Tankkaa puhtaasti kotimaista 89€/kk

Tankkaa huoletta kotimaista 89€ / kk

Nyt voit tankata uusiutuvaa biokaasua huoletta kiinteään kuukausihintaan.

Lue lisää
Content image

Kokemuksia kaasuautoilusta

Kaasuautobuumi laajenee autoilija kerrallaan. Tapasimme neljä kuskia eri puolilta Suomea ja kysyimme, miksi he päättivät hankkia kaasuauton ja millaista sillä on ajella. Tutustu tarinoihin!


22.10.2018

Gasum vahvasti mukana energia-alan suurimmassa tapahtumassa

Gasum on mukana vuoden suurimmassa energia-alan tapahtumassa, Energia 2018 -messuilla, Tampereella 23.–25.10.2018. Ajankohtainen tapahtuma kerää yhteen koko energia-alan toimijat. Messuilla ovat esillä uusimmat teknologiat, laitteet ja ratkaisut sekä runsas määrä laadukasta asiantuntijaohjelmaa. Tapahtumassa Gasum ottaa osaa ilmastokeskusteluun ja esittelee vähäpäästöisten biokaasun, maakaasun ja nesteytetyn maakaasun (LNG) roolia energia-alalla kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa.

Gasum tarjoaa energia-alan toimijoille monipuolista ja päivänpolttavaa messuohjelmaa. Kuten hiljattain julkaistu YK:n alaisen ilmastopaneeli IPCC:n raportti osoittaa, myös yritysten on tehtävä mittavia toimenpiteitä ilmaston lämpenemisen estämiseksi. Energia-ala on tässä merkittävässä roolissa ja uusia vähäpäästöisiä polttoaineita esimerkiksi liikenteen tarpeisiin on kehitettävä edelleen.

Energia 2018 -messuilla Gasumin asiakkaat saapuvat osastolle kertomaan kokemuksiaan biokaasun, maakaasun ja LNG:n käytöstä; millaisia hyötyjä uuden energiamuodon valinta on yritykselle tuonut ja miten kaasun katkeamatonta käyttöä on tuettu. Messuvieraille Gasumin pisteellä tarjotaan puhtaasti kotimaisella biokaasulla paahdettua Pauligin kahvia. Esillä on myös Skoda Octavia G-TEC -kaasuauto. 

Gasumin asiantuntijat esiintyvät messujen ohjelmalavoilla joka päivä. Puheenvuoroissa esitellään energia-alan tulevaisuuden näkymiä. Aiheiksi nousevat maakaasun ostaminen vuonna 2020, biokaasun hyödyntäminen kiertotaloudessa ja biokaasun suosion kasvu liikennepolttoaineena sekä LNG:n hyödyt ja saatavuus teollisuudelle. 

Tapahtuma järjestetään Tampereen Urheilu- ja messukeskuksessa 23.–25.10.2018. Gasumin osasto A324 sijaitsee messukeskuksen A-hallissa.

Ohjelma Gasumin osastolla A324

Ti 23.10.
10:00 Kangasalan Lämpö Oy, Pekko Lehtonen, toimitusjohtaja

Ke 24.10.
10:00 Suomen Teollisuuden Energiapalvelut – STEP Oy, Antti Kokko, Head of Sales
11:00 Kotkamills Oy, Eveliina Lukkarinen, Head of Technical Customer Service
12:45 Wigren, Keijo Vataja, toimitusjohtaja
15:30 Kouvolan Lakritsi, Timo Nisula, lakutehtailija

To 25.10.
13:30 Kaslink, Susanna Kallio, markkinointijohtaja

Gasum ohjelmalavoilla

Ti 23.10. 
10:20 Gasum ja maakaasun ostaminen vuonna 2020. Ville Pesonen, myyntijohtaja. Verso-lava
12:40 Kiertotaloutta kannattavasti biokaasuliiketoiminnalla. Jussi Rinttilä, myyntijohtaja. Verso-lava
13:40 Biokaasu liikennepolttoaineena huimassa kasvussa. Heidi Kuoppala, myyntipäällikkö. Verso-lava

Ke 24.10. 
13:20 Kiertotaloutta kannattavasti biokaasuliiketoiminnalla. Olli Nevalainen, tuotepäällikkö. Verso-lava
14:40 LNG:n saatavuus Suomessa ja edut teollisessa käytössä. Jouni Bedda, myyntipäällikkö, Skangas. Voima-lava
15:00 Biokaasu liikennepolttoaineena huimassa kasvussa. Ville Sipponen, myyntipäällikkö. Verso-lava

