BE Group Oy Ab

Suomessa toimiva terästen ja alumiinien toimittaja

Yrityksen historia alkaa jo vuodesta 1868

Työllistää 325 henkilöä

Suomen ainoa metalliteollisuuden yritys, joka leikkaa teräslevyjä biokaasulla

Teräsyhtiö pienentää hiilijalanjälkeä biokaasulla

Yksi Pohjois-Euroopan suurimmista terästen ja metallien jakelijoista ja tuotantopalvelujen toimittajista BE Group Oy Ab käyttää kotimaista biokaasua teräs- ja metallituotteiden valmistuksessa.

Uudet innovaatiot tulevat Viipuriin, kerrotaan pitkät perinteet omaavan teräsyhtiö BE Groupin historiikissa.

"Voi sanoa, että olimme tekemisessä kaasun kanssa jo 1800-luvulla, jolloin yhtiömme toimitti valaisintarvikkeita Viipurin kaasulaitokselle", kertoo BE Groupin laatu- ja ympäristöpäällikkö Esa Koivisto.

Vuonna 2016 kaasusta tuli BE Groupille jälleen ajankohtainen aihe, kun yhtiö otti käyttöön kotimaisen biokaasun terästuotteiden valmistusprosessissa Lahden toimipisteessä. Koiviston mukaan valinta lähti liikkeelle ympäristötavoitteiden pohjalta.

”Olemme asettaneet CO2-päästövähennystavoitteet jo useampi vuosi sitten. Kun meille tarjottiin mahdollisuutta ottaa käyttöön biokaasu, lähdimme oitis mukaan.”

Positiivinen signaali sidosryhmille

Biokaasun käytön myötä BE Group on onnistunut pienentämään hiilijalanjälkeään ja Koiviston mukaan tämä antaa tärkeän viestin niin ulkoisesti kuin yhtiön sisällä:

"Olemme tietenkin tyytyväisiä että olemme saaneet päästömme pienenemään. Se on hieno juttu asiakkaillemme ja muille sidosryhmille - ja tietenkin myös omille työntekijöillemme!"

Vaikka raskaassa teollisuudessa siirtymä ympäristöystävällisempiin toimintatapoihin ei tapahdu hetkessä, on muutos Koiviston mukaan käynnistynyt:

"Kyllä ympäristövastuu näkyy etenkin isoissa asiakkuuksissa, kun yritykset joutuvat ottamaan ympäristöasiat uudella tavalla huomioon. Toivomme, että valintamme on positiivinen signaali myös sinne suuntaan."

Biokaasu toimii raskaassa teollisuudessa

BE Groupin asiakkaissa hämmästeltiin aluksi voiko biokaasu sopia teräksen leikkaukseen ja onko valinta taloudellinen. Biokaasun käyttöönotto kävi kuitenkin vaivattomasti ilman lisäinvestointeja ja prosessitkin pysyivät entisellään.

"Monesti ajatellaan, että vastuulliset ratkaisut olisivat taloudellisesti kannattamattomia, mutta asiahan ei ole näin", Koivisto summaa.

Biokaasua myös logistiikkaan

Koiviston mukaan biokaasun käyttö Lahden toimipisteessä jatkuu ja lisäksi BE Group on vienyt biokaasusanomaa eteenpäin myös kuljetuspuolen sidosryhmille.

"Kyllä olemme käyneet keskustelua olisiko kuljetuksissa mahdollisuus hyödyntää biokaasua. Se olisikin hienoa asia, jos myös kuljetukset hoidettaisiin ympäristöystävällisellä biokaasulla!"

 

Haluatko vähentää ajamisen päästöjä taloudellisesti? Lue lisää ja kysy tarjousta.

Gasumin arvion mukaan maakaasun tulo Venäjältä voi loppua tällä viikolla

Lue lisää Sulje