Helsinki Distilling Company

Helsinki Distilling Company on aloittanut toimintansa 2014

Mikko Mykkänen on Helsinki Distilling Co:n tislaajamestari ja yksi yrityksen perustajista

HDCO:n tuotantolaitos Helsingin Teurastamolla valmistaa giniä, viskiä, akvaviittiä, apple jackia sekä lonkeroa

Yhtiön valmistama Helsinki Tyrnipontikka valittiin mukaan Alkon Suomi 100 -juhlatuotevalikoimaan.

Voisiko sinunkin yrityksesi hyödyntää biokaasua?

Kaasu on aina puhdas, turvallinen ja joustava valinta teollisuuden ja yritysten valmistusprosessien energiaksi. Me autamme löytämään yrityksellesi sopivimman ratkaisun!

Lue lisää

The Helsinki Distilling Companyn pientislaamossa tuotetaan giniä ja viskiä biotalouden hengessä

The Helsinki Distilling Company on panostanut järkevään prosessiin, missä jätteetkin menevät hyötykäyttöön biokaasuna. Tislaajamestari Mikko Mykkänen on ylpeä, kuinka Helsingin Teurastamon alueelle noussut tislaamo on herättänyt henkiin pääkaupungin kunniakkaat viinanpolton perinteet.

Mikä tislaamossanne toimii kaasuenergialla?

Sörnäisten Teurastamolla Helsingissä sijaitsevaan tislaamoon päätettiin hankkia toinen tislain. Aikaisemmin käytössämme oli 350 litran laitteisto, uuden kapasiteetti on 1 500 litraa. Päätimme valita tislaimen käyttövoimaksi höyryvoiman ja polttoaineeksi uusiutuvan biokaasun, sillä se on suuren tislaimen tapauksessa sähköä energiatehokkaampi vaihtoehto.

Milloin siirryitte kaasun käyttöön?

Kapasiteetin kasvattaminen oli suunnitelmissa alusta alkaen, ja tuotevalikoiman kasvaessa se tuli entistä ajankohtaisemmaksi. Laitteiston ostopäätös tehtiin viime kesänä, ja tuotanto uudella laitteistolla alkaa toukokuussa.

Mikä on Helsinki Distilling Companyn asenne ympäristönsuojeluun ja kiertotalouteen?

Olemme pieni yritys, eikä meillä ole erityistä ympäristöohjelmaa. Ideana on, että tehdään asiat mahdollisimman järkevästi ja hyvin. Pyrimme hyvään prosessiin, jossa mahdollisimman vähän tavaraa joudutaan kaatamaan viemäriin tai jätteeksi. Esimerkiksi mäskäyksestä yli jäävä rankki viedään jatkojalostettavaksi jälleen biokaasuksi. Se on paitsi ideologisesti meille tärkeää, myös osa brändiämme: olemme urbaani, ekologinen toimija keskellä Helsinkiä ja osa kaupungin kaasuverkkoa.

Mitä tapahtuu seuraavaksi tislaamon toiminnassa ja vastuullisuudessa?

Pyrimme aina kohti fiksumpaa toimintatapaa. Käytämme lähituotettuja raaka-aineita ja suosimme luomua. Siirtyminen täysin luomuun ei ole toistaiseksi ollut mahdollista, mutta sitäkin tavoittelemme.

Lue lisää Helsinki Distilling Companyn toiminnasta