Content image

Mervi Leskinen

salkunhoitaja
p. 050 571 3995
mervi.leskinen@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Asiantuntijasi päästöoikeusmarkkinoilla

EU:n päästökauppa on Euroopan Unionin ilmastopolitiikan kulmakivi. Järjestelmän tarkoituksena on vähentää päästöjä Euroopassa markkinaehtoisesti. Muiden hyödykkeiden tavoin hinta vaihtelee monien fundamenttien ajamana ja vaatisi markkinalla toimijoilta aktiivista markkinoiden seurantaa. Päästökauppaan kuuluvat suuret teollisuuslaitokset ja lämmön tuottajat sekä EU:n sisäinen lentoliikenne, jonka lisäksi markkinalla on mahdollista toimia myös esimerkiksi sijoittajien, joka lisää markkinoiden ennalta-arvaamattomuutta.

Poliittista markkinaa on ollut nostamassa myös EU:n kunnianhimoisemmat ilmastotavoitteet vuodelle 2030, jotka tulevat vaikuttamaan tiukentavasti myös päästömarkkinaan ja vuonna 2021 päästöoikeuden hinta on tuplaantunut. Lisäksi päästökauppa on laajentumassa muun muassa meriliikenteeseen.

Kumppaninasi me seuraamme markkinaa puolestasi ja tarjoamme aina viimeisimmän tiedon markkinoiden muutoksista. Asiantuntijamme auttavat päästöoikeuksien riskienhallinnassa ja kaupankäynnissä joko konsultoiden tai kokonaisvaltaisemmin salkunhallintapalveluna.

Content image

Ilmastonmuutos ei katso valtioiden rajoja – Leijona Catering kompensoi energiayhtiö Gasumin avulla päästöjään

Ruoka- ja ravintolapalveluita tarjoavalla Leijona Cateringilla päästövähennyksien eteen tehdään paljon töitä, mutta elintarvikkeiden suhteen kaikkia päästöjä ei saada vähennettyä toimimalla paremmin. Gasumin päästökompensaatioiden avulla se pystyy kompensoimaan ruoan tuotannosta aiheutuvat päästöt, joita syntyy aina tuotantotavasta riippumatta.