Bryggeri Helsinki

Perustettu vuonna 2013.

Suurin omistaja Suomen vanhin pienpanimo Lammin Sahti Oy.

Työntekijöitä on 13. 

Pullottaa osan oluita myyntiin mm. Alkoon sekä S- ja K-ryhmien kauppoihin.

 

Content image
Content image

Bryggeri Helsinki: biokaasuolutta omasta mäskistä

Bryggeri Helsingin perusfilosofiana on yhdistää hyvä ruoka ja olut niin, että koko kokonaisuus rakentuu oluen ympärille. Myös ekologisuus on ollut lähellä tekijöiden sydäntä: ravintolassa tarjoillaan lähiruokaa, ja oluiden jäähdytys tehdään kaukokylmällä. Uusin avaus on biokaasun käyttäminen oluentuotannossa.

– Biokaasu itse asiassa ratkaisi ison ongelmamme. Kun olutta syntyy vuodessa noin 140 000 litraa, syntyy oluentuotannon sivutuotteena mäskiä jopa yli 50 tonnia. Aiemmin olemme kuljettaneet mäskin karjalle, sioille ja kompostiinkin. Nyt se noudetaan täältä Labiolle Lahteen, jossa siitä tehdään biokaasua, toimitusjohtaja Pekka Kääriäinen kertoo.

Mäskistä jalostettu biokaasu puolestaan palaa takaisin panimoravintolan käyttöön. Sekä mäskäyskattila, kaasuliesi että terassilämmittimet lämpenevät nyt omalla energialla. Kyseessä on niin sanottu suljettu kierto ja hyvä esimerkki käytännön kiertotaloudesta.

Mäskin vieminen biokaasun raaka-aineeksi on helpottanut myös panimon arkea, sillä vihreät astiat talon reunalla tyhjennetään nyt entistä useammin.

Trendikäs IPA-olut sai ensimmäisenä biokaasumerkin

Pienpanimot eivät tähtää isoon kuluttajajoukkoon, vaan niihin asiakkaisiin, jotka arvostavat erilaisia oluita ja niiden kokeilemista.Oluen valmistaminen on tarkkaa puuhaa, eräänlainen taitolaji. Siitä vastaa Bryggeri Helsingissä oma panimomestari, Mathias Hüffner

Pienessä panimossa on helppo tehdä myös pienempiä eriä ja hakea kokeilemalla sopivaa olutta. Usein kuluttaja määrää sen, mitä lähdetään tekemään. Myös asiakkaina olevat ravintolat ja vähittäiskaupat voivat esittää toiveita. 

– Esimerkiksi oman IPA-oluen teimme, koska se on selvästi tällä hetkellä trendikäs, Kääriäinen sanoo.

Biokaasua ei tiedettävästi käytetä muualla maailmassa oluentekoon, ja Kääriäisen tietojen mukaan Bryggeri on myös Suomessa ensimmäinen toimija, joka näin laajasti käyttää biokaasua.

Merkkinä biokaasun käytöstä Bryggerin kaupoissa myytäviin tuotteisiin tulee biokaasumerkki. Ensimmäisenä sen sai Bryggerin IPA. 

– Tasting ryhmissä asiaan on suhtauduttu innolla. Asiakkaiden mielestä on  hyvä, että ajattelemme myös asioiden tätä puolta. Muidenkin pitäisi!


Missä kaikkialla biokaasua voidaan hyödyntää? Tutustu asiakkaisiimme Suomen tunnetuimmista yrityksistä.

Bryggerin tarina: mäskistä biokaasua

Content image

Uusiutuvan energian edelläkävijät

Asiakkaamme ovat edelläkävijöinä Suomessa valinneet käyttöönsä uusiutuvan energian, biokaasun. Vastuullisesta energiavalinnasta yritykset voivat viestiä hyödyntämällä Gasumin biokaasumerkkiä. Tutustu muihin asiakastarinoihimme.