Yrjö Wigren Oy

Wigrenin lihajalostamo tuottaa vuosittain miljoona kiloa makkara- ja leikkeletuotteita bioenergialla

Keijo Vataja on lihanjalostaja Yrjö Wigren Oy:n toimitusjohtaja. Hän on työskennellyt nykyisessä tehtävässään neljä vuotta.

Taloustutkimuksen bränditutkimuksessa 2016 Wigren oli noussut Suomen liha-alan yrityksistä kolmanneksi arvostetuimmaksi ja Pirkanmaan kaikista yrityksistä arvostetuimmaksi.

Wigrenillä on käytetty biokaasua prosessienergiana tuotannossa vuodesta 2015.Content image

Satavuotias Yrjö Wigren Oy panostaa uusiutuvaan energiaan

Tiukka laatulupaus ja vahva brändi velvoittavat Suomen vanhinta makkara- ja leikkelevalmistaja Yrjö Wigren Oy:tä. Toimitusjohtaja Keijo Vatajan johdolla satavuotias yritys on panostanut uusiutuvaan energiaan.

Mihin Wigrenin lihajalostamossa käytetään kaasuenergiaa?

Yrjö Wigren Oy täyttää tänä vuonna sata vuotta. Olemme siis ”itsenäisen Suomen ikäinen”. Valmistamme vuodessa miljoona kiloa lihajalosteita, kuten leikkeleitä, lenkkimakkaraa, nakkia, meetwurstia. Käytämme uusiutuvaa biokaasua prosessienergiana, tuottamaan keittokaapeissa tarvittavaa höyryä. Osana 1917-juhlatuotesarjaamme olemme tänä vuonna tuoneet uutuutena Limousin-härästä tehdyn ja lakritsilla maustetun meetwurstin. Biokaasu toi mukanaan myös yhteistyötä, sillä tuotteen valmistuksessa käytetään Kouvolan lakritsin lakritsijauhetta, joka sekin tuotetaan biokaasulla.

Milloin siirryitte biokaasun käyttöön?

Aloitimme ensimmäisenä Suomen teollisuudessa biokaasun käytön noin kaksi vuotta sitten. Ensimmäinen muistetaan aina.

Oliko biokaasuun siirtyminen helppo valinta?

Biokaasu oli meille luonnollinen ratkaisu. Taustalla ovat yritysjohdon ajatukset ja asenteet, mutta se myös tukee brändiämme ja antaa selkeää lisäarvoa. Olemme pieni tuottaja ja toimimme sekä laadun että hinnan osalta kilpailijoihin verrattuna yläkvartaalissa. Meillä on selkeä yritys- ja tuoteidentiteetti, jonka keskiössä on laatulupaus: ”Jos ei tehdä hyvää, ei sitten tehdä ollenkaan.” Brändiin kuuluu olennaisesti uusiutuvan energian käyttö. Kaikkien tuotteidemme pakkauksissa on biokaasumerkki, ja tehtaamme katolla on myös Pirkanmaan suurin aurinkovoimala.

Mihin Wigrenillä suunnataan seuraavaksi?

Haluamme olla etujoukoissa viemässä ympäristö- ja vastuullisuusasioita eteenpäin. Ne eivät ole mitään tulevaisuutta, vaan tätä päivää. Niiden hoitaminen vahvistaa parhaiten yrityksen tuote- ja yritysbrändiä. Tärkeintä yritykselle on kuitenkin pysyä omassa tekemisessään vahvana. Uusia tuotetyyppejä ideoidaan, ja esimerkiksi valmisruoat olisivat yksi potentiaalinen uusi tuotekategoria meille.

Lue lisää Yrjö Wigren Oy:n toiminnasta.


Haluatko vähentää yrityksesi päästöjä? Biokaasu on ainoa teollisuuden prosessikäyttöön soveltuva biopolttoaine. Lue lisää ja kysy tarjousta!

Content image

Uusiutuvan energian edelläkävijät

Asiakkaamme ovat edelläkävijöinä Suomessa valinneet käyttöönsä uusiutuvan energian, biokaasun. Vastuullisesta energiavalinnasta yritykset voivat viestiä hyödyntämällä Gasumin biokaasumerkkiä. Tutustu muihin asiakastarinoihimme.