotalous ja puhtaat ratkaisut -kärkihankkeiden tavoitteena on lisätä kestävästi uusiutuvan energian osuutta, jotta se ylittää 2020‐luvulla 50 prosenttia. Tavoite perustuu erityisesti bioenergian ja muun päästöttömän uusiutuvan energian tarjonnan lisäämiseen.

Gasumin nykyinen biokaasukapasiteetti on noin 650 GWh/vuosi. Yhtiö käsittelee 12 biokaasulaitoksessaan biomassoja noin 800 000 t/vuosi. Yhtiö on Pohjoismaiden johtava biohajoavien jätteiden käsittelijä ja biokaasun tarjoaja.

Biokaasulaitokset sijaitsevat Suomessa Huittisissa, Honkajoella, Kuopiossa, Oulussa, Riihimäellä, Turussa ja Vehmaalla. Lisäksi Gasum tuottaa biokaasua myös yhteistyökumppaneiden kanssa Espoossa, Kouvolassa ja Lahdessa. Ruotsissa biokaasulaitokset ovat Jordbergassa, Katrineholmissa, Lidköpingissä, Örebrossa sekä yhtiöllä on enemmistöosuus Västeråsissa sijaitsevasta tuotantolaitoksesta. Lisäksi Gasumilla on 50 prosentin omistusosuus Vadsbo Biogasissa.

Lisätiedot

Matti Oksanen, johtaja, tuotteet ja ratkaisut, biokaasu, Gasum
puh. 040 483 6035
etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Lue lisää
16.02.2018

Kaasuautoilijat pääsevät tankkaamaan Espoon uudella asemalla 1.3.-4.3.2018 alennettuun hintaan – kaasu vain 0,50€/l

Gasum avaa Espoon IKEA-tavaratalon yhteyteen uuden kaasutankkausaseman helmikuun lopussa.

Avajaistarjouksena kaasuautoilijat pääsevät tankkaamaan bio- ja maakaasua torstaista 1.3. sunnuntaihin 4.3. asti alennettuun hintaan, vain 0,50 €/litra (ekv.) Kaasun kilohinta on tällöin 0,78 €/kilo. 

Gasumin ja IKEA Suomen yhteistyösopimuksen mukaisesti Suomen kaikkien IKEA-ravintoloiden ruokahävikistä tuotetaan ympäristöystävällistä biokaasua, ja samalla tavaratalojen yhteyteen rakennetaan Gasumin kaasutankkausasemat. Biokaasu on puhdas ja sataprosenttisesti uusiutuva kotimainen polttoaine, jota tuotetaan biohajoavista raaka-aineista, kuten kotien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä.

Lommilan kaasutankkausasema sijaitsee Espoossa IKEA-tavaratalon yhteydessä osoitteessa Espoontie 21. Asema aloittaa toimintansa helmikuun lopussa 2018.

Lue lisää
16.02.2018

Gasum-konsernin tilinpäätöstiedote 1.1.–31.12.2017 – Yhtiö laajensi kaasumarkkinaa ja edisti puhtaampaa liikennettä maalla ja merellä

Keskeistä Gasum-konsernissa vuonna 2017

  • Liikevaihto 925 miljoonaa euroa, jossa kasvua edellisvuoteen verrattuna 10 % (2016: 843 milj. euroa)
  • Maakaasuliiketoiminnan myynti 22,3 TWh (23,8 TWh)
  • LNG-liiketoiminnan myynti 6,1 TWh (5,8 TWh)
  • Biokaasuliiketoiminnan myynti 547,7 GWh (233,9 GWh)
  • Liikevoitto 114 miljoonaa euroa (2016: 125 milj. euroa)

 

Gasum-konsernin toimitusjohtaja Johanna Lamminen kommentoi vuotta 2017:

