Containerships

Työllistää 600 henkilöä

Toimipisteet 21 eri maassa

16 000 omaa merikonttia

Noin 150 rekkaa ja 11 laivaa

LNG on Containerships-logistiikkayrityksen tulevaisuuden strategia

Suomalainen perheomisteinen Containerships luottaa LNG:hen matkalla kohti puhtaita kuljetuksia.

Containerships-logistiikkayritys otti jo vuonna 2013 testikäyttöönsä ensimmäisen kokonaan LNG:tä käyttävän rekan. Rekka siirrettiin töihin Rotterdamiin, josta se palasi Suomeen kesällä 2016. Mahdollisuus paluuseen aukesi Gasumin Vuosaaren tankkausaseman valmistumistuttua, ja päätöstä siivittivät myös Englannin testiohjelman hyvät tulokset.

”Tässä on kyse vakaasta halustamme siirtyä kohti hiilineutraalia vaihtoehtoa. Olemme todenneet LNG:n turvalliseksi, ja tankkausvälitkin vertautuvat dieselautoihin”, Containershipsin Land Operations Manager Tomi Piskunen kertoo.

Tavoitteena päästötön kuljetus

Yrityksen LNG-käyttöisellä rekalla ajetaan kontteja Etelä-Suomen alueella. LNG:llä kulkevalla raskaalla kalustolla pääsee kerrallaan 600 km. Tällä hetkellä yhtiöllä on Englannissa 40 LNG:llä toimivaa duel fuel – ajoneuvoa ja määrä kasvaa vielä vuoden 2017 loppuun mennessä.

 ”Matkaamme kohti vastuullista kuljettamista. Olemme ilolla huomanneet asiakkaidemme käyttävän LNG-rekkaamme ylpeästi myös omissa materiaaleissaan. Tavoitteemme on, että Euroopan joka kolkasta tulevat tuotteet voitaisiin kuljettaa suurelta osin myös Suomeen pienemmillä päästöillä. Maakuljetusten osalta tämä jo toteutuukin Englannin ja Suomen välillä – haku Englannissa ja maatoimitus Suomen päässä toteutetaan osittain puhtaasti LNG:llä”, Piskunen kertoo

Laajentuva asemaverkosto luo mahdollisuuksia

LNG-laivojen myötä koko kuljetusketju toteutuu LNG:llä jo 2018. Gasum kehittää raskaan kaluston asemaverkostoa Vantaan Tuupakan ja Jyväskylän tankkausasemat valmistuvat 2017, Turun ja Vuosaaren asemat ovat jo käytössä. Asemien avautuessa Containerships voi palvella asiakkaitaan laajemmin Suomessa. Gasum pyrkii saamaan LNG-tankkauspisteitä myös jo olemassa oleville huoltoasemille.

"LNG on Containershipsin tulevaisuudelle valitsema strategia”, Piskunen tiivistää.


Haluatko vähentää ajamisen päästöjä taloudellisesti?
Ota yhteyttä ja kysy tarjousta.