To 25.10.
10:00 Kiertotaloutta kannattavasti biokaasuliiketoiminnalla. Jan Reiners, asiakkuuspäällikkö. Verso-lava
12:40 Biokaasu liikennepolttoaineena huimassa kasvussa. Jani Arala, myyntiyksikön päällikkö. Verso-lava

Olga Väisänen
johtaja, viestintä, Gasum
p. 040 554 05 78, olga.vaisanen@gasum.com

https://www.gasum.com/energiamessut-2018/

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua ja edistää kiertotaloutta käsittelemällä jätteitä sekä tuottamalla biokaasua ja kierrätysravinteita Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiö tarjoaa energiaa sähkön ja lämmöntuotantoon, teollisuudelle sekä maa- ja meriliikenteelle. Gasum on Pohjoismaiden johtava biokaasun tarjoaja. Yhtiöllä on kaasutankkausasemaverkosto, joka palvelee myös raskasta kalustoa. Tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) Pohjoismaiden markkinoiden johtava toimija. Yhtiö jatkaa LNG:n aseman ja infrastruktuurin vahvistamista ja toimittaa LNG:tä merenkulun, teollisuuden ja raskaan liikenteen tarpeeseen Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Gasum-konsernissa työskentelee noin 400 henkeä, Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2017 oli 925 milj. euroa. Gasum on 100 prosenttisesti Suomen valtion omistama yhtiö.

Lue lisää
19.10.2018

Haluatko tankata biokaasua kiinteällä kuukausihinnalla? Jätä korttihakemus vuoden loppuun mennessä

Gasumin suosittu kiinteähintainen biokaasun tankkauskampanja päättyy 31.12.2018. Kampanjan eduista pääsee nauttimaan jättämällä GasCard-korttihakemuksen Gasumin asiakaspalveluun viimeistään vuoden loppuun mennessä. Kaasu on myös normaalihintaisena edullinen polttoaine suhteessa muihin polttoaineisiin.

Gasumin suosittu Kiinteähinta-kampanja päättyy ehtojen mukaisesti 31.12.2018. Kampanjaetuna yksityisasiakkaat ovat voineet tankata biokaasua 89 euron kiinteällä kuukausihinnalla kaikilla Gasumin tankkausasemilla. Kampanjan saa vielä käyttöönsä jättämällä GasCard-korttihakemuksen asiakaspalveluun viimeistään vuoden loppuun mennessä.

Kampanjan piiriin kuuluvat:

  • Autoliikkeistä tilatut uudet henkilöautot (autolla on ajettu enintään 6 000 km tai sen ensimmäisestä käyttöönotosta on alle 6 kuukautta)

  • Yksityisesti tai autoliikkeen toimesta ulkomailta maahantuodut, Suomeen ensi kertaa rekisteröitävät kaasukäyttöiset henkilöautot, joiden alkuperäinen käyttöönotto on tapahtunut aikaisintaan 1.1.2010 (EURO5) tai myöhemmin sekä

  • Kaasulaitteiden jälkiasennukset aikaisintaan 1.1.2003 (EURO4) tai myöhemmin käyttöönotettuihin henkilöautoihin.

Jos uuden kaasuauton luovutus ajoittuu vuoden 2019 puolelle, kiinteä kuukausihinta tulee erikseen ottaa käyttöön aktivointilomakkeella. Kiinteä kuukausihinta on aktivoitava käyttöön viimeistään kuuden kuukauden kuluessa GasCard-kortin hakemisesta.

Tutustu kampanjaehtoihin

Biokaasu on edullinen ja vähäpäästöinen polttoaine

Biokaasua tuotetaan kiertotalouden periaatteiden mukaisesti esimerkiksi kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä. Biokaasun liikennekäytössä syntyy vain murto-osa lähipäästöjä, kuten typenoksideja ja pienhiukkaspäästöjä. Gasumin liikennebiokaasulle on myönnetty ympäristöystävällisyydestä ja kotimaisuudesta kertovat Joutsenmerkki ja Avainlippu-tunnus.

Kaasu on kiinteän kampanjahinnan ulkopuolellakin edullinen polttoaine suhteessa muihin polttoaineisiin. Maakaasun vertailulitrahinta on lokakuussa 0,827 €/l ja biokaasun 0,929 €/l.

