Kuljeta LNG:llä

Polttoainevalinnalla on merkitystä

LNG eli nesteytetty maakaasu on ensimmäistä kertaa saatavilla Suomessa raskaan kaluston ajoneuvoille. Kuljeta sinäkin puhtaammin!

Lue lisää
Content image

Uusiutuvan energian edelläkävijäksi

Tiesitkö, että biokaasu on yhä useamman yrityksen valinta elintarviketeollisuudesta logistiikkaan? Lue lisää asiakkaistamme ja tule tekemään kanssamme puhtaampaa huomista.

Gasum mukana Energia 2018 -messuilla

Gasum on mukana vuoden suurimmassa energia-alan tapahtumassa Energia 2018 -messuilla 23.–25.10.2018 Tampereella. Tule osastollemme A324 (A-halli) vaihtamaan kuulumisia ja nauttimaan puhtaasti kotimaisella biokaasulla paahdettua Pauligin kahvia. Lisäksi pääset tutustumaan Skoda Octavia G-TEC -kaasuautoon. Luvassa on myös asiakkaidemme inspiroivia tietoiskuja ja mukavia tuoteyllätyksiä.

Energiamessut 2018 Gasum
23.10.2018

Gasumin tytäryhtiö Skangas toimitti nesteytettyä biokaasua Nornickel Harjavallalle ja Suomen Teollisuuden Energiapalvelut - STEP Oy:lle

Gasumin tytäryhtiö Skangas on toimittanut Nornickel Harjavallalle ja Suomen Teollisuuden Energiapalvelut - STEP Oy:lle ensimmäisen erän nesteytettyä biokaasua eli LBG:tä. Biokaasu on uusiutuva polttoaine, joka pienentää merkittävästi yritysten ympäristöjalanjälkeä.

Nornickel käyttää nesteytettyä biokaasua (LBG) biovedyn ja energian tuotannossa. Skangas on jo ennestään toimittanut Nornickelille nesteytettyä maakaasua (LNG). Nornickel Harjavalta pyrkii jatkuvasti pienentämään tehtaan ympäristövaikutuksia. Yhtiö on sitoutunut vähentämään päästöjä ilmaan ja vesistöihin sekä minimoimaan häiriötilanteet.

“Nesteytetyn biokaasun käyttö on luonnollinen kehitysaskel kohti puhtaampaa toimintaa ja ympäristöä”, sanoo Nornickel Harjavallan EHSQ- ja kehitysjohtaja Marko Mikkola. “Olemme jo aiemmin korvanneet vedyn tuotannossa käytetyt öljypohjaiset tuotteet LNG:llä, ja siten vähentäneet fossiilisia hiilidioksidipäästöjämme merkittävästi. Nyt uusiutuvan biokaasun saatavuuden kasvaessa pystymme entisestään pienentämään hiilijalanjälkeämme”, Mikkola toteaa.

Suomen Teollisuuden Energiapalvelut - STEP Oy:lle Skangas on toimittanut nesteytettyä biokaasua biohöyrylaitoksen käyttöön. Vuosittain noin 220 000 MWh höyryä tuottava laitos käyttää pääpolttoaineenaan puupellettejä ja varapolttoaineena Skangasin toimittamaa nesteytettyä maakaasua. Investoidessaan vuonna 2016 uuteen höyrylaitokseen STEP arvioi vähentävänsä vuosittaisia hiilidioksipäästöjään noin 70 000 tonnilla, koska uusi laitos käyttää polttoaineenaan raskaan polttoöljyn sijaan puupellettejä ja kaasua.

“Olemme todella tyytyväisiä mahdollisuudesta käyttää energiantuotannossamme uusiutuvaa biokaasua”, sanoo STEP Oy:n myynti- ja liiketoiminnan kehitysyksikön päällikkö Antti Kokko. “Tämä on askel oikeaan suuntaan ja otamme mielellämme vastaan lisää biokaasua aina kuin mahdollista”, Kokko toteaa.

“Toimitimme nyt ensimmäistä kertaa nesteytettyä biokaasua Nornickel Harjavallalle ja STEP Oy:lle. Tarjoamme ympäristöystävällistä nesteytettyä biokaasua eri teollisuuden tarpeisiin. LNG:n ja nesteytetyn biokaasun jakelu voidaan hoitaa samalla kalustolla ja nesteytetyn biokaasun käyttöön siirtyminen sujuu ilman lisäinvestointeja,” sanoo Skangasin myyntipäällikkö Jouni Bedda.