”Vuonna 2017 laajensimme kaasumarkkinaamme strategiamme mukaisesti sekä maalla että merellä. Kaasulla on merkittävä rooli pohjoismaisessa energiamarkkinassa ja siirryttäessä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Konsernimme taloudellinen tulos kehittyi odotusten mukaisesti. Euroopan komission arvion mukaan maakaasu tulee vahvistamaan asemaansa keskeisenä energianlähteenä lähivuosikymmeninä. Maakaasu mahdollistaa merkittävät päästövähennykset kivihiileen ja öljyyn verrattuna. Maakaasu tukee myös siirtymistä uusiutuvaan energiaan, koska se toimii  sähköntuotannossa uusiutuvan tuotannon varavoimana. Investoinnit kaasuun ovat aina investointeja tulevaisuuteen, koska samaa infrastruktuuria voidaan käyttää biokaasun ja nesteytetyn biokaasun jakelukanavana sekä uusiutuvan sähkön varastointiin.

Teimme vuoden aikana merkittäviä askeleita kohti puhtaampaa huomista. Vuoden 2017 alussa toteutimme Swedish Biogas International -yrityskaupan, jonka seurauksena meistä tuli Pohjoismaiden suurin biokaasun tuottaja. Lisäsimme myös omistustamme johtavasta LNG-yhtiöstä Skangasista 70 prosenttiin. Yhteishankkeen MangaLNG-terminaali alkaa valmistua ja toimitimme terminaaliin ja Pohjoisen energiamarkkinoille ensimmäisen LNG-kuljetuksen. Vahvistimme myös kaasutankkausasemaverkostoamme kaasuautoilijoille avaamalla useita uusia tankkausasemia Suomeen henkilöautoille ja raskaalle liikenteelle. Käynnistimme myös raskaan liikenteen tankkausasemaverkoston laajentamisen Pohjoismaihin, Ruotsiin
ja Norjaan.

Tammikuussa astui voimaan uusi maakaasumarkkinalaki, joka ei tuo merkittäviä vaikutuksia kaasumarkkinoiden toimintaan tässä vaiheessa. Uusi laki keventää maakaasun tukkuja vähittäismyynnin sääntelyä ja luopuu suurelta osin hinnoittelun erityissääntelystä. Kaasumarkkinat avautuvat Suomessa vuoden 2020 alusta.”

Lue Q4-tilinpäätöstiedote 2017, mukana on myös Gasumin yritystarina >

Lisätietoja:
Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum 
puh. +358 20 44 78 661
(Henna Walker, johdon assistentti)
etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua ja edistää kiertotaloutta käsittelemällä jätteitä sekä tuottamalla biokaasua ja kierrätysravinteita Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiö tarjoaa energiaa sähkön ja lämmöntuotantoon, teollisuudelle sekä maa- ja meriliikenteelle. Gasum on Pohjoismaiden johtava biokaasun tarjoaja. Yhtiöllä on kaasutankkausasemaverkosto, joka palvelee myös raskasta kalustoa. Tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) Pohjoismaiden markkinoiden johtava toimija. Yhtiö jatkaa LNG:n aseman ja infrastruktuurin vahvistamista ja toimittaa LNG:tä merenkulun, teollisuuden ja raskaan liikenteen tarpeeseen Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Lue lisää
Eerola-yhtiöt käyttävät ja tuottavat biokaasua

Eerola-yhtiöt käyttävät ja tuottavat biokaasua

Mahdollisimman tehokas jätejakeiden jalostaminen on Eerola-yhtiöille tärkeää. Ravintoloiden rasvakaivoihin kertyvä hankala jäte muuntuu biokaasuksi, jonka voimin jäteautot saadaan taas tien päälle.

Ravintola Bryggerin jäteongelma ratkesi biokaasun avulla

Tiesitkö, että Gasum on Suomen johtava biohajoavien jakeiden käsittelijä? Paikallisen biokaasulaitosverkostomme ansiosta palvelemme joustavasti sekä julkisia että yksityisiä toimijoita. Tutustu ja kysy tarjousta. 

Lue lisää