Ville Pesonen

Herkällä korvalla asiakasta kuunnellen

Jaa:

Ville Pesonen seuraa mielenkiinnolla poliittisten päätösten ja ympäristöasioiden aiheuttamaa myllerrystä energia-alalla.

Taustani on väkevästi energia-alalla, sillä työskentelin urani alussa useita vuosia pohjoismaisessa sähköpörssissä, Nord Poolissa. Sen jälkeen toimin myynti- ja markkinointijohtajana Accountor Groupissa sekä Iltalehden mediamyynnin johdossa Alma Medialla. Energia-alan ulkopuolelta sain uusia näkökulmia myynnin ja markkinoinnin tekemiseen sekä johtamisen riemuihin ja päänsärkyihin.

Siirryin Gasumille töihin tammikuussa 2016. Nyt tehtävänäni on huolehtia maakaasuliiketoimintayksikkömme asiakkaista kokeneen huippuporukan kanssa. Paluu energia-alalle melkein kymmenen vuoden jälkeen on kuin olisi luokkakokoukseen tullut: tutut nimet ja naamat ovat muutaman vuoden vanhempina tulleet vastaan entuudestaan tutuissa paikoissa.

Energiatoimiala on kokenut suuria muutoksia. Alalla eletään mielenkiintoista murroksen aikaa myös ympäristöasioiden suhteen. Maakaasun käyttö on Suomessa valitettavasti viime vuosien aikana vähentynyt toimintaympäristössä tapahtuneiden, hintakilpailukykyämme heikentävien muutosten myötä. Tavoitteenamme onkin pysäyttää tämä kehitys ja kasvattaa kaasun osuutta polttoainevalikoimassa.

Maakaasu on mielenkiintoinen myytävä. Tuote on moneen muuhun polttoaineeseen verrattuna aina tasalaatuista priimatavaraa, sitä on logistisesti helppoa ja turvallista tuoda perille, eikä se vaadi isoja varastoja. Maakaasun ainoana maahantuojana ja tukkumyyjänä olemme Suomessa vahvan lainsäädännön ja sääntelyn alla, eikä käytössämme nykyisellään ole aivan kaikkia keinoja tuotteen kaupallistamiseen. Maakaasumarkkinalaki on kuitenkin uudistumassa parin seuraavan vuoden aikana, ja uusi lakiesitys on edeltäjäänsä markkinalähtöisempi.

Kuluvan kevään aikana käymme hinnoittelutyöpajoissa avointa keskustelua asiakkaidemme kanssa ja etsimme yhdessä parhaita mahdollisia toimintatapoja. Näin pyrimme ymmärtämään paremmin asiakkaidemme arkea sekä mahdollisuuksiamme olla avuksi.