Nesteytetty biokaasu (LBG) vastaa ominaisuuksiltaan nesteytettyä maakaasua (LNG). LBG on täysin kotimaisista raaka-aineista tuotettua uusiutuvaa polttoainetta, jonka jakeluun käytetään olemassa olevaa LNG-infrastruktuuria. Biokaasu sopii maa- ja meriliikenteen polttoaineeksi sekä teollisuuden käyttöön. Siirtymällä öljypohjaisista tuotteista LNG:hen vähennetään merkittävästi rikkidioksidi- ja hiukkaspäästö ja sekä typenoksidipäästöt vähenevät jopa 85 prosenttia. LNG:n käyttö vähentää hiilidioksidipäästöjä vähintään 20 prosenttia. Biokaasua valmistetaan esimerkiksi teollisuuden ja yritysten biohajoavista sivuvirroista sekä kuluttajien biojätteistä.

Lisätietoja:

Marko Mikkola, EHSQ- ja kehitysjohtaja, Nornickel Harjavalta,
puh. 050 384 3624, marko.mikkola@nornickel.fi

Antti Kokko, myynti- ja liiketoiminnan kehitysyksikön päällikkö, Suomen Teollisuuden Energiapalvelut - STEP 
puh. 044 701 2350, antti.kokko@stepenergy.fi

Jouni Bedda, myyntipäällikkö, Skangas Oy
puh. 040 744 2870, Jouni.Bedda@skangas.com

Nornickel Harjavalta on merkittävä ja monipuolinen nikkelimetallien ja -kemikaalien jalostaja. Tehtävämme on yhteiskunnan tarpeen vaatimien perus- ja jalometallien tuottaminen tehokkaasti ja turvallisesti. Laadukkaat ja monipuoliset nikkelituotteet valmistetaan vastaamaan asiakkaiden tarpeita. Tuotteemme auttavat tekemään teknologisesta edistyksestä ja kehityksestä totta. Toimintamme kulmakivenä on arvomaailmamme, joka ohjaa liiketoimintaa ja henkilöstön työskentelyä. nornickel.fi

Suomen Teollisuuden Energiapalvelut - STEP Oy tarjoaa kestäviä energiaratkaisuja teollisuusasiakkaille kumppanuusperiaatteita noudattaen. Asiakkaiden tarpeet, energiatehokkuus ja räätälöidyt ratkaisut ovat keskeisessä asemassa kaikissa tarjoamissamme energiaratkaisuissa, joissa yhdistyy paikallinen ja kansainvälinen osaamisemme. STEP on Pori Energian (49 %) ja Veolian (51 %) omistama yhteisyritys. www.stepenergy.fi.

Skangas on johtava LNG:n toimittaja pohjoismaisilla markkinoilla. Yhtiö toimittaa LNG:tä merenkulun, teollisuuden ja raskaan maaliikenteen tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme vastaamaan ympäristöön liittyviin ja operatiivisiin tavoitteisiin tarjoamalla tehokkaita ja vakaita LNG-toimituksia. Skangas on suomalaisen energiayhtiö Gasumin 100-prosenttisesti omistama tytäryhtiö. skangas.com.

Lue lisää
22.10.2018

Gasum vahvasti mukana energia-alan suurimmassa tapahtumassa

Gasum on mukana vuoden suurimmassa energia-alan tapahtumassa, Energia 2018 -messuilla, Tampereella 23.–25.10.2018. Ajankohtainen tapahtuma kerää yhteen koko energia-alan toimijat. Messuilla ovat esillä uusimmat teknologiat, laitteet ja ratkaisut sekä runsas määrä laadukasta asiantuntijaohjelmaa. Tapahtumassa Gasum ottaa osaa ilmastokeskusteluun ja esittelee vähäpäästöisten biokaasun, maakaasun ja nesteytetyn maakaasun (LNG) roolia energia-alalla kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa.

Gasum tarjoaa energia-alan toimijoille monipuolista ja päivänpolttavaa messuohjelmaa. Kuten hiljattain julkaistu YK:n alaisen ilmastopaneeli IPCC:n raportti osoittaa, myös yritysten on tehtävä mittavia toimenpiteitä ilmaston lämpenemisen estämiseksi. Energia-ala on tässä merkittävässä roolissa ja uusia vähäpäästöisiä polttoaineita esimerkiksi liikenteen tarpeisiin on kehitettävä edelleen.

