Gasumin Roadtrip-kilpailun voittaja Raki Salmela  kirjoittaa blogia kokemuksistaan kaasukäyttöisen Audi A3:n ratissa.

 


Kaasuautoilijana tankki täyteen kahdellakymmenellä eurolla

Blogi

Gasum järjesti kesällä kaasuautolla testiajon, jossa ajettiin lähes 1 300 kilometriä yhdellä tankkauksella. Testiajon yhteydessä verkossa oli mahdollista osallistua kilpailuun, jossa espoolainen Raki Salmela voitti palkinnoksi Audi A3 G-tron -kaasuauton vuodeksi käyttöönsä.

Minulla on nyt muutama viikko kaasuautoilua takana. Päällimmäisinä tunteina ovat edelleen innostus, hämmennys ja kiitollisuus. Hymy on ollut herkässä ja ajelulle on lähdetty pienimmästäkin tekosyystä, aiemmin kun ei ole omaa autoa ollut. Pääasiassa auto on ollut työmatkakäytössä, mutta myös ostosreissuja ja sukulaisvierailuja on päiviin mahtunut. Auto on helpottanut arkielämää suunnattomasti, kuten jo arvelin voitosta kuultuani.

Ensimmäinen tankkauskerta 

Ensimmäisiin viikkoihin on mahtunut pari tankkauskertaa. Täytyy myöntää, että ensimmäinen tankkauskerta oli melkoista opettelua ja mittarin antamat 180 sekuntia kuluivat loppuun ennen kuin sain kaiken kohdilleen. Onneksi Vermon tankkausasemalla ei juuri silloin ollut muita ja sain opetella tankkausta omassa rauhassa. Toisella tankkauskerralla kaikki sujui jännityksestä huolimatta ilman ongelmia ja tankkaaminen tuntui ihan tavalliselta tankkaamiselta. Väittävät, että kaasun tankkaaminen kestää kauemmin kuin bensan ja dieselin tankkaaminen. En huomannut tankkaamisen kestossa eroa, kyse taitaa olla muutamista sekunneista.

Biokaasulla ajaessa ei huonoa omatuntoa

Nopeastihan kaasutankki tuntuu hupenevan, mutta kilometrejä ei ole tullut vielä laskeskeltua. Vähän ajaneena tietämys tavallisen tankillisenkin kestosta on vajavainen ja lieneekö oma ajotyylikään kaikkein ekologisin. Onneksi tällä kertaa ekologisuudesta ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa, sillä polttoaineena on supisuomalainen ja uusiutuva biokaasu, josta ei juuri päästöjä synny.

Kahdella kymmenellä eurolla kaasutankki täyteen

Vaikka kilpailun palkintoon sisältyy ilmaiset biokaasut niin en ole malttanut olla tarkkailematta, kuinka paljon rahaa tankatessa kuluisi, jos se menisikin omasta pussista. Vieläkin on vähän sellainen olo, että luin näytön jotenkin väärin. Eihän sitä nyt voi kahdella kymmenellä eurolla saada tankkia täyteen. Ilmeisesti voi.

...ja miltä se kaasuautoilu tuntuu?

Moni on kysynyt, miltä tuntuu ajaa kaasuautolla. Kysymys on ollut melko hämmentävä. Vastauksena on ollut yleensä hymy ja olankohautus, ihan samalta on tuntunut kuin muillakin autoilla ajaessa. Kojelaudassa lukee G-tron ja siinäpä se näkyvin ero on ollut.

- Raki Salmela
Raki Salmela

Blogin kirjoittaja ja Gasumin kaasuautokilpailun voittaja Raki Salmela on espoolainen palotarkastaja, joka nauttii ulkoilusta ja luonnossa liikkumisesta yhdessä perheen lyhytkarvaisen collien kanssa.

 

Gasumin hankintasopimuksen mukaisen maakaasun tulo Venäjältä on katkennut

Lue lisää Sulje