Gasum Kaasuauto

Tankkaa puhtaasti kotimaista 89€/kk

Tutustu
Content image

Tilaa tankkausasemien huoltotiedotteet tekstiviestinä

Saamamme asiakaspalautteen pohjalta kehitämme tiedottamista tankkausasemien huoltokatkoista. Jatkossa voit tilata tiedon Gasumin kaasutankkausasemien käyttö- ja huoltokatkoista tekstiviestinä puhelimeesi.


Lue lisää
29.06.2017

Kaasuekosysteemi rakentuu – Oulun Jätehuolto ja Gasum tiivistävät yhteistyötä

Gasum Oy ja Oulun Jätehuolto Oy solmivat sopimuksen Gasumin Oulun biokaasulaitoksella tuotetun biokaasun käyttöön ja sen käsittelyyn liittyvästä yhteistyöstä.

Gasumin ja Oulun Jätehuollon yhteistyösopimus edistää kiertotalousratkaisuja Oulun alueella. Gasum toimittaa biojätteestä jalostettua biokaasua Oulun Jätehuollolle, joka toimittaa sitä liikenteelle uuden Oulun Jätehuollon rakennettavan kaasutankkausaseman kautta. Gasum rakentaa tankkausaseman yhteyteen kaasun kuljetuskonttien tankkauspisteen, joilla Gasum toimittaa biokaasua eri käyttökohteisiin Oulun alueella.

Kaasutankkausaseman lisäksi Oulun Jätehuolto rakentaa kaasun puhdistusyksikön, jolla yhtiö puhdistaa jätekeskukselta kerättyä kaatopaikkakaasua ja Gasumilta hankittavaa biokaasua teollisuuden tarpeisiin Oulun alueella. Gasumin Oulun biokaasulaitos tuottaa vuosittain noin 35 gigawattituntia biokaasua, joka vastaa noin 3 500 henkilöauton vuosittaista energiankulutuksen määrää.

Yhteistyösopimuksen avulla ja Oulun Jätehuollon investointien myötä Oulussa voi autoilijat jo loppukesästä tankata biokaasua sekä paikallinen teollisuus voi vaihtaa puhtaampaan energiaan eli kaatopaikkakaasusta ja biomassasta valmistettuun biokaasuun. Myös Gasum suunnittelee rakentavansa alueelle kaasuntankkausasemia, jotka luova pohjaa kaasun liikennekäytölle sekä julkisen liikenteen tarpeisiin.

”Olemme tehneet Oulun Jätehuollon kanssa kauan yhteistyötä, ja olemme iloisia siitä, että pääsemme nyt kehittämään toimintaamme edelleen eteenpäin ja rakentamaan yhdessä kaasuekosysteemiä Oulun seudulle. Tämä on taas yksi askel lähemmäs kohti tavoitteitamme vähähiilisestä yhteiskunnasta. Oulun seutu on tärkeä alue pohjoisessa Suomessa ja tuo uusia mahdollisuuksia käyttää kaasua. Näkisin mieluusti, että jopa linja-autoliikenne voisi Oulussa siirtyä kaasukäyttöisiksi,” kertoo biokaasun tuotantojohtaja Ari Suomilammi Gasumilta.

”Syvennämme mielellämme kiertotalousyhteistyötä Gasumin kanssa. Haluamme osaltamme olla mukana pienentämässä Oulun seudun hiilijalanjälkeä sekä edistää kiertotalouden ja kaasuekosystemiin kehittymistä. Uudet asemat tuovat paikallisille autoilijoille ja myös julkiselle liikenteelle mahdollisuuden siirtyä puhtaampaan kalustoon,” kertoo toimitusjohtaja Markku Illikainen Oulun Jätehuollosta.

Gasumin tarjoama biokaasu on uusiutuva ja kotimainen biopolttoaine. Biokaasun käyttäminen liikenteen polttoaineena on helppo tapa vähentää hiilidioksidi- ja pienhiukkaspäästöjä. Se on ainoa Suomessa myytävä liikennepolttoaine, jolle on myönnetty sekä pohjoismainen Joutsenmerkki että Avainlippu-tunnus. Ympäristöystävällisyyden lisäksi biokaasu on edullinen liikennepolttoaine.

Lisätietoja:
Ari Suomilammi, tuotantojohtaja, biokaasu, Gasum Oy
puh. 040 065 3351, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Markku Illikainen, toimitusjohtaja, Oulun Jätehuolto Oy
puh. 044 703 3950, etunimi.sukunimi(a)ojh.fi


Energiayhtiö Gasumlue lisää yhtiöstämme.

Oulun Jätehuolto on kunnallinen yhtiö, jonka toimialueella on yhteensä noin 300 000 asukasta 13 kunnan alueella. Oulun Jätehuolto huolehtii toimialueensa kuntien jätteenkäsittelystä, jäteneuvonnasta ja tiedottamisesta sekä edistää jätteen synnyn ehkäisyä, kierrätystä ja hyötykäyttöä. Lisäksi Oulun Jätehuolto tarjoaa toimialueensa jätteille turvallisen loppusijoituspaikan Ruskon jätekeskuksesta ja vastaa kuntien hyötyjätteiden ja vaarallisten jätteiden keräämisestä. Raahen kaupunki huolehtii itse hyöty- ja vaarallisista jätteistään sekä jäteneuvonnasta. Jätteenkuljetuksesta vastaavat yksityiset yritykset. www.oulunjatehuolto.fi 

Lue lisää
27.06.2017

Kaasua Poriin – Kaupungin ensimmäinen kaasutankkausasema vihittiin käyttöön

Porin ensimmäisen kaasutankkausaseman avajaisia vietettiin tänään tiistaina 27.6.2017. Porin Tiilimäessä Maamiehenkadulla sijaitseva Gasumin tankkausasema tarjoaa paineistettua bio- ja maakaasua henkilö-, jakelu- ja jäteautoille sekä busseille.