Energia 2018 -messuilla Gasumin asiakkaat saapuvat osastolle kertomaan kokemuksiaan biokaasun, maakaasun ja LNG:n käytöstä; millaisia hyötyjä uuden energiamuodon valinta on yritykselle tuonut ja miten kaasun katkeamatonta käyttöä on tuettu. Messuvieraille Gasumin pisteellä tarjotaan puhtaasti kotimaisella biokaasulla paahdettua Pauligin kahvia. Esillä on myös Skoda Octavia G-TEC -kaasuauto. 

Gasumin asiantuntijat esiintyvät messujen ohjelmalavoilla joka päivä. Puheenvuoroissa esitellään energia-alan tulevaisuuden näkymiä. Aiheiksi nousevat maakaasun ostaminen vuonna 2020, biokaasun hyödyntäminen kiertotaloudessa ja biokaasun suosion kasvu liikennepolttoaineena sekä LNG:n hyödyt ja saatavuus teollisuudelle. 

Tapahtuma järjestetään Tampereen Urheilu- ja messukeskuksessa 23.–25.10.2018. Gasumin osasto A324 sijaitsee messukeskuksen A-hallissa.

Ohjelma Gasumin osastolla A324

Ti 23.10.
10:00 Kangasalan Lämpö Oy, Pekko Lehtonen, toimitusjohtaja

Ke 24.10.
10:00 Suomen Teollisuuden Energiapalvelut – STEP Oy, Antti Kokko, Head of Sales
11:00 Kotkamills Oy, Eveliina Lukkarinen, Head of Technical Customer Service
12:45 Wigren, Keijo Vataja, toimitusjohtaja
15:30 Kouvolan Lakritsi, Timo Nisula, lakutehtailija

To 25.10.
13:30 Kaslink, Susanna Kallio, markkinointijohtaja

Gasum ohjelmalavoilla

Ti 23.10. 
10:20 Gasum ja maakaasun ostaminen vuonna 2020. Ville Pesonen, myyntijohtaja. Verso-lava
12:40 Kiertotaloutta kannattavasti biokaasuliiketoiminnalla. Jussi Rinttilä, myyntijohtaja. Verso-lava
13:40 Biokaasu liikennepolttoaineena huimassa kasvussa. Heidi Kuoppala, myyntipäällikkö. Verso-lava

Ke 24.10. 
13:20 Kiertotaloutta kannattavasti biokaasuliiketoiminnalla. Olli Nevalainen, tuotepäällikkö. Verso-lava
14:40 LNG:n saatavuus Suomessa ja edut teollisessa käytössä. Jouni Bedda, myyntipäällikkö, Skangas. Voima-lava
15:00 Biokaasu liikennepolttoaineena huimassa kasvussa. Ville Sipponen, myyntipäällikkö. Verso-lava

To 25.10.
10:00 Kiertotaloutta kannattavasti biokaasuliiketoiminnalla. Jan Reiners, asiakkuuspäällikkö. Verso-lava
12:40 Biokaasu liikennepolttoaineena huimassa kasvussa. Jani Arala, myyntiyksikön päällikkö. Verso-lava

Olga Väisänen
johtaja, viestintä, Gasum
p. 040 554 05 78, olga.vaisanen@gasum.com

https://www.gasum.com/energiamessut-2018/

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua ja edistää kiertotaloutta käsittelemällä jätteitä sekä tuottamalla biokaasua ja kierrätysravinteita Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiö tarjoaa energiaa sähkön ja lämmöntuotantoon, teollisuudelle sekä maa- ja meriliikenteelle. Gasum on Pohjoismaiden johtava biokaasun tarjoaja. Yhtiöllä on kaasutankkausasemaverkosto, joka palvelee myös raskasta kalustoa. Tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) Pohjoismaiden markkinoiden johtava toimija. Yhtiö jatkaa LNG:n aseman ja infrastruktuurin vahvistamista ja toimittaa LNG:tä merenkulun, teollisuuden ja raskaan liikenteen tarpeeseen Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Gasum-konsernissa työskentelee noin 400 henkeä, Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2017 oli 925 milj. euroa. Gasum on 100 prosenttisesti Suomen valtion omistama yhtiö.

