Kuljeta puhtaasti LNG:llä

Kuljeta puhtaasti LNG:llä

LNG eli nesteytetty maakaasu on ensimmäistä kertaa saatavilla Suomessa raskaan kaluston ajoneuvoille.

Tutustu
Content image

Uusiutuvan energian edelläkävijäksi

Tiesitkö, että biokaasu on yhä useamman yrityksen valinta elintarviketeollisuudesta logistiikkaan? Lue lisää asiakkaistamme ja tule tekemään kanssamme puhtaampaa huomista.


Tutustu
17.10.2017

Gasum edisti kolmannella vuosineljänneksellä puhtaampaa liikennettä maalla ja merellä

GASUM-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.–30.9.2017

• Liikevaihto 676 miljoonaa euroa (2016 Q3: 589 milj. euroa)

• Liikevoitto 78 miljoonaa euroa (2016 Q3: 86 milj. euroa)

• Maakaasuliiketoiminnan myynti 16,5 TWh (17,0 TWh)

• LNG-liiketoiminnan myynti 4,5 TWh (3,9 TWh)

• Biokaasuliiketoiminnan myynti 392 GWh (147 GWh)


Gasum-konsernin toimitusjohtaja Johanna Lamminen kommentoi vuoden kolmatta neljännestä: 

"Tarkastelujaksolla yhtiö panosti puhtaamman liikenteen edistämiseen sekä maalla että merellä. LNG-liiketoiminta solmi merkittävän kumppanuuden ESL Shippingin kanssa, joka aloittaa liikennöinnin kahdella LNGkäyttöisellä aluksella vuoden 2018 alkupuoliskolla. Meriliikenteen polttoaineena LNG eli nesteytetty maakaasu täyttää kaikki nykyiset ja tiedossa olevat tulevat ympäristövaatimukset. Sen käyttö myös pienentää alusten hiukkaspäästöjä ja vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjä. Meriteollisuus pitää LNG:tä kustannustehokkaana vaihtoehtona päästöjä vähennettäessä.

Vuoden kolmannella neljänneksellä vahvistimme tankkausasemaverkostoamme kaasuautoilijoille avaamalla uusia tankkausasemia keskeisille liikenteen solmukohdille, Vantaalle ja Jyväskylään. Solmimme myös tärkeän kiertotalouskumppanuuden IKEA Suomen kanssa. Yhteistyön myötä Suomen IKEA-ravintoloiden ruokahävikistä tuotetaan biokaasua, ja samalla tavaratalojen yhteyteen rakennetaan Gasumin kaasutankkausasemat.

Suomalaiset maakaasun tukku- ja vähittäismarkkinat avataan kilpailulle vuonna 2020 maakaasumarkkinalain mukaisesti. Kaasumarkkinasääntötyöskentelyä toteutetaan syksyllä aktiivisesti työpajatyöskentelynä yhteistyössä asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa. Yhtiö pitää tärkeänä sitä, että asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa rakennetaan parhaat mallit, jotka palvelevat suomalaisia kaasunkäyttäjiä.”

Lue koko Q3-osavuosikatsaus 2017 >

Lisätietoja:
Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum
puh. +358 20 44 78 661
(Henna Walker, johdon assistentti)
etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Lue lisää yhtiöstämme >

Lue lisää
17.10.2017

Muutoksia Gasum-konsernin johtoryhmässä

Gasum-konsernin johtoryhmässä muutoksia.

Maakaasu-liiketoimintayksikön johtaja Jouni Haikarainen vastaa jatkossa myös Tekniset palvelut -liiketoimintayksiköstä ja lakiasiat siirtyvät talousjohtaja Lasse Aarnion alaisuuteen.

Teknisten palveluiden johtaja Jarko Alanko ja lakiasioiden johtaja Kristiina Vuori jättävät yhtiön.


Lisätietoja:

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum 

puh. 040 5540 578
etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Lue lisää
09.10.2017

Uudet kaasuautomallit lisäävät entisestään autoilijoiden vaihtoehtoja

Kaasuautoilu saa kohisten kasvavan tankkausasemaverkoston lisäksi vahvistusta Suomen markkinoille pian saapuvista uusista kaasuautomalleista. Autoliikkeisiin tulevista uusista malleista esimerkiksi Audi A4 G-tron, Opel Astra, Seat Ibiza ja Seat Arona soveltuvat ominaisuuksiltaan erittäin hyvin suomalaisten tarpeisiin ja toiveisiin puhtaammasta liikenteestä.

