Tankkaa puhtaasti kotimaista

Tankkaa puhtaasti kotimaista

Yhä useampi suomalainen valitsee nyt auton, jossa on bensiinitankin lisäksi myös kaasutankki. Lue viisi hyvää syytä valita kaasuauto!

Lue lisää
Content image

Kokemuksia kaasuautoilusta

Kaasuautobuumi laajenee autoilija kerrallaan. Tapasimme neljä kuskia eri puolilta Suomea ja kysyimme, miksi he päättivät hankkia kaasuauton ja millaista sillä on ajella. Tutustu tarinoihin!


07.01.2019

Scanian kuljettajakilpailussa Suomessa kisaillaan ensimmäistä kertaa biokaasukäyttöisillä rekkavetureilla

Scanian kuljettajakilpailussa Suomessa kisataan tänä vuonna ensimmäistä kertaa biokaasukäyttöisillä rekkavetureilla. Vähäpäästöisyys ja puhtaammat polttoaineet onkin nostettu tämän vuoden kilpailun keskiöön. Gasum on yhteistyökumppanina Suomen kilpailussa, joka on osa maailman suurinta kuljettajakilpailua raskaan kaluston ajoneuvojen kuljettajille. 

Gasum on yhteistyökumppanina Scanian kuljettajakilpailussa Suomessa, jossa voitosta mittelöidään ensimmäistä kertaa biokaasulla kulkevilla ajoneuvoyhdistelmillä. Käyttämällä biokaasurekkavetureita kuljettajakilpailussa paitsi ajetaan puhtaammin, myös esitellään kaasukäyttöisiä nykyaikaisia ajoneuvoyhdistelmiä osallistujille. Scanian kuljettajakilpailu on kaikille ammattikuljettajille avoin kansainvälinen kisa.

”Scanian kuljettajakilpailussa ajetaan kahdella biokaasukäyttöisellä rekalla tänä keväänä. Ympäristöystävällisyys on alaamme nopeasti uudistava tekijä sekä kuljettajakilpailumme kantava voima. Siksi halusimme ottaa vähäpäästöisemmät ajoneuvot käyttöön kilpailuumme ensimmäistä kertaa”, kertoo valmennuspäällikkö Erno Sirviö Scanialta.

Puhtaammat polttoaineet ovat merkittävä teema tämän vuoden kuljettajakilpailussa. Biokaasun käyttäminen voi vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä hiilidioksidipäästöjä jopa 85 prosentilla verrattuna esimerkiksi dieseliin. Tänä vuonna kuljettajia myös mitataan ympäristöystävällisessä ajamisessa. Heille on luvassa paitsi ajo- myös teoriakokeet.

”Tämän vuoden kuljettajakilpailu on osoitus siitä, kuinka hurjasti teknologia on viimeisen kymmenen vuoden aikana kehittynyt. Kilpailuun osallistuu tasokkaita ja osaavia kuljettajia, joista moni ei ole aiemmin ajanut kaasuajoneuvolla. Kilpailu on oiva mahdollisuus esitellä heille uutta kaasuajoneuvoteknologiaa”, Sirviö kehuu.

”On kunnia olla mukana yhteistyökumppanina Scanian kuljettajakilpailussa. Kilpailu osoittaa, kuinka kaasu yleistyy raskaassa liikenteessä ja on ratkaisu vähäpäästöiseen liikenteeseen. Kaasukäyttöinen rekkaveturi on käytettävyydeltään ja ajettavuudeltaan vastaavanlainen kuin dieselkäyttöinen rekkaveturi, ja siten oiva ajoneuvo kuljettajakilpailuun. Toivotamme osallistujille menestystä tuleviin aluefinaaleihin!”, Gasumin liikenteen Senior Sales Manager Jani Arala kertoo.

Suomen kuljettajakilpailuun ilmoittautuminen alkaa 7.1.2019. Kilpailu huipentuu Kuljetus-Logistiikka-messuilla järjestettävään finaaliin Helsingin Messukeskuksessa 11. toukokuuta. Voittaja edustaa Suomea 25. toukokuuta Euroopan finaalissa Södertäljessä Ruotsissa. Finaalipaikan lisäksi voittaja saa käyttöönsä rekkaveturin Scanian mallistosta.

Lisätietoja:
Jani Arala, Senior Sales Manager, myynti, liikenne
puh. +358 44 054 8583, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.fi.

