Kokemuksia kaasuautoilusta

Millaista on ajaa kaasuautolla? Paljonko tankillinen kaasua maksaa ja kuinka pitkälle sillä pääsee? Tapasimme kaasukuskeja eri puolilta Suomea ja kysyimme, miksi he päättivät hankkia kaasuauton ja millaista sillä on ajella. 

 

Tutustu kokemuksiin kaasuautoilusta

Kaasuauton hankinta Saksasta

Kiinnostaako kaasuautot, mutta sopivaa mallia ei löydy Suomesta? Saksassa ja Ruotsissa on tarjolla moninkertaisesti enemmän käytettyjä kaasuautomalleja kuin Suomessa. Jos kaasuauton hakeminen omatoimisesti ulkomailta ei houkuta, niin useat autoliikkeet muun muassa Kamux hakevat käytettyjä kaasuautoja ulkomailta tilauksesta suoraan asiakkaan kotipihaan.

Kaasuauto Saksasta - toimi näin:

1. Etsi sopiva kaasuauto liikkeestä tai esimerkiksi mobile.de -sivustolta tai autoscout24.com-sivustolla, josta voi etsiä myynnissä olevia autoja Euroopan eri maista.

2. Tarkista auton tiedot huolellisesti ja varsinkin matkamittariin ilmoitettu kilometrilukema. Käytettyjen autojen matkamittarien kilometrilukemia saatetaan toisinaan väärentää. Tutki auto kunnolla ennen kauppoja.

3. Saksassa autoissa ei ole pysyviä rekisterikilpiä, vaan ne vaihdetaan aina auton omistajan vaihtuessa. Rekisteröintiä varten autoon tarvitaan liikennevakuutus, jonka saa paikallisesta vakuutusyhtiöstä.

4. Kaasuauton varsinainen rekisteröinti tapahtuu rekisteröintitoimistossa. Rekisteröintiä varten tarvitaan henkilöllisyystodistustodistus, liikennevakuutus ostetulle kaasuautolle, todistus kaasuauton katsastuksesta ja auton rekisteriote molempine osineen.

5. Kaasuauton rekisteröinnin jälkeen tulee käydä kilpipajassa tilaamassa kaasuautoon erilliset vientikilvet. Vientikilpiin merkitään niiden voimassaoloaika, joka riippuu kaasuauton katsastuksen voimassaolosta ja vakuutuksista. Uusien vientikilpien kanssa palataan takaisin rekisteröintitoimistoon, jossa kilpiin kiinnitetään verotarrat.

6. Nyt kaasuautolla voi lähteä ajamaan kohti Suomea.

7. Ajoneuvon käyttö ennen ensirekisteröintiä Suomessa vaatii myös käyttöönottoilmoituksen ja autoveroilmoituksen Verohallinnolle. Käyttöönottoilmoitus tehdään maahantuontivaiheessa ja autoveroilmoitus viiden päivän kuluessa käyttöönottoilmoituksesta. Pidä käyttöönottoilmoitus mukanasi.

8. Rekisteröintikatsastuksessa tarkistetaan, että ajoneuvo täyttää sen ensimmäisenä käyttöönottoajankohtana Suomessa voimassa olleet tekniset vaatimukset. Kaasuauton rekisteröinnin edellytyksenä on maksettu autovero, voimassa oleva liikennevakuutus ja hyväksytty rekisteröintikatsastus.

9. Ohjeita vientikilpien ja liikennevakuutuksen hankkimiseen sekä viranomaisten kanssa asiointiin Saksassa löydät esimerkiksi Autoliiton sivuilta.