Tankkaa puhtaasti kotimaista 89€/kk

Tankkaa huoletta kotimaista 89€ / kk

Nyt voit tankata uusiutuvaa biokaasua huoletta kiinteään kuukausihintaan.

Lue lisää
Content image

Kokemuksia kaasuautoilusta

Kaasuautobuumi laajenee autoilija kerrallaan. Tapasimme neljä kuskia eri puolilta Suomea ja kysyimme, miksi he päättivät hankkia kaasuauton ja millaista sillä on ajella. Tutustu tarinoihin!


12.12.2018

Biokaasun avulla kohti vuoden 2045 hiiletöntä liikennettä

Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä julkaisi tänään loppuraporttinsa keinoista, joilla liikenteen kasvihuonekaasupäästöt voidaan pidemmällä aikavälillä poistaa kokonaan. Työryhmä nostaa biokaasun merkittäväksi osaksi ratkaisua kasvihuonekaasujen vähentämisessä. Energiamäärällä mitattuna biokaasua olisi liikennekäytössä vuonna 2045 yhtä paljon kuin biodieseliä ja biokaasulla kulkisi satoja tuhansia autoja ja raskasta kalustoa.

Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmän tänään julkaisemassa loppuraportissa tarkastellaan, miten liikenteen kasvihuonekaasupäästöt voidaan pidemmällä aikavälillä poistaa. Suomen kasvihuonepäästöistä viidennes tulee tällä hetkellä liikenteestä. Tieliikenteen osuus kotimaan liikenteen päästöistä on peräti 93 prosenttia.  

”On hienoa, että kaasu nostettiin raportissa esiin yhtenä keskeisenä keinona vähentää liikenteen päästöjä. Hiilettömään liikenteeseen pääsemiseksi meidän on otettava kaikki keinot käyttöön pian heti seuraavien hallituskausien aikana: autokannan on uudistuttava ja vaihtoehtoisten käyttövoimien yleistyttävä. Työryhmä nosti biokaasun sähkön ja biopolttoaineiden rinnalle tasaveroisena liikennekäytössä vuonna 2045. Kotimaisen biokaasun tuotantoa on lisättävä huomattavasti, jotta päästövähennystavoitteisiin päästään”, Gasumin biokaasutuotteiden ja -ratkaisujen johtaja Matti Oksanen kuvaa työryhmän työtä.

Loppuraportissa esitetään laaja joukko toimenpiteitä erilaisista taloudellisista ohjauskeinoista investointeihin ja informaatio-ohjaukseen. Keskeisimpiä tavoitteita tulee olla saada autolla liikkumisen suoritteen kasvu taittumaan, merkittävän paljon nykyisiä suunnitelmia nopeampi ajoneuvokannan uudistuminen sekä biopolttoaineiden ja biokaasun osuuden nopea kasvu.

Biokaasu on merkittävä vaihtoehto kasvihuonekaasujen vähentämisessä

Työryhmä näki biokaasun roolin hiilettömään liikenteeseen pääsemiseksi erittäin tärkeänä: biokaasu olisi sähkön rinnalla merkittävä käyttövoimavaihtoehto kasvihuonekaasujen vähentämisessä vuonna 2045. Energiamäärällä mitattuna biokaasua olisi liikennekäytössä vuonna 2045 lähes yhtä paljon kuin uusiutuvaa dieseliä eli noin 10 TWh. Tämä tavoite tarkoittaa tuotantokapasiteetin noin kymmenenkertaistamista nykyhetkeen, jossa Suomessa tuotetaan vasta noin 1 TWh biokaasua vuodessa.

”Biokaasulla on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonepäästöjä jopa 85 prosenttia verrattuna perinteisiin polttoaineisiin. Uusiutuvaa kotimaista biokaasua tuotetaan esimerkiksi biohajoavista jätteistä, jätevesilietteestä sekä teollisuuden ja maatalouden sivuvirroista. Biokaasun tuotanto edustaa myös kiertotaloutta parhaimmillaan, sillä valmistuksen sivutuotteena syntyviä kierrätysravinne- ja lannoitetuotteita voidaan käyttää niin teollisuuden kuin maatalouden tarpeisiin mikä vähentää entisestään päästökuormitusta.”, Oksanen kuvaa biokaasun hyötyjä.

