Gasumin Roadtrip-kilpailun voittaja Raki Salmela  kirjoittaa blogia kokemuksistaan kaasukäyttöisen Audi A3:n ratissa.


Lomalle kaasuautoillen

Blogi

Gasum järjesti kesällä kaasuautolla testiajon, jossa ajettiin lähes 1 300 kilometriä yhdellä tankkauksella. Testiajon yhteydessä verkossa oli mahdollista osallistua kilpailuun, jossa espoolainen Raki Salmela voitti palkinnoksi Audi A3 G-tron -kaasuauton vuodeksi käyttöönsä.

Käynnistyyköhän se? Entä jos se pitää jotakin hassua ääntä, eikä lähdekään liikkeelle? Mitä sille kaasulle tapahtuu, jos pakkasta on lähemmäs 30 astetta?

Kaasuauto jatkaa ”pettymysten” aiheuttamista. Mitään erikoista tai jännää ei tapahdu. Auto käynnistyy ja hyrrää, oli ulkona nollakeli tai paukkupakkanen. Silmä kyttää kaasutankin mittaria, josko kaasua kuluisi pakkasella enemmän. Ei. Ei kulu.

1100 kilometriä helposti yhdellä tankkauksella

Joululomalla tankin mittareita tuli tuijoteltua pidempäänkin. Ajoin ensimmäistä kertaa kotiseuduille Pohjois-Pohjanmaalle. Rahaa oli varattu budjettiin bensaa varten, koska tiedossa oli, että pelkällä kaasulla ei koko matkaa ajeta.

Lahdessa tankkasin kaasutankin täyteen, ja varoitin jo matkalaisia, että varmaan joudutaan Jyväskylästä eteenpäin ajamaan bensalla, ehkä jo sitä ennen, ja että pitää sitten katsoa missä vaiheessa pitää tankata. Totuus kuitenkin oli, että jos takapenkillä matkustanutta koiraa ei olisi pitänyt kävelyttää ja halunnut itsekin välillä jotakin syödä, koko matkalla ei olisi tarvinnut pysähtyä kertaakaan: Siis koko edes takaisella matkalla. Joka oli 1100 kilometriä.

Kaasu riitti pitkälle Kärsämäen kunnan rajan taakse ja paluumatka takaisin Espooseen lasketeltiin yhdellä bensatankillisella. Auto laskelmoi, että bensaa olisi riittänyt vielä yli sadalle kilometrille, mutta itse en jaksanut ajaa enää enempää.

Kaasusta bensaan huomaamatta

Niin ja se kaasusta bensaan vaihtuminen kesken ajon? Että huomaako sitä? Asiasta käytiin hyvin lyhyt keskustelu ajon aikana keskellä Kärsämäen säkkipimeää talvi-iltaa:

-Onko se jo vaihtunut bensalle?

-Ei. ...Ei kun oho, joo on. Jossakin välissä.

 

- Raki Salmela

 

Lue edellinen kirjoitus

Raki Salmela

Blogin kirjoittaja ja Gasumin kaasuautokilpailun voittaja Raki Salmela on espoolainen palotarkastaja, joka nauttii ulkoilusta ja luonnossa liikkumisesta yhdessä perheen lyhytkarvaisen collien kanssa.

Gasumin arvion mukaan maakaasun tulo Venäjältä voi loppua tällä viikolla

Lue lisää Sulje