Kaasulla kokkaus on helppoa ja hauskaa, mutta joskus saattaa vastaan tulla tilanteita, jolloin kaikki ei mene kuin Strömsössä. Olemme koonneet yhteen yleisimpiä vastaan tulleita kysymyksiä.

Lue lisää

Pullat meheviksi kaasu-uunissa

Jaa:

Pullien paistaminen kaasu-uunissa on helppoa, kun tietää muutaman niksin. Kaasu-uunin kosteus tekee pullista myös herkullisen meheviä. Näillä vinkeillä onnistut varmasti.

Kaasu-uunin poltin sijaitsee uunin pohjalla ja kuumentaa uunin hetkessä. Pullanpaisto vaatii tasaista lämpöä, joten lämmitä uunia puoli tuntia ennen paistamista. Säädä uunin lämpötila ensin liian korkealle, mutta tiputa ohjeenmukaisiin asteisiin, kun laitat pullat uuniin.

Kokeile ohjetta alhaisempaa paistolämpötilaa, koska se saattaa estää pullien pohjien palamisen. Myös ylimääräisestä leivinpellistä uunin alatasolla voi olla apua.

Aseta pullat paistumaan uunin keskiosaan, vaikka ohjeessa käskettäisiin käyttämään alatasoa. Näin pullat paistuvat tasaisemmin.

Kaikki reseptit soveltuvat sekä sähkö- että kaasu-uuniin. Sopiva paistolämpötila saattaa kaasu-uunissa olla alhaisempi, mutta paistoaika on yleensä sama. Noudata siis ohjetta.