Kaasuautoilu elää nyt nousukauttaan. Gasum on avannut kuluneen vuoden aikana neljä uutta kaasutankkausasemaa, ja lähivuosina lukumäärä kasvaa kymmenillä. Puhtaampaa liikennettä tukevat myös syksyllä Suomen markkinoille tulevat uudet automallit, jotka lisäävät kaasuautoilijoiden vaihtoehtoja entisestään.

Kasvu on ollut huimaa: Viime vuonna kaasuautoja oli Suomessa pari tuhatta, ja tämän hetken arvio on 3 500. Gasum sai kesään mennessä tuplattua uusien GasCard-asiakkaiden määrän koko viime vuoteen verrattuna.

”Uudet automallit ovat toivottu lisä Suomen markkinoille, ja uskomme, että kuluttajat ja yritykset löytävät niiden pariin entistä helpommin. Kaasuautot ovat koko kansan autoja – autonostajan ei tarvitse enää tinkiä hinnan eikä mallin suhteen”, kertoo Gasumin biokaasuliiketoiminnan myynnin yksikön päällikkö Jani Arala.

Uusia kaasuautomalleja Audilta, Opelilta ja Seatilta

Audi tuo markkinoille A4 Avantin kaasuversio G-tronin, jota voi muiden kaasuautojen tapaan käyttää kaasun lisäksi myös bensiinillä. Ympäristöystävällinen farmariauton toimintamatka on kaikkiaan noin 950 kilometriä. Uuden A4 Avant g-tronin ja A3 Sportaback g-tronin ostajille on saatavilla nyt vuoden biokaasutankkaukset kaupan päälle. Etuus koskee rajoitettua erää 1.8.2017 – 31.12.2017 tehtyjä tehdastilauksia. Kampanja kattaa tankkaukset Gasumin asemilla 2700 kg:n tankkausmäärään saakka 12 kuukauden sopimusjaksolla. Etu edellyttää Gasumin GasCard-kortin hankkimisen. Lisätietoja kampanjasta Audin jälleenmyyjäliikkeistä.

Opel täydentää valikoimassaan olevaa biokaasumallistoa vuoden 2016 autoksi valitulla uudella viisiovisella Astralla ja Astra Sports Tourerilla. Astran kaasuversiossa 1.4.-litrainen turbomoottori, joka on optimoitu bio- ja maakaasulle. Astrassa on 19 kg:n kaasusäiliöt ja 13.7 litran bensiinitankki, ja toimintamatka kaasulle on jopa 450 km ja bensiinillä noin 270 km.

Seat puolestaan ottaa askeleen kohti puhtaampaa liikennettä kaasukäyttöisellä 1,0 SEAT Ibiza TGI:llä, joka seuraa Leon- ja Mii-kaasuautoja. Ibiza TGI:n toimintamatka on peräti 1 200 kilometriä. Kaasun edullisen hinnan ja moottorin polttoainetalouden ansiosta 1,0 Ibiza TGI:n käyttökustannukset ovat matalat. Suomen maahantuontiohjelmaan SEAT Ibiza TGI tulee loppuvuodesta 2017.

Uusin Seat Arona esiteltiin suurelle yleisölle Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuussa. Arona jatkaa Seatin historian suurinta mallistouudistusta. Arona on kompaktin kokoluokan katumaasturi, jonka kaasumalli saapuu markkinoille vuonna 2018.

Lue, mitä sinun tulee ottaa huomioon kaasuauton hankinnassa.

Seuraa kaasuautoilijoiden aktiivista ryhmää Facebookissa: https://www.facebook.com/AjaKaasulla/

 

 

Lue lisää
Content image

Niemi valitsi biokaasun

Niemi Palvelut Oy käynnisti keväällä 2016 yhteistyön Gasumin kanssa biokaasulla toimivien autojen käyttämisestä muuttopalveluissa. Nyt biokaasuautot tunnistaa vihreästä biokaasumerkistä.


Lue lisää

Ravintola Bryggerin jäteongelma ratkesi biokaasun avulla

Tiesitkö, että Gasum on Suomen johtava biohajoavien jakeiden käsittelijä? Paikallisen biokaasulaitosverkostomme ansiosta palvelemme joustavasti sekä julkisia että yksityisiä toimijoita. Tutustu ja kysy tarjousta. 

Lue lisää