Daniel Pykälä-aho Gasum

Gasum yrityksenä

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan ja energiamarkkinoiden asiantuntija, joka yhdessä kumppaniensa kanssa edistää kehitystä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa.

Tutustu Gasumiin

Omien arvojen mukainen työpaikka

Daniel Pykälä-ahon ura Gasumilla on edennyt kesätyöntekijästä asiakkuuspäälliköksi. Työpaikalla viihtyy, kun saa tehdä haastavaa ja vaihtelevaa työtä, jolla on aidosti merkitystä.

Työskentelen asiakkuuspäällikkönä Gasumilla teknisissä palveluissa. Käytännössä olen vastuussa minulle nimetyistä asiakkuuksista. Tehtävänäni on toimia ikään kuin tuotannon ja asiakkaan sekä tuotannon ja myynnin välissä. Työhöni kuuluu muun muassa sopimusten hallintaa ja seurantaa sekä projektien vetämistä. Huolehdin muun muassa tiedonkulusta asiakkaan ja yrityksemme välillä, kehitän ja seuraan asiakkuutta, sekä ohjaan resurssitarpeita.

Työnkuvani on muuttunut paljon vuosien varrella. Olin 19-vuotias kun tulin Gasumille kesätöihin. Olin juuri valmistunut ammattikoulusta puuseppälinjalta, enkä tiennyt juuri mitään kaasualasta ja sen mahdollisuuksista. Sitä ennen työskentelin rakennusalalla.  Sain kesän jälkeen töille jatkoa ja pian kirjoitin vakituisen työsopimuksen kaasuasentajan nimikkeellä. Alaa ei voi varsinaisesti opiskella koulussa, joten opin käytännössä kokeneemmilta asentajilta sekä töitä tekemällä.

Nelisen vuotta sitten päätin jatkaa kouluttautumista. Suoritin kone- ja tuotantotekniikan insinööritutkinnon Hämeen ammattikorkeakoulussa täysipäiväisen kaasuasentajan työni ohella. Valmistuin insinööriksi viime kesänä. Kaasusasennustyöt olivat tulleet hyvin tutuiksi kahdeksan vuoden aikana, joten olin innoissani, kun sain mahdollisuuden haastaa itseäni uusien tehtävien parissa. Koen, että asentajan taustastani on suurta hyötyä myös nykyisissä tehtävissäni.

Työni Gasumilla on ollut aina monipuolista, haastavaa ja palkitsevaa. Pidin jo kaasuasentajana siitä, että kaasualalla saa tehdä monipuolisia ja haastavia töitä erilaisten kaasun liittyvien toimien parissa. 

Viihdyn työssäni myös siksi, että Gasum panostaa aidosti kestävään energiantuotantoon ja ympäristöystävällisiin vaihtoehtoihin. Olen aina arvostanut paljon ympäristöä ja luontoa, joten teen mielelläni työtä yhtiössä, joka pyrkii vaikuttamaan siihen, että se pysyy kunnossa myös jatkossa. Toivon, että jatkossa yhä useampi teollisuuskäyttäjäkin siirtyisi kestävän energian polulle.

On ollut hienoa seurata läheltä, miten Gasum on investoinut biokaasun tuotantoon. Biokaasussa on valtavasti potentiaalia, vaikka maakaasukin on kivihiiltä tai öljyä ympäristöystävällisempi vaihtoehto.