Speed Group Oy

Merikonttikuljetuksia yli 20 vuoden kokemuksella.

Toimipisteet Vuosaaressa, Kotkassa ja Hollolassa.

Mukana Ekorekkakokeilussa, jossa päästy 40 % vähennyksiin hiilidioksidipäästöissä.

Käytössä Volvon LNG käyttöinen kuorma-auto.

Puhtaampia konttikuljetuksia LNG:llä

Kuljetusalan ammattilainen Speed Group Oy uudistaa kuljetusalaa tekemällä vihreämpiä valintoja.

Merikonttikuljetuksiin erikoistunut Speed on oikea suunnannäyttäjä ympäristöystävällisemmissä kuljetusratkaisuissa. Jo viiden vuoden ajan yritys on ollut mukana Ekorekkakokeilussa, jossa liikennöidään suurikapasiteettisilla yhdistelmillä Trafin poikkeusluvalla. Kokeilussa on päästy jopa 40 % vähennyksiin hiilidioksidipäästöissä.

”Gasumilla huomattiin panostuksemme ympäristöystävällisyyteen ja tarjottiin nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä vaihtoehdoksi. Kuinka ollakaan, me tartuimme tarjoukseen”, kertoo Speed Group Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Vallas.

Kesällä 2016 Speed otti käyttöönsä Volvon LNG-käyttöisen kuorma-auton Vuosaaren satamaan, jossa autoon pääsee tankkaamaan LNG:tä Gasumin raskaalle liikenteelle suunnatulta tankkausasemalta.

Viitteitä taloudellisuudesta

LNG on puhdas polttoaine, sillä se ei sisällä lähi-ilmaan vaikuttavia pienhiukkasia ja sen hiilidioksidi- ja typenoksidipäästöt ovat vähäiset. LNG:n etuna on myös sen vakaa hinnoittelu.

"Olemme olleet tyytyväisiä valintaan ja LNG on täyttänyt odotuksemme. Vaihtoehdon ekologisuus lämmittää sydäntä. Vaikka auto on ollut käytössä vasta alle vuoden, olemme jo saaneet viitteitä siitä, että LNG olisi dieseliä taloudellisempi vaihtoehto", Vallas kertoo.

Kuljetusalalla kysyntää puhtaammille ratkaisuille

Ympäristöystävällisyyden korostuessa kaikilla toimialoilla, yhä useampi yritys vaatii entistä kestävämpiä ratkaisuja myös kuljetuslogistiikkaan. Tämä on ollut huomattavissa myös Speed Groupin asiakkaissa.

”Asiakkaamme ovat olleet todella kiinnostuneita puhtaammista LNG-kuljetuksista. Yksi LNG-ajoneuvo ei vielä riitä kattamaan kaikkea kysyntää. Tänä päivänä ihmiset vaativat ympäristöystävällisyyttä, jotta lapsenlapsemme pystyvät elämään tällä planeetalla," Vallas pohtii.  

Tulevaisuus avoin uusille LNG-autoille

Speedillä odotetaan innostuneena LNG-kaluston kehittymistä ja uusia malleja markkinoille. Sen myötä myös uudet ajoneuvohankinnat saattavat tulla ajankohtaiseksi.

"Kaikki edellytykset on ottaa tulevaisuudessa lisää LNG käyttöisiä ajoneuvoja. Odotamme kovasti Volvon uusien LNG-ajoneuvojen lanseerausta", Vallas summaa.

 

Haluatko vähentää ajamisen päästöjä taloudellisesti? Ota yhteyttä ja kysy tarjousta.