Marimekko

Marimekko on käyttänyt kaasuenergiaa Helsingin Herttoniemessä sijaitsevassa kangaspainossaan vuodesta 2003.

Biokaasuun siirryttin vuonna 2015.

Biokaasun käytön myötä Herttoniemen kangaspainon hiilidioksidipäästöt vähentyvät yli 700 tonnilla vuodessa, mikä vastaa noin 300 henkilöauton vuotuisia päästöjä.

 

Marimekon miljoona kangasmetriä syntyvät mahdollisimman rehdisti ja energiatehokkaasti

Marimekko on sitoutunut puolittamaan omasta tuotannostaan aiheutuvat hiilidioksidipäästöt vuoteen 2020 mennessä. Kysyimme Marimekolta vastuullisuuden merkitystä yrityksen tuotannossa.

Miksi kotimainen kangaspaino on tärkeä Marimekolle?

Painokangas ja siihen liittyvä suunnitteluosaaminen ovat aina olleet Marimekon brändin ydin ja erottautumistekijämme maailmalla. Oma, Suomessa sijaitseva kangaspaino on Marimekolle erittäin tärkeä – se on sekä ylpeydenaihe että kansainvälinen kilpailuetu. Herttoniemen-kangaspaino on 1970-luvulta lähtien toiminut sekä tehtaana että luovana hautomona, jossa suunnittelijamme työskentelevät tiiviisti yhdessä painon asiantuntijoiden kanssa.

Herttoniemessä painetaan kaikki Marimekon metreittäin myytävät ja keittiötekstiileissä käytettävät kankaat sekä osa kodin-, laukku- ja vaatemallistojen kankaista. Biokaasun käytön myötä olemme pystyneet vähentämään merkittävästi Herttoniemen kangaspainomme toiminnasta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä.

Milloin kangaspainossa siirryttiin käyttämään biokaasua? 

Päätimme vuonna 2015 siirtyä Herttoniemen kangaspainossa maakaasun käytöstä kotimaisen biokaasun käyttöön. Halusimme tällä osoittaa tukemme Pariisin ilmastosopimukselle. Meitä kaikkia tarvitaan ilmastotalkoissa!

Marimekon Herttoniemen kangaspainossa käytettävän biokaasun tuottaa Gasum ja sen toimituksesta vastaa Suomen Kaasuenergia. 

Miten kotimainen biokaasu istuu Marimekon brändiin?

Rehtiys kaikkea ja kaikkia kohtaan on yksi arvoistamme. Marimekossa on niin sisäisesti kuin ulkoisestikin tärkeää sekä ihmisten että ympäristön kunnioittaminen kaikessa, mitä teemme. Pyrimme ottamaan oman toimintamme ilmastovaikutukset huomioon aina kun se on mahdollista.

Mitä aiotte seuraavaksi vastuullisuuden saralta?

Keskitymme tulevina vuosina toimitusketjumme läpinäkyvyyden lisäämiseen ja vastuullisempien raaka-aineiden osuuden lisäämiseen tuotteissamme. Vastuullisuustyö on jatkuva prosessi, joka ei tule koskaan valmiiksi.

Lue lisää Marimekon tuotannosta ja biokaasusta.

Teksti: Matti Koskinen, kuvat: Roope Permanto