Mirjam Scheinin Gasum

Energiakysymyksiä ratkaisemassa

Juristi Mirjam Scheinin tiesi jo valmistuessaan haluavansa töihin energia-alalle. Syksyllä 2018 hän siirtyi asianajotoimistosta Gasumin juristiksi.

Kiinnostuin jo oikeustieteitä opiskellessani ympäristöoikeudesta ja sen myötä ilmastokysymyksistä ja energia-alasta. Energia-alaan liittyvät kysymykset ovat yksi isoimpia ratkaistavia asioita ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Gasum oli minulle entuudestaan tuttu, ja tiesin yrityksen työskentelevän päästöttömän tulevaisuuden puolesta. Kun minulle tarjoutui mahdollisuus täällä työskentelyyn, tartuin siihen heti.

Vastaan työssäni Gas & Power Sales -liiketoimintayksikön juridisista asioista. Olen osa Gasumin legal teamiä, mutta työni teen käytännössä liiketoiminnan kanssa. Työni on erittäin monipuolista, eikä vastaan tule kahta samanlaista päivää. Gasum on osa päästöttömän tulevaisuuden parempia ratkaisuja, mikä tekee työstäni myös palkitsevaa. Erityisen paljon iloa työhöni tuo se, että saan olla mukana hankkeissa, joiden myötä meillä kaikilla on puhtaampi tulevaisuus.

Olen oppinut Gasumilla tietenkin paljon uutta energia-alasta. Vaikka työskentelin energiakysymysten parissa jo aiemmassa työssäni, pääsee liiketoimintaan aivan eri tavalla sisään alan yrityksessä. Työni on myös erittäin kansainvälistä. Vaikka koko tiimimme istuu Suomessa Espoon toimistolla, teen jatkuvasti töitä pohjoismaiden kollegoideni kanssa. Kansainvälisyys on toisaalta myös luonnollista, koska päästötavoitteet eivät koske pelkästään Suomea vaan koko maailmaa.