Tankkaa uusiutuvaa biokaasua 59 €/kk

Kampanjaetuna uuden kaasuauton ostaja voi tankata huolettomasti biokaasua 59 euron kiinteään kuukausihintaan.
 

Tutustu

Kaasuauton hankinta Ruotsista

Jaa:

Jos sopivaa kaasuautoa ei löydy Suomesta, kannattaa tutkia Ruotsin ja Saksan automarkkinoita. Käytettyjä kaasuautoja on näissä maissa tarjolla moninkertaisesta verrattuna Suomeen. Jos kaasuauton hakeminen ulkomailta ei houkuta, niin useat autoliikkeet muun muassa Kamux hakevat käytettyjä kaasuautoja ulkomailta tilauksesta suoraan asiakkaan kotipihaan.

Kaasuauto Ruotsista - toimi näin:

1. Etsi sopiva kaasuauto liikkeestä tai esimerkiksi blocket.se- tai bytbil.se-sivustoilta.

2. Tarkista kaasuauton tiedot huolellisesti ja varmista ne rekisteritunnuksen tai valmistenumeron perusteella Transportstyrelseniltä.

3. Pyydä myyjää tilaamaan Transportstyrelseniltä kaasuauton rekisteriotteen molemmat osat. Omistajanvaihdos on tehtävä alkuperäiseen rekisteröintitodistukseen. Tarvitset alkuperäisiä papereita myös Suomeen palattuasi rekisteröintikatsastuksen yhteydessä.

4. Tutki kaasuauto ennen kauppoja kunnolla.

5. Selvitä, miten saat kaasuauton satamaan.

6. Jos ajoneuvon rekisteröinti ei ole voimassa, on ajoneuvolle hankittava etukäteen siirtolupa. Saat siirtoluvan Tullista tai rekisteröivältä katsastustoimipaikalta. Löydät lisätietoja siirtoluvasta Traficomin sivuilta. Huolehdi siitä, ettei ajoneuvon vakuutukseen tule katkoja. Myös siirtolupa edellyttää vakuutusta. Voit hankkia joko suomalaisen liikennevakuutuksen tai siirtoliikennevakuutuksen.

7. Ajoneuvon käyttö ennen ensirekisteröintiä Suomessa vaatii myös käyttöönottoilmoituksen ja autoveroilmoituksen Verohallinnolle. Käyttöönottoilmoitus tehdään maahantuontivaiheessa ja autoveroilmoitus viiden päivän kuluessa käyttöönottoilmoituksesta. Pidä käyttöönottoilmoitus mukanasi.

8. Rekisteröintikatsastuksessa tarkistetaan, että ajoneuvo täyttää sen ensimmäisenä käyttöönottoajankohtana Suomessa voimassa olleet tekniset vaatimukset. Kaasuauton rekisteröinnin edellytyksenä on maksettu autovero, voimassa oleva liikennevakuutus ja hyväksytty rekisteröintikatsastus.

9. Ennen kauppoja on hyvä tutustua Autoliiton sivuihin, joilta löytyy vinkkejä ja erittäin yksityiskohtaisia ohjeita kaasuauton tuomiseen liittyvistä paperiasioista.

Kiinnostuitko? Tutustu täällä kokemuksiin kaasuautoilusta.

Tietoa liittyen koronavirusepidemiaan (COVID-19)

Lue lisää Sulje