Tankkaa puhtaasti kotimaista 89€/kk

Tankkaa puhtaasti kotimaista 89€/kk

Tutustu
Content image

Tilaa tankkausasemien huoltotiedotteet tekstiviestinä

Tiesithän, että voit nyt tilata tiedon Gasumin kaasutankkausasemien käyttö- ja huoltokatkoista tekstiviestinä suoraan puhelimeesi? Näin varmistat huolettoman autoilun!13.03.2018

Gasum julkaisi taloudellisen katsauksen, yritysvastuuraportin ja yritystarinan 2017

Gasum julkaisi taloudellisen katsauksen tilikaudelta 1.1.–31.12.2017 sekä yritysvastuuraportin ja yritystarinan.

Vuonna 2017 Gasum otti jälleen määrätietoisesti askeleita kohti puhtaampaa huomista. Laajennuimme Ruotsin biokaasumarkkinoille, jatkoimme innovatiivisten kiertotalousratkaisujen kehittämistä kumppaneidemme kanssa sekä panostimme pohjoismaisen LNG-infrastruktuurin ja -markkinan kehittämiseen yhdessä tytäryhtiömme Skangasin kanssa. Aloitimme valmistautumisen vuoden 2020 alusta tapahtuvaan maakaasun tukku- ja vähittäismarkkinoiden avaamiseen yhdessä asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa.

Taloudellinen katsaus sisältää hallituksen toimintakertomuksen, tilinpäätöksen, tilintarkastuskertomuksen sekä hallinnointiperiaatteet.

Yritysvastuuraportissa ja -tarinassa kerromme, mitä kaikkea Gasum on, miten edistämme kestävää kehitystä ja rakennamme uutta Gasumia.

Lataa raportit:

Lisätietoja:
Anna-Sofia Malmi, viestintäpäällikkö, Gasum
puh. 050 4690 114, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Lue lisää
01.03.2018

Gasumin vuoden 2018 ensimmäinen uusi kaasutankkausasema avautui IKEA-tavaratalon yhteyteen Espoossa

Kaasuautoilu on voimakkaassa kasvussa Suomessa. Gasum avasi vuoden 2018 ensimmäisen uuden kaasutankkausaseman Espoon Lommilaan IKEA-tavaratalon yhteyteen. Uusi tankkausasema on osa Gasumin ja IKEA Suomen kiertotalousyhteistyötä, jossa Suomen IKEA-ravintoloiden ruokahävikistä tuotetaan biokaasua. Samalla IKEA-tavaratalojen yhteyteen rakennetaan kaasutankkausasemia, mikä mahdollistaa biokaasun hyödyntämisen polttoaineena IKEA Suomen oman toiminnan, kuljetuskumppaneiden sekä kuluttajien osalta.

Kaasuautojen määrä on Suomessa ennätyksellisessä kasvuvauhdissa, ja Gasum edistää puhtaampaa liikennettä laajentamalla bio- ja maakaasun tankkausasemaverkostoa. Lähivuosien aikana yhtiön suunnitelmissa on avata kaikkiaan 35 uutta tankkausasemaa Suomeen, joista seitsemän on jo avattu. Parhaillaan uusia kaasutankkausasemia suunnitellaan muun muassa pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Ouluun, Lahteen, Seinäjoelle ja Kuopioon.

Gasumin ja IKEA Suomen yhteistyön myötä kaikkien Suomen IKEA-ravintoloiden ruokahävikistä aletaan tuottaa biokaasua. Lisäksi yhteistyön tavoitteena on lisätä ympäristöystävällisen liikennekaasun jakelua niin kuluttajien kuin yritysten tarpeisiin Suomen IKEA-tavaratalojen yhteydessä. Espoon Lommilaan avattu kaasutankkausasema on maailman ensimmäinen IKEA-tavaratalon yhteyteen avattu kaasutankkausasema. IKEA-tavaratalot Suomessa ovat ensimmäisiä IKEA-yksiköitä, joiden yhteyteen rakennetaan kaasutankkausasema.

”Ensisijaisesti haluamme vähentää ruokahävikkiä IKEA-ravintoloissa, mutta nyt vähäinenkin ruokajäte menee hyötykäyttöön. Gasumin kanssa tehtävä yhteistyö mahdollistaa meille jälleen yhden tavan luoda parempaa arkea Suomessa”, sanoo IKEA Suomen vastuullisuuspäällikkö Tiina Suvanto.

Biokaasun kysyntä liikenteen polttoaineena kasvaa vauhdilla. Viime vuonna Suomeen rekisteröityjen kaasuautojen määrä oli noin kolme kertaa edellisvuotta suurempi. Ennen vuotta 2017 kaasuautoja oli käytössä vajaa 2 000 kappaletta, kun nyt autoja on jo noin 3 500. Kaasuajoneuvojen määrä kasvaa kaikissa ajoneuvoluokissa. Liikennekäytössä biokaasu vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia. Suomessa tuotettu biokaasu on siis helppo ja edullinen tapa vähentää liikenteen hiilidioksidi- ja pienhiukkaspäästöjä.

