A to B Finland

Kotipaikka: Vantaa

Liikevaihto: 1,7 miljoonaa (2015)

Kalusto: 26 kaasuautoa

A2B:lle biokaasuautot ovat osa konseptia

Jaa:

Lähetti- ja kuljetusyritys A to B Finland Oy on profiloitunut ekologisten kuljetuspalveluiden tarjoajana. Pian yrityksen perustamisen jälkeen A2B päätti valita kaasuautot ratkaisuksi puhtaiden kuljetusten toimittamiseen. Kotimaisella biokaasulla ajamisesta on sittemmin tullut osa A2B:n konseptia.

”Ostimme vuoden 2011 alussa ensimmäiseksi kaasuautoksi Fiat Doblòn. Saman vuoden syksyllä päätimme hankkia lisää kaasuautoja, sillä koimme kotimaisen ja jätteistä valmistetun biokaasun meille isoksi ympäristö-arvoksi”, kertoo A2B:n perustaja ja yrittäjä Tero Kakko.

Vuoteen 2016 mennessä kaasukäyttöisten paketti- ja kuorma-autojen laivue on kasvanut jo 26 kappaleeseen.

Kilpailuetua ja kustannussäästöjä

Ekologisuus on A2B:lle kilpailuvaltti ja mahdollistanut edelläkävijän aseman ympäristöstä välittävänä kuljetusalan toimijana. Edullinen polttoaine on yritykselle myös kustannussäästö.

”Kaluston korkeammasta hankintahinnasta huolimatta kaasuautojen käyttö on meille pitkässä juoksussa edullisempaa. Niiden avulla olemme myös saaneet uusia asiakkaita ja kasvattaneet markkinaosuuttamme”, Kakko kehuu.

A2B:n kuljetus on ympäristöteko

A2B käytti vuoden 2015 aikana biokaasua yhteensä 101 224 kg, mistä ei aiheutunut lainkaan ilmastonmuutosta kiihdyttäviä hiilidioksidipäästöjä. Jos vastaava määrä ajoja olisi ajettu diesel-autoilla, olisivat CO2-päästöt olleet arviolta noin 370 tonnia.

”Kotimaisen biokaasun ansiosta pystymme tarjoamaan konkreettisesti ekologista palvelua”, Kakko toteaa.

A2B haluaa myös viestiä valinnastaan rohkeasti. Erottuvin teippauksin varustetut biokaasuautot ovat tuoneet näkyvyyttä liikenteessä.

Haluatko vähentää ajamisen päästöjä taloudellisesti? Ota yhteyttä ja kysy tarjousta.