LNG ja maakaasu tarjoavat puhtaamman vaihtoehdon teollisuudelle

Maakaasu on luotettava vaihtoehto prosessiteollisuuden käyttöön ja vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjä öljytuotteisiin tai hiileen verrattuna. Nesteytetty maakaasu eli LNG mahdollistaa kaasun käytön myös kaasuverkoston ulkopuolella. 


Lue lisää

Content image

Trond Jerve

Head of Business, Industry Sales
Norway
tel. +47 95276355

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

25.04.2022

Glava ja Gasum: vastuullista kumppanuutta vuosikymmenen ajan

Norjalainen teollisuusyhtiö on tehnyt LNG:n avulla tuotantoketjustaan vastuullisemman. Glavan ja Gasumin kumppanuus alkoi yli 10 vuotta sitten, kun yksi Norjan tunnetuimmista tuotemerkeistä päätti vaihtaa energianlähteensä öljystä kaasuksi. Glava tutkii myös mahdollisuuksia vähentää päästöjään entisestään biokaasulla.

Glava johtava norjalainen teollisuusyhtiö ja yksi Norjan tunnetuimmista tuotemerkeistä. Vuonna 1935 perustettu yhtiö on markkinajohtaja materiaalien ja ratkaisujen valmistajana ja toimittajana älykkään rakentamisen ja eristämisen tarpeisiin. Eristemateriaalien, esimerkiksi lasivillan, tuotanto on hyvin energiaintensiivistä ja vaatii luotettavan ja kustannustehokkaan energianlähteen.

Glava päätti vaihtaa propaanista LNG:hen jo 10 vuotta sitten. Alkuperäinen syy oli kasvihuonekaasupäästöjen pienentäminen 8–10 prosentilla. Gasum toimittaa Glavan tarvitseman LNG:n terminaalista, joka sijaitsee lähellä Glavan tuotantolaitosta Askimissa, Kaakkois-Norjassa.

”Gasum on ollut meille luotettava kumppani ja se on meille ehdottoman välttämätöntä, sillä toimintamme on täysin riippuvainen kaasun jatkuvasta saannista. Gasum on myös osoittanut, että he voivat tuottaa kaasua kilpailukykyiseen hintaan ja että he myös kehittyvät kehittämällä uusia ympäristöä säästäviä ratkaisuja”, kertoo Glavan raaka-aineiden hankinnasta vastaava johtaja Iver Kasbo.

Gasum tarjoaa luotettavuutta ja toimitusvarmuutta

LNG:n käyttäminen propaanin sijaan on osa Glavan pyrkimyksiä tehdä käyttämästään energiasta entistä vastuullisempaa. Energianlähteen luotettavuus ja toimitusvarmuus on kuitenkin Glavan toiminnalle täysin välttämätön edellytys.

Gasumin terminaalin sijainti lähellä Glavan tuotantolaitosta Askimissa takaa Glavalle turvatun ja ennustettavan energian saannin. Sen ansiosta Glava on pystynyt vähentämään hiilidioksidipäästöjään huomattavasti samalla hyödyntäen vaivattomia kaasutoimituksia. 

Asiakkaiden auttaminen vaihtamaan öljystä maakaasuun on osa Gasumin strategiaa vähentää kasvihuonekaasupäästöjä asiakkaidensa koko arvoketjuissa.

”Olemme hyvin ylpeitä siitä, että Glava on asiakkaamme. He ovat kenties Norjan tunnetuin tuotemerkki ja lähes kaikki norjalaiset tuntevat heidän tuotemerkkinsä ja mainoslauseensa. Glavan kaltaisen yhtiön luottaminen meihin tällaisessa toimintansa kannalta kriittisessä toiminnassa on meille suuri ylpeyden aihe, mutta siihen liittyy myös suuri vastuu”, kertoo Gasumin Norjan teollisuusasiakkaista vastaava myyntijohtaja Halvar Rommetvedt

Suunnitelmissa lisätä uusiutuvan LBG:n käyttöä tulevaisuudessa

LNG on hyvin tehokas polttoaine vaativiin teollisiin prosesseihin, kuten lasivillan kaltaisten eristemateriaalien tuotantoon. Sitä on helppo säädellä prosessin tarpeiden mukaan, sen hiilidioksidipäästöt ovat huomattavasti vähäisemmät kuin öljyn, se ei tuota nokipäästöjä ja tuottaa vain hyvin vähän typen oksidien päästöjä eikä käytännössä lainkaan rikkipäästöjä. 

Lisäksi kun LNG-infrastruktuuri on jo valmiina, siihen on helppo lisätä täysin uusiutuvaa nesteytettyä biokaasua (LBG) ja vähentää siten kasvihuonekaasupäästöjä entisestään. LBG voi vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 90 prosenttia perinteisiin polttoaineisiin verrattuna.

”Tällä hetkellä tavoitteemme on, että Gasum tarjoaa meille sen tuen, jota tarvitsemme vähentääksemme päästöjämme entisestään biokaasun avulla”, Iver Kasbo sanoo lopuksi.

Tutustu myös
Content image
ARTIKKELI

Biopolttoaineita, vihreää vetyä vai jotakin muuta? – Kuinka korvata fossiiliset polttoaineet teollisuudessa?

Teollisuudessa on oltu vuosikymmeniä riippuvaisia fossiilisista polttoaineista. Ilmastonmuutoksen takia on kuitenkin löydettävä puhtaampia vaihtoehtoja, jotk...

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Kaasua, sähköä, biopolttoaineita ja vetyä – Tulevaisuudessa energiaa käytetään monessa muodossa

Millaisia energialähteitä tulevaisuudessa käytetään? Vastaus on: moninaisia. Lue lisää siitä, millä autot, laivat ja teollisuus toimivat tulevaisuudessa.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Sopiiko biokaasu yrityksesi energiaratkaisuksi?

Biokaasu on täysin uusiutuva ja kiertotaloutta edistävä vaihtoehto teollisuuden fossiilisille polttoaineille. Sen valmistuksessa jätteet muutetaan energiaksi...

Lue lisää