Gasum Kaasuauto

Tankkaa puhtaasti kotimaista 89€/kk

Tutustu
Content image

Tilaa tankkausasemien huoltotiedotteet tekstiviestinä

Saamamme asiakaspalautteen pohjalta kehitämme tiedottamista tankkausasemien huoltokatkoista. Jatkossa voit tilata tiedon Gasumin kaasutankkausasemien käyttö- ja huoltokatkoista tekstiviestinä puhelimeesi.


Lue lisää
24.05.2017

Fortumin kiertotalouskylä ja Honkajoen energiapuisto menestyivät Vuoden ilmastoteko -kilpailussa – Gasum molemmissa mukana

Vuoden ilmastoteko -palkinto myönnettiin tänä vuonna Fortumin Riihimäellä sijaitsevalle Kiertotalouskylälle ja kilpailun yleisöpalkinto Honkajoen vihreälle energiapuistolle. Riihimäellä sijaitseva kiertotalouskylässä kierrätetään vuosittain jopa 100 000 tonnia yhdyskuntajätettä. Gasumin biokaasulaitokselle toimitetusta biojätteestä valmistetaan biokaasua. Honkajoella Gasumin biokaasulaitos valmistaa biokaasua ja toimittaa sitä Vatajakosken Sähkö Oy:n voimalaitokselle. Vuoden ilmastoteko -tunnustus voidaan myöntää energia-alalla toimivalle tai alaan liittyvälle yritykselle tai yhteisölle, tai energiankäyttäjälle, joka on edistänyt toiminnallaan ilmastonmuutosta hillitseviä tekoja.

Fortumin Kiertotalouskylä on vuoden 2016 alussa käyttöönotettu, ainoa laatuaan oleva kiertotalouskylä. Kylässä voidaan käsitellä täydellä kapasiteetilla jopa 100 000 tonnia yhdyskuntajätettä vuosittain. Kylään saapuva jäte kierrätetään eteenpäin lajittelulaitoksen, muovijalostamon sekä Gasumin biokaasua tuottavan biokaasulaitoksen kautta. Biojätettä laitokselle saapuvasta jätteestä on noin kolmasosa, ja tästä Gasum tuottaa kotimaista ja uusiutuvaa biokaasua.

Fortumin ohella Vuoden ilmastoteko -kilpailussa menestyi tänä vuonna Honkajoen vihreä energiapuisto, jolle myönnettiin kilpailun yleisöpalkinto sen monivuotisesta työstä kiertotalouden hyväksi. Energiapuisto hyödyntää mm. Gasumin Honkajoen biokaasulaitoksen tuottamaa biokaasua. Honkajoen biokaasulaitos käsittelee vuosittain useita kymmeniä miljoonia kiloja jätettä, ja siitä syntyvä biokaasu toimitetaan Vatajankosken Sähkö Oy:n moottorivoimalaitokselle.

”Olemme todella mieluusti mukana kumppaniemme pyrkimyksissä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Se, että nämä hankkeet noteerataan Vuoden ilmastoteko -palkinnoin, on merkki siitä, että yhdessä tekemämme työ ilmaston eteen kantaa hedelmää”, sanoo Gasumin tuotantojohtaja Ari Suomilammi.

Gasumin biokaasu on täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen biopolttoaine, jota tuotetaan Gasumin biokaasulaitoksilla Huittisissa, Honkajoella, Kuopiossa, Oulussa, Riihimäellä, Turussa ja Vehmaalla. Ruotsissa Gasumilla on biokaasulaitokset Jordbergassa, Katrineholmissa, Lidköpingissä, Örebrossa sekä yhtiöllä on enemmistöosuus Västeråsissa sijaitsevasta tuotantolaitoksesta. Lisäksi Gasumilla on 50 prosentin omistusosuus Vadsbo Biogasissa. Yhtiö myös tuottaa ja syöttää biokaasua kaasuverkkoon yhteistyökumppaneiden kanssa Espoossa, Kouvolassa ja Lahdessa biokaasulaitoksilta.

Biokaasu on monikäyttöinen energianlähde, jota myydään teollisuudelle, palveluita tarjoaville yrityksille, lämmön- ja voimantuotantoon, liesikäyttöön kotitalouksille ja ravintoloille sekä maantieliikenteen polttoaineeksi. Biokaasulle on myönnetty Joutsenmerkki ja liikennebiokaasulle lisäksi Avainlippu.

Lisätietoja:
Ari Suomilammi, johtaja, tuotanto ja hankinta, biokaasu, Gasum Oy
puh. 0400 653 351, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Lue lisää biokaasusta >

Lue lisää
24.05.2017

Gasum hakee laitosmiestä

Etsimme määräaikaiseen työsuhteeseen joulukuun 2017 loppuun saakka ammattitaitoista laitosmiestä Gasumin Kuopion Biotehtaalle.