Suomen teille tarvitaan lisää kaasuautoja

Työryhmän tavoitteeseen pääsemiseksi kaasuautojen määrää tulisi Suomessa kasvattaa merkittävästi. Suomen teillä tulisi olla noin 130 000 kaasuautoa vuonna 2030 ja noin 250 000 kaasuautoa vuonna 2045. Raskaassa kalustossa tavoitteet ovat noin 6 000 kaasuautoa vuonna 2030 ja peräti noin 22 000 vuonna 2045. Kaasukäyttöisiä pakettiautoja tarvittaisiin vastaavasti 14 000 ja 41 000 kappaletta.

Ajoneuvokannan uusiutumista voidaan vauhdittaa mm. polttoaineverolla ja hankintatuella vähäpäästöisille ajoneuvoille. Myös auto- ja ajoneuvoveron päästöporrastuksella voidaan vahvistaa polttoaineveron ja hankintatukien vaikutusta.

”Työryhmä tunnisti, että biokaasumarkkinan rakentumiseen tarvitaan jatkossakin ennustettavuutta ja antoi selkeän signaalin biokaasun verottomuuden jatkamisesta. Puhtaan raskaan kaluston määräaikaisilla hankintatuilla voidaan myös nopeuttaa päästöjen vähentämistä. Kaasuautojen hankintakustannus ja käyttökustannukset ovat hyvinkin kilpailukykyiset jo nyt kun sähköistymisestä vasta odotetaan mahdollisuutta myös aivan tavallisille ihmisille.”, Oksanen kuvaa työryhmässä käytyä keskustelua.

Kaasun jakeluinfrastruktuurin tulee vastata asiakkaiden tarpeita

Myös kaasun jakeluinfrastruktuurin tulee olla työryhmän mukaan asiakastarpeita vastaavassa kunnossa. Tämän vuoksi tuet jakeluinfrastruktuurin kehittämiseen Suomessa ovat ainakin alkuvaiheessa tarpeen.

Gasum on jo vuosia rakentanut pohjoismaista kaasumarkkinaa selkein toimenpitein. Liikennesektorilla on keskeinen rooli yhtiön strategiassa ja se on lisännyt kaasutankkausasemien määrää Suomessa. Yhtiöllä on suunnitelmissa rakentaa lähivuosina kaiken kaikkiaan noin 50 raskaan liikenteen asemaa Suomeen, Ruotsiin ja Norjaan. Uudet tankkausasemat sijoitetaan logistiikkatoimintojen kannalta keskeisiin solmukohtiin, ja ne tukevat raskaan liikenteen liikkumista vähäpäästöisellä kaasulla pohjoismaissa.

 

Lisätiedot

Matti Oksanen, johtaja, tuotteet ja ratkaisut, biokaasu, Gasum
puh. 040 483 6035, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.fi.

Lue lisää
10.12.2018

Gasum vahvistaa asemaansa Pohjoismaiden johtavana LNG-toimittajana

LNG-yhtiö Skangas vaihtaa nimensä Gasumiksi. Nimenvaihdos vahvistaa Gasumin brändiä Pohjoismaissa ja yhtiön asemaa alueen johtavana nesteytetyn maakaasun (LNG) tarjoajana. Gasum toimii jatkossa saman vahvan brändin alla kaikissa Pohjoismaissa.

Energiayhtiö Gasum kasvatti omistusosuuttaan Skangasista 70 prosentista 100 prosenttiin lokakuussa 2018. Hankinta on osa Gasumin strategiaa, jonka ytimessä on kehittää pohjoismaista kaasumarkkinaa ja LNG-infrastruktuuria.

