Tankkaa puhtaasti kotimaista 89€/kk

Tankkaa huoletta kotimaista 89€ / kk

Nyt voit tankata uusiutuvaa biokaasua huoletta kiinteään kuukausihintaan.

Lue lisää
Content image

Kokemuksia kaasuautoilusta

Kaasuautobuumi laajenee autoilija kerrallaan. Tapasimme neljä kuskia eri puolilta Suomea ja kysyimme, miksi he päättivät hankkia kaasuauton ja millaista sillä on ajella. Tutustu tarinoihin!


17.07.2018

Gasum-konsernin osavuosikatsaus 1.1.–30.6.2018 julkaistu

Gasum allekirjoitti strategisesti tärkeän yrityskaupan ja jatkaa määrätietoisesti strategiansa toteuttamista.

Taloudellista kehitystä kuvaavat tunnusluvut 1.1.–30.6.2018

  • Liikevaihto 597,5 miljoonaa euroa, jossa kasvua 18 % (1–6/2017: 506,0 milj. euroa).
  • Maakaasuliiketoiminnan myynti 455,7 miljoonaa euroa (382,5 milj. euroa).
  • LNG-liiketoiminnan myynti 116,8 miljoonaa euroa (98,5 milj. euroa).
  • Biokaasuliiketoiminnan myynti 24,0 miljoonaa euroa (24,1 milj. euroa).
  • Liikevoitto 76,3 miljoonaa euroa (65,9 milj. euroa).

Gasum-konsernin toimitusjohtaja Johanna Lamminen kommentoi vuoden 2018 ensimmäistä vuosipuoliskoa:

”Konsernimme taloudellinen tulos parani tarkastelujaksolla odotustemme mukaisesti. Liikevaihtomme kasvoi 18 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna, ollen 597,5 miljoonaa euroa ja liikevoittomme tarkastelujaksolla oli 76,3 miljoonaa euroa.

Allekirjoitimme strategisesti tärkeän yrityskaupan suomalaisen energia-alan asiantuntijayrityksen Enegian energiamarkkinapalveluiden liiketoiminnasta. Yrityskauppavahvistaa yhtiömme Pohjoismaista strategiaa mahdollistamalla palveluiden laajentamisen energian tukkumarkkinoilla ja pystymme tarjoamaan entistä kokonaisvaltaisemmat palvelut nykyisille asiakkaillemme. Energia-ala ja kaasumarkkinat muuttuvat vauhdilla ja haluamme toimia energia-alan suunnannäyttäjänä. Kauppa tarjoaa meille myös alustan kehittää tuotevalikoimaamme jatkossa laajentamalla palvelut niin maantieteellisesti kuin tuomalla uusia palveluita kaasumarkkinoille. Kaupan odotetaan toteutuvan elokuun 2018 aikana. Jatkamme valmistautumista kaasumarkkinoiden avautumiseen Suomessa vuoden 2020 alusta.

Kaasukäyttöisen liikenteen määrä on jatkanut kasvuaan edelleen tarkastelujaksolla.Vuoden alusta asti on tullut tieliikenteeseen lisää jo lähes 1 400 kaasukäyttöistä ajoneuvoa. Hallituksen asettama kaasuautojen määrällinen tavoite vuonna 2030 on 50 000 ja tämä tavoite on nykyvauhdilla saavutettavissa. Vastaamme kaasuautoilun jatkuvaan kasvuun vahvistamalla kaasutankkausasemaverkostoamme,  avaamalla asemia Saloon, Vantaalle ja Ouluun.

Komission toukokuussa 2018 asettamat raskaan liikenteen päästövähennystavoitteet tulevina vuosina on mahdollista saavuttaa nesteytetyllä maakaasulla (LNG) ja nesteytetyllä biokaasulla (LBG). Tulemme panostamaan erityisesti raskaan liikenteen tankkausasemaverkoston laajentamiseen Pohjoismaihin.