Työtehtävät

Tulet toimimaan biokaasulaitoksen käyttö- ja kunnossapitotehtävissä yhdessä muun laitostiimin kanssa. Työtehtäviin kuuluvat mm. päivittäinen laitoksen operointi ja valvonta, sekä koneiden ja laitteiden sähkö- ja automaatiojärjestelmien, instrumenttien ja sähkölaitteiden ylläpito- ja huoltotehtävät. Työ on päivätyötä ajoittuen arkisin klo 07-18 välille. Varallaolovastuu/päivystysvalmius kuuluvat myös tehtävään.

Tehtävässä menestyminen edellyttää

Vankkaa mekaanista kunnossapito-osaamista, prosessilaitoksen operointitaitoja, kiinnostusta kunnossapitoon, sekä kykyä ja halua oppia jätteenkäsittelystä ja biokaasulaitosprosessista. Tärkeää on motivaatio huolehtia laitoksesta kokonaisvaltaisesti sekä sitoutua kehittämään toimintoja ja kehittymään myös omassa työssä.Edellytämme tehtävään soveltuvaa konetekniikan, metallialan, sähkö- tai automaatioasentajan tai vastaavaa teknisen alan koulutusta. Eduksi katsomme aikaisemman kokemuksen radio-ohjattavan siltanosturin käytöstä ja kunnossapidosta. Tehtävään valitulla henkilöllä tulee olla voimassaolevat työturvallisuus- ja tulityökortit.Tehtävässä menestymistä edesauttaa englannin kielen taito.

Tarjoamme

Mahdollisuuden kehittää ammattitaitoa  ja työskennellä pohjoismaissa toimivassa yrityksessä sekä näköalapaikan uusiutuvan energian, kiertotalouden ja cleantechin mahdollisuuksiin ja haasteisiin.

Hae tehtävään alla olevan painikkeen kautta viimeistään 4.6.2017 mennessä, tehtävä täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.

Hae tehtävää

Energiayhtiö Gasum on suomalainen kaasualan (maa- ja biokaasu) asiantuntija, joka rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Gasum edistää kestävän energiatalouden syntyä lisäämällä kotimaisen biokaasun tarjontaa, kehittämällä pohjoismaista kaasuekosysteemiä ja huolehtimalla kaasun hintakilpailukyvystä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua ja jalostaa biokaasua sekä siirtää ja toimittaa niitä monipuolisesti energiantuotantoon, teollisuudelle, kotitalouksille ja maa- ja meriliikenteelle. Gasum on Suomen johtava biokaasun tarjoaja. Gasumin tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) pohjoismainen osaaja, joka jatkaa LNG:n aseman ja infrastruktuurin vahvistamista ja uusien kaasuratkaisuiden hyödyntämistä entistä laajemmin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Gasum.com

Lue lisää
24.05.2017

Meltolan koulun ekaluokkalaiset vierailivat maakaasun vastaanottoasemalla

Gasumin vastaanottoasema sai keväisiä vieraita, kun Imatran Meltolan koulun oppilaat tutustuivat asemaan maanantaina 22.5.2017.

Keväiseksi perinteeksi muodostunut vierailu sujui leppoisasti ja välillä vauhdikkaastikin. Mukana oli 15 poikaa ja 5 tyttöä.

Kaiken kaikkiaan 20 ekaluokkalaista ja 4 vanhempaa saivat kurkistuksen maakaasun ihmeelliseen maailmaan mehun ja munkkirinkilöiden kera. Tiedä vaikka joukosta löytyisi tulevia innokkaita kesätyöntekijöitä.

Tämän jälkeen lapsille jaettiin Gasumin sponsoroimat pyöräilykypärät ja tutustuttiin aidan takaa prosessialueen laitteisiin.

Meltolan koulu on Imatran vastaanottoaseman lähikoulu ja Gasum on jo kahdeksantoista vuoden ajan lisännyt liikenneturvallisuutta jakamalla koululaisille pyöräilykypärät. Tämä teema sopii hyvin myös yritysvastuuseemme.

Gasumin eri sidosryhmillä on tärkeä rooli yrityksen toiminnan kehittämisessä. Yhtiö pyrkii jatkuvaan sidosryhmäyhteistyöhön sekä avoimeen, läpinäkyvään ja aktiiviseen vuoropuheluun eri sidosryhmien kanssa.

Lue lisää Gasumin yritysvastuuraportista, teemasta Parempi yhteiskunta sidosryhmien kanssa >

 

Teksti: Ari Seppänen

Lue lisää
Kaasuautokilpailu

Vuosi kaasu-Audin ratissa

Espoolainen Raki Salmela voitti Gasumin Roadtrip-kilpailussa vuodeksi kaasukäyttöisen Audi A3 G-tronin. Lue Rakin mietteitä kaasuauton ratin takaa.


Lue lisää