Lue lisää
19.10.2018

Haluatko tankata biokaasua kiinteällä kuukausihinnalla? Jätä korttihakemus vuoden loppuun mennessä

Gasumin suosittu kiinteähintainen biokaasun tankkauskampanja päättyy 31.12.2018. Kampanjan eduista pääsee nauttimaan jättämällä GasCard-korttihakemuksen Gasumin asiakaspalveluun viimeistään vuoden loppuun mennessä. Kaasu on myös normaalihintaisena edullinen polttoaine suhteessa muihin polttoaineisiin.

Gasumin suosittu Kiinteähinta-kampanja päättyy ehtojen mukaisesti 31.12.2018. Kampanjaetuna yksityisasiakkaat ovat voineet tankata biokaasua 89 euron kiinteällä kuukausihinnalla kaikilla Gasumin tankkausasemilla. Kampanjan saa vielä käyttöönsä jättämällä GasCard-korttihakemuksen asiakaspalveluun viimeistään vuoden loppuun mennessä.

Kampanjan piiriin kuuluvat:

  • Autoliikkeistä tilatut uudet henkilöautot (autolla on ajettu enintään 6 000 km tai sen ensimmäisestä käyttöönotosta on alle 6 kuukautta)

  • Yksityisesti tai autoliikkeen toimesta ulkomailta maahantuodut, Suomeen ensi kertaa rekisteröitävät kaasukäyttöiset henkilöautot, joiden alkuperäinen käyttöönotto on tapahtunut aikaisintaan 1.1.2010 (EURO5) tai myöhemmin sekä

  • Kaasulaitteiden jälkiasennukset aikaisintaan 1.1.2003 (EURO4) tai myöhemmin käyttöönotettuihin henkilöautoihin.

Jos uuden kaasuauton luovutus ajoittuu vuoden 2019 puolelle, kiinteä kuukausihinta tulee erikseen ottaa käyttöön aktivointilomakkeella. Kiinteä kuukausihinta on aktivoitava käyttöön viimeistään kuuden kuukauden kuluessa GasCard-kortin hakemisesta.

Tutustu kampanjaehtoihin

Biokaasu on edullinen ja vähäpäästöinen polttoaine

Biokaasua tuotetaan kiertotalouden periaatteiden mukaisesti esimerkiksi kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä. Biokaasun liikennekäytössä syntyy vain murto-osa lähipäästöjä, kuten typenoksideja ja pienhiukkaspäästöjä. Gasumin liikennebiokaasulle on myönnetty ympäristöystävällisyydestä ja kotimaisuudesta kertovat Joutsenmerkki ja Avainlippu-tunnus.

Kaasu on kiinteän kampanjahinnan ulkopuolellakin edullinen polttoaine suhteessa muihin polttoaineisiin. Maakaasun vertailulitrahinta on lokakuussa 0,827 €/l ja biokaasun 0,929 €/l.

Jos keskikokoista henkilöautoa* tankkaa 10 eurolla, pääsee bensiinillä 133 kilometriä ja dieselillä 181 kilometriä, kun taas biokaasulla pääsee 197 kilometriä ja maakaasulla jopa 221 kilometriä.

Olisiko seuraava autosi kaasuauto? Tutustu kaasuauton hankintaoppaaseen.

* Keskikulutus: 4,9 l bensiiniä / 3,9 l dieseliä / 3,5 kg kaasua. Polttoainehinta: bensiini 1,54 €/l, diesel 1,45 €/l, biokaasu 1,45 €/kg ja maakaasu 1,29 €/kg. Bensiinin ja dieselin hintatiedot pk-seudun keskihinnan mukaan 19.10.2018. www.polttoaine.net

Lue lisää
Pirkka-jäätelöt kiertotalouden asialla

Pirkka-jäätelöt kiertotalouden asialla

Päivittäistavarakauppojen hävikki on merkittävä biojätteen lähde. Kun virrat ohjataan biokaasun tuotantoon, saadaan energia talteen ja hyötykäyttöön, tehtaanjohtaja Tuukka Kaukoranta kiittää.

Niemi Palvelut on kestävän liikennöinnin edelläkävijä

Tiesitkö, että Gasum on Suomen johtava biohajoavien jakeiden käsittelijä? Paikallisen biokaasulaitosverkostomme ansiosta palvelemme joustavasti sekä julkisia että yksityisiä toimijoita. Tutustu ja kysy tarjousta. 

Lue lisää