Nesteytetty biokaasu tarjoaa vaihtoehdon päästötavoitteiden saavuttamisessa myös teollisuudessa ja meriliikenteessä. Toimitimme teollisuuteen nesteytettyä biokaasua työkaluterästen valmistajalle Uddeholmille Ruotsin tuotantolaitokseen sekä meriliikenteeseen johtavalle ruotsalaiselle laivayhtiölle Furetankille M/S Fure Vinga -aluksen polttoaineeksi.Nesteytetyn biokaasun tuotimme Ruotsin biokaasulaitoksellamme Lidköpingissä. Nesteytettyä biokaasua voidaan käyttää suoraan samoissa kohteissa ja prosesseissa kuin nesteytettyä maakaasua. Kaasu vähäpäästöisenä polttoaineena tulee kasvattamaan rooliaan ja vahvistamaan asemaansa edelleen keskeisenä energianlähteenä lähivuosikymmeninä.”

Lue Gasum-konsernin osavuosikatsaus Q2 2018 >

Lisätietoja:
Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum
puh. +358 20 44 78 661 (Henna Walker, johdon assistentti)
etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka yhdessä kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä.

:

Lue lisää
16.07.2018

Gasumin tytäryhtiö Skangas toimittaa nesteytettyä biokaasua (LBG) Fure Vinga -säiliöaluksen polttoaineeksi

Gasumin tytäryhtiö Skangas on toimittanut Ruotsin johtavalle laivanvarustamolle ja nesteytetyn maakaasun (LNG) käytön uranuurtajalle Furetankille nesteytettyä biokaasua (LBG). Ruotsissa tuotettu nesteytetty biokaasu toimitettiin Furetankin M/T FURE VINGA -säiliöalukselle Gasumin biokaasulaitokselta Lidköpingistä. Tankkaus tapahtui Göteborgin satamassa suoraan säiliöautosta laivaan.

Furetank on käyttänyt polttoaineena nesteytettyä maakaasua vuodesta 2015. Laivanvarustamo Furetank rakentaa yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa säiliöalus FURE VINGAlle vielä viittä sisaralusta, jotka kaikki ovat kaksoispolttoainekäyttöisiä ja voivat käyttää nesteytettyä biokaasua. Alukset liikennöivät Pohjois-Euroopassa ja hyödyntävät alueella olevaa Skangasin LNG-jakeluverkostoa. Skangas tukee jo nyt Furetankin muita LNG-käyttöisiä aluksia sekä satamissa että merellä.

LBG tarjoaa samat ympäristöhyödyt kuin LNG. Tämän lisäksi se on täysin uusiutuvaa eikä lisää CO2-päästöjä. Moottorin polttoaineena LBG:n ominaisuudet ovat samat tai paremmat kuin LNG:n. 

”Nesteytetyn maakaasun käyttö alusten polttoaineena on meidän panoksemme ympäristöä säästävän toimintaympäristön kehittämiseen. Jatkossa panostamme entistäkin enemmän kestävään kehitykseen, ja nesteytetyn biokaasun käyttö on luonnollinen askel tähän suuntaan. LBG on varteenotettava vaihtoehto. Toimitettu LBG on laadultaan vähintään LNG-polttoaineen veroista”, kertoo Furetankin toimitusjohtaja Lars Höglund.

”Tämä on ensimmäinen kerta, kun toimitamme nesteytettyä biokaasua merenkulkualan asiakkaalle. Se ei kuitenkaan jää viimeiseksi”, kertoo Gasumin tytäryhtiön Skangasin markkinointi- ja myyntijohtaja Tommy Mattila. ”Uusiutuvan biokaasun ansiosta voimme säästää ympäristöä entistäkin tehokkaammin, sillä voimme tarjota biokaasua koko Pohjois-Euroopan alueen kattavan infrastruktuurimme kautta. Tämä tarkoittaa, että LNG ja LBG ovat jatkossakin tarjolla rinnakkain, kun LBG:n saatavuus markkinoilla parantuu jatkuvasti.”

Koska sekä LNG että LBG koostuvat pääasiassa metaanista, nykyiseen LNG-jakeluinfastruktuuriin ei tarvitse tehdä mitään muutoksia. Kummallekin tuotteelle voi käyttää samoja säiliöautoja, säiliöitä ja laivojen tankkausasemia.

Lue koko tiedote Gasumin tytäryhtiön Skangasin sivuilta >

 

Lue lisää
13.07.2018

Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvassa ajetaan kaasuautolla

Uudessa Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvassa ajetaan vähäpäästöisellä kaasuautolla. Biokaasulla kulkeva kaasuauto valittiin elokuvaan mukaan sen ympäristöystävällisyyden vuoksi. Elokuvassa Volkswagen Caddy -kaasuautoa käyttää voimailukisoihin valmistaututuva isä-poika-pari, Bill ja Sylvester Pöntinen.

