Content image

Emma Räikkönen

Opiskelee: Jyväskylän yliopisto, kauppatieteet

Työskentelee: Junior Portfolio Analyst

Töihin Gasumille?

Lue meistä työnantajana ja pidä silmällä avoimia työpaikkoja.

 

Lue lisää

19.10.2022

Kesätyö energia-alan näköalapaikalla

​Jyväskylän yliopistossa kauppatieteitä opiskeleva Emma Räikkönen työskenteli kesällä Gasumilla Junior Portfolio Analystin tehtävissä. Gasum oli Emmalle kesätyöpaikan valintana helppo, sillä juuri energia-alasta ja analytiikasta hän halusi oppia lisää.

Emmalla oli jo ennestään kokemusta energia-alasta aiempien työkokemusten kautta. Hän on esimerkiksi hoitanut eri sähköyhtiöillä laskutusta ja yritysasiakkaiden salkunhoitoa, mikä tarkoittaa asiakkaiden sähkön hinnan optimointia tulevaisuuteen hinnankiinnityksillä.

Gasumin trading and optimizing -tiimissä Emman työpäivään sisältyi esimerkiksi markkinakatsauksen kirjoittaminen, Excelin päivittämistä sekä erilaista raportointia.

Kesä on ollut poikkeuksellista aikaa työskennellä kaasun ja energian parissa. Venäjän hyökättyä Ukrainaan kaasuhanat sulkeutuivat vaikuttaen merkittävästi markkinoihin sekä Emman tiimin työpäiviin. Tilanne on vaatinut nopeaa reagointia ja toimintatapoja on täytynyt muuttaa.

”Työnkuvani on monelle täysi mysteeri. Toimiala on tuntematon monille kurssikavereilleni, kun ollaan kauppislaisia eikä energia-alalla”, Emma kuvailee.

”Energia-alalla on paljon erilaisia työtehtäviä, joten omaa osaamista voi hyödyntää alalla olematta energia-alan insinööri”, hän täydentää.

Tutustu gasumlaisiin

Henkilöstö on tärkeässä roolissa matkalla kohti tavoitteitamme rakentaa siltaa kohti puhtaampaa tulevaisuutta tarjoamalla vähäpäästöistä kaasua liikenteen, teollisuuden ja kotitalouksien käyttöön. Tätä tavoitetta varten tarvitsemme huippuosaajia. 

Dan Strengell