Lue lisää
04.01.2019

The Voice of Finlandin voittaja saa vuodeksi käyttöönsä ympäristöystävällisen kaasuauton

Tammikuussa alkavan The Voice of Finland -kilpailun voittaja palkitaan tittelin lisäksi ympäristöystävällisellä kaasuautolla. Voittaja saa valita vuodeksi käyttöönsä SEAT TGI -kaasuhybridimallistosta kaasuauton, joka kulkee vähäpäästöisellä ja ympäristöystävällisellä biokaasulla. Osana palkintoa voittaja voi tankata Gasumin kaasutankkausasemilla biokaasua veloituksetta vuoden ajan.

Suositun The Voice of Finland -laulukilpailun kahdeksas tuotantokausi alkaa taas tammikuussa Nelosella. Viime vuoden tapaan SEAT tukee lahjakkaiden laulajien matkaa ja palkitsee kauden voittajan SEAT TGI -kaasuhybridimallilla. Voittaja saa valita SEAT TGI -kaasuhybridimallistosta auton vuodeksi käyttöönsä. Lisäksi Gasum tarjoaa voittajalle vuodeksi vähäpäästöistä biokaasua, jota hän voi tankata Gasumin tankkausasemilla ympäri Suomea. Gasum toivoo, että SEATin kanssa tehtävä yhteistyö lisää tietoisuutta ympäristöystävällisistä polttoainevaihtoehdoista erityisesti ohjelmaa katsovien perheiden keskuudessa.

Ympäristöystävällisten polttoaineiden kysyntä on lisääntynyt viime vuosina, mikä näkyy myös kaasuautokannassa: ennen vuotta 2017 kaasuautoja oli käytössä vajaa 2 000 kappaletta, kun nyt Suomen teillä kulkee jo yli 6 000 kaasuajoneuvoa.

Tällä hetkellä Gasumilla on 28 kaasutankkausasemaa eri paikkakunnilla, mikä helpottaa tulevan The Voice of Finland -voittajan keikkamatkoja. Lisäksi Gasumin tavoitteena on lisätä tankkausasemien määrää kymmenillä uusilla asemilla lähivuosien aikana. Uudet kaasutankkausasemat lisäävät vähäpäästöisten polttoaineiden saatavuutta.

Uusiutuvaa ja kotimaista biokaasua tuotetaan kiertotalouden periaatteiden mukaan kotien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä sekä yhteiskunnan jätevesilietteistä. Biokaasua voidaan käyttää esimerkiksi lämmön ja sähkön tuotantoon sekä liikenteen polttoaineena. Liikennekäytössä biokaasulla on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonepäästöjä jopa 85 prosenttia verrattuna perinteisiin fossiilisiin polttoaineisiin.

The Voice of Finlandin avausjakso nähdään Nelosella perjantaina 4. tammikuuta ja myöhemmin keväällä alkavat jännittävät livelähetykset Turun Logomossa.

 

Lisätietoja:

Heidi Kuoppala, myyntipäällikkö, liikenne, Gasum
Puhelin: +358 50 440 9793, etunimi.sukunimi@gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.fi.

Lue lisää
03.01.2019

Tutkimus: Yli 70 % kuluttajista pitää polttoaineen kotimaisuutta tärkeänä

Kaasuautoilun suosio on kasvanut viime vuosina nopeasti. Tuoreen, Gasumin toimesta toteutetun tutkimuksen mukaan jopa joka viides kuluttaja pitää kaasua kiinnostavana vaihtoehtona muihin käyttövoimiin verrattuna. Tutkimuksessa selvitettiin yleisesti kuluttajien mielikuvia liittyen kaasuautoiluun.

Value Clinic tutki Gasumin toimeksiannosta kuluttajien suhtautumista kaasuautoiluun sekä sen herättämiä mielikuvia. Tutkimuksen mukaan joka viides kuluttaja pitää kaasua kiinnostavana vaihtoehtona muihin käyttövoimiin verrattuna ja kaasuautojen kiinnostavuus on lähes samalla tasolla dieselautojen kanssa.