Energiayhtiö Gasum tekee yhteistyötä tuotantoyhtiö Solar Filmsin kanssa. Solar Filmsin ja Ricky Rapper Oy:n tuottamassa Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvassa ympäristöystävällinen Volkswagen Caddy -kaasuauto on omassa tärkeässä roolissaan.

”Solar Films sekä Risto Räppääjän luojat Sinikka ja Tiina Nopola haluavat korostaa energiamuotoja, jotka ovat kestäviä ja ympäristöystävällisiä”, kertoo elokuvan tuottaja Rimbo Salomaa, joka tuotti myös kolme ensimmäistä Risto Räppääjä -elokuvaa.

”Lähes jokainen suomalainen tuntee Risto Räppääjän ja yhteistyökumppaniehdokkaita on paljon. Olemme tarkkoja siitä, mitä Risto Räppääjä edustaa ja kaasuauto tuntui luonnolliselta valinnalta tähän elokuvaan ympäristöystävällisyyden, kotimaisuuden ja kestävyyden takia”, Salomaa jatkaa. 

Sinikka ja Tiina Nopolan menestyskirjaan perustuva Risto Räppääjä ja pullistelija kuvataan kesällä 2018 pääasiassa pääkaupunkiseudulla. Elokuvassa Risto Räppääjä ja Nelli Nuudelipää kohtaavat lomalla voimailukisoihin valmistautuvan Bill ja Sylvester Pöntisen. Tarinassa lähes jokaisella on uskomuksia toisistaan, mutta ne kääntyvätkin ylösalaisin – esimerkiksi Riston kuvitelma Sylvesteristä pelkkänä pullistelijana osoittautuu harhaksi. Kaasuautolla ajaminen kuvaakin Pöntisten vilpitöntä luonnetta. 

”Vaikka Pöntisiä aluksi pidetäänkin pelkkinä pullistelijoina, he ovat molemmat ystävällisiä ja herkkiä hahmoja. Kaasuautolla ajaminen kuvastaa tätä tietyllä tapaa, sillä näiden hahmojen elämänfilosofia ei varsinaisesti ole mikään kovan maailman filosofia”, Salomaa pohtii. 

Kaasuautolla ajaminen on helppo tapa vähentää liikenteen päästöjä, sillä sen polttoaineena käytettävä biokaasu on kotimainen ja uusiutuva energianlähde, joka tuotetaan kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä ja jätevesilietteestä. Liikennekäytössä biokaasu vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia. 

”Yhteistyö Solar Filmsin ja Risto Räppääjä -elokuvan kanssa on meille suuri ilo. On tärkeää, että ympäristöystävällistä kaasuautoilua tehdään tutuksi suomalaisille monin eri tavoin”, kertoo Gasumin viestintäjohtaja Olga Väisänen

Risto Räppääjä ja pullistelija tulee ensi-iltaan helmikuussa 2019.

Lisätietoja:

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum
puh. 040 554 0578, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Kuva: Solar Films, kuvaaja: Jouko Piipponen

 

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua ja edistää kiertotaloutta käsittelemällä jätteitä sekä tuottamalla biokaasua ja kierrätysravinteita Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiö tarjoaa energiaa sähkön ja lämmöntuotantoon, teollisuudelle sekä maa- ja meriliikenteelle. Gasum on Pohjoismaiden johtava biokaasun tarjoaja. Yhtiöllä on kaasutankkausasemaverkosto, joka palvelee myös raskasta kalustoa. Tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) Pohjoismaiden markkinoiden johtava toimija. Yhtiö jatkaa LNG:n aseman ja infrastruktuurin vahvistamista ja toimittaa LNG:tä merenkulun, teollisuuden ja raskaan liikenteen tarpeeseen Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Lue lisää
Content image

Tilaa tankkausasemien huoltotiedotteet tekstiviestinä

Tiesithän, että voit nyt tilata tiedon Gasumin kaasutankkausasemien käyttö- ja huoltokatkoista tekstiviestinä suoraan puhelimeesi? Näin varmistat huolettoman autoilun!