Tankkaa puhtaasti kotimaista

Tankkaa puhtaasti kotimaista

Yhä useampi suomalainen valitsee nyt auton, jossa on bensiinitankin lisäksi myös kaasutankki. Lue viisi hyvää syytä valita kaasuauto!

Lue lisää
Content image

Kokemuksia kaasuautoilusta

Kaasuautobuumi laajenee autoilija kerrallaan. Tapasimme kaasukuskeja eri puolilta Suomea ja kysyimme, miksi he päättivät hankkia kaasuauton ja millaista sillä on ajella. Tutustu tarinoihin!


Uuden kaasuauton ostajalle vuoden biokaasut

Laadukasta ajoa SEAT-kaasuhybridillä ja ilmaiset biokaasut vuodeksi kaupan päälle? Nyt se on mahdollista! Gasum ja SEAT Centerit tarjoavat vuoden biokaasutankkaukset kaikille uusien SEAT-kaasuhybridien ostajille. Kampanja koskee 1.3.-31.3.2019 välillä tehtyjä tilauksia.

Content image
15.03.2019

Gasumin ja IKEA Suomen yhteistyö laajenee – uudet kaasutankkausasemat Raisioon, Kuopioon ja Tampereelle

Gasum ja IKEA Suomi tiivistävät vuoden 2019 aikana entisestään yhteistyötään: Gasum avaa tankkausaseman Raision IKEA-tavaratalon yhteyteen. Lisäksi tavoitteena on avata asemat Kuopion ja Tampereen yhteyteen myöhemmin kuluvan vuoden aikana. Jo IKEA-tavaratalojen yhteyteen avatut kaasutankkausasemat Espoon Lommilassa ja Vantaan Porttipuistossa ovat olleet erittäin suosittuja kuluttajien keskuudessa. Uudet asemat ovat tuoneet auki ollessaan liikenteeseen yli neljän miljoonan ajokilometrin edestä puhdasta polttoainetta ja liikenteen CO2-päästöjä on vähennetty noin 600 tonnilla verrattuna bensiiniin.

Kuluttajat ja yritykset voivat tulevaisuudessa tankata kaasuautoihinsa ympäristöystävällistä biokaasua Raision, Kuopion ja Tampereen IKEA-tavaratalojen yhteydessä. Gasumin ja IKEA Suomen tavoite on tuoda tavaratalojen yhteyteen uudet kaasutankkausasemat vuoden 2019 aikana. Uudet kaasutankkausasemat ovat osa Gasumin ja IKEA Suomen tiivistyvää yhteistyötä, jossa yhtenä päämääränä on laajentaa vähänpäästöisen liikennekaasun saatavuutta.

”Haluamme tukea asiakkaitamme kestävämmän arjen valinnoissa. Hyödyntämällä ravintoloissamme syntyvän ruokajätteen autojen polttoaineeksi pystymme tarjoamaan asiakkaillemme vastuullisen tankkausvaihtoehdon yhä useammilla IKEA-tavaratalopaikkakunnilla. Samalla, kun hyödynnämme IKEA-ravintoloista syntyvän vähäisen ruokajätteen, panostamme jatkossakin myös ruokahävikin vähentämiseen”, IKEA Suomen vastuullisuuspäällikkö Jessica Lehtinen kertoo.

Osana Gasumin ja IKEA Suomen yhteistyötä IKEA-ravintoloiden ruokahävikkiä hyödynnetään raaka-aineena biokaasun tuotannossa. IKEA Suomen tavoitteena on myös uudistaa vähitellen henkilöstön käytössä olevat autot sekä IKEA-bussit biokaasulla tai muulla ympäristöystävällisellä polttoaineella toimiviksi ajoneuvoiksi. Näin edistetään vähäpäästöisiä liikenneratkaisuja ja kunnianhimoisiin liikenteen päästövähennyksiin pääsemistä.

Kaasutankkausasemilla suuret päästövähennykset

IKEA-tavaratalojen yhteyteen avattiin vuoden 2018 aikana kaksi kaasutankkausasemaa: Espoon Lommila oli maailman ensimmäinen IKEA-tavaratalon yhteyteen avattu kaasutankkausasema. Lommilan jälkeen tankkausasema avattiin myös Vantaan Porttipuistoon.

Alle vuodessa tankkausasemat ovat nousseet kuluttajien keskuudessa erittäin suosituiksi ja ovat pääkaupunkiseudun myydyimpien asemien joukossa volyymimäärällä mitattuna. Uudet asemat ovat tuoneet auki ollessaan liikenteeseen yli neljän miljoonan ajokilometrin edestä puhdasta polttoainetta ja liikenteen CO2-päästöjä on vähennetty noin 600 tonnilla verrattuna bensiiniin.

”Olemme iloisia yhteisestä tavoitteesta tuoda kolme uutta kaasutankkausasemaa IKEA-tavaratalojen yhteyteen kuluvan vuoden aikana. Jo rakennetut tankkausasemat Espoossa ja Vantaalla ovat olleet suuri menestys ja kaasuautoilijat ovat käyttäneet niitä aktiivisesti. Tankkausasemat lisäävät kaasun saatavuutta uusilla alueilla sekä tukevat entisestään liikenteen päästövähennystavoitteiden saavuttamista”, kertoo Gasumin liikenteen kehityspäällikkö Markus Kaarlela.

Biokaasu on täysin kotimainen ja uusiutuva liikennepolttoaine, jota tuotetaan kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä ja jätevesilietteestä sekä maatalouden sivuvirroista. Biokaasun liikennekäytöllä on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin.

