Keskivertokaasuautoilija

  • 36–55-vuotias eteläsuomalainen mies

  • Työskentelee toimihenkilönä tai työntekijänä

  • Ajaa vuodessa yli 25 tkm suurimmaksi osaksi kaasulla

  • Käytössä tällä hetkellä ensimmäinen kaasuauto

  • Valitsee autonsa polttoainekustannusten tai ympäristöystävällisyyden perusteella

Yritysmyynti

Arkisin klo: 8-19
p. 0800 122 722
yritysasiakaspalvelu@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Heidi Kuoppala

Heidi Kuoppala

Liiketoimintapäällikkö, myynti, henkilöautoliikenne
puh. 050 440 9793 
heidi.kuoppala@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Kuka ajaa kaasulla ja miksi hän valitsi kaasun bensan sijaan?

Millainen on kaasuautoilija ja minkä takia hän ajaa kaasulla? Gasumin asiakastutkimus kertoo, kuka on keskivertokaasuautoilija ja tarjoaa konkreettisia perusteluja kaasuautojen myyntiargumenttien tueksi.

Gasumin toteuttama asiakastutkimus piirtää hyödyllisen kuvan kaasuautoilijoista ja heidän motiiveistaan valita autonsa käyttövoimaksi nimenomaan kaasu. Kaasu on ympäristö- ja kustannustietoisen autoilijan valinta, joka säästää etenkin suurilla kilometrimäärillä. Erityisesti kiinnostusta kaasua kohtaan on naisten joukossa ja paikkakunnilla, joille perustetaan uusia tankkausasemia.

Kaasu valitaan säästöjen ja päästöjen takia

Kaasulla ajaminen on ympäristöystävällinen ja kustannustehokas tapa tehdä autoilusta mukavampaa. Gasumin asiakastutkimuksen mukaan nämä ovat myös pääsyyt sille, miksi autoilijat valitsevat alleen kaasuauton. 57 prosenttia Gasumin asiakkaista oli valinnut kaasuauton pienempien polttoainekustannusten takia. 40 prosentilla painoivat vihreät arvot ja kaasuauton ympäristöystävällisyys. Eikä kyse ole pelkistä mainoslauseista. Gasumin laskurilla autoilijan on helppo laskea, miten kaasuautoiluun siirtyminen vaikuttaisi sekä säästöihin että päästöihin!

Valtaosa kaasuautoilijoista ajaa tutkimuksen mukaan vähintään 25 000 kilometriä vuodessa eli selvästi enemmän kuin suomalainen autoilija keskimäärin. Suuret ajokilometrit näkyvät myös polttoainekustannuksissa. Esimerkiksi 30 000 kilometriä vuodessa ajava kaasuautoilija säästää 6 l/100 km -kulutuksella bensiiniin verrattuna jopa 900 euroa vuodessa ja 4,5 l/100km kulutuksella uusiutuvaan dieseliin verrattuna reilut 300 euroa vuodessa.

Mahdollisesti kustannussyistä kaasuautoilijat myös suosivat ajaessaan kaasua varapolttoaineena olevan bensiinin sijasta. Uusissa autoissa on kaasusäiliöiden lisäksi vain pieni bensiinisäiliö. Tästä huolimatta autoilijat ajavat suurimman osan ajostaan kaasulla, ja bensiini toimii vain kaasun tukena: 75 % kaasuautoilijoista kertoi ajavansa kaasulla yli 90 % ajoistaan.

Kahta en vaihda ja toinen on kaasuauto

Kaasu on henkilöautojen käyttövoimana suhteellisen uusi, joten myös kaasuautokanta on vielä nuori. Suurimmalle osalle (80 %) tutkimukseemme osallistuneelle nykyinen kaasuauto olikin talouden ensimmäinen laatuaan. Uutuudestaan huolimatta kaasu oli saanut käyttäjistään jo vankan kannattajajoukon.

Peräti 98 prosenttia kaasuauton omistajista ilmoitti hankkivansa joko varmasti tai todennäköisesti myös seuraavaksi autokseen kaasuauton. Kaasuautoilun todettiin olevan edullista sekä auton kohtuullisen hankintahinnan että alhaisten polttoainekustannusten vuoksi. Gasumin asiakkaat arvostavat myös kaasuautoilun ympäristöystävällisyyttä erityisesti uusiutuvalla biokaasulla ajettaessa sekä biokaasun tuotannon paikallisuutta. Lisäksi kaasuauton käytön koetaan olevan helppoa, eikä sen koeta eroavan juurikaan muusta perinteisestä polttoaineautoilusta. Kaasuautoilijat kiittelivät myös kaasuauton toimintavarmuutta sekä pitkää toimintasädettä esimerkiksi plug-in hybrideihin verrattuna.

77 % (NPS) kaasuautoilijoista suosittelisi kaasuautoa kevein mielin myös muille. Kaasuautoilijat eivät siis ole pelkästään uskollisia asiakkaita, vaan myös hyvin potentiaalisia suosittelijoita. Tämä näkyi myös tiedonsaannissa kaasuautoilusta. 28 % kyselyyn vastanneista oli saanut tietoa kaasusta auton polttoainevaihtoehtona ystävältään tai tuttavaltaan.

Naiset potentiaalisia uusia asiakkaita

Vaikka suurin osa Gasumin kyselyyn vastanneista oli miehiä, löytyy naisista iso potentiaali nimenomaan kaasuauton tulevina omistajina. Gasumin kohderyhmätutkimuksen mukaan naisia puhuttelevat erityisesti biokaasun käyttöä puoltavat ympäristöargumentit.

Kaasuautoilu painottuu tällä hetkellä Etelä-Suomeen pitkälti siellä sijaitsevan tiheimmän tankkausverkoston takia. Kiinnostus kaasuautoja kohtaan nostaa kuitenkin päätään myös pohjoisessa. Kaasuverkoston laajetessa myös kiinnostus uusilla tankkauspaikkakunnilla nousee.

Keväällä 2020 online-kyselynä toteutettuun tutkimukseen vastasi 3 244 Gasumin GasCard-asiakasta. Vastaajista 22 prosenttia oli naisia ja 77 prosenttia miehiä. Loput (1 %) vastaajista eivät halunneet kertoa sukupuoltaan. Kaikkiaan 98 prosenttia vastaajista eli 3 196 vastaajaa omisti kyselyn aikaan kaasuauton.

17.11.2020

Gasumin hankintasopimuksen mukaisen maakaasun tulo Venäjältä on katkennut

Lue lisää Sulje