Jos keskikokoista henkilöautoa* tankkaa 10 eurolla, pääsee bensiinillä 133 kilometriä ja dieselillä 181 kilometriä, kun taas biokaasulla pääsee 197 kilometriä ja maakaasulla jopa 221 kilometriä.

Olisiko seuraava autosi kaasuauto? Tutustu kaasuauton hankintaoppaaseen.

* Keskikulutus: 4,9 l bensiiniä / 3,9 l dieseliä / 3,5 kg kaasua. Polttoainehinta: bensiini 1,54 €/l, diesel 1,45 €/l, biokaasu 1,45 €/kg ja maakaasu 1,29 €/kg. Bensiinin ja dieselin hintatiedot pk-seudun keskihinnan mukaan 19.10.2018. www.polttoaine.net

Lue lisää
17.10.2018

Gasum julkisti raskaan liikenteen mittavan tankkausasemaverkoston investointiohjelman Q3 2018

Gasum-konsernin osavuosikatsaus 1.1.–30.9.2018

Taloudellista kehitystä kuvaavat tunnusluvut 

• Liikevaihto 827,4 miljoonaa euroa, jossa kasvua 22,5 % (675,7 milj. euroa)
• Maakaasuliiketoiminnan myynti 613,2 miljoonaa euroa (497,8 milj. euroa)
• LNG-liiketoiminnan myynti 176,8 miljoonaa euroa (140,5 milj. euroa)
• Biokaasuliiketoiminnan myynti 35,5 miljoonaa euroa (35,4 milj. euroa)
• Liikevoitto 93,0 miljoonaa euroa, jossa kasvua 20,0 % (77,5 milj. euroa)

Gasum-konsernin toimitusjohtaja Johanna Lamminen kommentoi vuoden 2018 kolmatta neljännestä: 

”Konsernimme taloudellinen tulos parani tarkastelujaksolla odotustemme mukaisesti. Liikevaihtomme kasvoi 22,5 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna, ollen 827,4 miljoonaa euroa ja liikevoittomme oli 93,0 miljoonaa euroa.

Ilmastonmuutoksen torjunta edellyttää siirtymistä hiili- ja öljypohjaisista vaihtoehdoista puhtaampiin ratkaisuihin, ja tämä kasvattaa vauhdilla kaasun kysyntää. Panostamme tulevina vuosina merkittävästi pohjoismaisen kaasumarkkinan ja -infrastruktuurin kehittämiseen.

Vahvistamme jatkuvasti kyvykkyyttämme tarjota monipuolisia, kilpailukykyisiä ja helposti saatavilla olevia kaasuratkaisuja asiakkaillemme Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Erityisesti liikenteessä kysyntä puhtaammille kaasuratkaisuille kasvaa merkittävästi. Liikenne tuottaa noin viidenneksen EU:n kasvihuonepäästöistä ja tästä neljänneksen aiheuttaa jakelu- ja raskas liikenne. Vastataksemme kasvavaan kysyntään olemme ottaneet yhdeksi strategiseksi painopisteeksemme puhtaiden vaihtoehtojen tarjoamisen liikenteessä.

Syyskuussa julkistimme mittavan suunnitelman laajentaa raskaan liikenteen tankkausasemaverkostoa noin 50 asemalla Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Uudet tankkausasemat sijoitetaan kuljetusliikenteen virtojen kannalta keskeisiin solmukohtiin, ja ne mahdollistavat nesteytetyn maa- ja biokaasun käytön merkittävän lisäämisen raskaassa liikenteessä.

Toinen tärkeä askel pohjoismaisen kaasumarkkinan kehittämiseksi oli elokuun lopulla vahvistettu yrityskauppa, jossa omistukseemme siirtyi Enegian energiamarkkinapalveluiden liiketoiminta. Kaupan myötä voimme laajemmin palvella asiakkaitamme Pohjoismaissa.

Samaan aikaan jatkamme valmistautumista kaasumarkkinoiden avautumiseen Suomessa vuoden 2020 alusta.”

Lue osavuosikatsaus Q3 2018 >

Lisätietoja:
Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum 
puh. +358 20 44 78 661
(Henna Walker, johdon assistentti)
etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka yhdessä kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.fi.

Lue lisää
Content image

Tilaa tankkausasemien huoltotiedotteet tekstiviestinä

Tiesithän, että voit nyt tilata tiedon Gasumin kaasutankkausasemien käyttö- ja huoltokatkoista tekstiviestinä suoraan puhelimeesi? Näin varmistat huolettoman autoilun!