Haaveiletko kaasuliedestä? Tutustu Gorenjen laadukkaisiin kaasuliesimalleihin. 

Lue lisää

Opas kaasulieden hankintaan

Jaa:

Kaasuliesi on jokaisen vaativan keittiömestarin valinta. Lieden monipuolisuus, muokattavuus ja aito liekki varmistavat, että ruuanlaitto on nopeaa ja vaivatonta. Jos harkitset kaasulieden ostamista, katso mitä lieden hankkimisessa on hyvä ottaa huomioon.

1. Asutko kaasuverkon alueella?

Jos asuntosi sijaitsee kaasuverkon alueella, voit valita käytätkö maakaasua vai kotimaista ja uusiutuvaa biokaasua.

2. Kokkaatko nestekaasulla?

Kaasuverkon ulkopuolella kaasuliesi toimii nestekaasulla  samalla kuin pihagrillitkin. Kotikokki käyttää keittiössä 23 nestekaasupulloa vuodessa. Kaasupullon voi sijoittaa esimerkiksi keittiön kaappiin, kunhan riittävä ilmanvaihto on huomioitu kaapin ylä- ja alareunassa.

3. Näin valitset oikean kaasulieden

Sitten liettä valitsemaan. Varmista ensinnäkin, että se on CE-merkitty ja että se tukee kaipaamaasi kaasumuotoa. CE-merkintä tarkoittaa, että liesi vastaa kaikkia EU:n asettamia turvallisuusvaatimuksia. 2H3D merkintä kertoo, että liesi on hyväksytty sekä maa- että nestekaasulle. Laitteen mukana on molemmat suuttimet ja ne asennetaan laitteeseen käytettävän kaasun mukaisesti ja polttimet säädetään oikein.

4. Kaasulieden ominaisuudet

Seuraavaksi pääset pohtimaan, millainen liesi vastaa tarpeitasi. Voit valita pelkän kaasuliesitason tai lieden kaasu-tai sähköuunilla. Gorenjen kaasuliedet ovat oiva valinta moneen kotikeittiöön. Mikäli haluat liedeltäsi vielä enemmän on vaihtoehtona sinun toiveidesi mukaan suunniteltu italialainen Ilve-kaasuliesi  valitsemallasi tyylillä, värillä ja ominaisuuksilla varustettuna.

5. Kaasulieden sijoittaminen

Varmista ennen kaasulieden hankintaa, että sille on sopiva paikka keittiössäsi. Kaasulieden ja liesituulettimen väliin tarvitaan, laitevalmistajasta riippuen yleensä 6065 cm tilaa. Lähimpään liettä korkeampaan rakenteeseen, kuten jääkaappiin, tulee tilaa jäädä 20 cm. Kaasulieden yhteyteen soveltuvat parhaiten palamattomat pinnat kuten kaakeli ja lasi. Tarvittaessa asiantuntijamme neuvovat sinua mielellään.

6. Kaasulieden asennus

Kaasulieden oikeaoppinen asennus vaatii ammattilaisen. Asentajamme varmistavat, että lietesi on yhteensopiva valitsemasi kaasumuodon kanssa. Mikäli haluat muuttaa lieden paikkaa keittiössä, asentajamme hoitavat kaasuputkeen liittyvät muutostyöt asennuksen yhteydessä. Tarvittaessa saat myös opastusta lieden käytöstä.

P.S. Pidäthän huolta liedestäsi
Kaasulieden puhtaana pitäminen ei vaadi kummoisia kikkoja, mutta huolehdithan silti, että lietesi pysyy kiiltävänä ja kauniina mahdollisimman pitkään. Katso vinkit kaasulieden ja -uunin puhdistamiseen.