”Biokaasun odotetaan olevan tärkeä osa tulevaisuuden liikenteen energiaratkaisuja. Valtio on edistänyt biokaasun liikennekäyttöä merkittävästi muun muassa energiakärkihanketuella. Kaasun tuotantoa lisäämällä ja tankkausasemaverkostoa laajentamalla voidaan kaasuautoilun edellytyksiä parantaa”, sanoo Suomen maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Kiertotalouden avulla puhtaampia ratkaisuja yritysten käyttöön

IKEA-ravintoloiden ruokahävikin hyödyntäminen raaka-aineena biokaasun tuotannossa ja tavaratalojen yhteyteen nousevat kaasutankkausasemat ovat esimerkki siitä, miten kiertotalous tulee osaksi kuluttajien elämää ja avaa yrityksille uusia mahdollisuuksia puhtaampaan toimintaan. Uudet kaasutankkausasemat mahdollistavat ympäristöystävällisen biokaasun käytön tulevaisuudessa IKEA Suomen toiminnassa sekä IKEA-bussien, kuljetuskumppanien ja henkilöstön omassa liikennöinnissä.

”On mahtavaa, että ensimmäinen IKEA-tavaratalojen kaasutankkausasemista on nyt avautunut suomalaisille autoilijoille. Heillä on nyt entistä useampia mahdollisuuksia tankata kotimaista biokaasua ja puhdasta kaasua. Samalla IKEA saa hyödynnettyä ravintoloidensa ruokahävikin energiantuotannossa ja pääsee kasvattamaan liikennekaasun käyttöä logistiikassaan”, kertoo Gasumin biokaasuliiketoimintayksikön johtaja Jukka Metsälä.

Biojätteiden hyödyntäminen biokaasun tuotannossa sekä biokaasun ja kaasun käyttäminen liikenteen polttoaineena tarjoaa yrityksille oivan mahdollisuuden toteuttaa kiertotaloutta ja alentaa päästöjä toiminnassaan. Maakaasu on fossiilisista polttoaineista ympäristöystävällisin, sillä kaasun palaessa hiukkaspäästöt ovat hyvin pienet. Biokaasu on jätteistä ja sivuvirroista valmistettua uusiutuvaa energiaa, lisäksi sen tuotannossa syntyy orgaanisia ravinnetuotteita maatalouden ja teollisuuden tarpeisiin.

Kaasu on yrityksille käytännöllinen tapa vähentää liikennepäästöjä ja kaasuajoneuvomallisto laajenee jatkuvasti. Volvo, Iveco ja Scania esittelivät uudet kaasukäyttöiset rekkaveturimallit hiljattain ja myös uudet kaasubussimallit on otettu mielenkiinnolla vastaan. Lisäksi useat yritykset ovat lisänneet kaasuajonevojen määrää jakeluliikenteessä ja jäteautoissa. Suomen myydyimmät henkilöautomallit ovat jo saatavilla kaasuversioina, mikä lisää kuluttajien kiinnostusta kaasuvaihtoehtoon.

Tällä hetkellä Suomessa on lähes 40 kaasutankkausasemaa, joista Gasumin on 26.

Lisätietoja:

Jukka Metsälä, johtaja, biokaasu, Gasum Oy, puh. 040 5633 756, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum Oy, puh. 040 5540 578, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

IKEA Viestintä, pr.finland(a)IKEA.com, puh. 040 451 7856

Lue lisää
27.02.2018

Uusi kaasutankkausasema Espoon Lommilassa on avautunut – tervetuloa tankkaamaan

Lommilan kaasutankkausasema Espoossa on avautunut kaasuautoilijoiden käyttöön tiistaina 27.2.2018 osoitteessa Espoontie 21. Asema sijaitsee IKEA-tavaratalon yhteydessä.

Gasum on avannut IKEA-tavaratalon yhteyteen Espoon Lommilaan kaasutankkausaseman. Uudelta tankkausasemalta saa tankattua paineistettua bio- ja maakaasua polttoaineeksi henkilö-, jakelu-, jäteautoihin ja busseihin.

Gasumin ja IKEA Suomen yhteistyösopimuksen mukaisesti Suomen kaikkien IKEA-ravintoloiden ruokahävikistä tuotetaan ympäristöystävällistä biokaasua, ja samalla tavaratalojen yhteyteen rakennetaan Gasumin kaasutankkausasemat. Biokaasu on puhdas ja sataprosenttisesti uusiutuva kotimainen polttoaine, jota tuotetaan biohajoavista raaka-aineista, kuten kotien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä. Se on ainoa Suomessa myytävä liikennepolttoaine, jolle on myönnetty sekä pohjoismainen Joutsenmerkki että Avainlippu-tunnus.

Avajaistarjouksena edullista kaasua – vain 0,78€/kilo

Lommilan kaasutankkausasemalla on avajaistarjouksena bio- ja maakaasua torstaista 1.3. sunnuntaihin 4.3. asti alennettuun hintaan, vain 0,78 €/kilo. Kilohintaa vastaava vertailulitrahinta (ekv.) on 0,50 €/litra.

Lommilan kaasutankkausasema sijaitsee Espoossa IKEA-tavaratalon yhteydessä osoitteessa Espoontie 21. Tervetuloa tankkaamaan!

Lue lisää
Kaasuautokilpailu

Vuosi kaasuauton ratissa vakuutti

Espoolainen Raki Salmela voitti Gasumin Roadtrip-kilpailussa vuodeksi kaasukäyttöisen Audi A3 G-tronin. Miten vuosi sujui? Lue Rakin mietteitä kaasuauton ratin takaa.