Content image

Mervi Leskinen

salkunhoitaja, energiamarkkinapalvelut
p. 050 571 3995
mervi.leskinen@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Asiantuntijasi päästöoikeusmarkkinoilla

Jaa:

Päästökauppajärjestelmä on Euroopan Unionin luoma ohjausväline EU:n sisäisten päästöjen vähentämiseen ja tarkkailuun. Päästökauppaan kuuluvat suuret teollisuuslaitokset ja lämmön tuottajat sekä EU:n sisäinen lentoliikenne.

Päästöoikeuden hinta muodostuu markkinoilla samalla tavalla kuin muidenkin hyödykkeiden kaupassa ja vaatii siksi mukana olevilta toimijoilta aktiivista markkinoiden seurantaa ja suunnitelmallista riskien hallintaa. 

Poliittisen ohjauksen vaikutus päästöoikeusmarkkinaan on vahvistunut viime aikoina, kun EU on päättänyt ottaa käyttöön markkinavakausmekanismin, jotka vähentää asteittain päästöoikeuksien määrä markkinoilta.

Kumppaninasi me seuraamme markkinaa puolestasi ja tarjoamme aina viimeisimmän tiedon markkinoiden muutoksista. Asiantuntijamme auttavat päästöoikeuksien kaupankäynnissä joko konsultoiden tai kokonaisvaltaisemmin salkunhallintapalveluna.

Artikkeli

Päästökauppa kiristyy

EU-lainsäädäntö muuttuu päästökaupan osalta tammikuussa 2019. Uudet rajoitukset vaikuttavat markkinoihin monin tavoin. Sähkön hinta nousee, mutta samalla uusiutuvat energiamuodot ovat muuttumassa ensimmäistä kertaa aidosti kannattaviksi, kertoo Gasum Energiamarkkinapalveluiden analyytikko Toni Sjöblom.

 

Content image