Antti Avelan Gasum

Antti Avelan

liiketoiminnan vetäjä, teollisuusmyynti
p. 040 641 6431
antti.avelan@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Content image

Biokaasumerkki kertoo, että tuotteen valmistuksessa on käytetty uusiutuvaa biokaasua

Asiakkaamme ovat edelläkävijöinä Suomessa valinneet käyttöönsä uusiutuvan biokaasun. Vastuullisesta energiavalinnasta yritykset voivat viestiä hyödyntämällä Gasumin biokaasumerkkiä. 


Maakaasu ja biokaasu tarjoavat puhtaamman vaihtoehdon teollisuudelle

Maakaasu ja biokaasu ovat luotettavia vaihtoehtoja prosessiteollisuuden käyttöön ja ne vähentävät merkittävästi hiilidioksidipäästöjä öljytuotteisiin tai hiileen verrattuna. Nesteytetty maakaasu eli LNG mahdollistaa kaasun käytön myös kaasuverkoston ulkopuolella. Pohjoismaisena kaasualan asiantuntijana tarjoamme laaja-alaiset ratkaisut kaasun käyttäjille. 

Kaasun ominaisuudet tulevat parhaiten käyttöön erilaisissa teollisuuden prosesseissa. Kaasu palaa puhtaasti, minkä takia sitä voidaan hyödyntää tuotteiden lämmityksessä, kuivatuksessa tai valmistuksessa. Kaasua hyödynnetään myös raakamateriaalina esimerkiksi vedyn tuotannossa. Kaasu soveltuu hyvin polttoaineeksi yhdistettyyn lämmön ja höyryn tuotantoon sekä lämmön ja energian (CHP) tuotantoon. Maakaasua ja biokaasua voi sekoittaa tai vaihdella keskenään ilman minkäänlaisia lisäinvestointeja.

Maakaasu ja LNG auttavat vähentämään päästöjä

Puhtaimpana fossiilisena polttoaineena maakaasu ja LNG tarjoavat teollisille toimijoille varman ja luotettavan tavan vähentää toiminnasta aiheutuvia päästöjä.

  • Maakaasun tai LNG:n käytöstä ei synny pienhiukkaspäästöjä

  • Maakaasu ei sisällä lainkaan raskasmetalleja ja vain hyvin pienen määrän rikkiä

  • Kaasun käyttöönotto myös vähentää hiilidioksidipäästöjä vähintään 20 prosentilla muihin fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna.

Maakaasua ja LNG:tä voidaan myös käyttää yhdessä uusiutuvan ja vähäpäästöisen biokaasun sekä nesteytetyn biokaasun eli LBG:n kanssa.

Uusiutuva biokaasu on vastuullinen tapa vähentää päästöjä

Biokaasu on ainoa teollisuuden suoraan prosessikäyttöön soveltuva biopolttoaine. Jalostettu biokaasu ei käyttöominaisuuksiltaan eroa maakaasusta, joten se on käyttöönotettavissa ilman erityisinvestointeja kaikissa maakaasua käyttävissä kohteissa.

Tuotamme biokaasua 17 laitoksessaan Suomessa ja Ruotsissa sekä hankimme sitä pohjoismaisilta ja eurooppalaisilta kumppaneiltamme.

Valtakunnallisen biokaasulaitosverkostomme ansiosta voimme palvella yritystäsi kokonaisvaltaisesti sekä kierrätys-, energia- ja logistiikkaratkaisuissa. Lue lisää kierrätys- ja jätepalveluistamme.

Kaasumarkkinoiden parhaat ratkaisut

Tarjoamme kumppaneillemme mahdollisuuden kokonaistoimituksiin, jossa huolehdimme myös energian markkinan riskeistä puolestasi. Kokonaistoimitusten lisäksi toimimme myös asiakkaidemme kumppanina kaasuenergian hankinnassa virtuaalisissa kauppapaikoissa.

Asiakkaidemme käyttöön tarjoamme:

  • Eri tuotteet asiakkaiden tarpeiden mukaisesti aina kokonaispalvelusta kaasuenergian myyntiin

  • Online-tilauspalvelun ja näkymän oman kaasunkäytön kulutukseen

  • Henkilökohtaisen asiakasvastaavan

  • Selkeän hinnoittelun ja mahdollisuudet eri hintaindeksien hyödyntämiseen sekä hintojen suojaukseen

  • Laajan kaasu- ja energia-alan asiantuntemuksemme.


Ota yhteyttä, niin löydetään yhdessä paras ratkaisu sinun yrityksesi tarpeisiin!

Asiakastarina

Essity pudottaa fossiiliset hiilidioksidipäästönsä nollaan nesteytetyn biokaasun avulla

Ruotsalaisen hygienia- ja terveystuoteyhtiö Essityn Lilla Edetissä sijaitsevalla pehmopaperitehtaalla on päätetty ottaa uusi askel kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Gasum mahdollistaa siirtymän nesteytetystä maakaasusta biokaasuun.

Content image
Content image
Asiakastarina

SSAB vähentää maakaasun avulla hiilidioksipäästöjä

Teräsjätti SSAB aikoo uudistaa terästeollisuuden irrottautumalla tuotannon hiilidioksidipäästöistä. Syitä LNG:n käyttöönottoon ovat myös kustannustehokkuus, tuotteiden hintaero ja ennustettavuuden paraneminen, kertoo johtaja Sakari Kallo.