Tommy Mattila Gasum

Tommy Mattila

myynti- ja markkinointijohtaja, LNG
p. +358 40 581 9247
tommy.mattila@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

LNG ja maakaasu tarjoavat puhtaamman vaihtoehdon teollisuudelle

Jaa:

Maakaasu puhdas ja luotettava vaihtoehto teollisuuden käyttöön ja se vähentää merkittävästi hiilidioksidi päästöjä öljytuotteisiin tai hiileen verrattuna. Nesteytetty maakaasu eli LNG mahdollistaa kaasun käytön myös kaasuverkoston ulkopuolelle koko Pohjoismaihin.

Maakaasusta on moneksi

Maakaasun ja LNG ominaisuudet tulevat parhaiten käyttöön erilaisissa teollisuuden prosesseissa. Kaasu palaa puhtaasti minkä takia sitä voidaan hyödyntää tuotteiden lämmityksessä, kuivatuksessa tai valmistuksessa. Maakaasu soveltuu myös käytettäväksi sähkön sijasta monissa teollisuuden prosesseissa. Maakaasua hyödynnetään myös raakamateriaalia esimerkiksi hydrogenin tuotannossa.

Maakaasu ja LNG soveltuvat hyvin polttoaineeksi yhdistettyyn lämmön ja höyryn tuotantoon sekä lämmön ja energian (CHP) tuotantoon.

Maakaasu ja LNG auttavat vähentämään päästöjä

Puhtaimpana fossiilisena polttoaineena maakaasu ja LNG tarjoavat teollisuuden toimijoille varman ja luotettavan tavan vähentää toiminnasta aiheutuvia päästöjä. Maakaasun tai LNG käytöstä ei synny pienhiukkaspäästöjä ja se vähentää

Maakaasu on lähes kokonaan metaanista koostuva ilmaa kevyempi luonnonkaasu. Maakaasu ei sisällä lainkaan raskasmetalleja ja hyvin pienen määrän rikkiä. Kaasun käyttöönotto myös vähentää hiilidioksidipäästöjä vähintään 20 prosentilla muihin fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna.

Maakaasua ja LNG:ta voidaan myös käyttää yhdessä täysin uusiutuvan ja kotimaisen biokaasun kanssa.

LNG tuo luonnonkaasun edut kaikkialle Pohjoismaihin

Pohjoismaiden suurimpana LNG:n jakelijana meillä Gasumilla on asiantuntemus ja infrastruktuuri huolehtia koko LNG:n arvoketjusta asiakkaalle asti. Meillä on LNG terminaaleja Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa sekä LNG:n tuotantolaitos Norjan Risavikassa.

Ota yhteyttä niin löydetään yhdessä paras ratkaisu sinun yrityksesi tarpeisiin.

 

Content image
Kolumni

Kuin osuisi liikkuvaan maaliin – Kaasumarkkinoiden avautuminen vaatii usean liikkuvan palan yhteen sovittamista

Vuodenvaihteessa kaasumarkkinoiden avautumisen suunnittelu päätökseensä. Markkinat avautuvat Suomessa  1. päivänä tammikuuta 2020.

 

Asiakastarina

SSAB vähentää maakaasun avulla hiilidioksipäästöjä

Teräsjätti SSAB aikoo uudistaa terästeollisuuden irrottautumalla tuotannon hiilidioksidipäästöistä. Syitä LNG:n käyttöönottoon ovat myös kustannustehokkuus, tuotteiden hintaero ja ennustettavuuden paraneminen, kertoo johtaja Sakari Kallo.

Content image

Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa

Lue lisää Sulje