A to B Finland

  • Ekologiseen kuljetuspalveluun keskittynyt lähetti- ja kuljetusyhtiö

  • Kotipaikka: Vantaa

  • Liikevaihto: 2,3 miljoonaa (2018)

  • Kalusto: 33 kaasuautoa (2018)

A2B:lle biokaasuautot ovat osa konseptia

Lähetti- ja kuljetusyritys A to B Finland Oy tuottaa asiakkailleen ekologista kuljetuspalvelua. Ympäristötehokkuus on yritykselle merkittävä arvo ja myös kilpailutekijä, kertoo yrityksen perustaja ja yrittäjä Tero Kakko.

Mikä on biokaasun merkitys A2B:n liiketoiminnassa?

A to B Finland (A2B) tuottaa kuljetuspalvelua yrityksille pääkaupunkiseudulla sekä pääkaupunkiseudulta muualle Suomeen. Valtaosa kuljetuksista on pikatoimituksia ja jakelua. Olemme erikoistuneet myös lämpösäädeltyihin elintarvikekuljetuksiin sekä lääkekuljetuksiin.

Kotimaisella biokaasulla ajaminen on osa kuljetusyhtiö A2B:n konseptia. Kotimaisuus ja ekologisuus ovat meille tärkeitä asioita.

Ekologisuus kiinnostaa myös asiakkaitamme. Liiketoimintamme onkin vahvassa kasvussa.

Meille ekologisuus merkitsee konkreettisia tekoja, kuten kaasuautoilla ajamista ja biokaasun käyttöä. Haluamme, että ympäristötehokkuuden hyödyt toteutuvat täällä Suomessa. Meille ei riitä, että energiatehokkaan tuotannon edut näkyvät päästökaupan johdosta jossain muualla maailmassa.

Haluamme käyttää uusiutuvia energianlähteitä, joiden tuotanto on vastuullista. Biokaasu on meille hyvä valinta. Olen sitä mieltä, että energiantuotannon vuoksi ei esimerkiksi pitäisi pienentää hiilinieluja hakkaamalla metsää.

Millainen kuljetuskalusto A2B:llä on?

Ensimmäinen kaasuauto meille hankittiin heti perustamisen jälkeen vuonna 2011. Päätimme jo samana vuonna hankkia lisää kaasuautoja.

Vuoden 2018 loppuun mennessä meillä oli käytössämme jo 33 kaasuautoa ja yksi sähköauto. Ajamme muun muassa Volkswagen Candy Maxi-, Opel Combo Maxi-, Mercedes-Benz Sprinter- ja Iveco Daily -malleilla. Kaasuautoista kaksi on yrittäjänä toimivien kuljettajien omia autoja.

Meillä on jatkuvasti uusia kaasukäyttöisiä autoja tilausputkessa. Toivoisin, että maahantuojat hankkisivat raskaan liikenteen kuljetuskalustoa kaasukäyttöisinä myyntiin Suomeen enemmänkin. Käytännössä tilaamme autot useimmiten riskillä liiketoiminnan kasvaessa.

Onneksi monet asiakkaamme ajattelevat ekologisesti. Ympäristövastuu on heille merkittävä asia. Se on johtanut moniin jatkuviin kumppanuuksiin kuljetuspalveluissa.

Kuinka kannattavaa kaasukäyttöisillä autoilla kuljettaminen on?

Kaasuautojen käyttö on kaluston korkeammasta hankintahinnasta huolimatta meille pitkässä juoksussa edullisempaa. Niiden avulla olemme myös saaneet uusia asiakkaita ja kasvattaneet markkinaosuuttamme. Myös edullinen polttoaine on kustannussäästö.

Vuonna 2018 käytimme yli 350 000 kg biokaasua, jota tehdään jätteistä. Biokaasulla ajaminen ei tuottanut juuri lainkaan ilmastonmuutosta kiihdyttäviä hiilidioksidipäästöjä. Dieselauto olisi tuottanut samoilla kuljetusmäärillä noin 314 tonnia CO2-päästöjä.

Haluamme viestiä valinnastamme rohkeasti. Olemme varustaneet biokaasuautomme erottuvin teippauksin, mikä on tuonut meille näkyvyyttä liikenteessä. Aiomme tuplata liikevaihtomme muutaman vuoden kuluessa.


Haluatko vähentää ajamisen päästöjä taloudellisesti? Ota yhteyttä ja kysy tarjousta.

Gasumin arvion mukaan maakaasun tulo Venäjältä voi loppua tällä viikolla

Lue lisää Sulje