Pizza Hutin kaasuauto Gasumin tankkausasemalla.

Pizza Hutin asiakaslupauksen kruununa biokaasukuljetus

Pizza Hutin viisi kaasuautoa toimittavat ruoan perille lämpimänä ja ajallaan. Ympäristöystävällinen valinta on ollut kaikin puolin onnistunut.

Korona-ajan ”kotoiluun” kuuluu oleellisena osana ruokailu. Itse tehtyä ruokaa täydentävät ravintolassa syömistä korvaavat kotiin tilatut ruoat. Tämä on huomattu myös Pizza Hutissa, missä noin puolet tilatuista annoksista toimitetaan asiakkaille kotiin.

Brand manager Johan Sirén kuvaa tilannetta uudeksi normaaliksi, joka on tullut jäädäkseen. Ja kiittelee samaan hengenvetoon päätöstä, jonka he tekivät vuoden 2020 keväällä.

”Päätimme aloittaa tauolla olleet omat kotiinkuljetukset uudelleen. Sitä varten hankimme viisi kaasukäyttöistä autoa neljän eri ravintolan käyttöön. Kaksi vuotta pohdittu ja kahdessa viikossa toteutettu ratkaisu on osoittautunut enemmän kuin onnistuneeksi”.

Sirén painottaa, että sysäys hankkia nimenomaan kaasuautoja tuli heidän ympäristö- ja ilmastotekijöitä korostavista arvoistaan. Vaikka hävikki on minimoitu, sitä syntyy joka tapauksessa jonkin verran ja se on syytä kierrättää järkevästi.

”Gasum jalostaa biojätteen biokaasuksi, joka on meidän valintamme ja vaatimuksemme kaasuautojen polttoaineeksi. Asiakkaamme ovat kiitelleet lähestymistapaamme nerokkaaksi ja peukuttavat sitä ahkerasti”.

Pizza Hutin viisi kaasuautoa toimittavat ruuan perille

Kirsikka pitsan päälle

Vajaan vuoden ajalta kertyneet kaasuautojen käyttökokemukset ovat varsin positiiviset. Miellyttävät ja turvalliset ajo-ominaisuudet sekä helppo tankkaus saavat henkilöstöltä kiitosta. Myös työnhakijat ovat panneet seikan merkille.

”Eräs nuori nainen haki meille töihin, koska meillä on uusia biokaasulla kulkevia autoja”, iloitsee Sirén.

Pizza Hut lupaa toimittaa asiakkaan tilaaman pitsan perille lämpimänä ja ajallaan. Ja nimenomaan luvattuun aikaan, sillä yli viiden minuutin heitto on monelle liikaa. Biokaasu maistuu täsmällisyyden kyytipoikana mainiosti.

”Asiakkaat arvostavat lupaustamme, ja erityisesti sen pitämistä. Automme on noteerattu ja ympäristöystävällinen kuljetus on kuin kirsikka pitsan päälle”.

Pizza Hutin auto tankkaamassa kaasua Gasumin tankkausasemalla

Lisähankinnat toivelistalla

Pizza Hutin omien kuljetusten osuus on noussut nopeasti 10 prosenttiin. Tavoitteena on tehdä yhdellä autolla kolme kotiinkuljetusta tunnissa. Matkojen pituudet ohjaavat aikataulua ja pitsojen valmistamista, jotta ne tulevat uunikuumina kyytiin.

Sirén suosittelee lämpimästi kaasuauton hankintaa, jota puoltaa esimerkiksi sähköautoa edullisempi hankintakustannus. Yhden kriteerin hän nimeää keskeiseksi tekijäksi.

Tankkausverkoston tulee olla riittävä ja helposti käytettävissä”.

Käyttökustannuksia Sirén on toki seurannut, mutta ei pane niille liikaa painoarvoa kustannustekijänä. Biokaasun hinta on hänestä hyvin kilpailukykyinen muihin polttoaineisiin verrattuna. Kentältä kiirii painetta jo mahdollisiin lisähankintoihin.

”Ravintolapäälliköt ovat esittäneet toiveita kaasuauton saamisesta oman ravintolansa käyttöön. Tarkastelemme asiaa tänä keväänä, kun vuosi leasingsopimusta on täynnä. Kaasuauto on meille investointi, joka alkoi maksaa heti itseään takaisin”.