Gasumin Roadtrip-kilpailun voittaja Raki Salmela  kirjoittaa blogia kokemuksistaan kaasukäyttöisen Audi A3:n ratissa.


Kesäloma kaasuauton ratissa

Gasum järjesti kesällä kaasuautolla testiajon, jossa ajettiin lähes 1 300 kilometriä yhdellä tankkauksella. Testiajon yhteydessä verkossa oli mahdollista osallistua kilpailuun, jossa espoolainen Raki Salmela voitti palkinnoksi Audi A3 G-tron -kaasuauton vuodeksi käyttöönsä. Alla Rakin kolmas blogipostaus kokemuksista kaasuauton ratissa:

Neliviikkoisesta lomasta reissailuun tuli käytettyä tavalla tai toisella ehkä puolet. Jos joku tietää, mihin se toinen puoli katosi, kuulisin ihan mielelläni!

Heti loman aluksi suuntasin sukulaisiin Pohjois-Pohjanmaalle. Jo aiemmin joulun alla tehty sama matka oli nyt kesällä entistä rattoisampi. Valoa riitti ja etelämmässä sai nautiskella hetken aikaa 120 km:n nopeusrajoituksista. Vakionopeudensäädin ja etäisyystunnistin pitivät huolen siitä, ettei itse tarvinnut tehdä juuri muuta kuin rattia kääntää ja välillä pitää taukoja. Kotiseudulla maltoin päästää auton rattiin innokkaita testaajiakin, joille kaasuauto oli uusi tuttavuus. Kaasustahan ei tosin niillä korkeuksilla ollut tankissa enää kuin muisto jäljellä, mutta bensalla päästiin ajelemaan kylätiet ja Kalajoen hiekat. Sanomattakin oli selvää, että upouutta Audia jaksettiin kehua koko sen ajan kun moottori oli käynnissä. Myös kaasuauton ekologisuus nousi ylättävän monen keskustelun keskiöön. Oulun seudulla odoteltiinkin jo innokkaana ensimmäisten Gasumin kaasuasemien ilmestymistä, jonka jälkeen kaasuautoilusta tulee vakavasti harkittava vaihtoehto jokapäiväiseen liikkumiseen.

Tankkausasemia riittää

Toinen matkailurupeama tehtiin hieman ennen loman loppua. Reitti kulki ensin Lappeenrantaan, sieltä Savonlinnan ja Saimaan taajamien kautta Joensuuhun, josta ajoimme itselle tavallisuudesta poiketen Suomen poikki Tampereelle. Lappeenrannan ja Imatran kaasuasemat pitivät huolen siitä, että auto kulki järvimaisemissa ongelmitta ja varalla oleva bensa tuli käyttöön vasta kohti Tamperetta suunnatessa. Tampereella saatiin taas lisää kaasua tankkiin, kun oltiin ensin turisteina selvitty Viinikan risteyksestä vain lievästi traumatisoituneena…

Stressitöntä ajoa

Kaiken kaikkiaan lomat vilahtivat ohi nopeasti mutta mukavasti ja ajaminen oli ehkä pienin stressintuottaja. Päästiin katsomaan monet sellaiset sukulaiset ja nähtävyydet, joihin pääseminen julkisilla kulkuneuvoilla olisi ollut joko todella vaikeaa tai jopa mahdotonta. Nyt kun auto on vielä muutaman kuukauden käytössä, alkaakin hirmuinen suunnittelu siitä, mihin vielä ehditään käymään. Ainakin pitäisi päästä käymään vielä uudelleen Lappeenrannassa ja Turussa, eikä Porvoon vanhaa kaupunkiakaan ole pitkään aikaan nähnyt ja sitten Porissakin olisi uusi kaasuasema, jonka kautta ylettyisi käymään vaikka missä ja ja ja… Olisiko uusi neljän viikon loma tähän väliin ihan mahdoton ajatus?

Lue edellinen postaus täältä.

Gasumin hankintasopimuksen mukaisen maakaasun tulo Venäjältä on katkennut

Lue lisää Sulje