Raision kaasutankkausaseman rakennustyöt alkavat maaliskuun aikana ja asema avataan kesäkuussa 2019. Tavoitteena on avata kuluvan vuoden aikana tankkausasemat myös Kuopion ja Tampereen IKEA-tavaratalojen yhteyteen. Kuopion ja Tampereen tankkausasemat palvelevat myös raskasta liikennettä.

 

Lisätietoja:
Markus Kaarlela, kehityspäällikkö liikenne, Gasum
puh. +358 400 386 065, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan ja energiamarkkinoiden asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.com.

Lue lisää
11.03.2019

Maakaasuputken siirtämiseen liittyvät rakennustyöt alkavat Santalahdessa Tampereella

Maakaasuputken siirrolla mahdollistetaan Santalahden asemakaavan mukainen täydennysrakentaminen alueella. Samalla sillä varaudutaan raitiotiehankkeen toisen vaiheen mahdolliseen toteutukseen Santalahdessa.

Maakaasun siirtoputkea siirretään n. 700 metrin matkalla. Rakennuttajana hankkeessa toimii Gasum ja pääurakoitsija on KVL-Tekniikka Oy. Työ valmistuu elokuussa 2019.

Rakentamistyöt aiheuttavat tilapäisiä liikennejärjestelyjä Rantatien kevyenliikenteenväylällä.

Lue lisää Tampereen kaupungin tiedotteesta >

Lisätiedot:
Marko Ikävalko, Asset Manager, Gasum
p. 040 529 0511, marko.ikavalko(a)gasum.com

 

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan ja energiamarkkinoiden asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.com.

Lue lisää
04.03.2019

Gasumin Lohjan biokaasulaitos kasvattaa merkittävästi biokaasun tuotantoa

Gasumin Lohjan biokaasulaitoshanke etenee suunnittelutöiden ja hankintojen edistyessä. Lohjan jätekeskuksen yhteyteen Munkkaalle rakennettava laitos tulee käsittelemään vuodessa noin 60 000 tonnia biojätteitä. Laitoksen odotetaan tuottavan vuodessa yli 40 GWh biokaasua ja 50 000 tonnia luomulannoitteita. Laitoksen käyttöönoton arvioidaan tapahtuvan vuoden 2020 aikana.

Hanke vahvistaa kotimaisen biokaasumarkkinan kasvua ja edistää vahvasti biokaasun liikennekäyttöä. Hankkeen rakennustyöt on tarkoitus käynnistää huhtikuussa ja hanke valmistuu vuoden 2020 aikana. Lohjan hankkeen työllistävä vaikutus on rakentamisen noin 170 henkilötyövuotta ja pysyvä työllisyysvaikutus noin 32 henkilötyövuotta.

”On hienoa, että laitoshankkeemme työt käynnistyvät suunnittelutöiden edetessä. Biokaasumarkkinan ja kaasun liikennekäytön kehittäminen ja biokaasun tuotantokapasiteetin kasvattaminen ovat hyvin keskeinen osa yhtiömme strategiaa”, kertoo liiketoiminnan kehitysjohtaja Matti Oksanen Gasumilta.

Biokaasulaitos rakennetaan kuntien omistaman jäteyhtiön, Rosk’n Rollin Munkkaan jätekeskukseen. ”Vaikka itse laitos on puhtaasti Gasumin hanke, olemme luonnollisesti iloisia siitä, että voimme myös näin vuokranantajan roolissa tarjota Munkkaan jätekeskuksessa hyvän alustan kiertotalouden kehittämiseen”, muotoilee Rosk’n Roll Oy Ab:n toimitusjohtaja Jukka Paavilainen.

”Rakennustöiden aikaiset vaikutukset jätekeskuksen asiakkaille pyritään minimoimaan. Teemme kuitenkin kaikkemme, jotta asiointi jätekeskuksessa olisi mahdollisimman sujuvaa myös rakennustöiden aikana”, Paavilainen lisää.

Investointi on Gasumille merkittävä. Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) on myöntänyt yhtiölle 7,83 miljoonaa Biotalous ja puhtaat ratkaisut -kärkihanketukea biokaasun tuotannon lisäämiseen.

Gasumin nykyinen biokaasukapasiteetti on noin 650 GWh/vuosi. Yhtiö käsittelee 12 biokaasulaitoksessaan Suomessa ja Ruotsissa biomassoja noin 800 000 t/vuosi. Yhtiö on Pohjoismaiden johtava biohajoavien jätteiden käsittelijä ja biokaasun tarjoaja. Yhtiöllä on käynnissä biokaasulaitoskehityshankkeita mm. Turussa, Oulussa ja Nymöllassa Ruotsissa.

Lisätiedot:

Matti Oksanen, liiketoiminnan kehitysjohtaja, biokaasu, Gasum
puh. 040 483 6035, matti.oksanen(a)gasum.com

Ari Suomilammi, johtaja, Circular economy, Suomi, Gasum
puh. 0400 653 351, ari.suomilammi(a)gasum.com

Jukka Paavilainen, toimitusjohtaja, Rosk'n Roll Oy Ab
puh. 020 637 7071, jukka.paavilainen(a)rosknroll.fi

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan ja energiamarkkinoiden asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.com.

Lue lisää
Content image

Tilaa tankkausasemien huoltotiedotteet tekstiviestinä

Tiesithän, että voit nyt tilata tiedon Gasumin kaasutankkausasemien käyttö- ja huoltokatkoista tekstiviestinä suoraan puhelimeesi? Näin varmistat huolettoman autoilun!