”Haluamme toimia suunnannäyttäjinä ja viedä Pohjoismaita kohti puhtaampaa huomista yhden vahvan brändin alla. Gasum-konserniin nyt integroitava Skangas parantaa mahdollisuuksiamme rakentaa ja kehittää pohjoismaista kaasuinfrastruktuuria ja vastata kasvavaan kysyntään. Tarve puhtaammille polttoaineratkaisuille sekä teollisuudessa että liikenteessä on merkittävässä kasvussa, ja vähäpäästöisistä polttoaineista LNG on kaikkein kilpailukykyisin vaihtoehto. Tarjoamme jatkossakin asiakkaillemme pohjoismaissa palveluita yhtä mutkattomasti kuin ennenkin”, kertoo Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen.

Yritystunnukset tai yhteystiedot eivät vaihdu. Uudet yritykset ovat nimeltään Gasum AS, Gasum LNG Production AS, Gasum LNG Oy ja Gasum LNG AB. Yrityksistä kaksi ensimmäistä ovat norjalaisia, seuraava suomalainen ja viimeinen ruotsalainen.

 

Lisätietoja:

Olga Väisänen, viestintäjohtaja, Gasum
Puhelin: +358 40 554 0578, etunimi.sukunimi@gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan ja energiamarkkinoiden asiantuntija. Yhdessä kumppaniensa kanssa Gasum edistää kehitystä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa sekä maalla että merellä. www.gasum.com

Lue lisää
30.11.2018

GasCard-kortilla tankatessa yhden prosentin alennus vuoden 2019 alusta alkaen

Palvellaksemme asiakkaitamme entistä paremmin, tarjoamme uuden edun nykyisille kaasuautoilijoille: autoilija saa 1 % alennuksen voimassa olevasta hinnasta Gasumin tankkausasemilla maksaessaan GasCard-kortilla 1.1.2019 lähtien.

Palvellaksemme asiakkaitamme entistä paremmin, haluamme tarjota uuden edun nykyisille GasCard-kortin haltijoille: yksityisasiakkaat saavat 1 % alennuksen voimassa olevasta polttoaineen hinnasta Gasumin tankkausasemilla GasCard-kortilla maksaessasi 1.1.2019 lähtien. Alennus ei koske kiinteähintaisen sopimuksen omaavia yksityisasiakkaita eikä yritysasiakkaita.

Uusi alennus tulee automaattisesti käyttöön

Alennuksen käyttöönottaminen ei vaadi asiakkaalta toimenpiteitä. Uusi alennus tulee automaattisesti käyttöön kaikkiin GasCard-kortteihin vuoden alussa. Postitamme päivitetyt GasGard-korttisopimusehdot kaikille yksityisasiakkaille joulukuun aikana.

Uudet asiakkaat voivat hakea GasCard-korttia helposti ja vaivattomasti sivuiltamme. Olemassa olevat asiakkaat voivat tilata uuden GasCard-kortin rikkoutuneen tai kadonneen tilalla asiakaspalvelustamme.

Biokaasu on kotimainen polttoaine

Biokaasua tuotetaan kiertotalouden periaatteiden mukaisesti esimerkiksi kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä. Biokaasun liikennekäytössä syntyy vain murto-osa lähipäästöjä, kuten typenoksideja ja pienhiukkaspäästöjä. Gasumin liikennebiokaasulle on myönnetty ympäristöystävällisyydestä ja kotimaisuudesta kertovat Joutsenmerkki ja Avainlippu-tunnus.

Kiinnostaako kaasuautoilu? Mistä voit hankkia kaasuauton käytettynä? Miten kaasulaitteiston jälkiasennus toimii? Tutustu hankintaoppaaseen

Lue lisää
Content image

Tilaa tankkausasemien huoltotiedotteet tekstiviestinä

Tiesithän, että voit nyt tilata tiedon Gasumin kaasutankkausasemien käyttö- ja huoltokatkoista tekstiviestinä suoraan puhelimeesi? Näin varmistat huolettoman autoilun!