Porin ensimmäinen kaasutankkausasema avautui käyttöön Tiilimäessä Maamiehenkadulla. Gasum kehittää aktiivisesti bio- ja maakaasun tankkausasemaverkostoa ja avaa seuraavien vuosien aikana 35 uutta tankkausasemaa. Suunnitteilla on useita asemia muun muassa pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Ouluun ja Lahteen.

”Teemme töitä puhtaamman liikenteen puolesta, ja rakennamme tankkausasemaverkostoa nyt voimakkaasti. Kaasuautojen määrä Suomessa on ennätyksellisessä kasvuvauhdissa. Suomen teille halutaan yhä enemmän uusiutuvaa energiaa, ja biokaasu on yksi houkuttelevimmista vaihtoehdoista perinteisille polttoaineille. Porin aseman avautumista on odotettu jo kuumeisesti Satakunnassa. Uusi asema parantaa entisestään alueen kuluttajien ja yritysten mahdollisuuksia siirtyä biokaasun käyttöön. Tänä vuonna kaasua voi jo tankata myös uusilla paikkakunnilla Porin lisäksi Hämeenlinnassa, Jyväskylässä ja Vantaalla,” kertoo Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen.

"Porin kaupunki on Kohti hiilineutraalia kuntaa -verkoston suurin kuntajäsen. Näin ollen on selvää, että vähäpäästöisyys on tavoitteemme myös liikenteessä. Porin aseman avajaiset ovat tärkeä osa kaupungin vähäpäästöisen liikenteen avauksia tänä kesänä”, kertoo Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

Avajaistilaisuuteen osallistui myös ympäristöhuoltoalan asiantuntija Eerola-yhtiöt, joka on ensimmäisenä Suomessa siirtynyt ajamaan kotimaisella ja uusiutuvalla omista jätteistä tuotetulla biokaasulla.

”Olemme ylpeitä edelläkävijäasemastamme. Omista jätteistä tuotetulla biokaasulla ajaminen on meille luonnollinen tapa olla yrityksenä entistäkin ympäristöystävällisempi, ja lisäksi jätteiden hyödyntäminen liikenteessä tukee suomalaista työllisyyttä. Käytämme biokaasua sekä raskaassa että kevyessä kalustossamme”, kertoo Eerola-yhtiöiden toimitusjohtaja Pasi Eerola.

Tankkausasemat puhtaamman liikenteen puolesta

Gasumin tarjoama biokaasu on uusiutuva ja kotimainen biopolttoaine. Biokaasun käyttäminen liikenteen polttoaineena on helppo tapa vähentää hiilidioksidi- ja pienhiukkaspäästöjä. Se on ainoa Suomessa myytävä liikennepolttoaine, jolle on myönnetty sekä pohjoismainen Joutsenmerkki että Avainlippu-tunnus. Ympäristöystävällisyyden lisäksi biokaasu on edullinen liikennepolttoaine.


Lisätietoja:

Jukka Metsälä, johtaja, biokaasu, Gasum Oy, puh. 040 5633 756, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum oy, puh. 040 554 0578, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Lue lisää
26.06.2017

Skangasin hallituksen uusi jäsen nimitetty

Skangasin ylimääräinen yhtiökokous nimitti Jarmo Honkamaan torstaina 22.6.2017 hallituksen uudeksi jäseneksi.

Jarmo toimii toimitusjohtajana konsultointiyhtiö Tixiconissa. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus öljy- ja kaasuteollisuudesta. Hän on työskennellyt johtotehtävissä Fortumin öljy- ja kaasuliiketoiminnoissa, Neste Oilin Uusiutuvat polttoaineet -liiketoiminta-alueen johtajana sekä Neste Oilin varatoimitusjohtajana.

LNG-yhtiö Skangas on johtava toimija Pohjoismaiden LNG-markkinoilla. Yhtiö toimittaa nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä merenkulun, teollisuuden ja raskaan maaliikenteen tarpeisiin. Skangas on Gasum Oy:n tytäryhtiö, jonka osakkaina ovat Gasum Oy 70 % ja norjalainen Lyse Energi AS 30 %.

Lisätietoja:

Johanna Lamminen, hallituksen puheenjohtaja, Skangas
puh. 020 44 78 661 (johdon assistentti, Henna Walker)

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum
puh. 040 55 40 578, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Lue lisää
Kaasuautokilpailu

Vuosi kaasu-Audin ratissa

Espoolainen Raki Salmela voitti Gasumin Roadtrip-kilpailussa vuodeksi kaasukäyttöisen Audi A3 G-tronin. Lue Rakin mietteitä kaasuauton ratin takaa.


Lue lisää

Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa

Lue lisää Sulje