”Tutkimuksessa selviää, että vain puolet dieselautoilijoista pitää dieseliä mielenkiintoisena polttoainevaihtoehtona jatkossa ja monia kiinnostaa erityisesti kaasun käyttö polttoaineena. On hienoa, että ympäristöystävälliset vaihtoehdot ovat herättäneet yhä useamman kuluttajan mielenkiinnon”, kertoo Gasumin liikenneyksikön myyntipäällikkö Heidi Kuoppala.

Ympäristöystävällisyyden merkitys nousi vahvasti esille tutkimuksessa: noin puolet kyselyyn vastanneista piti polttoaineen uusiutuvuutta tärkeänä tekijänä ja yli 70 prosenttia kyselyyn vastanneista uskoo, että bensiinistä ja dieselistä pitäisi siirtyä puhtaampiin polttoaineisiin. Lähes 70 prosenttia vastaajista kaipaa myös lisää julkista keskustelua uusiutuvista polttoaineista. Monille kuluttajille myös polttoaineiden kotimaisuus on tärkeää: valtaosa vastaajista (74 %) valitsisi kotimaisen polttoaineen ulkomailta tuodun sijaan.

Auton valintaan vaikuttavat muun muassa turvallisuus ja käyttökustannukset

Tutkimuksessa selvitettiin myös, mitkä tekijät ovat kuluttajille tärkeitä autoilussa. Tärkeimmäksi tekijäksi nousi autoilun turvallisuus, jota 58 prosenttia piti erittäin tärkeänä. Toiseksi tärkeimmäksi nousivat edulliset käyttökustannukset, hankintahinta ja matalat polttoainekustannukset.

”Tutkimuksen tulokset osoittavat, että kaasuautojen edut vastaavat pitkälti kuluttajien toiveita. Kaasuautoilun suosio on kasvanut huimaa vauhtia viime vuosien aikana, koska sen hyödyt ovat huomattavat: kaasu on polttoaineena erittäin edullinen, kaasuauton toimintasäde on pitkä ja hankintahinta samassa hintaluokassa kuin vastaavan bensiini- ja dieselautomallin. Lisäksi biohajoavista jätteistä tuotettu biokaasu on täysin kotimaassa tuotettu polttoaine, jonka ympäristöhyödyt ovat merkittävät”, Kuoppala toteaa.

Osana tutkimusta osallistujille kerrottiin kaasuautoilun eduista, kuten polttoaineen edullisesta hinnasta sekä biokaasun ympäristöhyödyistä. Ennen esittelyä 20 prosenttia piti kaasuautoa mielenkiintoisena vaihtoehtona, mutta esittelyn jälkeen 78 prosenttia kiinnostui kaasuautosta. Kaasuautoilun suosio onkin kasvanut huimaa vauhtia viime vuosien aikana. Ennen vuotta 2017 kaasuautoja oli käytössä vajaa 2 000, kun taas nyt kaasuautoja kulkee Suomessa jo yli 6 000 kappaletta.

Vähäpäästöisten kaasuautojen polttoaineena voi käyttää bio- tai maakaasua, jotka ovat hyvin edullisia polttoaineita. Kotimaista ja uusiutuvaa biokaasua tuotetaan esimerkiksi kotitalouksien biojätteistä ja yhteiskunnan jätevesilietteistä. Liikennekäytössä biokaasulla on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonepäästöjä jopa 85 prosenttia verrattuna perinteisiin fossiilisiin polttoaineisiin. Bio- ja maakaasua voi tankata Gasumin 28 asemalla ympäri Suomen. Lisäksi kaikissa kaasuautoissa on bensiinitankki, mikä lisää auton toimintasädettä ja mahdollistaa autolla ajamisen myös kaasutankkausasemaverkoston ulkopuolella.

Lisätietoja:
Heidi Kuoppala, myyntipäällikkö, liikenne, Gasum Oy
puh. +358 50 440 9793, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Kyselyn toteutti autoiluun ja liikkumiseen erikoistunut markkinatutkimustoimija Value Clinic. Kuluttajatutkimus kaasuautoilusta toteutettiin sähköisenä kyselynä 10/2018. Kyselyyn vastasi yhteensä 1204 suomalaista (pl. Pohjois-Suomi).

Lue lisää
Content image

Tilaa tankkausasemien huoltotiedotteet tekstiviestinä

Tiesithän, että voit nyt tilata tiedon Gasumin kaasutankkausasemien käyttö- ja huoltokatkoista tekstiviestinä suoraan puhelimeesi? Näin varmistat huolettoman autoilun!